Як приготувати рисову кашу з гарбузом
Багато господині навіть не підозрюють, як мало інгредієнтів необхідно, щоб приготувати смачну і корисну їжу. Таким блюдом може стати низькокалорійна рисова каша в чудовому поєднанні з яскравим і соковитим овочем – гарбузом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свіжий гарбуз - | 300 г |
вода - | 0,6 л |
рис - | 200 г |
цукор - | 1 ч. л. |
вершкове масло - | 10 г |
сіль - | 3 г (щіпка) |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 г: 78 Ккал |
Блюдо просте і легке в приготуванні, чудово підходить для ситного сніданку.
Перед самим початком приготування варто добре промити рис і дати стекти зайвій воді в друшляку. Казан, у якому буде готуватися блюдо, наповнити водою і дати їй закипіти. Після цього всипати рис, сіль – варити на сильному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин. Також слід періодично помішувати крупу, щоб вона не пригоріла.
Гарбуз очищається від шкірки, насіння, а потім ріжуть на маленькі кубики розміром по півтора сантиметра. У практично готовий рис всипається гарбуз, сіль, цукор. Казан краще накрити кришкою і дати овочу потушиться, а рисової крупи дійти до повної готовності буквально протягом десяти хвилин.
Приготовану страву можна відразу заправити вершковим маслом, а любителям солодкого можна запропонувати до рисової каші ще повидла, варення, шоколаду і подрібнені горіхи.
Вінегрет з квасолею — улюблений зимовий салат. Ми зібрали найбільш повну добірку різних видів салату.
Читайте покроковий рецепт з фото фаршированої курки. Пропонуємо вам кілька варіантів для начинки.
Читайте як приготувати смачний рецепт круасанів з шоколадною начинкою.
Рисова каша з гарбузом на молоці
Іноді трапляється, що маленькі діти не хочуть пити молока, тому приготувавши рисову кашу з цим продуктом можна непомітно ввести його в раціон харчування. Також для любителів солодощів прекрасно підійде, порівняно низький по калоріях з десертом, але дуже ситний, смачний прийом їжі з корисною, солодкої гарбузом. Так як рис чудово поєднується з цим овочем, то для приготування страви на молоці потрібно всього:
- рис (швидко вариться сорт) – 200 г;
- гарбуз – 250 г;
- вода – 0,2 л;
- молоко – 0,4 л;
- сіль, ванілін – по 1 щіпці (3 м);
- цукор за смаком.
При даному кількості інгредієнтів час, який буде витрачено на підготовку, складе не більш півгодини. Калорійність ста грамів каші — 93 ккал.
Рисову крупу слід обов'язково промити і залишити в чистій холодній воді поки не закипить вода в ємності на плиті. Потім всипати його і, часто помішуючи, варити протягом п'яти хвилин до випаровування всієї рідини.
Головний овоч страви потрібно почистити, обрізавши шкірку і вийнявши насіння, нарізати кубиками, але краще натерти на тертці, щоб в процесі варіння не загубилася більша частина вітамінів і мінералів.
У посуд з рисовою кашею всипати попередньо змішану з молоком, ваніліном, цукром, сіллю гарбуз. Добре перемішати, відправити на плиту, де при закипанні слід зменшити вогонь і варити близько п'ятнадцяти хвилин. Цього часу достатньо для того, щоб крупа до кінця отварилась, але все ж краще укутати кашу і залишити настоятися і «дійти» ще хвилин десять.
У гарбузі, використовуваної для приготування цього рецепту, міститься дуже багато вітамінів і мінералів, тому можна збільшити її кількість у страві до 0,5 кілограма.
Рецепт гарбузової каші з рису в мультиварці
Найкориснішою крупою, володіє ситні і не містить холестерину і шкідливих жирів, вважається рис. Каша, зварена на молоці, з додаванням такого корисного овоча як гарбуз, допоможе вгамувати відчуття голоду, стане оптимальним рішенням при простому, легкому приготуванні.
Причому готування можна здійснити і в мультиварці, забувши про проблеми, пов'язаних з пригоранием або надмірному випаровуванні молока. Для створення цього прекрасного страви знадобляться:
- м'якоть гарбуза – 300 г;
- рис (кругло-зернистий) – 150 г;
- вода – 200 мл;
- молоко – 0,4 мл;
- цукор – 25 г;
- ванілін за смаком (щіпка до 3 м);
- вершкове масло і пісне для змащування – 5 р.
Трохи більший час приготування, в п'ятдесят хвилин, відмінно окупається за рахунок автоматичного виконання всіх термічних процесів. Харчова цінність ста грам страви становить 90 ккал.
М'якоть гарбуза нарізати тоненькою соломкою, викласти в чашу мультиварки, в якій слід змастити весь верх маслом. Залити до овочу сто мілілітрів води, а після включити функцію «тушкування» на час, що становить десять хвилин, і закрити кришку.
По закінченню часу засипати рис, всипати ванілін, цукор, влити воду, що залишилася, яка повинна мати кімнатну температуру, а також молоко.
Після виставити режим «каша» на сорок хвилин.
По закінченню процесу приготування можна кашу перемішати і додати масло, яке також може бути розкладено на кожну окрему порцію.
Кулінарні поради
Рад до приготування страви, яке містить так мало інгредієнтів, виявляється дуже багато. Основними з них є:
- Крупу, обрану для приготування, слід обов'язково промити кілька разів. Також бажано залишити рис у чистій воді на десять хвилин у чистій воді перед готуванням – це зробить його у страві більш м'яким і розсипчастим;
- Гарбуз слід нарізати тільки по перевазі, щоб страва подобалося;
- М'якоть овоча має різну соковитість, тому в процесі готування слід додати воду або зменшити її кількість.
Відмінним варіантом є подрібнення всієї рисової каші до стану пюре, але окремі шматочки гарбуза не тільки підтримують гарну подачу страви, але і чудово відтіняють смак каші від солодкого смаку даного овоча.