22 май 2019 14 237

М'ясне суфле: кулінарні рецепти незвичайного страви

М'ясне суфле – це просте і, разом з тим, оригінальне блюдо.

Воно припаде до смаку всім: дітям, дорослим і навіть самим завзятим гурманам.

Існують особливі види цього делікатесу, які люблять прихильники здорового способу життя.

Смачними і корисними також є різновиди дитячих суфле.

Отже, розглянемо кілька способів приготування цієї страви.

Рецепт приготування дитячого м'ясного суфле
Інгредієнти Кількість
філе птиці - 100 грам
вершкового масла - столова ложка
рису - столова ложка
яєць - 1 шт.
молока - 3 столових ложки
солі - дрібку
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Для цього виду страви ідеально підійде куряче м'ясо.

Воно багате білками, мінералами і амінокислотами, настільки необхідними зростаючому організму.

Можна також використовувати індичку.

Краще всього готувати на пару.

Розглянемо рецепт м'ясного суфле з докладними описами і фото.

Варене м'ясо потрібно розділити на невеликі шматки і розмістити в лотку блендера.

За допомогою цієї кухонної техніки подрібніть м'ясо і додайте в нього ложку молока.

Продукти повинні прийняти однорідну масу.

Потім беремо рис і трохи води, але так, щоб зерна повністю покрилися водою і варимо малої ємності кашу.

Зварити її можна навіть в мікрохвильовій печі.

Через хвилин 5, коли вода майже випарується, додаємо 2 ложки молока і варимо ще 2 хвилини.

Готову кашу перекидаємо до м'ясного пюре і все це знову перемішуємо в блендері.

Потім вливаємо яєчний жовток і розтоплене масло і перемішуємо ложкою.

Білок збиваємо в піну, після чого додаємо до загального блюда.

Правильно збитий білок – секрет повітряного і приємного на смак м'ясного суфле.

Тепер викладаємо сиру суміш у форму або кілька маленьких формочок, попередньо змащених маслом.

Можете використовувати силіконові форми, які не потребують змазування і дають гарантію, що їжа не пригорить.

На пару таке блюдо повинне готуватися 20-25 хвилин.

Представлене кількість інгредієнтів призначене на одну порцію.

Але якщо страву подавати з гарніром, як гречана каша або картопляне пюре, то цього цілком вистачить на двох.

Рекомендується подавати страву дітям від 1 року.

Можна навіть ще простіше приготувати, ось в цьому відео:

М'ясне суфле в духовці: простий рецепт

Суфле, запечене в духовці, вже давно зарекомендувало себе як смачне і ароматне, і, в той же час, як ніжне і легке блюдо.

М'ясо можна використовувати яловиче, куряче або індиче.

Необхідні інгредієнти:

  • м'ясо – 500 грам;
  • стакан молока;
  • вершки жирністю 10 відсотків – 200 г;
  • 3 курячих яйця;
  • столова ложка вершкового масла;
  • перець за смаком;
  • чайна ложка солі;
  • сир твердий за смаком.

Насамперед необхідно відварити м'ясо і позбавити його від кісток.

Потім подрібнюємо його як можна краще і додаємо всі інші інгредієнти, крім сиру, ретельно перемішуючи.

Форму для випікання змащуємо олією і викладаємо туди отриману суміш.

В якості форм можна використовувати формочки для кексів або будь-які інші.

Якщо ви вирішили застосувати сир, його слід натерти на тертці з великими ріжучими отворами і посипати зверху основної маси страви.

Це додасть вишуканості та естетичності.

Обійтися можна і без вершків, обмежившись молоком, але вони надають страві міцності і однорідності.

Готувати таку їжу потрібно 45 хвилин при температурі не нижче 180°C.

Після приготування можна, вимкнувши духовку, дати страві спокій на деякий час, щоб воно стало насиченим і ще більш смачним.

Дієтичний варіант страви

Люди, які дотримуються здорового способу життя, воліють для приготування даного страви нежирний вид м'яса.

Використовують,в основному, курку або м'ясо кролика.

Такі хвороби, як панкреатит і інші проблеми з підшлунковою залозою або шлунком, є причиною, за якою багато хто не може дозволити собі баранину або інші види жирного м'яса.

Тому представляємо вам дієтичний рецепт м'ясного парового суфле.

Приготуйте наступні продукти:

  • м'ясо – 500 г;
  • капуста білокачанна – 500 г;
  • сметана з жирністю не більше 15 відсотків – 100 г;
  • два курячих яйця;
  • цибулина;
  • сіль і перець за смаком;
  • сир твердий за смаком.

Замість сметани в рецепті дієтичного м'ясного суфле можна використовувати бульйон другої або навіть третьої варіння м'яса.

Шкірку бажано видалити.

М'ясо, капусту та цибулю треба дрібно порубати і викласти в глибоку ємність.

Збивши яєчний білок, його потрібно разом зі сметаною додати до перерахованих інгредієнтів.

Після чого можна посолити, поперчити і перемішати.

Сиру треба перелити суміш у форму ( кілька формочок) і помістити в прилад для приготування.

Їм може послужити пароварка або мультиварка.

Також можна підготувати водяну баню для готування м'ясного парового суфле за цим рецептом.

Приготування їжі на пару – найздоровіший спосіб.

При ньому зберігаються всі корисні властивості сировини.

Суфле з фаршу в мультиварці

Представляємо вам два рецепти приготування м'ясного суфле з фаршу в мультиварці.

Один фарш ми готуємо з курки, інший – з яловичини з додаванням грибів.

Отже, перший варіант у своїй рецептурі включає наступні продукти:

  • курячий фарш – 600 г;
  • борошно – столова ложка;
  • вершки – 100 мл;
  • два курячих яйця;
  • цибулина;
  • сіль, перець за смаком.

Збиваємо яєчні жовтки разом з борошном і вершками.

Приправте спеціями фарш, додаємо дрібно нарізану цибулю.

Збиваємо ці інгредієнти в блендері і доводимо до однорідного стану.

Продовжуємо збивати і повільно вливаємо в миску жовткову суміш.

Після цього окремо збиваємо підсолені білки, перетворюємо їх в піну.

Змішуємо з фаршем і поміщаємо в посуд, в якій буде готуватися страва.

Мультиварку потрібно налаштувати на режим «Випічка».

Дуже смачне блюдо готове до подачі на стіл!

Переходимо до другого рецептом м'ясного суфле з фаршу.

Беремо:

  • фарш з яловичини – 400 г;
  • яйце куряче;
  • масло вершкове – 30 грам;
  • борошно – столова ложка;
  • 100 грам шампіньйонів;
  • морква – 1 шт.;
  • цибулина;
  • стакан молока;
  • за смаком сіль і перець.

Подрібнюємо печериці, моркву і цибулю, обсмажуємо у вершковому маслі.

Додаємо сіль і перець.

Якщо є бажання, можна використовувати і інші спеції.

Збиваємо інші інгредієнти змішуємо з пассеровкой і збиваємо ще раз вже всі разом.

Поміщаємо отриману суміш у каструлю і в режимі «Випічка» готуємо до звукового сигналу.

Про користь гарбуза всі знають, а в поєднанні з крупами вона перетворюється в цінний страва, багата мікроелементами і вітамінами. Золоті рецепти каші з гарбуза в мультиварці.

Хочете схуднути? Як же багато людей зараз, прочитавши це питання, подумки сказали «так». Досить себе жаліти, пора діяти! Почніть зі зміни раціону. Все про роздільне харчування для схуднення ви зможете дізнатися тут.

А тут наші експерти розкриють всі секрети правильного схуднення в домашніх умовах.

Кулінарні підсумки

Вживання в їжу м'яса з кашами або картоплею – справа для багатьох звичне, але нездорове.

М'ясні страви відмінно поєднуються з овочами.

Тому готуючи будинку, можете експериментувати з кабачками, цвітною капустою або помідорами.

Можна додавати в суфле брокколі і цукіні.

Для більш приємного аромату блюдо приправляється часником і сушеним базиліком.

Для привабливого вигляду його можна прикрасити зеленим горошком.

Також в страву можна додавати майонез, сир, панірувальні сухарі і багато іншого, залежно від фантазії кулінара.

М'ясне суфле – вишукане частування, на яке не йде багато часу і яким можна порадувати своїх домашніх і гостей.

Зараз пропонуємо звернути увагу на останній у цій статті відео-рецептик, де для страви за основу буде взята яловича печінка:

Що ще почитати: