22 июнь 2019 2 533

Як приготувати варену омлет в пакеті

Всі звикли готувати омлет на сковороді або в духовці. Але адже це єдині способи приготування цієї страви. Але, виявляється, його можна варити, багато хто здивується, і відразу ж спитають, а як же можна зварити це блюдо?

Все дуже просто, для цього можна використати звичайний поліетиленовий пакет. Та й приготування не займе дуже багато часу, тому такий омлет можна сміливо готувати на сніданок. А за смаком він виходить просто дивовижним.

Особливості приготування

Блюдо «омлет в пакеті» належить французькій кухні. При приготуванні він виходить повітряним і пишним. При цьому не утворюється піджареної і тверда скоринка, як при смаженні.

Обов'язково, перш ніж приступати до приготування, варто звернути увагу на кілька важливих особливостей:

  • приготування здійснюється без масла і жиру;
  • маса з молока, яєць і солі попередньо добре збивається блендером або міксером;
  • для відварювання можна використати звичайний поліетиленовий пакет;
  • пакет з основою поміщається в окріп, відварюється протягом 10-15 хвилин;
  • використовувати потрібно прозорий пакет без барвників, інакше в процесі приготування він може забарвити омлет;
  • після відварювання вміст пакета викладається на тарілку і відразу ж подається на стіл.
Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яєць - 3 шт.
молока - 2/3 склянки
солі - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 118 Ккал

Варений омлет в пакеті готується за схемою:

  1. Для початку розбиваємо курячі яйця, вкладаємо в чашку і додаємо сіль;
  2. Збиваємо яйця з сіллю міксером або блендером. Збивати потрібно до стану піни;
  3. Потім підливаємо молоко і продовжуємо збивати далі;
  4. У процесі збивання повинна вийти рідка, але при цьому пишна маса;
  5. Після цього готуємо два пакети з поліетилену і складаємо їх один в один;
  6. У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь;
  7. Воду потрібно розігріти до кипіння;
  8. Далі заливаємо основу в пакети і гарненько зав'язуємо;
  9. Поміщаємо пакет з яєчною сумішшю в гарячу воду і залишаємо отвариваться близько 10-15 хвилин;
  10. Після цього виймаємо пакет, акуратно його розкриваємо;
  11. Викладаємо омлет на тарілку і подаємо на стіл.

Дієтичний омлет з куркою в пакеті

Які інгредієнти потрібні:

  • 4 яйця;
  • 60 грам кефіру;
  • куряче м'ясо у відвареному вигляді – 60 грам;
  • суміш приправ;
  • сіль на свій смак;
  • свіжа зелень.

Період приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 129 ккал.

Як робити:

  1. У ємність розбиваємо яйця, додаємо сіль;
  2. Збиваємо все за допомогою міксера або блендера до утворення піни;
  3. Заливаємо кефір і знову добре збиваємо;
  4. Далі попередньо відварене куряче м'ясо нарізаємо ножем на дрібні шматочки;
  5. Свіжу зелень, 3-4веточки буде достатньо, споліскують і шаткуємо дрібними шматочками;
  6. Додаємо м'ясо і зелень в суміш з яєць і кефіру з сіллю і знову збиваємо міксером;
  7. Додаємо трохи спецій і добре розмішуємо;
  8. Заздалегідь ставимо на вогонь каструлю з водою, щоб вона гарненько прогрілася і закипіла;
  9. Готуємо пакет для запікання і заливаємо в нього основу для омлету;
  10. Гарненько зав'язуємо пакет і поміщаємо в посудину з киплячою водою;
  11. Відварюємо протягом 25 хвилин;
  12. Після цього обережно виймаємо пакет з омлетом;
  13. Розрізаємо пакет і виймаємо вміст;
  14. Подаємо в гарячому вигляді, можна розрізати на шматочки.

Варений омлет з овочами в пакеті для дитини

Готувати будемо з наступних інгредієнтів:

  • 5 курячих яєць;
  • стакан молока;
  • одна морквина;
  • кабачок – 1 штука;
  • один болгарський перець;
  • 2 суцвіття брокколі;
  • один помідор;
  • кілька гілочок зелені;
  • сіль за смаком.

Час на приготування – 40-50 хвилин.

Калорійність – 139 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Промиваємо морквину, очищаємо від шкірки, бруду. Розрізаємо коренеплід на тонкі кружечки;
  2. Кабачок миємо, очищаємо, при необхідності вичищаємо все насіння;
  3. Нарізаємо кубиками кабачок;
  4. Помідор споліскуємо і нарізаємо соломкою;
  5. Перець миємо, розрізаємо і вичищаємо все насіння;
  6. Ріжемо перець соломкою або квадратиками;
  7. Броколі можна нарізати в довільному вигляді;
  8. У ємність розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і ретельно вбиваємо міксером;
  9. Потім вливаємо молоко і знову добре збиваємо;
  10. У результаті повинна вийти пишна суміш з піною;
  11. Засипаємо в основу всі овочі і добре розмішуємо;
  12. Наливаємо в ємність воду і ставимо на вогонь, вона повинна прогрітися до кипіння;
  13. В підготовлений пакет з поліетилену, краще використовувати два, їх потрібно скласти один в один, заливаємо яєчну суміш з овочами;
  14. Поміщаємо пакет в киплячу воду і залишаємо отвариваться;
  15. Відварюємо протягом 30 хвилин;
  16. Після цього виймаємо пакет, акуратно його розкриваємо і викладаємо на тарілку;
  17. Можна нарізати невеликими шматочками і вже, потім подати на стіл;
  18. Вітамінний омлет з овочами буде особливо корисний для маленьких дітей.

Чим відрізняються равіолі від пельменів і з якими начинками їх можна приготувати читайте в нашій статті.

Як швидко приготувати торт на сковороді з заварним кремом читайте в нашій статті.

Рецепт коропа на мангалі зі спеціями і овочами тут.

Як зварити омлет з шинкою і сиром

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • два яйця;
  • 80 грам сиру твердого сорту;
  • шинка – 60 грам;
  • половина болгарського перцю;
  • один свіжий помідор невеликого розміру;
  • один великий або кілька маленьких грибочків (печериці);
  • суміш приправ;
  • сіль за смаком;
  • кілька гілочок свіжої зелені.

Період приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 185 ккал.

Як будемо робити:

  1. Розбиваємо курячі яйця і викладаємо в миску, додаємо трохи солі;
  2. За допомогою віночка, вилки або міксера гарненько збиваємо до утворення пишної маси;
  3. Скибочка сиру протираємо на крупній або дрібній тертці і засипаємо в яєчну суміш;
  4. Шматочок шинки нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо до сиру з яйцями;
  5. Перець очищаємо від насіння, одну половинку шаткуємо на дрібні шматочки;
  6. Помідор споліскуємо і ріжемо кубиками;
  7. Гриби чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками, можна нашаткувати соломкою;
  8. Всі овочі перекладаємо в чашку до інших компонентів і перемішуємо;
  9. Приправляємо спеціями і добре розмішуємо;
  10. Ємність з водою ставимо на вогонь і розігріваємо до кипіння;
  11. В пакет для запікання вкладаємо основу з шинкою, сиром і овочами;
  12. Поміщаємо пакет в киплячу воду і залишаємо отвариваться протягом 15 хвилин;
  13. Після цього виймаємо пакет і води, акуратно виймаємо омлет;
  14. Викладаємо омлет на тарілку, нарізаємо середніми шматочками;
  15. Подавати потрібно в гарячому вигляді.

Ягідно-яєчний десерт

Готувати будемо з наступних інгредієнтів:

  • два курячих яйця;
  • 170 грам будь-яких ягід;
  • 1 ч. ложка соку лимона;
  • ½ Склянки цукрового піску;
  • трохи солі.

Період приготування – 35-40 хвилин.

Калорійність — 195 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Розбиваємо курячі яйця і поділяємо білки і жовтки;
  2. У ємність викладаємо білки, додаємо до них цукор і сіль. Гарненько збиваємо за допомогою міксера до стану піни;
  3. Далі акуратно вводимо жовтки і розмішуємо;
  4. Ягоди промиваємо і просушуємо;
  5. В підготовлений пакет викладаємо спочатку ягоди;
  6. Далі зверху ягід заливаємо суміш з яєць, цукру;
  7. На вогонь ставимо ємність з водою і гріємо до кипіння;
  8. Пакет потрібно щільно зав'язати, поміщаємо його в киплячу воду;
  9. Відварюємо протягом 20 хвилин;
  10. Потім виймаємо пакет, акуратно дістаємо омлет і викладаємо на тарілку.

Корисні поради

  • збивати все потрібно як можна краще, за рахунок цього готовий омлет вийде пишним, повітряним;
  • додатково можна додати різні спеції, наприклад орегано, розмарин, селеру, кінзу, петрушку, кріп;
  • краще всього використовувати щільний пакет без дірочок, для кращої гарантії рекомендується застосовувати два пакети, які складаються один в один;
  • при бажанні молоко можна замінити кефіром, тоді вийде дієтичний сніданок;
  • найкраще каструлю з водою поставити на плиту заздалегідь, тому що пакет з основою потрібно опускати в киплячу воду;
  • після відварювання омлет потрібно виймати з пакету акуратно, щоб не обпектися парою.

Якщо ви хочете урізноманітнити своє ранкове меню, то можна скористатися цими способами приготування омлету. Тим більше варений омлет виходить набагато смачніше, а головне корисніше смаженого.

Та й приготування дуже просте, головне все потрібно ретельно збивати, тоді готове частування буде не тільки смачним, але і дуже ніжним і пишним. А додаткові компоненти у вигляді сиру, шинки, овочів, м'яса і спецій зроблять це блюдо дуже ситним і поживним.

Що ще почитати: