20 март 2019 1 415

Як приготувати антрекот з свинини на сковороді і в духовці

Антрекот з свинини – це дуже смачне, поживне і поживне м'ясо. Його можна приготувати різними способами. Використовується як сковорода з плитою, так і духовка. Існують ще й різноманітні соуси з додаванням додаткових інгредієнтів. Це може бути антрекот по-австрійськи і по-варшавськи.

Важливу роль відіграють маринади і соуси, тому варто дуже серйозно підійти до їх приготування.

Антрекот з свинини є неймовірно смачним і дуже простою у приготуванні стравою. Часто його ще називають чоловічим стравою, оскільки м'ясо, приготоване таким способом, виходить повністю прожареним, ситним і поживним.

Також, воно дуже чудово підходить для святкового застілля в якості гарячого, оскільки має не тільки чудовими смаковими якостями, але й має привабливий зовнішній вигляд.

Смажений антрекот з свинини
Інгредієнти Кількість
свиняче м'ясо на кості - 500 г
перець чорний мелений - за смаком
масло рослинне - 25 мл
картоплини невеликого розміру - 2 шт.
сіль - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 221 Ккал

Це справжній рецепт приготування французького блюда, який зможе вразити своєю вишуканістю смаку і простотою приготування.

Детальна інструкція по приготуванню антрекота:

  1. М'ясо, в першу чергу, необхідно ретельно промити;
  2. Викласти на паперову серветку і надати час для повного висихання;
  3. Взяти дуже гостро заточений ніж і обережно розрізати м'ясо між кістками. Варто звернути увагу на те, що шматочки повинна вийде приблизно однакових розмірів;
  4. Відбити кожен з отриманих частин спеціальним молотком, призначеним для кухонних робіт;
  5. Обмазати м'ясо з усіх боків рослинним маслом. У французькій кухні використовують лише оливкова олія, тому можна також скористатися ним;
  6. Сковороду поставити на плиту і на максимальному вогні розігріти її;
  7. Викласти осторожнейшим чином туди м'ясо;
  8. Почекати інтервал часу, що дорівнює 30 секундам і перевернути м'ясо на протилежну сторону;
  9. Вже схватившуюся бік посолити і присипати перцем чорним меленим;
  10. За аналогічний відрізок часу перевернути м'ясо і також присипати спеціями;
  11. Далі кожну сторону необхідно обсмажувати протягом семи хвилин;
  12. Після цього готове м'ясо викласти на паперовий рушник і ненадовго залишити для того, щоб весь надлишок жиру залишився там;
  13. Попередньо необхідно підготувати і картоплю. Очистити, вимити і нарізати у формі брусків;
  14. Після приготування м'яса викласти в ту ж розпечену сковороду картоплю. Весь жир повинен зберегтися після обжарювання м'яса, тому додавати нічого не потрібно;
  15. Обсмажити до повної готовності, додати сіль і мелений перчик, викласти готовий гарнір на тарілку.

Антрекот на кісточці в духовці

У даному рецепті м'ясо спочатку обсмажується на сковороді, і тільки після цього запікається в духовці. Завдяки кістки м'ясо набуває дещо інший, незвичайний смак. Для приготування потрібно:

  • один антрекот, який буде примірної важити 0,5 кг;
  • сіль у відповідності з власним смаком;
  • свіжозмелений чорний перець;
  • оливкова або рослинне масло кількістю в 2-3 столові ложки.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 210 ккал у 100 грамах.

Поетапний процес приготування страви:

  1. Перед тим, як приступити до безпосереднього приготування, м'ясо необхідно довести до кімнатної температури показника;
  2. Після того, як вона досягла потрібного показника з допомогою паперового рушника необхідно прибрати надлишки рідини;
  3. З усіх сторін, присипати антрекот сіллю і свіжомеленим перцем. Обмазати оливковою або рослинним маслом;
  4. Підібрати сковороду, в якій можна також запікати в духовці. Розігріти максимально її на плиті і викласти м'ясо;
  5. Кожна з сторін повинна обсмажуватися протягом двох хвилин;
  6. Зняти з вогню м'ясо і відразу ж помістити в духовку, попередньо розігріту до температури в 260С;
  7. Залишити на п'ять хвилин;
  8. Дістати з духовки. Не варто відразу ж подавати на стіл, оскільки воно має трохи відпочити. Хвилин десять йому потрібно спокійно полежати.

Австрійський рецепт

Антрекот по-австрійськи є дещо незвичайним блюдом. Тут м'ясо наповнюється зсередини підготовленою начинкою, та ще й гаситься у вині. Таким блюдом можна здивувати багатьох.

Для того щоб приготувати таку страву потрібні такі складові:

  • свиняче м'ясо кількістю в 1 кг;
  • шпик у кількості 100 грам;
  • три курячих яйця;
  • ½ Склянки сметани;
  • три або чотири картоплини середніх розмірів;
  • мелений мускатний горіх;
  • пучок свіжої петрушки;
  • сіль;
  • перець чорний мелений.

Також в цій страві дуже важливу роль відіграє соус. Тому варто підготувати складові і для нього:

  • масло вершкове кількістю в 2,5 столових ложки;
  • одна велика цибулина;
  • ½ Склянки білого вина;
  • борошно кількістю в одну столову ложку;
  • цілий стакан сметани.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Калорійність – 396 ккал у 100 грамах.

Етапи приготування страви:

  1. М'ясо порізати на шматочки потрібного розміру. Відбити його спеціальним кухонним молотком;
  2. Кожен з відбитих шматочків поперчити і посолити. Зробити надрізи з крайніх точок;
  3. Картоплю очистити і помити, потім відварити до готовності. Порізати його у формі дрібних кубиків;
  4. Шпик також нарізати дрібними шматочками, змішати з підготовленим картоплею. Додати до складу сіль, перець, мускатний горіх, подрібнену петрушку. До суміші додати також яйця і сметану. Все ретельно перемішати;
  5. Викласти цю суміш на відбитий антрекот, який необхідно загорнути. Скріпити зубочистками, щоб він не розпадався;
  6. Цибулю очистити і нарізати у вигляді кубиків. Обсмажити до напівготовності на вершковому маслі;
  7. Викласти в сковороду до цибулі підготовлене м'ясо;
  8. Додати всі кількість підготовленого вина, накрити сковороду кришкою і тушкувати м'ясо до повної готовності;
  9. М'ясо викласти, а до отриманого після гасіння соку додати борошно і сметану. Перемішати. При подачі до столу полити отриманим соусом антрекот.

Дізнайтеся, як правильно приготувати пісні котлети з нуту.

Смажена картопля з м'ясом — популярне блюдо на кожен день. Спробуйте його приготувати за нашими рецептами.

Візьміть на замітку рецепти рубаних котлет із свинини. Рецепти з фото.

Варшавський варіант страви

Для приготування потрібні такі складові:

  • свиняче м'ясо кількістю 700 грам;
  • два курячих яйця;
  • два шматочки хліба;
  • вершкове масло, попередньо розтоплене кількістю 50 грам;
  • столова ложка борошна;
  • пучок свіжої зелені;
  • перчик чорний мелений;
  • сіль.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 348 ккал у 100 грамах.

Приготування страви:

  1. М'ясо порізати на шматочки потрібного розміру;
  2. Присипати чорним перцем і сіллю;
  3. Обваляти кожен зі шматків у борошні;
  4. Яйця попередньо збити і змочити у них кожен шматок;
  5. Обваляти в панірувальних сухарях з білого хліба;
  6. Розігріти сковороду, змастити розтопленим вершковим маслом, викласти м'ясо і обсмажити з обох боків до готовності;
  7. Викласти на тарілку і прикрасити свіжою зеленню.

Маринади і соуси для антрекота

Для того щоб зробити цю страву ще більш смачним і м'яким, використовуються різноманітні маринади і соуси. Розглянемо основні.

На основі лука і соєвого соусу

Для приготування потрібно:

  • три цибулини великого розміру;
  • соус соєвий кількістю в 70 грам.

Безпосереднє приготування:

  1. Лук очистити, помити і нарізати у формі тоненьких півкілець;
  2. На дно будь-якої ємності викласти приблизно половину підготовленого цибулі, зверху налити соєвий соус (приблизно 15 грам);
  3. Далі викладається м'ясо, попередньо вимиту і висушену;
  4. Викласти решту цибулі і налити залишився соус;
  5. Для прискорення процесу маринування можна цибулю пом'яти руками;
  6. Залишити на 2 години і після цього можна приступати до приготування м'яса.

В процесі приготування можна вилити залишився маринад поверх м'яса.

Маринад на основі імбиру

Знадобляться деякі складові:

  • херес кількістю в 100 грам;
  • два часникового зубчики;
  • соус соєвий обсягом 200 мл;
  • три столові ложки рідкого меду;
  • дві столові ложки кунжутного масла;
  • імбир кількістю 20 грам;
  • один гіркий перчик.

Етапи приготування маринаду:

  1. У ємність налити соєвий соус і додати до нього херес;
  2. Додати мед;
  3. Корінь імбиру очистити і подрібнити на дрібній тертці;
  4. Те ж саме проробити з часником;
  5. Додати подрібнені складові до суміші;
  6. З гіркого перчика витягти все насіння і дрібно порізати його;
  7. Влити масло кунжутне і ретельно все перемішати;
  8. Опустити в отриманий маринад м'ясо і залишити на п'ять годин.

Отримане в результаті м'ясо дуже вдало запікається в духовці або підсмажується на грилі.

Гострий соус на майонезі

Для приготування потрібно:

  • два солоних або маринованих огірка;
  • свіжа зелень кількістю 50 грам;
  • три столові ложки легкого майонезу;
  • два часникового зубчики.

Приготування соусу:

  1. Майонез вилити в ємність;
  2. Подрібнити огірки, часник, зелень;
  3. Додати подрібнені інгредієнти до майонезу і все ретельно перемішати;
  4. Соус для антрекота повністю готовий.

Кулінарні хитрості

  1. Найкраще солити м'ясо після того, як воно трохи обсмажиться;
  2. М'ясо обов'язково після того, як воно помоется, варто обсушити. Для цього найчастіше застосовуються паперові серветки;
  3. Після холодильника м'ясо обов'язково має прийняти температуру кімнати. Тільки потім має настати приготування.

Антрекот з свинини – це блюдо, яке можна вживати в сімейному колі, так і подавати на святковий стіл. Багатьма рецептами можна здивувати гостей. Тому варто уважно вивчити кожен і підібрати найбільш відповідний для себе.

Що ще почитати: