Як приготувати варену омлет в пакеті
Всі звикли готувати омлет на сковороді або в духовці. Але адже це єдині способи приготування цієї страви. Але, виявляється, його можна варити, багато хто здивується, і відразу ж спитають, а як же можна зварити це блюдо?
Все дуже просто, для цього можна використати звичайний поліетиленовий пакет. Та й приготування не займе дуже багато часу, тому такий омлет можна сміливо готувати на сніданок. А за смаком він виходить просто дивовижним.
Особливості приготування
Блюдо «омлет в пакеті» належить французькій кухні. При приготуванні він виходить повітряним і пишним. При цьому не утворюється піджареної і тверда скоринка, як при смаженні.
Обов'язково, перш ніж приступати до приготування, варто звернути увагу на кілька важливих особливостей:
- приготування здійснюється без масла і жиру;
- маса з молока, яєць і солі попередньо добре збивається блендером або міксером;
- для відварювання можна використати звичайний поліетиленовий пакет;
- пакет з основою поміщається в окріп, відварюється протягом 10-15 хвилин;
- використовувати потрібно прозорий пакет без барвників, інакше в процесі приготування він може забарвити омлет;
- після відварювання вміст пакета викладається на тарілку і відразу ж подається на стіл.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 3 шт. |
молока - | 2/3 склянки |
солі - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 118 Ккал |
Варений омлет в пакеті готується за схемою:
- Для початку розбиваємо курячі яйця, вкладаємо в чашку і додаємо сіль;
- Збиваємо яйця з сіллю міксером або блендером. Збивати потрібно до стану піни;
- Потім підливаємо молоко і продовжуємо збивати далі;
- У процесі збивання повинна вийти рідка, але при цьому пишна маса;
- Після цього готуємо два пакети з поліетилену і складаємо їх один в один;
- У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь;
- Воду потрібно розігріти до кипіння;
- Далі заливаємо основу в пакети і гарненько зав'язуємо;
- Поміщаємо пакет з яєчною сумішшю в гарячу воду і залишаємо отвариваться близько 10-15 хвилин;
- Після цього виймаємо пакет, акуратно його розкриваємо;
- Викладаємо омлет на тарілку і подаємо на стіл.
Дієтичний омлет з куркою в пакеті
Які інгредієнти потрібні:
- 4 яйця;
- 60 грам кефіру;
- куряче м'ясо у відвареному вигляді – 60 грам;
- суміш приправ;
- сіль на свій смак;
- свіжа зелень.
Період приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 129 ккал.
Як робити:
- У ємність розбиваємо яйця, додаємо сіль;
- Збиваємо все за допомогою міксера або блендера до утворення піни;
- Заливаємо кефір і знову добре збиваємо;
- Далі попередньо відварене куряче м'ясо нарізаємо ножем на дрібні шматочки;
- Свіжу зелень, 3-4веточки буде достатньо, споліскують і шаткуємо дрібними шматочками;
- Додаємо м'ясо і зелень в суміш з яєць і кефіру з сіллю і знову збиваємо міксером;
- Додаємо трохи спецій і добре розмішуємо;
- Заздалегідь ставимо на вогонь каструлю з водою, щоб вона гарненько прогрілася і закипіла;
- Готуємо пакет для запікання і заливаємо в нього основу для омлету;
- Гарненько зав'язуємо пакет і поміщаємо в посудину з киплячою водою;
- Відварюємо протягом 25 хвилин;
- Після цього обережно виймаємо пакет з омлетом;
- Розрізаємо пакет і виймаємо вміст;
- Подаємо в гарячому вигляді, можна розрізати на шматочки.
Варений омлет з овочами в пакеті для дитини
Готувати будемо з наступних інгредієнтів:
- 5 курячих яєць;
- стакан молока;
- одна морквина;
- кабачок – 1 штука;
- один болгарський перець;
- 2 суцвіття брокколі;
- один помідор;
- кілька гілочок зелені;
- сіль за смаком.
Час на приготування – 40-50 хвилин.
Калорійність – 139 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Промиваємо морквину, очищаємо від шкірки, бруду. Розрізаємо коренеплід на тонкі кружечки;
- Кабачок миємо, очищаємо, при необхідності вичищаємо все насіння;
- Нарізаємо кубиками кабачок;
- Помідор споліскуємо і нарізаємо соломкою;
- Перець миємо, розрізаємо і вичищаємо все насіння;
- Ріжемо перець соломкою або квадратиками;
- Броколі можна нарізати в довільному вигляді;
- У ємність розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і ретельно вбиваємо міксером;
- Потім вливаємо молоко і знову добре збиваємо;
- У результаті повинна вийти пишна суміш з піною;
- Засипаємо в основу всі овочі і добре розмішуємо;
- Наливаємо в ємність воду і ставимо на вогонь, вона повинна прогрітися до кипіння;
- В підготовлений пакет з поліетилену, краще використовувати два, їх потрібно скласти один в один, заливаємо яєчну суміш з овочами;
- Поміщаємо пакет в киплячу воду і залишаємо отвариваться;
- Відварюємо протягом 30 хвилин;
- Після цього виймаємо пакет, акуратно його розкриваємо і викладаємо на тарілку;
- Можна нарізати невеликими шматочками і вже, потім подати на стіл;
- Вітамінний омлет з овочами буде особливо корисний для маленьких дітей.
Чим відрізняються равіолі від пельменів і з якими начинками їх можна приготувати читайте в нашій статті.
Як швидко приготувати торт на сковороді з заварним кремом читайте в нашій статті.
Рецепт коропа на мангалі зі спеціями і овочами тут.
Як зварити омлет з шинкою і сиром
Для приготування потрібні такі компоненти:
- два яйця;
- 80 грам сиру твердого сорту;
- шинка – 60 грам;
- половина болгарського перцю;
- один свіжий помідор невеликого розміру;
- один великий або кілька маленьких грибочків (печериці);
- суміш приправ;
- сіль за смаком;
- кілька гілочок свіжої зелені.
Період приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 185 ккал.
Як будемо робити:
- Розбиваємо курячі яйця і викладаємо в миску, додаємо трохи солі;
- За допомогою віночка, вилки або міксера гарненько збиваємо до утворення пишної маси;
- Скибочка сиру протираємо на крупній або дрібній тертці і засипаємо в яєчну суміш;
- Шматочок шинки нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо до сиру з яйцями;
- Перець очищаємо від насіння, одну половинку шаткуємо на дрібні шматочки;
- Помідор споліскуємо і ріжемо кубиками;
- Гриби чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками, можна нашаткувати соломкою;
- Всі овочі перекладаємо в чашку до інших компонентів і перемішуємо;
- Приправляємо спеціями і добре розмішуємо;
- Ємність з водою ставимо на вогонь і розігріваємо до кипіння;
- В пакет для запікання вкладаємо основу з шинкою, сиром і овочами;
- Поміщаємо пакет в киплячу воду і залишаємо отвариваться протягом 15 хвилин;
- Після цього виймаємо пакет і води, акуратно виймаємо омлет;
- Викладаємо омлет на тарілку, нарізаємо середніми шматочками;
- Подавати потрібно в гарячому вигляді.
Ягідно-яєчний десерт
Готувати будемо з наступних інгредієнтів:
- два курячих яйця;
- 170 грам будь-яких ягід;
- 1 ч. ложка соку лимона;
- ½ Склянки цукрового піску;
- трохи солі.
Період приготування – 35-40 хвилин.
Калорійність — 195 ккал.
Як потрібно робити:
- Розбиваємо курячі яйця і поділяємо білки і жовтки;
- У ємність викладаємо білки, додаємо до них цукор і сіль. Гарненько збиваємо за допомогою міксера до стану піни;
- Далі акуратно вводимо жовтки і розмішуємо;
- Ягоди промиваємо і просушуємо;
- В підготовлений пакет викладаємо спочатку ягоди;
- Далі зверху ягід заливаємо суміш з яєць, цукру;
- На вогонь ставимо ємність з водою і гріємо до кипіння;
- Пакет потрібно щільно зав'язати, поміщаємо його в киплячу воду;
- Відварюємо протягом 20 хвилин;
- Потім виймаємо пакет, акуратно дістаємо омлет і викладаємо на тарілку.
Корисні поради
- збивати все потрібно як можна краще, за рахунок цього готовий омлет вийде пишним, повітряним;
- додатково можна додати різні спеції, наприклад орегано, розмарин, селеру, кінзу, петрушку, кріп;
- краще всього використовувати щільний пакет без дірочок, для кращої гарантії рекомендується застосовувати два пакети, які складаються один в один;
- при бажанні молоко можна замінити кефіром, тоді вийде дієтичний сніданок;
- найкраще каструлю з водою поставити на плиту заздалегідь, тому що пакет з основою потрібно опускати в киплячу воду;
- після відварювання омлет потрібно виймати з пакету акуратно, щоб не обпектися парою.
Якщо ви хочете урізноманітнити своє ранкове меню, то можна скористатися цими способами приготування омлету. Тим більше варений омлет виходить набагато смачніше, а головне корисніше смаженого.
Та й приготування дуже просте, головне все потрібно ретельно збивати, тоді готове частування буде не тільки смачним, але і дуже ніжним і пишним. А додаткові компоненти у вигляді сиру, шинки, овочів, м'яса і спецій зроблять це блюдо дуже ситним і поживним.