Як приготувати мафіни в мікрохвильовці 5 хвилин
Мафіни – це невеликі кекси, які зазвичай мають повітряної консистенції. Цей десерт відмінно підійде для чаю, ранкової кави і навіть стане прекрасним доповненням до соку. До того ж, приготування мафінів в мікрохвильовці легке і дуже швидке.
Для цього їх не потрібно випікати у духовці, достатньо лише приготувати основу, помістити у форму і відправити на кілька хвилин у мікрохвильовку. Там вони готуються моментально, а за смаком виходять просто дивовижними.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 130 грам |
яйце - | 1 штука |
масло вершкове - | 65 грам |
пудра цукрова - | 80 грам |
молоко - | ¼ Частину склянки |
ванільний екстракт - | 2 г |
вода питна - | 60 мл |
сіль - | щіпка |
сода харчова (слід погасити оцтом) - | 5 грам |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 280 Ккал |
Як буде виглядати приготування:
- По містку чашку гарненько просіваємо борошно;
- Далі додаємо до борошні цукрову пудру, сіль;
- Звільняємо яйця від шкаралупи і викладаємо в окрему миску, додаємо трохи солі і все ретельно розмішуємо за допомогою міксера;
- Вливаємо трохи молока, кладемо шматочок розм'якшеного вершкового масла, наливаємо води і додаємо трохи ванільного екстракту;
- Всі компоненти інтенсивно розмішуємо до однорідності;
- Рідку суміш потрібно влити в сухі компоненти;
- В отриману суміш кладемо гашену соду і вимішуємо;
- Тісто слід розмішувати повільно, при цьому розбиваючи всі грудочки;
- Потім за допомогою ложки або кондитерського мішка викладаємо тісто у спеціальні формочки;
- Виставляємо на мікрохвильовки потужність 700 Вт;
- Поміщаємо туди формочки з тістом і залишаємо готуватися близько півтори хвилини;
- Витягуємо готові маффіни і подаємо на стіл до чаю або кави.
Рецепт молочних мафінів з чорницею
Які інгредієнти потрібні:
- 80 грам борошна вищого сорту;
- 30 грам цукру;
- ¼ Склянки молока;
- розпушувач – 7 грам;
- трохи солі;
- шматочок вершкового масла на 15 грам;
- чорниця – 50 грам;
- щіпка кориці.
На готування піде близько 7-10 хвилин, калорійність – 275 ккал.
Докладний приготування:
- У ємність всипаємо необхідну кількість борошна, підсипаємо цукрового піску, солі, розпушувача і кориці;
- Сухі інгредієнти потрібно перемішати;
- Викладаємо туди розм'якшене вершкове масло і гарненько розтираємо до однорідності;
- Далі заливаємо молоко і все ретельно розмішуємо. Якщо суміш виходить надто сухою, можна додати ще трохи молока;
- Далі викладаємо чорницю;
- Намагаємося перемішувати основу так, щоб ягода опинилася всередині, але при цьому робимо все акуратно. Вся ягідка повинна залишитися у цілому вигляді;
- Тісто можна помістити в кондитерський мішок, якщо він є, звичайно, і розкласти по формочках. Якщо кондитерського мішка немає, викладаємо тісто за допомогою великої ложки;
- Ставимо формочки з основою в мікрохвильовку і залишаємо дбати протягом півтори хвилини;
- Як тільки випічка буде готова, виймаємо її з мікрохвильовки і подаємо на стіл.
Шоколадний кекс в гуртку в мікрохвильовці
Підготуємо необхідні інгредієнти:
- борошно — стакан;
- цукор-пісок – 250 грам;
- 80 грам порошку какао;
- склянка сметани;
- розпушувач – 10 грам;
- трохи солі;
- протертий шоколад – 60 грам;
- яйця – 3 штуки;
- 1 маленька ложка рослинного масла.
Тривалість готування складе 20 хвилин, калорійність – 290 ккал.
Схема готування:
- У ємність кладемо сметану, вбиваємо яйця, все перемішуємо до рівномірної структури, можна скористатися міксером;
- Всипаємо цукор-пісок, додаємо розпушувач 10 грам і всипаємо борошно;
- Всі компоненти знову розмішуємо;
- Розмішувати також слід за допомогою міксера, за допомогою нього можна швидко розбити всі грудочки;
- Далі додаємо в суміш какао-порошок. Знову все змішуємо, щоб основа сала коричневого кольору;
- Тертий шоколад можна помістити в мікрохвильову піч та розм'якшити;
- Викладаємо в основу розтоплений шоколад і змішуємо;
- Потім викладаємо в тісто трохи рослинного масла і інтенсивно вимішуємо;
- У спеціальні паперові формочки необхідно розкласти тісто;
- Далі формочки з тістом викладаємо в спеціальні металеві формочки для кексів;
- Після ставимо все в мікрохвильову піч і залишаємо запікатися;
- Готуватися ці маффіни будуть близько 10 хвилин.
Сирні кексики за 5 хвилин
Які компоненти будуть потрібні:
- 100 грам сиру;
- 140 грам цукрового піску;
- два курячих яйця;
- 50 грам сметани;
- склянка манної крупи;
- трохи меду.
Процес готування буде займати близько 15 хвилин, калорійність – 250 ккал.
Детальний процес приготування:
- У посуд поміщаємо сир і додаємо до нього 140 грам цукру;
- Всі компоненти гарненько розтираємо до рівномірної структури;
- В окрему ємність вбиваємо курячі яйця, додаємо сметану і всі компоненти перемішуємо;
- Яйця зі сметаною найкраще збити міксером;
- До сирної суміші викладаємо збиту яєчно-сметанную суміш;
- Всі компоненти добре перемішуються;
- Після цього засипаємо в сирну суміш манну крупу і додаємо мед. Все знову розмішуємо за допомогою міксера;
- Додатково можна додати трохи ваніліну або кориці;
- Викладаємо тісто з силіконовим формах;
- Ставимо формочки в мікрохвильовку і готуємо близько 5 хвилин.
Багато хто навіть не здогадуються про те, що навколо нас ростуть дуже корисні рослини, які можна ввести в свій раціон. Наприклад, кульбаба. А адже це справжнє джерело корисних вітамінів і мікроелементів, яких навесні нам так не вистачає. Про користь і шкоду салату з кульбаби і його харчової цінності наша стаття.
Як приготувати узбецьку самсу в домашніх умовах читайте тут.
Що найлегше приготувати з фаршу на друге? Спробуйте нашу добірку рецептів.
Морквяний десерт без яєць
Для приготування нам буде потрібно наступне:
- борошно – 170 грам;
- цукровий пісок – 80 грам;
- щіпка розпушувача;
- трохи солі;
- молоко – 5 великих ложок;
- сік лимона – ½ ст. ложки;
- 2 великі ложки рослинної або оливкової олії;
- щіпка ванільного порошку;
- 30 грам подрібнених горіхів;
- морквина, протерта на дрібні шматочки – 80 грам;
- родзинки – 1 велика ложка;
- щіпка кориця;
- мускатний горіх – 1/8 ч. ложки.
Готування складе близько 15 хвилин, калорійність – 245 ккал.
Схема готування:
- В невелику чашку просіваємо борошно, засипаємо до неї цукровий пісок, розпушувач, сіль, корицю;
- Всі компоненти ретельно перемішуємо;
- В молоко додаємо сік лимона і залишаємо постояти хвилин;
- Після цього в іншу чашку вливаємо молоко з соком лимона, додаємо масло, ванілін, протерту моркву;
- Всі добре розмішуємо ложкою або віночком;
- Потім з'єднуємо рідку і суху суміш. Все ретельно збиваємо за допомогою міксера;
- Далі викладаємо крейди горіхи і родзинки;
- Всі компоненти знову вимішуємо до однорідності;
- Після цього в спеціальні силіконові форми викладаємо основу, так щоб вона заповнювала їх лише на 2/3;
- Виставляємо на мікрохвильовій печі високий режим і поміщаємо туди формочки;
- Виставляємо час 2-2,5 хвилин;
- Через це час перевіряємо готовність випічки, якщо потрібно додаємо ще 30 секунд;
- Після цього виймаємо готові морквяні мафіни і подаємо на стіл до чаю.
Ягідна випічка
Що нам буде потрібно:
- 130 грамів манної крупи;
- половина склянки кефіру;
- цукор – 6 великих ложок;
- 140 грам борошна;
- одне яйце;
- 2 великі ложки рослинного масла;
- щіпка розпушувача;
- ягода – можна використовувати червону смородину.
Процес готування скласти близько 15 хвилин, калорійність – 290 ккал.
Приступаємо до готування:
- У чашку засипаємо манну крупу і заливаємо її кефіром. Залишаємо постояти 15-20 хвилин для набухання;
- В іншу глибоку чашку розбиваємо одне куряче яйце, засипаємо цукровий пісок;
- Всі компоненти добре збиваємо вінчиком до однорідної консистенції;
- Потім додаємо рослинне масло і набряклу манку з кефіром;
- Опеньків всі інтенсивно перемішуємо;
- В кінці додаємо борошно і розпушувач;
- Наостанок інтенсивно все розмішуємо до отримання однорідної основи;
- Після цього розливаємо тісто в силіконові формочки, воно повинно заповнювати до половини;
- У кожну форму з тестом викладаємо по декілька ягідок;
- Поміщаємо формочки в мікрохвильову піч і залишаємо запікати протягом 4 хвилин;
- Після цього виймаємо кексики і можемо подавати до чаю.
Корисні поради
- основу обов'язково інтенсивно перемішуйте, щоб мафіни вийшли повітряними;
- для різноманітності в тісто можна додати різні прянощі та наповнювачі – горіхи, родзинки, ягоди, шматочки фруктів, мармелад;
- замість цукру можна додати мед або джем, теж вийде дуже смачно.
Мафіни в мікрохвильовці – це чудовий десерт, якщо його потрібно зробити швидко. Готування займає зовсім небагато часу, а в результаті виходить дуже смачна випічка. Її консистенція зазвичай дуже повітряна, тому під час вживання вона просто тане у роті.