29 апрель 2019 9 563

Як запекти курку з картоплею в духовці для сімейного обіду

Вже не за горами новорічні свята і так хочеться по-домашньому оформити свій новорічний стіл. Обов'язково на ньому має бути ваша коронна страва. В якості основного блюда можна використовувати запечену курку з картоплею.

Це частування завжди виходить дуже смачним і ситним. Аромат під час приготування заповнить всі приміщення, тому охочих випробувати його буде багато.

Як запекти курку цілком з картоплею
Інгредієнти Кількість
курка - 2 кілограми
картопля - 1,5 кілограма
часникові часточки - 4-5 штучок
приправи для курки - за смаком
перець мелений чорний - за смаком
сіль - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 255 Ккал

Процедура приготування:

  1. Для початку курку споліскують у прохолодній воді з усіх боків, також споліскуємо її межах;
  2. Ретельно витираємо курочку паперовими серветками або рушником;
  3. З картопляних бульб чистимо шкірку, споліскуємо картопля, очищений від бруду;
  4. Далі нарізаємо на кілька частин;
  5. Кожен картопляний скибочку потрібно обтерти паперовими серветками;
  6. Посипаємо овочі сіллю, спеціями;
  7. З часникових зубчиків чистимо шкірку. Кожну часточку розрізаємо на тонкі пластинки;
  8. На поверхні курочки потрібно зробити невеликі надрізи, в кожен надріз вставляємо пластинки часнику;
  9. Потім у невеликій мисці змішуємо сіль, приправу, чорний перець;
  10. Отриманої пряною сумішшю потрібно натерти тушку з усіх пряною сумішшю, також обов'язково натираємо всередині;
  11. Залишаємо постояти деякий час, щоб м'ясо промаринувалася;
  12. Ніжки слід перев'язати, щоб тушка зберегла свою форму;
  13. У спеціальну форму викладаємо курку грудкою вниз, по краях слід помістити картоплю;
  14. Прогріваємо духовку до 200 градусів;
  15. Поміщаємо в духовку форму з курочкою і картоплею і залишаємо запікати протягом 60-70 хвилин;
  16. У процесі випікання тушку треба періодично поливати рідиною, яка буде виходити з м'яса під час готування. Це додасть соковитість м'яса, також після запікання тушка стане рум'яною;
  17. Після цього виймаємо всі з духовки і подаємо на стіл.

Фарширована курка, запечена з картоплею

Що буде потрібно для готування:

  • 2 кілограми курки;
  • картопля – 6 штук;
  • 80 грам майонезу;
  • кетчуп – 3 великі ложки;
  • пара пучок меленого чорного перцю;
  • сіль на свій смак.

Процес приготування займе близько 2 години, калорійність – 270 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Насамперед потрібно очистити картопляні бульби від шкірки;
  2. Очищені бульби промиваємо від бруду у воді;
  3. Нарізаємо їх кубиками, щоб краще пропеклося;
  4. Викладаємо шматочки в чашку, додаємо сіль, чорний перець, приправи за бажанням. Все перемішуємо;
  5. Розморожену курку ретельно споліскують прохолодною водою, обов'язково промиваємо її з внутрішньої частини;
  6. Далі всередину тушки викладаємо скибочки картоплі зі спеціями. В результаті тушка повинна бути повністю нафарширована;
  7. Отвір можна зашити або заколоти зубочистками, щоб в процесі запікання овочі не випадали;
  8. Далі робимо заливну заправку. У чашці змішуємо майонез, кетчуп, додаємо сіль і перемішуємо;
  9. Цю суміш натираємо тушку з усіх сторін;
  10. Залишаємо постояти курку на 30 хвилин, щоб вона промаринувалася;
  11. Після цього викладаємо курочку в пакет для запікання і кладемо на деко;
  12. Прогріваємо духовку до 200 градусів, поміщаємо туди деко і залишаємо запікатися на 1,5 години;
  13. Як тільки все буде готово, виймаємо з духовки, знімаємо пакет, і подаємо на стіл.

Читайте як спекти смачні, пишні товсті млинці на кефірі.

Читайте як приготувати смачний салат з окорочком і грибами.

Багато хто думає, що дієтичне харчування прісне, але це не так. Спробуйте рецепт наших котлет з індички з кабачком, це смачне блюдо, яке до того ж дуже корисний.

Рецепт запеченої курки з сиром

Компоненти для готування:

  • курячі стегенця – 4 штуки або грудки – 2 штуки;
  • картопля – 8 штук;
  • сир голландський – скибочка на 150 грам;
  • цибуля – 4 штуки;
  • часник – 4 зубчики;
  • 50 мл рослинного масла;
  • коріандр мелений – 1 чайна ложка;
  • 8 грам меленого перцю;
  • сіль на свій смак.

Готування триватиме близько 1,5 години, калорійність – 280 ккал.

Схема готування:

  1. Стегна або грудки ретельно споліскують у прохолодній воді;
  2. Рослинна олія наливаємо в невелику чашку, насипаємо туди коріандр, сіль, чорний мелений перець. Все перемішуємо;
  3. Пряною сумішшю змащуємо кожен гомілка або грудку. Прибираємо куряче м'ясо в холодильник на 1 годину, за цей період воно добре промаринується;
  4. Картопля очищаємо, промиваємо прохолодною водою і нарізаємо кружечками;
  5. Цибулю чистимо, шаткуємо тонкими кільцями;
  6. Зубчики часнику очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими пластинками;
  7. Скибочка сиру протираємо теркою з дрібною решіткою;
  8. На поверхню фольги спочатку викладаємо кільця цибулі у вигляді шару, зверху викладаємо кружечки картоплі;
  9. Загортаємо краю, формуємо з фольги невеликий мішечок, таких мішечків повинно вийти 4 або 2;
  10. Викладаємо в кожен мішечок куряче м'ясо, промаринованное в спеціях;
  11. Посипаємо зверху м'ясо часником, тертим сиром;
  12. Розжарюємо духовку до 200 градусів;
  13. Викладаємо мішечки на деко і ставимо в духовку;
  14. Всі запікається протягом 60 хвилин;
  15. Після цього виймаємо, відкриваємо фольгу і подаємо на стіл.

Курка в рукаві з овочами

Необхідні елементи:

  • курка на півтора кілограма;
  • картопля – 8 штук;
  • помідори – 3 штуки;
  • цибульна головка;
  • часник – 3 зубчики;
  • трохи солі;
  • перець чорний у меленому вигляді – пара щіпка;
  • будь-які спеції за бажанням.

Період приготування займе близько 2 годин, калорійність – 270 ккал.

Процедура приготування:

  1. Курочку потрібно промити, витерти тканиною або паперовою основою;
  2. З зубчиків часнику знімаємо шкірку, нарізаємо пластинками;
  3. Робимо на тушці надрізи і поміщаємо в них шматочки часнику;
  4. Обсипаємо сіллю, перцем і приправами, залишаємо постояти близько години, щоб м'ясо просякло;
  5. Картопля очищаємо від шкірки, миємо й розрізаємо на кружечки;
  6. Чистимо цибулю від шкірки і рубаємо на кільця;
  7. Помідори споліскуємо, ріжемо на кружечки;
  8. Обсипаємо всі овочі спеціями, сіллю;
  9. В пакет для запікання викладаємо овочі;
  10. Зверху овочів викладаємо курку;
  11. Рукав з овочами і м'ясом покласти на деко;
  12. Прогріваємо духовку до 200 градусів;
  13. Поміщаємо в гарячий духовий шафа деко з рукавом;
  14. Випікаємо все приблизно 60 хвилин;
  15. Після цього виймаємо, знімаємо рукав, викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

Картопля, запечена з куркою і грибами

Продукти для приготування:

  • курка – 2 кг;
  • кілограм картоплі;
  • гриби білі печериці – 7-8 штук;
  • дві цибулини;
  • часник – 4 зубчики;
  • 100 грам майонезу;
  • спеції для м'яса на свій смак;
  • пара пучок чорного меленого перцю;
  • сіль на свій розсуд;
  • оливкова олія.

Часу для готування потрібно не менше 2,5 годин, калорійність – 290 ккал.

Процес приготування:

  1. Спочатку споліскуємо тушку в прохолодній воді з усіх сторін;
  2. Зубчики часнику чистимо від шкірки, розрізаємо на невеликі скибочки;
  3. У чашці робимо соус. Викладаємо майонез, додаємо спеції, чорний перець і сіль. Все перемішуємо;
  4. На поверхні курочки робимо надрізи, викладаємо в них шматочки часнику;
  5. Змащуємо тушку соусом і залишаємо стояти близько 1 години;
  6. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо скибочками;
  7. Гриби промиваємо, нарізаємо невеликими скибочками;
  8. З лука видаляємо лушпиння і ріжемо півкільцями;
  9. Всі овочі перемішуємо, підсолюємо і приправляємо спеціями;
  10. Деко змащуємо маслом і викладаємо курочку грудкою вниз;
  11. З боків навколо тушки викладаємо овочі;
  12. Розжарюємо духовку до 200 градусів;
  13. Поміщаємо в прогріту духовку деко, залишаємо запікатися на 1,5 години;
  14. У процесі випікання, курочку поливаємо соком, за рахунок цього вона вийде рум'яної, соковитою;
  15. Після того як все буде готово, виймаємо і подаємо на стіл з овочами.

Кулінарні підказки

  • для запікання картоплю розрізати на великі шматочки. Великі шматочки пропечуться рівномірно і не підгорять;
  • для того щоб м'ясо і овочі вийшли соковитими, поживними, хвилин за 15 до кінця випікання залийте все вершками;
  • краще курку заздалегідь замаринувати. Для цього її слід натерти прянощами, спеціями і покласти на кілька годин в холодильник.

Запечена курка з картоплею в духовці – це досить легке блюдо. Та й для приготування завжди потрібно мінімум продуктів, які завжди знаходяться під рукою. Для готування цього святкового частування не потрібно чогось такого надприродного. Достатньо терпіння і гарного настрою!

Що ще почитати: