Як приготувати люля-кебаб з свинини
Люля-кебаб з свинини можна приготувати як з використанням мангалу, так і духовки. Є навіть рецепт приготування цього знаменитого страви на сковороді. Існують і рецепти, в яких страва доповнюється не тільки різними приправами, але й іншими складовими. Наприклад, це можуть бути гриби.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
фарш свинячий - | 700 грам |
сало - | не варто додавати більше 100 грам |
цибулини - | 2 шт. |
часник - | 2 зубчики |
гілочки зеленої кінзи - | приблизно 5 штук |
перець чорний мелений, базилік сушений, сіль, коріандр - | за смаком |
рослинна рафінована олія - | для маринаду |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 257 Ккал |
Люля-кебаб вимагає дуже тривалого вимішування, оскільки тільки так м'ясо може пустити достатню кількість білка, що дозволить м'яса стати набагато щільніше і вязче.
Процес приготування страви:
- Часник і цибуля звільнити від лушпиння і подрібнити спільно в блендері. Зелень промити і додати в блендер. Додатково подрібнити овочі разом із додатковим компонентом. Додати фарш і всі разом ретельно розмішати. Цей процес повинен зайняти не менше 20 хвилин;
- Скласти в ємність, зверху налити рослинного масла і залишити на половину доби в холодильній камері;
- Після закінчення заданого часу сформувати своєрідні котлети і одягнути на шампури з пристойною товщиною;
- Розпалити мангал і коли залишаться тільки вугілля помістити підготовлені шампури над ними;
- Обсмажувати протягом 12-15 хвилин, при цьому кілька разів потрібно перевернути м'ясо.
Рецепт люля-кебаба на шампурах
У духовці це блюдо не поступається за смаковими характеристиками такого ж страви, приготованої на мангалі.
Перед приготуванням необхідно приготувати деякий перелік складових:
- фарш, зроблений з м'яса свинини – приблизно ½ кг;
- одне куряче яйце;
- три цибулини, розміри середні;
- свіжовичавлений сік лимона – близько двох столових ложок;
- зелень петрушки і кропу – невеликий пучок;
- сіль кухонна, перець мелений чорний.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 264 ккал.
Важливі етапи приготування люля-кебаба:
- Для духовки краще всього використовувати шпажки, виконані з дерева. Тільки обов'язково перед приготуванням їх потрібно вимочити у воді, для того щоб попередити займання;
- У тому випадку, якщо фарш недостатньо жирний, можна додати невелику кількість сала і майбутньому додати страві соковитості;
- Цибулю додати до фаршу, який попередньо подрібнюється за допомогою м'ясорубки або звичайною тертки;
- Вбити ціле куряче яйце для того щоб додати фаршу своєрідною пластичності;
- Підготовлену зелень також подрібнити гострим ножем і також додати до м'ясної суміші;
- Побризкати все соком лимона, додати перець і поварену сіль. Ретельно перемішати складу;
- Помістити в холодильник на півгодини;
- На решітку для духовки постелити фольгу для харчових продуктів;
- Зробити невеликі поглиблення для збору соку;
- Кожну і підготовлених дерев'яних шпажок обліпити отриманим м'ясних складом;
- Розкласти їх на фользі;
- Обов'язково залишити кінчики дерев'яної шпажки без фаршу для зручності в процесі приготування;
- Духовку розігріти до 200 С і помістити туди грати зі шпажками. Час приготування повинно скласти близько 15 хвилин;
- За цей час на м'ясі повинна з'явитися характерна рум'яна скоринка.
Покрокові рецепти з фото сирних кексів з начинкою і без.
Як смачно і швидко приготувати ситну горохову кашу на друге.
Як приготувати неймовірно смачний хлібний квас в домашніх умовах. Напій за нашим рецептом вас здивує.
Свинячий люля-кебаб з грибами у фользі в духовці
Для приготування цієї страви потрібно:
- свинина, бажано підібрати з товстими прожилками – близько 800 грам;
- гриби, будь, попередньо зварені – 200 грам;
- одна цибулина, розміри великі;
- зелена цибуля – невеликий пучок;
- рослинна рафінована олія – одна ложка, їдальня;
- сіль і перець у відповідності з особистими перевагами.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 273 ккал.
Приготування страви в кроках:
- Підготовлене м'ясо ретельно промити під прохолодною водою, обсушити за допомогою паперового рушника, нарізати на шматки невеликого розміру і скласти в чашу блендера;
- Гриби також помістити до м'яса;
- Цибуля очистити від луски, промити під водою і також додати в блендер;
- Всі складові подрібнити;
- Додати сіль, перець і все добре перемішати;
- Помістити підготовлену суміш в холодильник на одну годину;
- Сформувати з готового складу своєрідні валики невеликого розміру і пропустити через них шпажки;
- Загорнути кожен в харчову фольгу;
- Розігріти духовку і помістити туди деко з невисокими бортами, на якому розташувати шпажки, загорнуті у фольгу;
- Час випікання має скласти близько 15 хвилин;
- Час від часу необхідно перевертати шпажки.
- Дістати з духовки, зняти фольгу і присипати готовий люля-кебаб подрібненою зеленою цибулею.
Як швидко приготувати люля-кебаб на сковороді
Люля-кебаб готується за цим рецептом дуже легко. Для приготування потрібно:
- свинина – приблизно ½ кг;
- одна цибулина, розміри великі;
- свіжа кінза – близько шести гілочок;
- кухонна сіль — ½ чайної ложечки;
- перець чорний мелений у відповідності з особистими перевагами;
- трохи рослинної олії;
- невеликий пучок свіжого кропу;
- оцет об'ємом 5 мл.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 324 ккал.
Приготування м'ясної страви:
- М'ясо розділити ножем на шматки невеликого розміру. Цибулю очистити і розділити на зручні шматочки. Скласти разом в блендер і подрібнити. Також для цих цілей можна скористатися звичайною м'ясорубкою;
- Зелень кропу і кінзи подрібнити за допомогою гострого ножа;
- Додати підготовлену зелень до м'яса, дуже добре перемішати;
- Додати сіль, перець і знову дуже добре вимісити суміш;
- Отриманий фарш обов'язково потрібно трохи відбити;
- Сформувати з отриманої суміші подовжені «ковбаски»;
- Сковороду нагріти і обробити рафінованим рослинним маслом;
- Обсмажити з обох сторін до отримання кірки характерного золотистого кольору;
- Перед тим, як подати на стіл, прикрасити страву подрібненим кропом і нарізаним у формі півкілець цибулею.
Поради кулінарів
- Фарш для страви варто вимішувати протягом тривалого часу – так він стане більш в'язким.
- У процесі формування окремих «ковбасок» варто змочувати руки звичайною водою. Таким чином, м'ясо не буде прилипати до рук і значно спроститися вся дана робота.
- Для приготування страви на мангалі доцільніше буде використовувати шампури, що володіють більшою товщиною. На таких приладах м'ясо тримається значно міцніше і не розвалюється в процесі.
Люля-кебаб з свинини готується найрізноманітнішими способами. Також варто зауважити, що кожен з цих варіантів має характерним смаком і багатьма іншими особливостями. Тому, не варто лінуватися, а експериментувати для отримання нових і цікавих страв.