Рецепти салатів з маринованими опеньками для гурманів
Завдяки особливому смаку і мініатюрного розміру, опеньки ефектно виглядають в салатах і надають їм апетитних ноток грибного маринаду.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
маринованих опеньків - | банку 350 мл |
шинки - | 300 г |
картоплі - | 3 шт. |
цибулин - | 1 велика |
оцту - | половина чайної ложки |
солі - | з урахуванням смаку |
яйце варене - | 2 шт. |
майонезу - | 5 ст. л. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 166 Ккал |
Салат на основі маринованих опеньків починають готувати з підготовки необхідних продуктів. Потрібно відварити яйця і картоплю. Остудити їх і очистити. Нарізати тонко півкільцями цибулю і замаринувати в оцті.
У ємність з високими бортиками, викласти злиті і промиті від маринаду опеньки. Додати нарізану соломкою шинку, замаринований цибулю і подрібнений кубиками картоплю.
Посолити вміст миски за смаком, з'єднати з порцією майонезу, після чого перемішати.
Готовий з опеньками салат викласти на плоске блюдо і зверху натерти яйце.
Рецепт листкового салату з маринованими грибами
Необхідні інгредієнти:
- баночка опеньків — 300 мл;
- 3 варених яйця;
- 200 гр. картоплі;
- 1 цибулина;
- 200 гр. курячого філе;
- 250 мл майонезу;
- солі за смаком.
Час приготування: 60 хвилин.
Калорійність: 2387 ккал.
Насамперед, відварити куряче філе в підсоленій воді і охолодити. Зварити картоплю і курячі яйця. Підготувати блюдо, в якому буде збиратися салат. Нижній шар — гриби. Зверху кладемо нарізану тонкими півкільцями ріпчасту цибулю.
Змащуємо шар нежирним майонезом. Поверх цибулі натертий, злегка підсолений, картопля. Рясно змастити майонезом. Поверхня розрівняти і зверху викласти дрібно подрібнене куряче філе.
Змастити його майонезом. Верхнім шаром з тертих яєць і майонезу завершуємо прослаивание салату. Прикрасити тертим жовтком і цілими грибочками.
Салат з опеньками, спаржевої квасолею і куркою
Необхідні інгредієнти:
- 250 гр. маринованих опеньків;
- 150 гр. спаржевої квасолі;
- 300 гр. м'яса курки;
- 50 гр. лука порею;
- 50 мл оливкової олії;
- 15 мл яблучного оцту;
- сіль з урахуванням смаку.
Час приготування: 90 хвилин.
Калорійність: 671 ккал.
Відварити м'ясо курки і спаржу в підсоленій воді і вистудити (спаржу можна використовувати готову в банках). В миску, де буде готуватися салат, викласти промиті від маринаду гриби. Додати нарізану кільцями цибулю порей, спаржу і подрібнене кубиками м'ясо.
Збризнути інгредієнти яблучним оцтом і оливковою олією. При необхідності вміст миски посолити. Перемішати, викласти з салатницю і прикрасити кільцями цибулі порею чи будь-якою іншою зеленню.
Завдяки вмісту низькокалорійних продуктів, салат виходить дієтичним.
Салат з маринованими грибами і оселедцем
Необхідні інгредієнти:
- 200 гр. філе оселедця;
- 180 гр. маринованих опеньків;
- 380 гр. картоплі;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 1 морква;
- 3 ст. л. майонезу.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 1245 ккал.
Відварити картоплю в підсоленій воді і дати йому можливість охолонути. Натерти його на тертці. Взяти плоске блюдо, викласти половину картоплі і змастити його майонезом.
Поверх картоплі викладаємо нарізане соломкою філе оселедця і половину порції подрібненого півкільцями цибулі. Шар рясно змащувати майонезом.
Наступним шаром викласти залишився картоплю. Змащуємо майонезом, кладемо злиті від маринаду грибочки і другу половину ріпчастої цибулі. Завершуємо шар майонезом.
Розрівнюємо поверхню страви, викладаємо терту моркву, попередньо з'єднану з майонезом. На тлі морквяного шару, будуть добре виглядати гілочки петрушки.
Підлива до котлет — це потрібно обов'язково спробувати!
Смачна листкова випічка з різноманітними начинками в наших рецептах.
Як приготувати печеня з курки в горщиках читайте тут.
Швидкий грибний салат, копченою куркою і сиром
Необхідні інгредієнти:
- баночка 250 мл маринованих опеньків;
- 1 копчена грудка;
- 180 гр. сиру голландського;
- 3 яйця;
- 100 гр. майонезу;
- 1 ст. л. насіння кунжуту (кедрових горіхів);
Час приготування: приблизно 20 хвилин.
Калорійність: 2045 ккал.
Відварити яйця круто, остудити і очистити. У ємність з високими бортами викласти промиті від маринаду опеньки. Подрібнити копчену курку, нарізати крупно яйця кубиками і голландський сир (сорт сиру можна брати будь-яку).
Додати все в миску до опенькам. Змішати з майонезом і сіллю. Гарненько перемішати, перекласти в тарілку для подачі і рясно посипати насінням кунжуту (замість кунжуту можна взяти кедрові горішки).
Копчена курка в поєднанні з сиром і маринованими грибами додасть особливий смак салату.
Салат на швидку руку
Необхідні інгредієнти:
- баночка 400 мл маринованих опеньків;
- цибуля шалот — 3 шт.;
- гілочки петрушки;
- великий зубок часнику;
- мелений чорний перець;
- оливкова олія — 25 мл
Час приготування: близько 10 хвилин.
Калорійність: 345 ккал.
Злити і промити опеньки. Помістити гриби в миску. Додати дрібно нарізаний цибулю шалот, часник і петрушку. Зверху посипати чорним меленим перцем і полити маслом (перець класти не обов'язково, можна взяти будь-які спеції за смаком).
Замість оливкової олії взяти будь-який вид рослинного продукту. Перемішати і можна подавати. Страва буде добре поєднуватися з відвареною картоплею. Якщо йому дати настоятися, за рахунок промаринованного лука він буде набагато смачніше.
Святковий салат з грибами
Необхідні інгредієнти:
- 350 гр. маринованих опеньків;
- 300 гр. картоплі.
- рослинна олія для фритюру;
- яйця — 4 шт.;
- 180 гр. відвареного м'яса курки;
- майонез — 2 ст. л.;
- солити за смаком.
- листя салату — 1 пучок.
Час приготування: близько години.
Калорійність: 2061 ккал.
Очистити картоплю, нарізати тоненько, обсушити на серветці і обсмажити у фритюрі до готовності. Після обжарювання викласти його на папір, щоб стік жир. Змішати в мисці грибочки, подрібнені варені яйця і куряче філе. Додати сіль і майонез.
Все гарненько перемішати. Далі починаємо збірку святкового салату. Плоске блюдо необхідно викласти листям салату. По центру гіркою помістити салат з опеньків, яєць, курки і майонезу.
По краях тарілки викласти хрусткий картопля у фритюрі. Солити картоплю безпосередньо при подачі. На тлі зеленого листя салат буде виглядати по-святковому красиво.
Корисні поради
- Для приготування салату можна брати як магазинні, так і домашнього приготування опеньки. Замінити їх можна будь-якими іншими грибами, однак смак вже буде не той.
- Перед додаванням опеньків в салати, необхідно злити через сито маринад і гарненько все промити під проточною водою. Залишити тільки гриби.
- Замаринувати опеньки можна в прискореному режимі. Для цього їх необхідно проварити їх у добре підсоленій воді з додаванням оцту і спецій. Після чого злити і охолодити.
- В якості заправки салатів на основі опеньків, можна брати будь-які сорти олії, оцет, лимонний сік, домашній або покупної майонез.
- Опеньки добре поєднуються з курячим м'ясом, відварною картоплею, яйцями, цибулею, часником і зеленню.
- Якщо опеньки дуже кислі, їх можна вимочити в холодній воді. Час вимочування: півгодини. Після чого воду злити, а гриби злегка віджати.
- За рахунок маринаду, салат на основі грибів виходить досить солоним. Додавати сіль потрібно з обережністю, інакше можна пересолити.
Експериментуючи з поєднаннями різних продуктів і маринованих опеньків, можна отримати оригінальні в приготуванні салати. Цілі грибочки ефектно виглядають в якості прикраси салатів та інших страв.