Як правильно приготувати суфле з яловичини
Суфле з яловичини готується із застосуванням різноманітних способів. Тут може використовуватися духовка, плита зі сковородою, мультиварка і пароварка. Існує традиційний класичний і дієтичний рецепти суфле. Але можна також урізноманітнити блюдо додатковими інгредієнтами, наприклад, сиром.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловичина - | 0,5 кг |
вода - | 0,5 л |
вершки - | 0,2 л |
молоко - | 0,2 л |
яйця - | 2 шт. |
сіль - | 1 ч. л. |
чорний мелений перець - | ½ Ч. л. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 187 Ккал |
Цей рецепт є самим простим і популярним, оскільки займає небагато часу і сил.
Безпосереднє приготування страви:
- М'ясо дуже добре і уважно промити під струменем холодної води, нарізати на шматочки невеликих розмірів;
- М'ясо необхідно відразу ж варити на пару протягом 20 хвилин;
- Потім шматочки скласти в блендер і подрібнити до однорідної маси;
- Додати туди ж молоко, вершки, курячі яйця, мелений перець, сіль і знову збити до отримання однорідного складу;
- Форму, підготовлену для суфле змастити невеликою кількістю вершкового або оливкової олії;
- Викласти отриманий м'ясної складу;
- Духовку попередньо потрібно нагріти до температури 200 С;
- Випікати суфле з яловичини протягом 25 хвилин.
Дієтичне суфле з яловичини на пару
Для приготування потрібно:
- яловичина, попередньо відварена на пару в кількості 100 грам;
- три або чотири столові ложки м'ясного бульйону;
- вершкове масло в кількості однієї чайної ложки;
- одне куряче яйце;
- борошно в кількості ½ чайної ложки;
- маленька щіпка солі.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 157 ккал у 100 грамах.
Процес приготування дієтичного суфле на пару:
- Дуже важливо щоб яловичина для цієї страви була нежирної, і в ній були відсутні прожилки;
- Відварне м'ясо необхідно два рази перекрутити з використанням м'ясорубки;
- Далі можна зайнятися підготовкою соусу. Для цього підготовлений м'ясний бульйон додати борошно і попередньо розтоплене вершкове масло;
- Ретельно перемішати масу і варити на вогні мінімальної інтенсивності до отримання однорідної густого складу;
- Додати отриманий соус до м'яса, також туди ж покласти курячий жовток, сіль і ретельно все перемішати;
- Білок в окремій ємності збити до утворення рясної піни і додати до подрібненого м'яса;
- Для приготування краще використовувати форми невеликого розміру з силікону;
- Розкласти отриману м'ясну масу по формах;
- Готувати на пару протягом 25 хвилин.
Суфле з яловичини для дитини в мультиварці
Дане суфле чудово підійде для самих меленьких малюків, які тільки починають знайомство з їжею. Для приготування знадобляться такі складові:
- нежирна яловичина без прожилок у кількості 100 грам;
- одне яйце перепелине;
- манна крупа в кількості однієї чайної ложки;
- вершкове масло в кількості одне чайної ложки;
- чверть склянки молока;
- маленька щіпка солі;
- невеликий шматочок моркви.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 142 ккал у 100 грамах.
Приготування страви:
- М'ясо ретельно вимити і розділити на шматки невеликих розмірів;
- Те ж саме зробити з морквою;
- Помістити м'ясо й овоч в блендер і подрібнити;
- Додати туди перепелине яйце, манку, масло вершкове і знову включити блендер. Повинна вийти однорідна маса;
- Влити в суміш молоко і посолити;
- Отриманий склад розкласти у форми з силікону;
- У чашу мультиварки налити дві склянки води;
- Поставити спеціальний контейнер для варіння на пару;
- Виставити в контейнер форми з сумішшю;
- Каструлю поставити в режим «На пару», закрити кришку і залишити на 30 хвилин.
Читайте як приготувати капустяну запіканку в духовці з яловичиною і рибою.
Як приготувати кесаділью з курки — ароматне блюдо з мексиканським колоритом.
Візьміть на замітку рецепти неймовірно смачних і корисних цукатів з гарбуза.
Яловиче суфле з сиром
Страва з такими, здавалося б, несумісними продуктами виходить дуже ніжним і смачним.
Для приготування потрібно:
- сир в кількості 50 грам;
- яловичина в кількості 200 грам;
- вершкове масло в кількості 20 грам;
- одне куряче яйце;
- сіль і приправи за смаком.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 195 ккал у 100 грамах.
Поетапне приготування суфле:
- М'ясо добре промити під холодною водою і нарізати на шматки невеликого розміру. Обов'язково видалити всі прожилки і плівку;
- Поставити на плиту вариться м'ясо у воді, попередньо трохи підсоленій;
- Довести його до готовності, дістати, остудити і пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері;
- Сир також пропустити через м'ясорубку або блендер. Перемішати з м'ясом;
- Додати в суміш курячий жовток і масло. Можна ретельно перемішати, але краще все разом збити в блендері;
- В окремій ємності збити білок до утворення густої піни і викласти суміш. Дуже акуратно перемішати ложкою;
- Додати в суміш сіль і перець. Знову акуратно перемішати;
- Сформувати кульки невеликих розмірів і приготувати їх у пароварці.
- Страва повністю готове до вживання.
Суфле з відварної яловичини на сковороді
Підготувати основні складові рецепту:
- яловичина в кількості 100 грам;
- одне куряче яйце;
- близько 20 грам молока;
- борошно в кількості 6 грам;
- вершкове масло в кількості 5 грам.
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність – 232 ккал у 100 грамах.
Покрокове приготування:
- Яловичину ретельно вимити, видалити всі плівки і прожилки, нарізати на невеликі шматочки;
- Після охолодження готового м'яса, пропустити через м'ясорубку. Бажано зробити це два рази;
- Молоко змішати з вершковим маслом і борошном. Додати до м'яса і ретельно перемішати;
- Курячий жовток відразу додати в м'ясо, перемішати;
- В окремій ємності збити курячий білок і повільно додати в м'ясну суміш. Обережно перемішати;
- Сковороду змастити вершковим маслом і викласти туди готову суміш;
- Поставити сковороду на невеликий вогонь, накрити кришкою і готувати протягом 20 хвилин.
Корисні поради
- У м'ясо, під час приготування фаршу, краще додавати тільки курячі жовтки. Білки збиваються до утворення піни в окремій ємності, і додаються перед безпосереднім випіканням страви;
- Для того щоб зменшити калорійність страви у фарш варто додавати лише курячі білки. Також можна замінити сметану м'ясним бульйоном другого або третього відвару;
- Для того щоб приготувати блюдо для подачі на святковий стіл можна використовувати маленькі форми для кексу.
Суфле з яловичини можна готувати, як для людей з різними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, так і для маленьких дітей. Також таке блюдо чудово підходить для дієти. Існує багато різних рецептів з різними інгредієнтами. Тому кожен завжди зможе підібрати собі варіант за смаком.