02 май 2019 3 082

Як приготувати фарширований картопля в духовці

Фарширований картопля чомусь рідко готують господині, а все тому, що з'їдається блюдо швидко, а приготування вимагає деяких зусиль. Однак, на виході завжди виходить цікавий результат. Це блюдо цілком можна назвати повноцінним за його яскравості, ситності, насиченості і божественного смаку! Це просто, але спробувати однозначно варто.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
грибів - 380 г
вершків - 170 мл
масла - 40 мл
солі - 10 г
картоплі - 900 г
чорного перцю - 5 г
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 89 Ккал

Готуємо фарширований картопля з грибами в духовці по крокам:

  1. Картоплю вимити проточною водою, скласти в ємність;
  2. Залити водою і поставити на плиту;
  3. Дочекатися, поки коренеплоди закиплять і тоді посолити їх;
  4. Вогонь зменшити і варити картоплю до готовності;
  5. Гриби почистити і нарізати кубиками;
  6. У сковороду влити трохи більше половини масла і всипати гриби;
  7. Гасити їх, помішуючи, до напівготовності;
  8. Влити вершки, закип'ятити, посолити і залишити на маленькому вогні до готовності;
  9. Із готової картоплі тим часом зняти шкірку, розрізати на половинки;
  10. Вийняти центри у всіх половинок, щоб можна було їх начинити;
  11. Форму змастити маслом і викласти в неї половинки коренеплодів;
  12. Приправити їх за смаком і наповнити грибною начинкою;
  13. Розігріти духовку до 210 за Цельсієм всього п'ятнадцять хвилин.

Картопля, фарширована фаршем і запечений

  • 2 картоплини;
  • 140 г моцарели;
  • 450 г свинини;
  • 3 шматочки часнику;
  • 1 цибуля;
  • масло.

Час – 1 годину і 40 хвилин.

Калорії – 195.

Порядок дій:

  1. М'ясо ретельно вимити, обсушити його і покласти на обробну дошку;
  2. За бажанням свинину можна зачистити;
  3. Потім нарізати великими шматками і подрібнити м'ясорубкою або блендером в фарш;
  4. Луку зняти шкірку, нарізати крупно;
  5. Теж пропустити через м'ясорубку, щоб подрібнити;
  6. Часник почистити, натерти його або скористатися пресом;
  7. Покришити сир теркою;
  8. Фарш помістити в ємність, доповнити його цибулею і змішати компоненти;
  9. Приправити за смаком і ретельно відбити масу;
  10. Картопля ретельно вимити і нарізати половинками вздовж;
  11. Якщо коренеплоди молоді, шкірку можна залишити стару картоплю необхідно очистити;
  12. Вирізати серцевини, щоб їх можна було наповнити фаршем;
  13. Приправити човники спеціями і наповнити начинкою, втрамбувати її;
  14. Форму змастити і помістити туди половинки картоплі;
  15. Посипати їх сиром і подрібненим часником;
  16. Укутати форму у фольгу і відправити в духовку на сорок хвилин;
  17. Температура всередині шафи повинна бути 200 за Цельсієм.

Картопля, фарширована куркою і овочами

  • 9 картоплин;
  • 20 г масла;
  • 2 помідори;
  • 1 цибуля-порей;
  • 70 г сиру;
  • 1 куряче філе;
  • 50 мл сметани.

Час – 1 годину і 25 хвилин.

Калорії – 97.

Спосіб готування:

  1. Картоплю очистити, скласти його цілими бульбами в сотейник;
  2. Долити води і помістити на плиту;
  3. На сильному вогні довести до кипіння і варити до готовності;
  4. Під час готування воду можна посолити;
  5. З готових коренеплодів злити воду, остудити їх;
  6. Розрізати навпіл і вирізати серединки, щоб їх можна було начинити;
  7. Витягнутий картоплю дрібно порубати і відставити;
  8. Філе вимити, зачистити за бажанням і натерти улюбленими спеціями;
  9. Помістити його в форму, скропити олією і запекти на 180 градусах двадцять хвилин;
  10. Після цього остудити його і нарізати в розмір з подрібненим картоплею;
  11. Томати теж вимити і потім нарізати м'якоть на кубики;
  12. У сковороду покласти шматочок масла і дати йому розтанути;
  13. Поки це відбувається, вимити і нарізати кільцями цибулю;
  14. Помістити його в масло і припустити трохи;
  15. Змішати курку, картоплю, цибулю і помідори;
  16. Додати спеції, сметану і добре з'єднати всі;
  17. Сир покришити за допомогою тертки;
  18. Наповнити половини картоплин начинкою і посипати сиром;
  19. Скласти половинки коренеплодів у форму, скропити олією і поставити в духову шафу;
  20. Він повинен бути розігрітий до 190 градусів і запікати страву до рум'яного кольору сиру.

Картопля з шинкою і сиром в духовці

  • 130 г шинки;
  • 240 г сиру;
  • 5 картоплин;
  • 2 шматочки часнику;
  • 40 г вершкового масла;
  • 45 г йогурту.

Час – 1 годину і 25 хвилин.

Калорії – 202.

Процес приготування:

  1. Бульби картоплі ретельно вимити і обсушити їх;
  2. Після цього загорнути у фольгу і покласти на деко або в форму;
  3. Прибрати в духовку на годину, а перевіряти на готовність зубочисткою;
  4. М'яку картоплю дістати і дати їй охолонути, не розпаковуючи;
  5. Потім розрізати навпіл прямо у фользі, інакше розвалиться;
  6. Вийняти серединки з бульб;
  7. Масло поділити на всі човники і розкласти по ним;
  8. Шинці зняти упаковку і нарізати її кубиками;
  9. Сир покришити за допомогою терки і теж відставити;
  10. Часник відправити через лезо терки слідом за сиром;
  11. Змішати шинку з сиром і часником, залишивши частину сиру для посипання;
  12. Додасть до них йогурт, спеції і перемішати;
  13. Наповнити картопляні човники і скласти їх у форму;
  14. Духовку розігріти і прибрати форму на чверть години;
  15. Потім дістати блюдо, посипати сиром і повернути ще на п'ять хвилин.

Італійський рецепт

  • 3 волоських горіха;
  • 1 цибуля;
  • 3 бульби картоплі;
  • 1 гілка розмарину;
  • 45 мл сметани;
  • 1 яйце;
  • 2 шматочки часнику;
  • ½ Лимона;
  • 20 г сухих грибів;
  • 3 см імбиру;
  • ½ Чилі;
  • мускатний горіх;
  • куркума.

Час – 1 годину і 15 хвилин.

Калорії – 90.

Приготування фаршированого картоплі в духовці:

  1. Бульби очистити від шкірки, вимити і розрізати половинками вздовж;
  2. Далі промити, вийняти серединки зручним методом і подрібнити їх;
  3. Вийшли човники ретельно промити ще раз;
  4. Імбир очистити ножем або ложкою, сполоснути, нарізати тонкими пластинами;
  5. Горіхи дрібно порубати гострим ножем;
  6. Луку зняти шкірку, подрібнити його разом з чилі як можна дрібніше;
  7. Часник почистити, нарізати пластинками і скласти в миску;
  8. Додати гриби, сік половини лимона, трохи солі і розмарин, залити їх окропом;
  9. Дати настоятися чверть години, потім гриби віджати і дрібно покришити їх;
  10. В іншій мисці змішати чилі, цибуля, горіхи, гриби і картоплю;
  11. Додати яйце і перемішати, приправити куркумою;
  12. Усією цією масою наповнити половинки картоплин і розкласти їх у форму;
  13. Розподілити по всьому лодочкам сметану, приправити мускатним горіхом;
  14. Запікати тридцять хвилин при 200 за Цельсієм.

Як приготувати дуже смачні котлети з коропа — домашня смачна страва до будь-якого гарніру.

Читайте як приготувати гливи мариновані по-корейськи — восени обов'язково варто приготувати це блюдо.

Спробуйте приготувати расспчатое печиво з маком за нашими рецептами.

Фарширована картопля з рибою

  • 4 середніх бульби картоплі;
  • 2 шматочки часнику;
  • 1 банку риби в соусі;
  • 8 яєць перепелиці;
  • 200 г сиру;
  • 1 цибуля;
  • 15 мл олії;
  • кріп;
  • зелену цибулю.

Час – 1 годину і 50 хвилин.

Калорії – 155.

Приготування страви:

  1. Картоплю ретельно вимити, обсушити її рушником або серветками;
  2. Загорнути кожен бульба окремо у фольгу і скласти їх у форму або на деко;
  3. Прибрати його в духовку при 200 градусах на одну годину;
  4. Перевіряти готовність коренеплодів ножем або зубочисткою;
  5. Готові бульби дістати і остудити;
  6. Після цього розпакувати їх і порізати на половинки;
  7. Вийняти майже всю картоплю, залишивши лише тоненький бортик;
  8. З отриманої картоплі приготувати звичайне пюре;
  9. Цибулю почистити з часником, вимити їх і покришити;
  10. Нагріти масло в сковороді, всипати обидва компоненти і тушкувати до м'якості;
  11. Обидва види зелені сполоснути і покришити;
  12. Додати до картоплі разом з цибулею і часником;
  13. Рибу відкрити, розім'яти і доповнити нею інші інгредієнти;
  14. Приправити за смаком і добре перемішати;
  15. Сир покришити за допомогою тертки;
  16. Картопляні човники викласти у форму і наповнити їх начинкою;
  17. В центрі кожної зробити поглиблення і розбити в нього яйце;
  18. Прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин;
  19. Потім вийняти, посипати сиром і повернути ще на п'ять хвилин.

Корисні поради

Щоб зробити порожніми серцевини картоплі, радимо скористатися ложкою для морозива або звичайною чайною ложкою. Деякі люди взагалі примудряються проводити цей процес ножем.

Якщо ви боїтеся, що ваш картопля не буде готовий, якщо помістити його в духовку в сирому вигляді, радимо попередньо відварити бульби хоча б до напівготовності. При бажанні можна зварити до повної готовності.

Для того, щоб страва дійсно вийшло повноцінним, його необхідно доповнити. У випадку, якщо у вас начинка без м'яса, то можна зробити відбивні або котлети, гуляш, стейк і так далі. Якщо ж м'ясна начинка, то приготуйте салат або який-небудь густий соус.

Фарширована картопля обов'язково повинна бути випробувана вами найближчим часом. Вибирайте для себе найбільш підходящий рецепт і втілювати в реальність свої кулінарні фантазії. Будьте впевнені, що ви точно не пошкодуєте!

Що ще почитати: