24 апрель 2019 2 605

Рецепти салатів з маринованими опеньками для гурманів

Завдяки особливому смаку і мініатюрного розміру, опеньки ефектно виглядають в салатах і надають їм апетитних ноток грибного маринаду.

Салат з маринованими опеньками і шинкою
Інгредієнти Кількість
маринованих опеньків - банку 350 мл
шинки - 300 г
картоплі - 3 шт.
цибулин - 1 велика
оцту - половина чайної ложки
солі - з урахуванням смаку
яйце варене - 2 шт.
майонезу - 5 ст. л.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 166 Ккал

Салат на основі маринованих опеньків починають готувати з підготовки необхідних продуктів. Потрібно відварити яйця і картоплю. Остудити їх і очистити. Нарізати тонко півкільцями цибулю і замаринувати в оцті.

У ємність з високими бортиками, викласти злиті і промиті від маринаду опеньки. Додати нарізану соломкою шинку, замаринований цибулю і подрібнений кубиками картоплю.

Посолити вміст миски за смаком, з'єднати з порцією майонезу, після чого перемішати.

Готовий з опеньками салат викласти на плоске блюдо і зверху натерти яйце.

Рецепт листкового салату з маринованими грибами

Необхідні інгредієнти:

  • баночка опеньків — 300 мл;
  • 3 варених яйця;
  • 200 гр. картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 200 гр. курячого філе;
  • 250 мл майонезу;
  • солі за смаком.

Час приготування: 60 хвилин.

Калорійність: 2387 ккал.

Насамперед, відварити куряче філе в підсоленій воді і охолодити. Зварити картоплю і курячі яйця. Підготувати блюдо, в якому буде збиратися салат. Нижній шар — гриби. Зверху кладемо нарізану тонкими півкільцями ріпчасту цибулю.

Змащуємо шар нежирним майонезом. Поверх цибулі натертий, злегка підсолений, картопля. Рясно змастити майонезом. Поверхня розрівняти і зверху викласти дрібно подрібнене куряче філе.

Змастити його майонезом. Верхнім шаром з тертих яєць і майонезу завершуємо прослаивание салату. Прикрасити тертим жовтком і цілими грибочками.

Салат з опеньками, спаржевої квасолею і куркою

Необхідні інгредієнти:

  • 250 гр. маринованих опеньків;
  • 150 гр. спаржевої квасолі;
  • 300 гр. м'яса курки;
  • 50 гр. лука порею;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 15 мл яблучного оцту;
  • сіль з урахуванням смаку.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність: 671 ккал.

Відварити м'ясо курки і спаржу в підсоленій воді і вистудити (спаржу можна використовувати готову в банках). В миску, де буде готуватися салат, викласти промиті від маринаду гриби. Додати нарізану кільцями цибулю порей, спаржу і подрібнене кубиками м'ясо.

Збризнути інгредієнти яблучним оцтом і оливковою олією. При необхідності вміст миски посолити. Перемішати, викласти з салатницю і прикрасити кільцями цибулі порею чи будь-якою іншою зеленню.

Завдяки вмісту низькокалорійних продуктів, салат виходить дієтичним.

Салат з маринованими грибами і оселедцем

Необхідні інгредієнти:

  • 200 гр. філе оселедця;
  • 180 гр. маринованих опеньків;
  • 380 гр. картоплі;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 1 морква;
  • 3 ст. л. майонезу.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 1245 ккал.

Відварити картоплю в підсоленій воді і дати йому можливість охолонути. Натерти його на тертці. Взяти плоске блюдо, викласти половину картоплі і змастити його майонезом.

Поверх картоплі викладаємо нарізане соломкою філе оселедця і половину порції подрібненого півкільцями цибулі. Шар рясно змащувати майонезом.

Наступним шаром викласти залишився картоплю. Змащуємо майонезом, кладемо злиті від маринаду грибочки і другу половину ріпчастої цибулі. Завершуємо шар майонезом.

Розрівнюємо поверхню страви, викладаємо терту моркву, попередньо з'єднану з майонезом. На тлі морквяного шару, будуть добре виглядати гілочки петрушки.

Підлива до котлет — це потрібно обов'язково спробувати!

Смачна листкова випічка з різноманітними начинками в наших рецептах.

Як приготувати печеня з курки в горщиках читайте тут.

Швидкий грибний салат, копченою куркою і сиром

Необхідні інгредієнти:

  • баночка 250 мл маринованих опеньків;
  • 1 копчена грудка;
  • 180 гр. сиру голландського;
  • 3 яйця;
  • 100 гр. майонезу;
  • 1 ст. л. насіння кунжуту (кедрових горіхів);

Час приготування: приблизно 20 хвилин.

Калорійність: 2045 ккал.

Відварити яйця круто, остудити і очистити. У ємність з високими бортами викласти промиті від маринаду опеньки. Подрібнити копчену курку, нарізати крупно яйця кубиками і голландський сир (сорт сиру можна брати будь-яку).

Додати все в миску до опенькам. Змішати з майонезом і сіллю. Гарненько перемішати, перекласти в тарілку для подачі і рясно посипати насінням кунжуту (замість кунжуту можна взяти кедрові горішки).

Копчена курка в поєднанні з сиром і маринованими грибами додасть особливий смак салату.

Салат на швидку руку

Необхідні інгредієнти:

  • баночка 400 мл маринованих опеньків;
  • цибуля шалот — 3 шт.;
  • гілочки петрушки;
  • великий зубок часнику;
  • мелений чорний перець;
  • оливкова олія — 25 мл

Час приготування: близько 10 хвилин.

Калорійність: 345 ккал.

Злити і промити опеньки. Помістити гриби в миску. Додати дрібно нарізаний цибулю шалот, часник і петрушку. Зверху посипати чорним меленим перцем і полити маслом (перець класти не обов'язково, можна взяти будь-які спеції за смаком).

Замість оливкової олії взяти будь-який вид рослинного продукту. Перемішати і можна подавати. Страва буде добре поєднуватися з відвареною картоплею. Якщо йому дати настоятися, за рахунок промаринованного лука він буде набагато смачніше.

Святковий салат з грибами

Необхідні інгредієнти:

  • 350 гр. маринованих опеньків;
  • 300 гр. картоплі.
  • рослинна олія для фритюру;
  • яйця — 4 шт.;
  • 180 гр. відвареного м'яса курки;
  • майонез — 2 ст. л.;
  • солити за смаком.
  • листя салату — 1 пучок.

Час приготування: близько години.

Калорійність: 2061 ккал.

Очистити картоплю, нарізати тоненько, обсушити на серветці і обсмажити у фритюрі до готовності. Після обжарювання викласти його на папір, щоб стік жир. Змішати в мисці грибочки, подрібнені варені яйця і куряче філе. Додати сіль і майонез.

Все гарненько перемішати. Далі починаємо збірку святкового салату. Плоске блюдо необхідно викласти листям салату. По центру гіркою помістити салат з опеньків, яєць, курки і майонезу.

По краях тарілки викласти хрусткий картопля у фритюрі. Солити картоплю безпосередньо при подачі. На тлі зеленого листя салат буде виглядати по-святковому красиво.

Корисні поради

  1. Для приготування салату можна брати як магазинні, так і домашнього приготування опеньки. Замінити їх можна будь-якими іншими грибами, однак смак вже буде не той.
  2. Перед додаванням опеньків в салати, необхідно злити через сито маринад і гарненько все промити під проточною водою. Залишити тільки гриби.
  3. Замаринувати опеньки можна в прискореному режимі. Для цього їх необхідно проварити їх у добре підсоленій воді з додаванням оцту і спецій. Після чого злити і охолодити.
  4. В якості заправки салатів на основі опеньків, можна брати будь-які сорти олії, оцет, лимонний сік, домашній або покупної майонез.
  5. Опеньки добре поєднуються з курячим м'ясом, відварною картоплею, яйцями, цибулею, часником і зеленню.
  6. Якщо опеньки дуже кислі, їх можна вимочити в холодній воді. Час вимочування: півгодини. Після чого воду злити, а гриби злегка віджати.
  7. За рахунок маринаду, салат на основі грибів виходить досить солоним. Додавати сіль потрібно з обережністю, інакше можна пересолити.

Експериментуючи з поєднаннями різних продуктів і маринованих опеньків, можна отримати оригінальні в приготуванні салати. Цілі грибочки ефектно виглядають в якості прикраси салатів та інших страв.

Що ще почитати: