Як нафарширувати курку млинцями
Всі звикли млинці фарширувати різними компонентами, включаючи куряче м'ясо. Але ж можна зробити і навпаки, а саме нафарширувати курку млинцями. Звичайно, для того щоб приготувати цей варіант страви, необхідно добре попрацювати, але в результаті можна отримати гарне і дуже смачне святкове частування. Його можна використовувати практично для будь-якого свята і ця страва завжди буде головною прикрасою столу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курки - | 1 тушка |
тонких млинчиків - | 10 штук |
грибів білих (печериць) - | 250 грам |
цибулин - | 2 шт. |
яйце - | 1 шт. |
твердого сиру - | 100 грам |
часникових зубця - | 4 шт. |
кропу - | кілька гілочок |
вершкового масла - | 2 великі ложки |
майонезу - | 60 грам |
солі - | трохи |
чорний перець в молотом вигляді - | на свій розсуд |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 225 Ккал |
Як готувати фаршировану грибами курку:
- Тушку курки потрібно гарненько промити зверху і всередині. Гарненько обтираем її з усіх сторін рушником або паперовими серветками;
- Викладаємо тушку на обробну дошку грудкою вгору. За допомогою ножа з гострим лезом відокремлюємо від тушки шкірку, при цьому допомагаємо руками;
- Потім перевертаємо її спинкою вгору, зрізаємо хвостик і також знімаємо шкірку;
- Ніжки також звільняємо від шкірки, далі їх розламуємо і перерезаем по суглобу. Те ж саме робимо і з іншою ніжкою. Заправляємо їх всередину;
- Крильця також звільняємо від шкірки, далі розламуємо по суглобу і зрізаємо ножем;
- Коли вся шкіра буде відокремлена від м'якоті, знімаємо її панчохою з крильцями і ніжками;
- Далі шкірку посипаємо сіллю, перчимо з зовнішньої і внутрішньої сторони. Прибираємо в холодильник на кілька годин;
- Потім м'ясо відокремити від кісток. Кісточки можна буде використовувати для приготування бульйону;
- Куряче м'ясо можна прокрутити через м'ясорубку або змолоти в блендері;
- Гриби промиваємо, ріжемо тонкими пластинками або невеликими скибочками;
- На сковорідку викладаємо вершкове масло, ставимо на вогонь і прогріваємо до повного розтоплення;
- Засипаємо гриби в вершкове масло, перемішуємо і обсмажуємо до готовності;
- Далі очищаємо цибулини від шкірки, розрізаємо на невеликі кубики;
- Засипаємо цибулю в олія, на якому обсмажувалися гриби, засмажуємо до рум'яного кольору;
- Кріп споліскуємо, струшуємо і нарізаємо ножем на дрібні шматочки;
- Часник очищаємо і нарізаємо на тонкі пластинки або дрібні шматочки;
- У чашку викладаємо перемелене м'ясо, шматочки грибів, обсмажену цибулю, зелень, часник і розбиваємо одне куряче яйце;
- Все ретельно перемішуємо руками. Додаємо сіль, спеції і знову розмішуємо;
- Скибочка сиру перетираємо на тертці з дрібною решіткою;
- На стіл викладаємо млинці, змащуємо кожен млинець приготованим фаршем, товщина шару повинна становити приблизно 5 мм і присипаємо поверхню фаршу протертим сиром. Акуратно згортаємо млинець у вигляді трубочки;
- Таким же чином звертаємо інші млинці;
- Потім виймаємо з холодильника курячу шкіру з крильцями і ніжками;
- Фаршируємо шкіру підготовленими млинцями;
- Отвір обов'язково потрібно зашити нитками;
- Крильця і ніжки пов'язуємо нитками, щоб курка в процесі випікання зберегла свою форму;
- Часник потрібно очистити і нарізати на дрібні шматочки. Викладаємо їх у майонез змішуємо;
- Підготовленою сумішшю натираємо курку з усіх боків;
- Деко змащуємо олією і викладаємо на нього курочку з млинцями. Робимо проколи на поверхні, щоб у процесі випікання виходив пар;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди запікати протягом 1-1,5 години;
- Після цього виймаємо, даємо постояти, щоб тушка трохи охолола. Далі прибираємо нитки і подаємо на стіл.
Курка, фарширована млинцями з шинкою і брокколі
Для готування підготуємо наступні продукти:
- куряча тушка на півтора кілограма;
- 10 млинців несолодких;
- 100 грам брокколі;
- 200 грам шинки;
- гриби білі (печериці) – 100 грам;
- часник – 4 зубчики;
- 3 великі ложки майонезу або сметани для обмазування;
- 100 грам вершкового масла для обсмажування;
- трохи солі;
- приправи на свій розсуд.
Час приготування буде становити 2 години. Калорійність на 100 грам – 255 ккал.
Як будемо готувати:
- Таким же чином, як і в попередньому рецепті, необхідно з тушки курки зняти шкірку. Починати слід з грудки, акуратно знімаємо шкірку;
- Далі перевертаємо спинкою вгору, знімаємо шкіру зі спинки, розрізаємо суглоби крилець і ніжок і також знімаємо шкірку з цих частин;
- Знімаємо шкірку разом з крильцями і ніжками. Її зняття повинно бути схоже на зняття панчохи;
- Шкіру разом з крильцями і ніжками посипаємо сіллю, приправами і прибираємо в холодильник;
- Куряче м'ясо відокремлюємо від кісток, кістки можна буде залишити для приготування супу;
- Брокколі викладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності;
- Тим часом нарізаємо гриби пластинками або дрібними шматочками;
- Ставимо на плиту сковорідку викладаємо вершкове масло і розтоплюємо. Засипаємо грибочки і засмажуємо до готовності;
- Шинку нарізаємо соломкою або дрібними кубиками;
- Далі перемелюємо в блендері куряче м'ясо, брокколі, 3 зубчики часнику до рівномірної структури;
- Після цього у цю суміш викладаємо обсмажені гриби, шматочки шинки, приправляємо сіллю, спеціями і розмішуємо;
- Викладаємо млинці і поміщаємо на них начинку рівномірним шаром. Звертаємо їх у вигляді рулетиків;
- Виймаємо з холодильника курячу шкірку з ніжками, крильцями;
- Начиняємо шкірку згорнутими рулетиками з млинців з начинкою. Начиняти слід досить щільно, потім зашиваємо отвір нитками;
- Перев'язуємо крильця і ніжки нитками, щоб курочка в процесі випікання зберегла форму;
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди курочку на деку. Деко попередньо змастіть рослинною олією або тушку загорніть у фольгу;
- Залишаємо випікатися протягом 60 хвилин;
- Хвилин за 15 до готовності курочку змащуємо сметаною або майонезом і знову поміщаємо в духовку. Залишаємо запікати до готовності;
- Після цього виймаємо її з духовки, охолодити, прибираємо нитки і подаємо на стіл.
Читайте як приготувати мереживні млинці з яйцями на воді.
Рецепт тіста для піци в хлібопічці — приготувати його дуже просто, але потрібно знати алгоритм дій.
Читайте цікавий рецепт корисного, дієтичного страви з вівсяних пластівців. Побавте себе смачненьким.
Корисні поради
- для зрізання шкірки використовуйте ніж з гострим лезом, але в процесі цієї роботи будьте обережні, будь невірний рух може зіпсувати всю форму для начинки;
- начинка млинців може бути різна – з грибів, шинки, картоплі, рису. Ви можете доповнювати її своїми улюбленими продуктами.
Курка, фарширована начинкою з млинців – це досить складне в приготуванні блюдо, яке вимагає великої обережності і вправності. Але якщо все зробити правильно, то в результаті можна приготувати чудове частування для свята!
Приємного апетиту!