26 март 2019 7 748

Як приготувати рисову кашу з гарбузом

Багато господині навіть не підозрюють, як мало інгредієнтів необхідно, щоб приготувати смачну і корисну їжу. Таким блюдом може стати низькокалорійна рисова каша в чудовому поєднанні з яскравим і соковитим овочем – гарбузом.

Простий рецепт на воді
Інгредієнти Кількість
свіжий гарбуз - 300 г
вода - 0,6 л
рис - 200 г
цукор - 1 ч. л.
вершкове масло - 10 г
сіль - 3 г (щіпка)
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 78 Ккал
При дотриманні дієти за станом здоров'я, алергії на молочні продукти або просто бажання зацікавити дитину дуже корисним стравою, для правильного росту і розвитку організму можна зварити чудову кашу з рису на воді з додаванням гарбуза.

Блюдо просте і легке в приготуванні, чудово підходить для ситного сніданку.

Перед самим початком приготування варто добре промити рис і дати стекти зайвій воді в друшляку. Казан, у якому буде готуватися блюдо, наповнити водою і дати їй закипіти. Після цього всипати рис, сіль – варити на сильному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин. Також слід періодично помішувати крупу, щоб вона не пригоріла.

Гарбуз очищається від шкірки, насіння, а потім ріжуть на маленькі кубики розміром по півтора сантиметра. У практично готовий рис всипається гарбуз, сіль, цукор. Казан краще накрити кришкою і дати овочу потушиться, а рисової крупи дійти до повної готовності буквально протягом десяти хвилин.

Приготовану страву можна відразу заправити вершковим маслом, а любителям солодкого можна запропонувати до рисової каші ще повидла, варення, шоколаду і подрібнені горіхи.

Вінегрет з квасолею — улюблений зимовий салат. Ми зібрали найбільш повну добірку різних видів салату.

Читайте покроковий рецепт з фото фаршированої курки. Пропонуємо вам кілька варіантів для начинки.

Читайте як приготувати смачний рецепт круасанів з шоколадною начинкою.

Рисова каша з гарбузом на молоці

Іноді трапляється, що маленькі діти не хочуть пити молока, тому приготувавши рисову кашу з цим продуктом можна непомітно ввести його в раціон харчування. Також для любителів солодощів прекрасно підійде, порівняно низький по калоріях з десертом, але дуже ситний, смачний прийом їжі з корисною, солодкої гарбузом. Так як рис чудово поєднується з цим овочем, то для приготування страви на молоці потрібно всього:

  • рис (швидко вариться сорт) – 200 г;
  • гарбуз – 250 г;
  • вода – 0,2 л;
  • молоко – 0,4 л;
  • сіль, ванілін – по 1 щіпці (3 м);
  • цукор за смаком.

При даному кількості інгредієнтів час, який буде витрачено на підготовку, складе не більш півгодини. Калорійність ста грамів каші — 93 ккал.

Рисову крупу слід обов'язково промити і залишити в чистій холодній воді поки не закипить вода в ємності на плиті. Потім всипати його і, часто помішуючи, варити протягом п'яти хвилин до випаровування всієї рідини.

Головний овоч страви потрібно почистити, обрізавши шкірку і вийнявши насіння, нарізати кубиками, але краще натерти на тертці, щоб в процесі варіння не загубилася більша частина вітамінів і мінералів.

У посуд з рисовою кашею всипати попередньо змішану з молоком, ваніліном, цукром, сіллю гарбуз. Добре перемішати, відправити на плиту, де при закипанні слід зменшити вогонь і варити близько п'ятнадцяти хвилин. Цього часу достатньо для того, щоб крупа до кінця отварилась, але все ж краще укутати кашу і залишити настоятися і «дійти» ще хвилин десять.

У гарбузі, використовуваної для приготування цього рецепту, міститься дуже багато вітамінів і мінералів, тому можна збільшити її кількість у страві до 0,5 кілограма.

Рецепт гарбузової каші з рису в мультиварці

Найкориснішою крупою, володіє ситні і не містить холестерину і шкідливих жирів, вважається рис. Каша, зварена на молоці, з додаванням такого корисного овоча як гарбуз, допоможе вгамувати відчуття голоду, стане оптимальним рішенням при простому, легкому приготуванні.

Причому готування можна здійснити і в мультиварці, забувши про проблеми, пов'язаних з пригоранием або надмірному випаровуванні молока. Для створення цього прекрасного страви знадобляться:

  • м'якоть гарбуза – 300 г;
  • рис (кругло-зернистий) – 150 г;
  • вода – 200 мл;
  • молоко – 0,4 мл;
  • цукор – 25 г;
  • ванілін за смаком (щіпка до 3 м);
  • вершкове масло і пісне для змащування – 5 р.

Трохи більший час приготування, в п'ятдесят хвилин, відмінно окупається за рахунок автоматичного виконання всіх термічних процесів. Харчова цінність ста грам страви становить 90 ккал.

М'якоть гарбуза нарізати тоненькою соломкою, викласти в чашу мультиварки, в якій слід змастити весь верх маслом. Залити до овочу сто мілілітрів води, а після включити функцію «тушкування» на час, що становить десять хвилин, і закрити кришку.

По закінченню часу засипати рис, всипати ванілін, цукор, влити воду, що залишилася, яка повинна мати кімнатну температуру, а також молоко.

Після виставити режим «каша» на сорок хвилин.

По закінченню процесу приготування можна кашу перемішати і додати масло, яке також може бути розкладено на кожну окрему порцію.

Кулінарні поради

Рад до приготування страви, яке містить так мало інгредієнтів, виявляється дуже багато. Основними з них є:

  1. Крупу, обрану для приготування, слід обов'язково промити кілька разів. Також бажано залишити рис у чистій воді на десять хвилин у чистій воді перед готуванням – це зробить його у страві більш м'яким і розсипчастим;
  2. Гарбуз слід нарізати тільки по перевазі, щоб страва подобалося;
  3. М'якоть овоча має різну соковитість, тому в процесі готування слід додати воду або зменшити її кількість.

Відмінним варіантом є подрібнення всієї рисової каші до стану пюре, але окремі шматочки гарбуза не тільки підтримують гарну подачу страви, але і чудово відтіняють смак каші від солодкого смаку даного овоча.

Що ще почитати: