14 июнь 2019 2 366

Як приготувати люля-кебаб з свинини

Люля-кебаб з свинини можна приготувати як з використанням мангалу, так і духовки. Є навіть рецепт приготування цього знаменитого страви на сковороді. Існують і рецепти, в яких страва доповнюється не тільки різними приправами, але й іншими складовими. Наприклад, це можуть бути гриби.

Люля-кебаб вважається стравою інтернаціонального значення, оскільки вважається рідним і улюбленим для багатьох країн. Найбільше для приготування цієї страви використовується баранина, але часто її замінюють яловичиною або свининою. Розглянемо докладніше приготування цього знаменитого страви зі свинини.
Рецепт люля-кебаба з свинини на мангалі
Інгредієнти Кількість
фарш свинячий - 700 грам
сало - не варто додавати більше 100 грам
цибулини - 2 шт.
часник - 2 зубчики
гілочки зеленої кінзи - приблизно 5 штук
перець чорний мелений, базилік сушений, сіль, коріандр - за смаком
рослинна рафінована олія - для маринаду
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 257 Ккал

Люля-кебаб вимагає дуже тривалого вимішування, оскільки тільки так м'ясо може пустити достатню кількість білка, що дозволить м'яса стати набагато щільніше і вязче.

Процес приготування страви:

  1. Часник і цибуля звільнити від лушпиння і подрібнити спільно в блендері. Зелень промити і додати в блендер. Додатково подрібнити овочі разом із додатковим компонентом. Додати фарш і всі разом ретельно розмішати. Цей процес повинен зайняти не менше 20 хвилин;
  2. Скласти в ємність, зверху налити рослинного масла і залишити на половину доби в холодильній камері;
  3. Після закінчення заданого часу сформувати своєрідні котлети і одягнути на шампури з пристойною товщиною;
  4. Розпалити мангал і коли залишаться тільки вугілля помістити підготовлені шампури над ними;
  5. Обсмажувати протягом 12-15 хвилин, при цьому кілька разів потрібно перевернути м'ясо.

Рецепт люля-кебаба на шампурах

У духовці це блюдо не поступається за смаковими характеристиками такого ж страви, приготованої на мангалі.

Перед приготуванням необхідно приготувати деякий перелік складових:

  • фарш, зроблений з м'яса свинини – приблизно ½ кг;
  • одне куряче яйце;
  • три цибулини, розміри середні;
  • свіжовичавлений сік лимона – близько двох столових ложок;
  • зелень петрушки і кропу – невеликий пучок;
  • сіль кухонна, перець мелений чорний.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 264 ккал.

Важливі етапи приготування люля-кебаба:

  1. Для духовки краще всього використовувати шпажки, виконані з дерева. Тільки обов'язково перед приготуванням їх потрібно вимочити у воді, для того щоб попередити займання;
  2. У тому випадку, якщо фарш недостатньо жирний, можна додати невелику кількість сала і майбутньому додати страві соковитості;
  3. Цибулю додати до фаршу, який попередньо подрібнюється за допомогою м'ясорубки або звичайною тертки;
  4. Вбити ціле куряче яйце для того щоб додати фаршу своєрідною пластичності;
  5. Підготовлену зелень також подрібнити гострим ножем і також додати до м'ясної суміші;
  6. Побризкати все соком лимона, додати перець і поварену сіль. Ретельно перемішати складу;
  7. Помістити в холодильник на півгодини;
  8. На решітку для духовки постелити фольгу для харчових продуктів;
  9. Зробити невеликі поглиблення для збору соку;
  10. Кожну і підготовлених дерев'яних шпажок обліпити отриманим м'ясних складом;
  11. Розкласти їх на фользі;
  12. Обов'язково залишити кінчики дерев'яної шпажки без фаршу для зручності в процесі приготування;
  13. Духовку розігріти до 200 С і помістити туди грати зі шпажками. Час приготування повинно скласти близько 15 хвилин;
  14. За цей час на м'ясі повинна з'явитися характерна рум'яна скоринка.

Покрокові рецепти з фото сирних кексів з начинкою і без.

Як смачно і швидко приготувати ситну горохову кашу на друге.

Як приготувати неймовірно смачний хлібний квас в домашніх умовах. Напій за нашим рецептом вас здивує.

Свинячий люля-кебаб з грибами у фользі в духовці

Для приготування цієї страви потрібно:

  • свинина, бажано підібрати з товстими прожилками – близько 800 грам;
  • гриби, будь, попередньо зварені – 200 грам;
  • одна цибулина, розміри великі;
  • зелена цибуля – невеликий пучок;
  • рослинна рафінована олія – одна ложка, їдальня;
  • сіль і перець у відповідності з особистими перевагами.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 273 ккал.

Приготування страви в кроках:

  1. Підготовлене м'ясо ретельно промити під прохолодною водою, обсушити за допомогою паперового рушника, нарізати на шматки невеликого розміру і скласти в чашу блендера;
  2. Гриби також помістити до м'яса;
  3. Цибуля очистити від луски, промити під водою і також додати в блендер;
  4. Всі складові подрібнити;
  5. Додати сіль, перець і все добре перемішати;
  6. Помістити підготовлену суміш в холодильник на одну годину;
  7. Сформувати з готового складу своєрідні валики невеликого розміру і пропустити через них шпажки;
  8. Загорнути кожен в харчову фольгу;
  9. Розігріти духовку і помістити туди деко з невисокими бортами, на якому розташувати шпажки, загорнуті у фольгу;
  10. Час випікання має скласти близько 15 хвилин;
  11. Час від часу необхідно перевертати шпажки.
  12. Дістати з духовки, зняти фольгу і присипати готовий люля-кебаб подрібненою зеленою цибулею.

Як швидко приготувати люля-кебаб на сковороді

Люля-кебаб готується за цим рецептом дуже легко. Для приготування потрібно:

  • свинина – приблизно ½ кг;
  • одна цибулина, розміри великі;
  • свіжа кінза – близько шести гілочок;
  • кухонна сіль — ½ чайної ложечки;
  • перець чорний мелений у відповідності з особистими перевагами;
  • трохи рослинної олії;
  • невеликий пучок свіжого кропу;
  • оцет об'ємом 5 мл.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 324 ккал.

Приготування м'ясної страви:

  1. М'ясо розділити ножем на шматки невеликого розміру. Цибулю очистити і розділити на зручні шматочки. Скласти разом в блендер і подрібнити. Також для цих цілей можна скористатися звичайною м'ясорубкою;
  2. Зелень кропу і кінзи подрібнити за допомогою гострого ножа;
  3. Додати підготовлену зелень до м'яса, дуже добре перемішати;
  4. Додати сіль, перець і знову дуже добре вимісити суміш;
  5. Отриманий фарш обов'язково потрібно трохи відбити;
  6. Сформувати з отриманої суміші подовжені «ковбаски»;
  7. Сковороду нагріти і обробити рафінованим рослинним маслом;
  8. Обсмажити з обох сторін до отримання кірки характерного золотистого кольору;
  9. Перед тим, як подати на стіл, прикрасити страву подрібненим кропом і нарізаним у формі півкілець цибулею.

Поради кулінарів

  1. Фарш для страви варто вимішувати протягом тривалого часу – так він стане більш в'язким.
  2. У процесі формування окремих «ковбасок» варто змочувати руки звичайною водою. Таким чином, м'ясо не буде прилипати до рук і значно спроститися вся дана робота.
  3. Для приготування страви на мангалі доцільніше буде використовувати шампури, що володіють більшою товщиною. На таких приладах м'ясо тримається значно міцніше і не розвалюється в процесі.

Люля-кебаб з свинини готується найрізноманітнішими способами. Також варто зауважити, що кожен з цих варіантів має характерним смаком і багатьма іншими особливостями. Тому, не варто лінуватися, а експериментувати для отримання нових і цікавих страв.

Що ще почитати: