16 май 2019 3 954

Як приготувати мафіни в мікрохвильовці 5 хвилин

Мафіни – це невеликі кекси, які зазвичай мають повітряної консистенції. Цей десерт відмінно підійде для чаю, ранкової кави і навіть стане прекрасним доповненням до соку. До того ж, приготування мафінів в мікрохвильовці легке і дуже швидке.

Для цього їх не потрібно випікати у духовці, достатньо лише приготувати основу, помістити у форму і відправити на кілька хвилин у мікрохвильовку. Там вони готуються моментально, а за смаком виходять просто дивовижними.

Ванільні мафіни
Інгредієнти Кількість
борошно - 130 грам
яйце - 1 штука
масло вершкове - 65 грам
пудра цукрова - 80 грам
молоко - ¼ Частину склянки
ванільний екстракт - 2 г
вода питна - 60 мл
сіль - щіпка
сода харчова (слід погасити оцтом) - 5 грам
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал

Як буде виглядати приготування:

  1. По містку чашку гарненько просіваємо борошно;
  2. Далі додаємо до борошні цукрову пудру, сіль;
  3. Звільняємо яйця від шкаралупи і викладаємо в окрему миску, додаємо трохи солі і все ретельно розмішуємо за допомогою міксера;
  4. Вливаємо трохи молока, кладемо шматочок розм'якшеного вершкового масла, наливаємо води і додаємо трохи ванільного екстракту;
  5. Всі компоненти інтенсивно розмішуємо до однорідності;
  6. Рідку суміш потрібно влити в сухі компоненти;
  7. В отриману суміш кладемо гашену соду і вимішуємо;
  8. Тісто слід розмішувати повільно, при цьому розбиваючи всі грудочки;
  9. Потім за допомогою ложки або кондитерського мішка викладаємо тісто у спеціальні формочки;
  10. Виставляємо на мікрохвильовки потужність 700 Вт;
  11. Поміщаємо туди формочки з тістом і залишаємо готуватися близько півтори хвилини;
  12. Витягуємо готові маффіни і подаємо на стіл до чаю або кави.

Рецепт молочних мафінів з чорницею

Які інгредієнти потрібні:

  • 80 грам борошна вищого сорту;
  • 30 грам цукру;
  • ¼ Склянки молока;
  • розпушувач – 7 грам;
  • трохи солі;
  • шматочок вершкового масла на 15 грам;
  • чорниця – 50 грам;
  • щіпка кориці.

На готування піде близько 7-10 хвилин, калорійність – 275 ккал.

Докладний приготування:

  1. У ємність всипаємо необхідну кількість борошна, підсипаємо цукрового піску, солі, розпушувача і кориці;
  2. Сухі інгредієнти потрібно перемішати;
  3. Викладаємо туди розм'якшене вершкове масло і гарненько розтираємо до однорідності;
  4. Далі заливаємо молоко і все ретельно розмішуємо. Якщо суміш виходить надто сухою, можна додати ще трохи молока;
  5. Далі викладаємо чорницю;
  6. Намагаємося перемішувати основу так, щоб ягода опинилася всередині, але при цьому робимо все акуратно. Вся ягідка повинна залишитися у цілому вигляді;
  7. Тісто можна помістити в кондитерський мішок, якщо він є, звичайно, і розкласти по формочках. Якщо кондитерського мішка немає, викладаємо тісто за допомогою великої ложки;
  8. Ставимо формочки з основою в мікрохвильовку і залишаємо дбати протягом півтори хвилини;
  9. Як тільки випічка буде готова, виймаємо її з мікрохвильовки і подаємо на стіл.

Шоколадний кекс в гуртку в мікрохвильовці

Підготуємо необхідні інгредієнти:

  • борошно — стакан;
  • цукор-пісок – 250 грам;
  • 80 грам порошку какао;
  • склянка сметани;
  • розпушувач – 10 грам;
  • трохи солі;
  • протертий шоколад – 60 грам;
  • яйця – 3 штуки;
  • 1 маленька ложка рослинного масла.

Тривалість готування складе 20 хвилин, калорійність – 290 ккал.

Схема готування:

  1. У ємність кладемо сметану, вбиваємо яйця, все перемішуємо до рівномірної структури, можна скористатися міксером;
  2. Всипаємо цукор-пісок, додаємо розпушувач 10 грам і всипаємо борошно;
  3. Всі компоненти знову розмішуємо;
  4. Розмішувати також слід за допомогою міксера, за допомогою нього можна швидко розбити всі грудочки;
  5. Далі додаємо в суміш какао-порошок. Знову все змішуємо, щоб основа сала коричневого кольору;
  6. Тертий шоколад можна помістити в мікрохвильову піч та розм'якшити;
  7. Викладаємо в основу розтоплений шоколад і змішуємо;
  8. Потім викладаємо в тісто трохи рослинного масла і інтенсивно вимішуємо;
  9. У спеціальні паперові формочки необхідно розкласти тісто;
  10. Далі формочки з тістом викладаємо в спеціальні металеві формочки для кексів;
  11. Після ставимо все в мікрохвильову піч і залишаємо запікатися;
  12. Готуватися ці маффіни будуть близько 10 хвилин.

Сирні кексики за 5 хвилин

Які компоненти будуть потрібні:

  • 100 грам сиру;
  • 140 грам цукрового піску;
  • два курячих яйця;
  • 50 грам сметани;
  • склянка манної крупи;
  • трохи меду.

Процес готування буде займати близько 15 хвилин, калорійність – 250 ккал.

Детальний процес приготування:

  1. У посуд поміщаємо сир і додаємо до нього 140 грам цукру;
  2. Всі компоненти гарненько розтираємо до рівномірної структури;
  3. В окрему ємність вбиваємо курячі яйця, додаємо сметану і всі компоненти перемішуємо;
  4. Яйця зі сметаною найкраще збити міксером;
  5. До сирної суміші викладаємо збиту яєчно-сметанную суміш;
  6. Всі компоненти добре перемішуються;
  7. Після цього засипаємо в сирну суміш манну крупу і додаємо мед. Все знову розмішуємо за допомогою міксера;
  8. Додатково можна додати трохи ваніліну або кориці;
  9. Викладаємо тісто з силіконовим формах;
  10. Ставимо формочки в мікрохвильовку і готуємо близько 5 хвилин.

Багато хто навіть не здогадуються про те, що навколо нас ростуть дуже корисні рослини, які можна ввести в свій раціон. Наприклад, кульбаба. А адже це справжнє джерело корисних вітамінів і мікроелементів, яких навесні нам так не вистачає. Про користь і шкоду салату з кульбаби і його харчової цінності наша стаття.

Як приготувати узбецьку самсу в домашніх умовах читайте тут.

Що найлегше приготувати з фаршу на друге? Спробуйте нашу добірку рецептів.

Морквяний десерт без яєць

Для приготування нам буде потрібно наступне:

  • борошно – 170 грам;
  • цукровий пісок – 80 грам;
  • щіпка розпушувача;
  • трохи солі;
  • молоко – 5 великих ложок;
  • сік лимона – ½ ст. ложки;
  • 2 великі ложки рослинної або оливкової олії;
  • щіпка ванільного порошку;
  • 30 грам подрібнених горіхів;
  • морквина, протерта на дрібні шматочки – 80 грам;
  • родзинки – 1 велика ложка;
  • щіпка кориця;
  • мускатний горіх – 1/8 ч. ложки.

Готування складе близько 15 хвилин, калорійність – 245 ккал.

Схема готування:

  1. В невелику чашку просіваємо борошно, засипаємо до неї цукровий пісок, розпушувач, сіль, корицю;
  2. Всі компоненти ретельно перемішуємо;
  3. В молоко додаємо сік лимона і залишаємо постояти хвилин;
  4. Після цього в іншу чашку вливаємо молоко з соком лимона, додаємо масло, ванілін, протерту моркву;
  5. Всі добре розмішуємо ложкою або віночком;
  6. Потім з'єднуємо рідку і суху суміш. Все ретельно збиваємо за допомогою міксера;
  7. Далі викладаємо крейди горіхи і родзинки;
  8. Всі компоненти знову вимішуємо до однорідності;
  9. Після цього в спеціальні силіконові форми викладаємо основу, так щоб вона заповнювала їх лише на 2/3;
  10. Виставляємо на мікрохвильовій печі високий режим і поміщаємо туди формочки;
  11. Виставляємо час 2-2,5 хвилин;
  12. Через це час перевіряємо готовність випічки, якщо потрібно додаємо ще 30 секунд;
  13. Після цього виймаємо готові морквяні мафіни і подаємо на стіл до чаю.

Ягідна випічка

Що нам буде потрібно:

  • 130 грамів манної крупи;
  • половина склянки кефіру;
  • цукор – 6 великих ложок;
  • 140 грам борошна;
  • одне яйце;
  • 2 великі ложки рослинного масла;
  • щіпка розпушувача;
  • ягода – можна використовувати червону смородину.

Процес готування скласти близько 15 хвилин, калорійність – 290 ккал.

Приступаємо до готування:

  1. У чашку засипаємо манну крупу і заливаємо її кефіром. Залишаємо постояти 15-20 хвилин для набухання;
  2. В іншу глибоку чашку розбиваємо одне куряче яйце, засипаємо цукровий пісок;
  3. Всі компоненти добре збиваємо вінчиком до однорідної консистенції;
  4. Потім додаємо рослинне масло і набряклу манку з кефіром;
  5. Опеньків всі інтенсивно перемішуємо;
  6. В кінці додаємо борошно і розпушувач;
  7. Наостанок інтенсивно все розмішуємо до отримання однорідної основи;
  8. Після цього розливаємо тісто в силіконові формочки, воно повинно заповнювати до половини;
  9. У кожну форму з тестом викладаємо по декілька ягідок;
  10. Поміщаємо формочки в мікрохвильову піч і залишаємо запікати протягом 4 хвилин;
  11. Після цього виймаємо кексики і можемо подавати до чаю.

Корисні поради

  • основу обов'язково інтенсивно перемішуйте, щоб мафіни вийшли повітряними;
  • для різноманітності в тісто можна додати різні прянощі та наповнювачі – горіхи, родзинки, ягоди, шматочки фруктів, мармелад;
  • замість цукру можна додати мед або джем, теж вийде дуже смачно.

Мафіни в мікрохвильовці – це чудовий десерт, якщо його потрібно зробити швидко. Готування займає зовсім небагато часу, а в результаті виходить дуже смачна випічка. Її консистенція зазвичай дуже повітряна, тому під час вживання вона просто тане у роті.

Що ще почитати: