02 апрель 2019 1 814

Як нафарширувати курку млинцями

Всі звикли млинці фарширувати різними компонентами, включаючи куряче м'ясо. Але ж можна зробити і навпаки, а саме нафарширувати курку млинцями. Звичайно, для того щоб приготувати цей варіант страви, необхідно добре попрацювати, але в результаті можна отримати гарне і дуже смачне святкове частування. Його можна використовувати практично для будь-якого свята і ця страва завжди буде головною прикрасою столу.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
курки - 1 тушка
тонких млинчиків - 10 штук
грибів білих (печериць) - 250 грам
цибулин - 2 шт.
яйце - 1 шт.
твердого сиру - 100 грам
часникових зубця - 4 шт.
кропу - кілька гілочок
вершкового масла - 2 великі ложки
майонезу - 60 грам
солі - трохи
чорний перець в молотом вигляді - на свій розсуд
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 225 Ккал

Як готувати фаршировану грибами курку:

  1. Тушку курки потрібно гарненько промити зверху і всередині. Гарненько обтираем її з усіх сторін рушником або паперовими серветками;
  2. Викладаємо тушку на обробну дошку грудкою вгору. За допомогою ножа з гострим лезом відокремлюємо від тушки шкірку, при цьому допомагаємо руками;
  3. Потім перевертаємо її спинкою вгору, зрізаємо хвостик і також знімаємо шкірку;
  4. Ніжки також звільняємо від шкірки, далі їх розламуємо і перерезаем по суглобу. Те ж саме робимо і з іншою ніжкою. Заправляємо їх всередину;
  5. Крильця також звільняємо від шкірки, далі розламуємо по суглобу і зрізаємо ножем;
  6. Коли вся шкіра буде відокремлена від м'якоті, знімаємо її панчохою з крильцями і ніжками;
  7. Далі шкірку посипаємо сіллю, перчимо з зовнішньої і внутрішньої сторони. Прибираємо в холодильник на кілька годин;
  8. Потім м'ясо відокремити від кісток. Кісточки можна буде використовувати для приготування бульйону;
  9. Куряче м'ясо можна прокрутити через м'ясорубку або змолоти в блендері;
  10. Гриби промиваємо, ріжемо тонкими пластинками або невеликими скибочками;
  11. На сковорідку викладаємо вершкове масло, ставимо на вогонь і прогріваємо до повного розтоплення;
  12. Засипаємо гриби в вершкове масло, перемішуємо і обсмажуємо до готовності;
  13. Далі очищаємо цибулини від шкірки, розрізаємо на невеликі кубики;
  14. Засипаємо цибулю в олія, на якому обсмажувалися гриби, засмажуємо до рум'яного кольору;
  15. Кріп споліскуємо, струшуємо і нарізаємо ножем на дрібні шматочки;
  16. Часник очищаємо і нарізаємо на тонкі пластинки або дрібні шматочки;
  17. У чашку викладаємо перемелене м'ясо, шматочки грибів, обсмажену цибулю, зелень, часник і розбиваємо одне куряче яйце;
  18. Все ретельно перемішуємо руками. Додаємо сіль, спеції і знову розмішуємо;
  19. Скибочка сиру перетираємо на тертці з дрібною решіткою;
  20. На стіл викладаємо млинці, змащуємо кожен млинець приготованим фаршем, товщина шару повинна становити приблизно 5 мм і присипаємо поверхню фаршу протертим сиром. Акуратно згортаємо млинець у вигляді трубочки;
  21. Таким же чином звертаємо інші млинці;
  22. Потім виймаємо з холодильника курячу шкіру з крильцями і ніжками;
  23. Фаршируємо шкіру підготовленими млинцями;
  24. Отвір обов'язково потрібно зашити нитками;
  25. Крильця і ніжки пов'язуємо нитками, щоб курка в процесі випікання зберегла свою форму;
  26. Часник потрібно очистити і нарізати на дрібні шматочки. Викладаємо їх у майонез змішуємо;
  27. Підготовленою сумішшю натираємо курку з усіх боків;
  28. Деко змащуємо олією і викладаємо на нього курочку з млинцями. Робимо проколи на поверхні, щоб у процесі випікання виходив пар;
  29. Прогріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди запікати протягом 1-1,5 години;
  30. Після цього виймаємо, даємо постояти, щоб тушка трохи охолола. Далі прибираємо нитки і подаємо на стіл.

Курка, фарширована млинцями з шинкою і брокколі

Для готування підготуємо наступні продукти:

  • куряча тушка на півтора кілограма;
  • 10 млинців несолодких;
  • 100 грам брокколі;
  • 200 грам шинки;
  • гриби білі (печериці) – 100 грам;
  • часник – 4 зубчики;
  • 3 великі ложки майонезу або сметани для обмазування;
  • 100 грам вершкового масла для обсмажування;
  • трохи солі;
  • приправи на свій розсуд.

Час приготування буде становити 2 години. Калорійність на 100 грам – 255 ккал.

Як будемо готувати:

  1. Таким же чином, як і в попередньому рецепті, необхідно з тушки курки зняти шкірку. Починати слід з грудки, акуратно знімаємо шкірку;
  2. Далі перевертаємо спинкою вгору, знімаємо шкіру зі спинки, розрізаємо суглоби крилець і ніжок і також знімаємо шкірку з цих частин;
  3. Знімаємо шкірку разом з крильцями і ніжками. Її зняття повинно бути схоже на зняття панчохи;
  4. Шкіру разом з крильцями і ніжками посипаємо сіллю, приправами і прибираємо в холодильник;
  5. Куряче м'ясо відокремлюємо від кісток, кістки можна буде залишити для приготування супу;
  6. Брокколі викладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності;
  7. Тим часом нарізаємо гриби пластинками або дрібними шматочками;
  8. Ставимо на плиту сковорідку викладаємо вершкове масло і розтоплюємо. Засипаємо грибочки і засмажуємо до готовності;
  9. Шинку нарізаємо соломкою або дрібними кубиками;
  10. Далі перемелюємо в блендері куряче м'ясо, брокколі, 3 зубчики часнику до рівномірної структури;
  11. Після цього у цю суміш викладаємо обсмажені гриби, шматочки шинки, приправляємо сіллю, спеціями і розмішуємо;
  12. Викладаємо млинці і поміщаємо на них начинку рівномірним шаром. Звертаємо їх у вигляді рулетиків;
  13. Виймаємо з холодильника курячу шкірку з ніжками, крильцями;
  14. Начиняємо шкірку згорнутими рулетиками з млинців з начинкою. Начиняти слід досить щільно, потім зашиваємо отвір нитками;
  15. Перев'язуємо крильця і ніжки нитками, щоб курочка в процесі випікання зберегла форму;
  16. Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди курочку на деку. Деко попередньо змастіть рослинною олією або тушку загорніть у фольгу;
  17. Залишаємо випікатися протягом 60 хвилин;
  18. Хвилин за 15 до готовності курочку змащуємо сметаною або майонезом і знову поміщаємо в духовку. Залишаємо запікати до готовності;
  19. Після цього виймаємо її з духовки, охолодити, прибираємо нитки і подаємо на стіл.

Читайте як приготувати мереживні млинці з яйцями на воді.

Рецепт тіста для піци в хлібопічці — приготувати його дуже просто, але потрібно знати алгоритм дій.

Читайте цікавий рецепт корисного, дієтичного страви з вівсяних пластівців. Побавте себе смачненьким.

Корисні поради

  • для зрізання шкірки використовуйте ніж з гострим лезом, але в процесі цієї роботи будьте обережні, будь невірний рух може зіпсувати всю форму для начинки;
  • начинка млинців може бути різна – з грибів, шинки, картоплі, рису. Ви можете доповнювати її своїми улюбленими продуктами.

Курка, фарширована начинкою з млинців – це досить складне в приготуванні блюдо, яке вимагає великої обережності і вправності. Але якщо все зробити правильно, то в результаті можна приготувати чудове частування для свята!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: