Як приготувати суфле з курки в духовці
М'ясне суфле – це ніжне блюдо, яке можна приготувати з м'яса. Як правило, суфле асоціюється з стравами французької кулінарії. Воно завжди виходить легким і смачним, а якщо в якості м'ясної інгредієнта використовувати курку, то страва буде ще і дієтичним. А ще величезним плюсом є те, що суфле – це така страва, яку з задоволенням їдять дітки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
куряче філе - | 0,5 кг |
олія слив. - | 50 г |
жирні вершки - | 75 мл |
борошно пшеничне - | 4 ч. л. |
яйце - | 1 шт. |
сіль і спеції - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 134 Ккал |
Приготування суфле з курки в духовці:
- Куряче філе для початку необхідно відварити, а потім подрібнити за допомогою кухонного комбайна або блендера (як можна дрібніше);
- Додайте до подрібненої курятині шматочок розм'якшеного вершкового масла, вершки, пшеничне борошно і яйце. Приправте сіллю, перцем і дрібкою мускатного горіха;
- Збийте все до однорідної маси (скориставшись блендером або міксером з насадкою для тіста). Перекладіть приготовану масу у форму для запікання;
- Помістіть форму в розігріту до 1800С духовку і випікайте суфле протягом 20-25 хвилин;
- Після закінчення зазначеного часу, вийміть форму з духовки і залиште остигати. Після того, суфле трохи охолоне, акуратно вийміть його з форми і подавайте до столу.
«Мозаїка» для дітей
М'ясне суфле – це ситне і ніжне блюдо, яке ідеально підходить для дитячого раціону харчування. Правильно приготоване суфле не містить у своєму складі надлишків жиру, так само воно сприяє швидкому насиченню організму, не викликаючи тяжкості в шлунку і інших неприємних сюрпризів. Для дитячого харчування ідеальним видом м'яса, для приготування суфле вважається саме курятина. А якщо урізноманітнити його яскравими, ароматними овочами – ваша дитина буде в захваті і отримає максимальну користь.
Інгредієнти:
- філе курки (грудка) – 3 шт.;
- слив. масло – 35 г;
- яйця курячі – 2 шт.;
- нежирні вершки – 180 мл;
- заморожена овочева суміш – 350 г;
- йодована сіль;
- мелений чорний перчик.
Час приготування страви: 60 хв.
Калорійність на 100 г: 130 кКал.
Як приготувати суфле з курки з овочами в духовці для дітей:
- Курячу грудку зачистити від сухожиль, кісточок, плівок і шкіри. Подрібніть підготовлене філе за допомогою кухонного комбайна, або ж пропустіть через м'ясорубку з дрібною решіткою;
- Заморожену овочеву суміш помістіть в друшляк і опустити на кілька хвилин у киплячу злегка підсолену воду. Потім вийміть овочі з окропу і трохи охолодіть;
- Яйця розділити на білки і жовтки. Білки відкладіть в сторону, а жовтки введіть в подрібнений курячий фарш. Туди ж відправте вершки, розм'якшене вершкове масло, трохи йодованої солі і трохи перчика (пам'ятайте, що страва готується для дітей!). Ретельно вимісити масу до однорідності;
- Потім введіть в курячу масу овочеву суміш і акуратно, скориставшись ложкою, вимішайте масу, рівномірно розподіляючи овочі з фаршу;
- Білки, залишені раніше, збийте в стійку піну і введіть в масу для суфле. Вимісіть;
- Формочки для випікання змастіть олією і наповніть підготовленої суфлейной масою (залишаючи вільний простір до верху в 1 см) і поставте випікатися в духовку на 30 хвилин при 1800С;
- Після закінчення зазначеного часу, вимкніть нагрів печі, а формочки залиште в ній ще на 15-20 хвилин;
- Потім акуратно вийміть суфле з формочок і подавайте до столу.
Рецепт булочок «Синабон» з корицею — незважаючи на те, що оригінальний секрет ось вже 30 років зберігається в таємниці, ми спробуємо розповісти як спекти смачну випічку.
Читайте як приготувати шарлотку з вишнями в мультиварці.
Читайте як приготувати ніжні і м'які фирикадельки в сметанному соусі — це дуже смачно.
Дієтичне суфле з курки і кабачків в духовці
Кабачки, так само як і куряче філе є низькокалорійними продуктами, які при правильній термічній обробці стануть прекрасним дієтичним блюдом. Для тих, хто ретельно стежить за своїм здоров'ям і фігурою, рекомендується вживати ці продукти, як можна частіше. Так що ж можна приготувати з кабачка і курки? Відмінне дієтичне суфле!
Необхідні інгредієнти:
- кабачки молоді – 1 шт.;
- курячий фарш – 0,7 кг;
- яйце – 1 шт.;
- морська сіль;
- суміш перців.
Тривалість приготування: 1 год.
Калорійність на 100 г: 100 кКал.
Приготування страви:
- Кабачки умийтесь, осушіть, а потім подрібніть, натерши на тертці;
- Змішайте тертий кабачок і охолодженим курячим фаршем, яйцем, морською сіллю (за смаком) та сумішшю перців;
- Ретельно вимісіть суфлейную масу до однорідності, а потім наповніть нею підготовлені формочки (можна використовувати ті, що використовують для випікання здобних кексів);
- Поставте формочки в розігріту до 1900С духовку і випікайте вироби протягом 25-30 хвилин;
- Після закінчення відведеного часу, дієтичне суфле з курки і кабачків буде повністю готове до вживання. Ви можете подавати його до столу безпосередньо у формочках для випікання, а можете акуратно витягти їх на порційні тарілочки і перед подачею прикрасити гілочками свіжої зелені.
Кулінарні підказки
- для додання пікантності м'ясного суфле, можете посипати його перед випіканням невеликим шаром натертого сиру;
- пам'ятайте, що перетримувати форму з суфле в духовці не рекомендується – в іншому випадку воно може стати сухим і несмачним;
- куряче філе для приготування суфле не обов'язково пропускати через м'ясорубку, його так само можна подрібнити за допомогою сокири (але як можна дрібніше), врахуйте, при подрібненні м'яса сокиркою, у фарш необхідно додавати невелику кількість крохмалю;
- для приготування м'ясного суфле дуже зручно використовувати невеликі форми для кексів, вони особливо зручні тим, що страва готується відразу порційно;
- суфле можна готувати як з сирого м'яса курки, так і з попередньо відвареного – головне його якомога дрібніше подрібнити (для однорідності готового виробу).
Приємного апетиту!