Як смачно приготувати пельмені в мультиварці
Кожна починаюча господиня в буквальному сенсі просто мріє навчитися не тільки правильно ліпити пельмені, але й смачно готувати. Пельмені в мультиварці є самим простим блюдом, яке можливо приготувати в цьому кухонному приладі.
Завдяки сучасному технологічному прогресу ви можете швидко приготувати смачний і домашній вечеря всього за 30 хвилин і нагодувати ним усю родину. Ці пельмені у вас вийдуть не тільки смачними, але і малокалорийными, що відмінно підійде дівчатам, що стежить за своєю фігурою.
Сьогодні ви дізнаєтеся про традиційні пельмені в мультиварці; пельменях, приготованих за особливим рецептом; смажених, варених і запечених пельменях; а так само, як варити «Кундюмы»; про корисних порад з приводу їх приготування.
Ще потрібно сказати, що пельмені на пару в мультиварці є корисними, якщо приготовані виключно з натуральних інгредієнтів, а не куплені в супермаркеті. Врахуйте це при готуванні. А тепер до самих рецептами з фото!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 0,5 кг |
молоко - | 0,2 л |
фарш - | 150-200 грам |
сіль і перець - | за смаком |
яйце - | 2 шт. |
рослинна олія - | 1 ст. ложка |
цибулина - | 1 шт. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 300 Ккал |
Той з вас, хто читає цю статтю, пам'ятає аромат і смак бабусиних пельменів, приготованих з любов'ю і душею. Саме такі можливо приготувати протягом півгодини, а рецепт неймовірно простий.
Як ви вже здогадалися, зараз ми поговоримо про традиційні пельмені. Тільки потрібно їх буде готувати не в каструлі, а у звичайній мультиварці. Саме із-за цього вони вийдуть смачними, корисними і швидкими.
Для того щоб приготувати тісто, необхідно взяти дві великі миски. В одній ви повинні збити молоко і яйця. У другій висипаєте борошно, робите в центрі невелику ямку і туди вливаєте суміш молока і яєць.
Посоліть тісто по вашому розсуду і додайте олії. Приступаємо до замісу. Якщо ви зробили все правильно, то у вас буде гарне, пишне і еластичне тісто. Якщо ви не любите пишні пельмені, то замість молока використовуйте звичайну чисту воду.
Фарш ви можете купити в магазині або зробити самостійно, перекрутивши через м'ясорубку два види м'яса – свинину і яловичину.
Додайте сіль, перець, цибулю, перемішайте і у вас на столі готова начинка до пельменів.
Розріжте тісто на дві частини. Одну частину розкачайте качалкою в коло, діаметром пельменницы.
Покладіть коло на пельменницю і починайте акуратно додавати фарш на тісто.
Намагайтеся потрапляти в поглиблення, щоб потім можна було швидко зробити готові пельмені. Після того, як ви додали начинку, розкатуєте і другу частину розрізаного тіста, кладете на пельменницю і ще раз розкатуєте всі качалкою.
Під час цього процесу, всі рівненькі пельмені повинні падати з-під пельменницы, тому краще за все покласти на велику глибоку миску.
Як зварити пельмені на пару в мультиварці? Увімкніть мультиварку і встановіть режим «Варка». Встановіть час близько 15-20 хвилин. Покладіть зліплені пельмені в каструлю і закрийте кришку, а коли все буде готове, девайс сповістить про це сигналом.
Пельмені вийшли неймовірно смачними і корисними, тому що ніхто не використовував якусь хімію, а тільки натуральні інгредієнти.
Здорове і корисне блюдо в мультиварці
Взагалі, деякі кажуть, що страви на пару несмачні і їх їдять тільки якісь люди з захворюваннями шлунка, але це не так. Дієтологи рекомендують вживати таку їжу, щоб відновити травний тракт і повноцінну роботу шлункової системи.
Для того щоб приготувати пельмені на пару, потрібно взяти:
- 2 яйця;
- 1 столова ложка рослинної або соняшникової олії;
- Півкілограма фаршу (на ваш розсуд, можна і менше);
- 2 цибулини;
- 350 грам борошна;
- 80 мл води;
- Сіль, перець;
- Пельменниця (можна ліпити і руками);
- 1 морквина;
- Лавровий лист;
- Різні спеції;
Час приготування – 1 годину. Пельмені виходять дуже соковитими і смачними. Їх можна їсти людям, які стежать за своєю вагою і фігурою, адже їх калорійність складає всього 200 ккал на 100 грам продукту.
Заважаємо тісто. Для цього змішуємо яйця з водою і борошном. Додаємо в тісто олію і сіль і ретельно замішуємо до густої і пластичної маси. Загорніть тісто в плівку і залиште на 15 хвилин в холодному місці (не в холодильнику).
Відкрийте каструлю і залийте туди воду. Виставте режим «Макарони» і заведіть таймер на півгодини. Додайте в приготовлену воду перець, спеції, лавровий лист, моркву і сіль. Так ви зробите ароматний і смачний бульйон. Далі ліпіть пельмені. Коли зліпили, встановіть в мультиварці сітку для готування на пару, і закиньте туди пельмені. Готуйте протягом півгодини. Тепер ви знаєте, як варити пельмені в мультиварці.
«Кундюмы» – найкраще пісне страву з приємною ноткою печериць
Вони готуються не дуже довго, але виходять дуже ніжними і соковитими. Їх 100% оцінить будь-вегетаріанець і не тільки. Що ж потрібно для приготування пельменів «Кундюмы»?
- Борошно – 3 склянки;
- 1 стакан води;
- 3 столових ложки оливкової або рослинного масла;
- Сухі печериці 10 гр.;
- Півсклянки сухої гречки;
- 2 варених яйця (зварені в круту);
- 2 цибулини;
- 2 ст. л. рослинної олії (для начинки);
- Сіль і перець;
- 2 зубчики часнику;
- 4 горошини чорного перцю;
- Сметана 20% жирності – 2 склянки;
- 4 гілочки свіжої петрушки.
Всього на приготування пельменів йде близько 2 годин. Енергетична цінність – 156 ккал за 100 грам.
Приступаємо до готування! Готуємо відвар. Для цього необхідно промити гриби і залити окропом. Візьміть часник роздушіть його під пресом, тільки не очищайте. Перейдіть до вашої мультиварці і включіть режим «Випічка», встановивши таймер на 20 хвилин.
Туди ж покладіть гриби, спеції, часник і зелень, залийте водою і варіть ще 10 хвилин після закипання в мультиварці. Далі вимкніть її і залиште бульйон на 15 хвилин.
Після очікування, відфільтруйте відвар, гриби, посипте сіллю. Далі можна переходити до начинки. Залийте гречку однією склянкою води і додайте це все в мультиварку. Доведіть воду з гречаною крупою до кипіння протягом 40 хвилин в режимі «Варка». Після цього, додайте сіль.
Поріжте дрібно гриби, цибулю і варені яйця. Коли гречка буде готова, перемістіть її з мультиварки кудись в інше місце, адже девайс нам ще знадобиться. Активуйте режим «Випічка» і додайте в каструлю гриби з цибулею. Обсмажуйте це все протягом 5 хвилин, після чого додайте суміш в гречану крупу. За смаком, можна все це заправити перцем і рослинним маслом.
Замісіть еластичне тісто, змішавши воду і борошно. Щоб тісто не липло до робочої поверхні, нанесіть тонкий шар рослинної олії або присипте стіл борошном.
Ліпити «Кундюмы» можна як вареники – на кожен шматок тесту накладаєте начинку і завертаєте в конверт. Всі «конвертики» покладіть в каструлю, не змінюючи попередній режим, і випікайте протягом 20 хв. Ось, як треба варити пельмені «Кундюмы» в мультиварці. Подавайте блюдо з гірчицею.
Цибульні кільця в клярі — проста і невигадлива закуска, ніжна і соковита. Прекрасно підійде до пива.
Читайте як приготувати курчати тютюну в духовці. Спробуйте це блюдо, яке вже давно увійшло в меню багатьох ресторанів.
Читайте як приготувати соковиті відбивні з курячого філе. Рецепт тут.
Смажимо і запікаємо пельмені в мультиварці
Цей рецепт не буде містити повних подробиць про те, як ліпити пельмені і скільки це часу займе. Поговоримо про те, що ми будемо використовувати під час смаження:
- Півкілограма заморожених пельменів;
- 3 столових ложки сметани 20 % жирності;
- ¼ Склянки гарячої води;
- Рослинна олія або олія;
- Спеції за смаком.
Готуються пельмені 40 хвилин. Незважаючи на те, що страва є досить калорійним (500 ккал за 100 грам), але все ж воно смачне і здивує всю вашу сім'ю.
Опишемо детально, як можна приготувати смажені пельмені, запечені в мультиварці. Змащуємо дно каструлі мультиварки маслом чи олією. Потім перекладаємо туди наші заморожені пельмені і закриваємо кришку. Налаштовуємо пристрою на режим «Випічка» і смажимо пельмені протягом 35 хвилин.
Приготуємо окрему ємність, куди зануримо всю сметану. Додайте до неї гарячу воду (але не окропом). Сметану заправляємо спеціями і перемішуємо до однорідної консистенції. Відкрийте кришку через 20 хв. і перемішайте страву, щоб не пригоріло. Залийте сметаною зі спеціями. Продовжуйте тушкувати страву з відкритою кришкою, що залишилися 15 хвилин. Після приготування, прикрасьте запечені пельмені зеленню.
Корисні поради з приготування всіх видів пельменів
Щоб полегшити приготування пельменів в мультиварці, необхідно дотримуватися деяких порад, про яких ми розповідаємо кожної господині заинтересовавшейся. Представляємо вам ТОП-5 порад з ліплення та готуванні цього достатньо стародавнього страви:
- Щоб тісто не прилипало до рук, натріть пальці маслом чи олією, чи просто опускайте їх в муку;
- Періодично відкривайте кришку мультиварки і помішуйте пельмені, щоб вони не пригоріли і не зіпсували ваше пристрій;
- Ніколи не готуйте таким чином покупні пельмені, тому що про їх походження знає тільки завод-виробник, а про домашніх – тільки ви;
- Не переборщіть зі спеціями. На всяк випадок, спробуйте трохи начинки на смак, щоб не зіпсувати страву;
- Рекомендація: якщо ви займаєтеся спортом і вживаєте тільки здорову їжу, то ви можете замінити деякі інгредієнти, згідно з енергетичною цінністю на 100 грам продукту. Коли ви порахували і виписали калорії всіх продуктів, вважайте ці цифри в одну і у вас вийде повна енергетична цінність кожного виду пельменів.
Обов'язково спробуйте приготувати пельмені в мультиварці за цими рецептами. Приємного апетиту!