Як приготувати антрекот з свинини на сковороді і в духовці
Антрекот з свинини – це дуже смачне, поживне і поживне м'ясо. Його можна приготувати різними способами. Використовується як сковорода з плитою, так і духовка. Існують ще й різноманітні соуси з додаванням додаткових інгредієнтів. Це може бути антрекот по-австрійськи і по-варшавськи.
Важливу роль відіграють маринади і соуси, тому варто дуже серйозно підійти до їх приготування.
Також, воно дуже чудово підходить для святкового застілля в якості гарячого, оскільки має не тільки чудовими смаковими якостями, але й має привабливий зовнішній вигляд.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свиняче м'ясо на кості - | 500 г |
перець чорний мелений - | за смаком |
масло рослинне - | 25 мл |
картоплини невеликого розміру - | 2 шт. |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 221 Ккал |
Це справжній рецепт приготування французького блюда, який зможе вразити своєю вишуканістю смаку і простотою приготування.
Детальна інструкція по приготуванню антрекота:
- М'ясо, в першу чергу, необхідно ретельно промити;
- Викласти на паперову серветку і надати час для повного висихання;
- Взяти дуже гостро заточений ніж і обережно розрізати м'ясо між кістками. Варто звернути увагу на те, що шматочки повинна вийде приблизно однакових розмірів;
- Відбити кожен з отриманих частин спеціальним молотком, призначеним для кухонних робіт;
- Обмазати м'ясо з усіх боків рослинним маслом. У французькій кухні використовують лише оливкова олія, тому можна також скористатися ним;
- Сковороду поставити на плиту і на максимальному вогні розігріти її;
- Викласти осторожнейшим чином туди м'ясо;
- Почекати інтервал часу, що дорівнює 30 секундам і перевернути м'ясо на протилежну сторону;
- Вже схватившуюся бік посолити і присипати перцем чорним меленим;
- За аналогічний відрізок часу перевернути м'ясо і також присипати спеціями;
- Далі кожну сторону необхідно обсмажувати протягом семи хвилин;
- Після цього готове м'ясо викласти на паперовий рушник і ненадовго залишити для того, щоб весь надлишок жиру залишився там;
- Попередньо необхідно підготувати і картоплю. Очистити, вимити і нарізати у формі брусків;
- Після приготування м'яса викласти в ту ж розпечену сковороду картоплю. Весь жир повинен зберегтися після обжарювання м'яса, тому додавати нічого не потрібно;
- Обсмажити до повної готовності, додати сіль і мелений перчик, викласти готовий гарнір на тарілку.
Антрекот на кісточці в духовці
У даному рецепті м'ясо спочатку обсмажується на сковороді, і тільки після цього запікається в духовці. Завдяки кістки м'ясо набуває дещо інший, незвичайний смак. Для приготування потрібно:
- один антрекот, який буде примірної важити 0,5 кг;
- сіль у відповідності з власним смаком;
- свіжозмелений чорний перець;
- оливкова або рослинне масло кількістю в 2-3 столові ложки.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 210 ккал у 100 грамах.
Поетапний процес приготування страви:
- Перед тим, як приступити до безпосереднього приготування, м'ясо необхідно довести до кімнатної температури показника;
- Після того, як вона досягла потрібного показника з допомогою паперового рушника необхідно прибрати надлишки рідини;
- З усіх сторін, присипати антрекот сіллю і свіжомеленим перцем. Обмазати оливковою або рослинним маслом;
- Підібрати сковороду, в якій можна також запікати в духовці. Розігріти максимально її на плиті і викласти м'ясо;
- Кожна з сторін повинна обсмажуватися протягом двох хвилин;
- Зняти з вогню м'ясо і відразу ж помістити в духовку, попередньо розігріту до температури в 260С;
- Залишити на п'ять хвилин;
- Дістати з духовки. Не варто відразу ж подавати на стіл, оскільки воно має трохи відпочити. Хвилин десять йому потрібно спокійно полежати.
Австрійський рецепт
Для того щоб приготувати таку страву потрібні такі складові:
- свиняче м'ясо кількістю в 1 кг;
- шпик у кількості 100 грам;
- три курячих яйця;
- ½ Склянки сметани;
- три або чотири картоплини середніх розмірів;
- мелений мускатний горіх;
- пучок свіжої петрушки;
- сіль;
- перець чорний мелений.
Також в цій страві дуже важливу роль відіграє соус. Тому варто підготувати складові і для нього:
- масло вершкове кількістю в 2,5 столових ложки;
- одна велика цибулина;
- ½ Склянки білого вина;
- борошно кількістю в одну столову ложку;
- цілий стакан сметани.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Калорійність – 396 ккал у 100 грамах.
Етапи приготування страви:
- М'ясо порізати на шматочки потрібного розміру. Відбити його спеціальним кухонним молотком;
- Кожен з відбитих шматочків поперчити і посолити. Зробити надрізи з крайніх точок;
- Картоплю очистити і помити, потім відварити до готовності. Порізати його у формі дрібних кубиків;
- Шпик також нарізати дрібними шматочками, змішати з підготовленим картоплею. Додати до складу сіль, перець, мускатний горіх, подрібнену петрушку. До суміші додати також яйця і сметану. Все ретельно перемішати;
- Викласти цю суміш на відбитий антрекот, який необхідно загорнути. Скріпити зубочистками, щоб він не розпадався;
- Цибулю очистити і нарізати у вигляді кубиків. Обсмажити до напівготовності на вершковому маслі;
- Викласти в сковороду до цибулі підготовлене м'ясо;
- Додати всі кількість підготовленого вина, накрити сковороду кришкою і тушкувати м'ясо до повної готовності;
- М'ясо викласти, а до отриманого після гасіння соку додати борошно і сметану. Перемішати. При подачі до столу полити отриманим соусом антрекот.
Дізнайтеся, як правильно приготувати пісні котлети з нуту.
Смажена картопля з м'ясом — популярне блюдо на кожен день. Спробуйте його приготувати за нашими рецептами.
Візьміть на замітку рецепти рубаних котлет із свинини. Рецепти з фото.
Варшавський варіант страви
Для приготування потрібні такі складові:
- свиняче м'ясо кількістю 700 грам;
- два курячих яйця;
- два шматочки хліба;
- вершкове масло, попередньо розтоплене кількістю 50 грам;
- столова ложка борошна;
- пучок свіжої зелені;
- перчик чорний мелений;
- сіль.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 348 ккал у 100 грамах.
Приготування страви:
- М'ясо порізати на шматочки потрібного розміру;
- Присипати чорним перцем і сіллю;
- Обваляти кожен зі шматків у борошні;
- Яйця попередньо збити і змочити у них кожен шматок;
- Обваляти в панірувальних сухарях з білого хліба;
- Розігріти сковороду, змастити розтопленим вершковим маслом, викласти м'ясо і обсмажити з обох боків до готовності;
- Викласти на тарілку і прикрасити свіжою зеленню.
Маринади і соуси для антрекота
Для того щоб зробити цю страву ще більш смачним і м'яким, використовуються різноманітні маринади і соуси. Розглянемо основні.
На основі лука і соєвого соусу
Для приготування потрібно:
- три цибулини великого розміру;
- соус соєвий кількістю в 70 грам.
Безпосереднє приготування:
- Лук очистити, помити і нарізати у формі тоненьких півкілець;
- На дно будь-якої ємності викласти приблизно половину підготовленого цибулі, зверху налити соєвий соус (приблизно 15 грам);
- Далі викладається м'ясо, попередньо вимиту і висушену;
- Викласти решту цибулі і налити залишився соус;
- Для прискорення процесу маринування можна цибулю пом'яти руками;
- Залишити на 2 години і після цього можна приступати до приготування м'яса.
В процесі приготування можна вилити залишився маринад поверх м'яса.
Маринад на основі імбиру
Знадобляться деякі складові:
- херес кількістю в 100 грам;
- два часникового зубчики;
- соус соєвий обсягом 200 мл;
- три столові ложки рідкого меду;
- дві столові ложки кунжутного масла;
- імбир кількістю 20 грам;
- один гіркий перчик.
Етапи приготування маринаду:
- У ємність налити соєвий соус і додати до нього херес;
- Додати мед;
- Корінь імбиру очистити і подрібнити на дрібній тертці;
- Те ж саме проробити з часником;
- Додати подрібнені складові до суміші;
- З гіркого перчика витягти все насіння і дрібно порізати його;
- Влити масло кунжутне і ретельно все перемішати;
- Опустити в отриманий маринад м'ясо і залишити на п'ять годин.
Отримане в результаті м'ясо дуже вдало запікається в духовці або підсмажується на грилі.
Гострий соус на майонезі
Для приготування потрібно:
- два солоних або маринованих огірка;
- свіжа зелень кількістю 50 грам;
- три столові ложки легкого майонезу;
- два часникового зубчики.
Приготування соусу:
- Майонез вилити в ємність;
- Подрібнити огірки, часник, зелень;
- Додати подрібнені інгредієнти до майонезу і все ретельно перемішати;
- Соус для антрекота повністю готовий.
Кулінарні хитрості
- Найкраще солити м'ясо після того, як воно трохи обсмажиться;
- М'ясо обов'язково після того, як воно помоется, варто обсушити. Для цього найчастіше застосовуються паперові серветки;
- Після холодильника м'ясо обов'язково має прийняти температуру кімнати. Тільки потім має настати приготування.
Антрекот з свинини – це блюдо, яке можна вживати в сімейному колі, так і подавати на святковий стіл. Багатьма рецептами можна здивувати гостей. Тому варто уважно вивчити кожен і підібрати найбільш відповідний для себе.