Як приготувати салат «Полянка» з опеньками для святкового столу
Знову — дуже злагідні і делікатні гриби, тому вони чудово поєднуються з іншими інгредієнтами салату «Полянка». Головне в цій страві — дотримати три правила: грамотно з'єднати всі продукти, приготувати ідеальний соус і створити красиву грибну композицію.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
білого курячого м'яса - | 300 г |
рослинної олії - | для обсмажування |
маринованих опеньків - | 0,5 л |
огірків - | 1 свіжий + 2 солоних |
моркви - | 1 шт. |
картоплі - | 2 шт. |
натертого сиру - | 100 г |
яєць - | 3 шт. |
кропу - | 1 пучок |
зеленої цибулі - | 5 пір'я |
листової петрушки - | за смаком |
майонезу - | 35-40 г |
часнику - | 2 зубчики |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 107 Ккал |
Свої хитрощі є і в самому легкому рецепті. Насамперед куряче філе треба смажити, а не варити. Та приправляти салат не просто майонезом, а смачної заправкою з часником.
Спосіб приготування:
- Приправити сіллю, перцем куряче філе. Відбити з двох сторін.
- Розігріти олію рослинну олію в сковороді і смажити м'ясо з 2-х сторін до готовності. Обсмажене м'ясо нашаткувати кубиками.
- Промити і обсушити на паперовому рушнику: гілочки кропу, листя петрушки, стебла зеленого лука. Підготовлену зелень дрібно порубати.
- Відварити картоплю, яйця і моркву. Натерти остиглі інгредієнти в різні миски. Нарізати кубиками огірки.
- Приготувати заправку: майонез з'єднати з розтертим часником, додати мелений перець, все перемішати.
- Сформувати салат викласти на тарілку мариновані опеньки, щедро приправити їх рубаною зеленню, потім натерту моркву, огірки, картопля, смажене філе, курячі яйця і сирну стружку. Всі шари полити майонезній заправкою. Зверху на салат покласти тарілку (злегка придавити) і відправити блюдо в холодильник, витримати кілька годин.
- Вийняти салат, акуратно перевернути на верхню тарілку.
Порада: перед приготуванням гриби викласти в сито (друшляк), щоб видалити весь маринад.
Варіант приготування з шинкою
Рецепт з розряду старих знайомих, всі продукти укладаються шарами. А щоб салат вийшов красивим, радимо використовувати спеціальне кулінарне кільце. Не подобається така подача страви, приготуйте у великому салатнику.
Інгредієнти:
- 250-300 г шинки;
- 10 пір'я зеленої цибулі;
- 5-6 гілочок кропу;
- 3 бульби картоплі;
- за смаком майонез;
- 1 банку маринованих опеньків;
- 3 яйця;
- 1 ч. ложка орегано.
Потрібно на приготування 1 годину.
Калорійність: 106 ккал.
Спосіб приготування:
- Взяти плоске блюдо, поставити на нього сервірувальне кільце.
- Салат викласти шарами в наступній черговості: мариновані опеньки, нашатковану зелену цибулю, кубики шинки, натертий картоплю, подрібнені яйця.
- Змащувати шари майонезом, змішаним з орегано.
- Прибрати кільце, з усіх боків намазати салат майонезом, рясно припорошити подрібненим кропом. Красиво зверху викласти капелюшки маринованих опеньків.
Кулінарна хитрість: немає сервіровки кільця – його замінить консервна банка без дна і кришки.
Дізнайтеся, як приготувати смажені опеньки з картоплею.
За посиланням ви знайдете рецепт супу з замороженими опеньками.
Приготуйте смачну ікру з грибів по цього рецептом.
Рецепт салату з корейською морквою
Гідність опеньків – нейтральний смак, тому їх поєднують навіть з корейською морквою, не побоюючись зіпсувати страву.
Вимагається:
- 0,3 кг білого курячого м'яса;
- 350 г маринованих опеньків;
- 200 г корейської моркви;
- 2 яйця;
- 2 свіжих огірка;
- 2 картоплини.
- 1 середній пучок кропу;
- приправи за смаком;
- для прикраси 3 перепелиних яйця + 3 помідори черрі;
- за смаком сметана, спеції і майонез.
На приготування потрібно 40 хв.
Кількість калорій: 118.
Спосіб приготування:
- Зробити соус: майонез з'єднати зі сметаною, додати приправи, перемішати.
- Філе натерти спеціями, обгорнути фольгою і відправити в духовку на 40 хв. Готове м'ясо нашаткувати тонкою соломкою.
- Поверхню тарілки затягнути харчовою плівкою і викласти капелюшки опеньків (довгі ніжки необхідно зрізати), посипати дрібно порубаним кропом, полити заправкою.
- Наступний шар – корейська морква, її попередньо нарізати на короткі смужки, потім — куряче м'ясо, на нього — натерті огірки, яйця і картоплю. Всі шари покрити заправкою. Блюдо прибрати в холодильник, щоб шари добре просочилися.
- Перед подачею перевернути салат на сервірувальну тарілку. Полянка з опеньків виявиться зверху, залишилося прикрасити її половинками чері та перепелиних яєць.
Корисні поради
Важливий момент: гриби для салату треба правильно вибрати:
- При покупці обов'язково звернути увагу на склад продуктів, перерахованих на банку. Добре, коли список інгредієнтів короткий. В ідеалі – опеньки, цукровий пісок, сіль, чорний перець, лаврушка, оцет.
- Яка упаковка краще? Гриби продаються в металевих та скляних банках. У металевих банках вартість опеньків нижче, але ризик великий, що продукт не буде відповідати вашим вимогам. Тому купувати гриби краще в скляній банці, в ній легко розглянути.
- Врахуйте важливий момент при покупці опеньків: найцінніша частина – капелюшок гриба. Ніжка більш груба і засвоюється організмом складніше. Тому якщо в банку багато дрібної нарізки, не поспішайте купувати. Варто заплатити трохи більше і вибрати красиві опеньки з діаметром капелюшка не більше 4 сантиметрів.
- Принциповий момент: якщо опеньки різнокаліберні, то вони можуть нерівномірно промаринуватися, великі не промаринуются, а маленькі при обробці просто розваляться і втратять свою структуру.
- Про якість продукту розповість маринад. Хороший розсіл прозорий, світлий, в міру рідкий і тягучий. Якщо він мутний, значить, йде окислювальний процес.
- В маринад обов'язково додають оцет, він не дає розвиватися патогенної флори, цими ж властивостями володіє аскорбінова та лимонна кислоти, що входять до складу заливки. Добавки з індексом «Е» не повинно бути в якісному продукті.
На відео — ще один варіант приготування салату «Полянка» з опеньками:
Салат «Полянка» з опеньками підніме настрій в будь-яку погоду. У нього можна додати курячу грудку, корейську моркву, сир, картопля, яйця, різну зелень. Але які б компоненти кулінари не вибирали, верховодити в страві однозначно будуть опеньки.