08 апрель 2019 9 380

Як приготувати бісквіт в мікрохвильовці 5 хвилин

На сьогоднішній день мікрохвильова піч є одним з обов'язкових атрибутів практично будь-якої кухні, тому особливу популярність придбали страви, приготовлені з її допомогою.

Несподівано зручним виявилося запікання в мікрохвильовці різних десертів. При цьому результат виходить настільки ж гарним, як і при використанні духовки.

Покроковий рецепт приготування
Інгредієнти Кількість
борошно - 100 г
вершкове масло (або маргарин) - 100 г
цукрова пудра - 100 г
яйце куряче - 2 штуки
молоко - 30 мл
сіль - 1/3 чайної ложки
розпушувач - 1 чайна ложка
какао - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 352 Ккал
Випікати бісквіт в мікрохвильовці особливо люблять ті, для кого важко готувати це блюдо якось інакше. Нижче наведений один з найпростіших рецептів приготування бісквіта в НВЧ-печі, що дозволяє при необхідності швидко поповнити запаси десерту.

Хід приготування бісквіта в мікрохвильовці:

  1. Заготовити ємність для тіста, але спочатку покласти в неї масло і цукрову пудру;
  2. Ретельно змішати масло і пудру, потім вбити в ємність яйця;
  3. З допомогою міксера довести масу з олії, пуди і яєць до стану однорідності;
  4. Додати борошна, молока, розпушувача, посолити, як слід розмішати з допомогою ложки;
  5. Для приготування десерту в мікрохвильовці потрібно посуд з силікону чи скла і з високими бортами, її слід змастити зсередини маслом;
  6. У посуд для випічки, вилити тісто і накрити його за допомогою спеціальної кришки або тарілки;
  7. Помістити посуд в мікрохвильовку і встановити середнє значення потужності і залишити готуватися на 6 хвилин;
  8. Діставати бісквіт слід не відразу після вимкнення мікрохвильовки, ще деякий час він «дозріває»;
  9. Через 5 хвилин «дозрівання» можна подавати ніжний і пухнастий десерт на стіл.

Швидкий бісквіт в мікрохвильовці 5 хвилин

Наступний рецепт є, мабуть, самим швидким, хоча і в інших випадках приготування повітряного десерту не займає багато часу. До того ж його виконання вдається навіть тим, хто абсолютно не представляється себе в ролі кухаря. А вся справа в тому, що в духовці бісквіт завжди пропікається і піднімається рівномірно, а значить, будь-яка спроба виявиться вдалою.

Інгредієнти (на 4-5 порцій):

  • масло вершкове — 100 гр.;
  • яйце куряче – 3 штуки;
  • цукор – 100 гр.;
  • борошно – 120 гр.;
  • какао – 2 столові ложки;
  • сода – 0,5 чайної ложки;
  • ванілін – за смаком.

Час приготування: 10-15 хвилин.

Калорійність: 348 ккал.

Хід приготування:

  1. Збити разом яйця і цукор, разом з цим поставити вершкове масло на водяну баню або в мікрохвильовку, щоб розтопити його;
  2. До яєць і цукру додати масла, соди, ваніліну і какао, знову все ретельно змішати;
  3. Досипати борошно, добре вимісити тісто;
  4. Посередині посуду з тістом поставити міцний скляний склянку з невеликою кількістю води (це потрібно для кращого пропікання десерту) і можна поміщати все в духовку;
  5. Встановити самий потужний режим мікрохвильовки і готувати протягом п'яти хвилин, а після близько трьох хвилин залишити на витримку;
  6. Десерт готовий. При бажанні його можна доповнити, покривши зверху розтопленим шоколадом або чимось ще на свій розсуд.

Як приготувати шоколадний бісквіт

Багато рецептів бісквіта передбачають використання какао. Проте куди більш насичений і ніжний смак виходить, якщо додати шоколад.

Інгредієнти:

  • яйце – 3 штуки;
  • борошно – 100 гр.;
  • вершкове масло – 200 гр.;
  • цукровий пісок – 100 гр.;
  • какао-порошок – 2 столових ложки;
  • шоколад – 100 гр.;
  • сода – 1 чайна ложка;
  • цукрова пудра – 3 столові ложки;
  • коньяк або лікер – 6 чайних ложок.

Час приготування: 20-30 хвилин.

Калорійність: 360 ккал.

Хід приготування:

  1. Використовуючи сотейник, розтопити чверть заготовленого вершкового масла і додати до нього шоколад;
  2. В окремій ємності збити яйця з цукром, коли суміш придбає однорідний білий колір можна почати поступово підмішувати туди просіяне борошно;
  3. Розчинити соду в лікері і додати в ємність з тістом, туди ж додати шоколад і масло з сотейника;
  4. Посуд для запікання в мікрохвильовці змастити маслом, а після — помістити в неї тісто (ступінь наповненості посуду повинна при цьому складати приблизно 50%);
  5. Помістити посуд в мікрохвильовку і на максимальній потужності готувати близько шести хвилин;
  6. Після охолодження бісквіта потрібно витягнути його з форми підчепивши за краї;
  7. Розрізати бісквіт на кілька коржів, кожен з яких змастити лікером;
  8. Змішати вершкове масло з какао-порошком до однорідного стану і додати цукрової пудри – це крем;
  9. Кожен корж змастити кремом і зверху присипати шоколадною крихтою (натерти шоколад з допомогою терки);
  10. Можна подавати бісквіт на стіл!

Торт «Ведмедик на півночі» — смачний, соковитий рецепт десерту шоколадно-сметанного торта з горішками.

Смачний заливний пиріг з рибою — візьміть собі цей рецепт на замітку.

Читайте як приготувати одне з найпростіших страв — макарони з м'ясом в мультиварці.

Секрети приготування

Найбільш сильно пишність і м'якість бісквіта в мікрохвильовій печі залежить від якості збитого білка, тому слід:

  • використовувати яйця тільки першої свіжості;
  • брати яйця великого розміру, вони відрізняються великою кількістю білка;
  • жовток з білком розділяти акуратно, щоб ні краплі жовтка не залишилося в білку.

А ось і інші рекомендації, які будуть корисні для хазяєчок:

  1. Використовувана посуд повинна бути абсолютно чистою і сухою;
  2. Для поліпшення якості збивання яєць можна додати зовсім небагато солі, лимонної кислоти або лимонного соку;
  3. Для рецепту використовувати тільки борошно вищого сорту;
  4. Більшу пишність тісто набуває і в тому випадку, якщо просіяти борошно;
  5. Змішати яйця з борошном потрібно, рухаючи пензлем руки не по колу, а зверху вниз;
  6. При додаванні в тісто крохмалю, розпушувач, какао або ваніліну, потрібно змішати їх з борошном, коли ці інгредієнти перебувають у сухому вигляді;
  7. Додавання маку і цедри, навпаки, краще проводити після того, як борошно і яйця вже були змішані;
  8. При додаванні крохмалю десерт виходить більш пористим і менше кришаться;
  9. Коли тісто готове, його слід одразу ж поставити випікатися, не роблячи перед цим перерв;
  10. Для розрізання частування на коржі краще застосовувати не ніж, а волосінь;
  11. Промазав коржі кремом або варенням, і знову склавши їх разом, можна отримати дуже смачний торт, який цілком підійде для святкового столу.

Легкої вам готування і приємного апетиту!

Що ще почитати: