28 июнь 2019 3 034

Рецепти легких вітамінних салатів зі свіжої моркви

З приходом літа на кожному столі до обіду або вечері з'являються овочеві салатики. Використовуються найрізноманітніші овочі. Капуста, огірки, помідори, ну і, звичайно ж, моркву. Останній овоч багатий на вітамін А, тому салати з моркви корисно їсти людям, у яких слабкий зір або є проблеми з шкірою.

Поєднується цей коренеплід з багатьма продуктами, які у вас є в холодильнику. Об'єднавши їх, можна створити смачний салат.

Салат з моркви з редькою
Інгредієнти Кількість
редька (біла) - 2 шт.
свіжа морква - 5 шт.
цибуля зелена - 1 невеликий пучок
майонез салатний - 200 г
кріп (за бажанням) - 3-4 гілочки
сіль - щіпка (за смаком)
Час приготування: 7 хвилин Калорійність на 100 грам: 93 Ккал

Це чудовий вітамінний салатик, який збагатить ваш організм корисними мікроелементами. Як морква, так і редька є доступними продуктами і влітку, і взимку. Приготувавши таке блюдо до столу, можна не тільки смачно поїсти, але і попередити простудні захворювання.

Рецепт салату зі свіжої моркви з редькою покроково:

  1. Редьку і моркву миємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Висипаємо в миску;
  2. Цибулю і кріп дрібно подрібнюємо. Додаємо до овочів;
  3. Солимо, додаємо майонез і перемішуємо. Салат готовий.

Якщо хто дотримується правильного харчування або з іншої причини не можна майонез, замініть його сметаною або заправте салат олією.

Салат зі свіжої моркви з часником і сиром

Це смачне і досить ситне блюдо, яке можна подати у вигляді холодної закуски. Готується воно з найпростіших і доступних продуктів, які є у кожної господині в холодильнику. Кількість часнику беріть по своєму смаку (якщо хочете гостріше, просто додайте ще 2 зубчики), а ось моркву краще вибрати молоду і соковиту.

Що треба для цієї страви:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
свіжа морква 5 шт.
сир (твердий) 170-200 г
часник 2 зубки
майонез 5-7 ст. л.
зелень 5-6 гілочок

Час на приготування — піде 5-10 хвилин.

Калорійність цієї страви складе не більше 235 ккал.

Приступаємо до роботи:

  1. Морква подрібнюємо на тертці так само, як і сир;
  2. Часник очищаємо від шкірки і подрібнюємо звичним для вас способом;
  3. Все змішуємо в глибокій мисці (салату вийде багато) і заправляємо майонезом;
  4. Подрібнюємо зелень, додаємо в салат. Ще раз перемішуємо і подаємо до столу.

Такий легкий і простий у приготуванні салат можна подавати до обіду відразу або дати йому настоятися в холодному місці 1-2 години.

Рада! Якщо в холодильнику не виявилося твердого сиру, його можна замінити плавленим. Вийде не менш смачно.

Рецепт салату з свіжих огірків і моркви

Це блюдо досить-таки смачне і корисне. Морква додасть салату яскравості, а огірки чудового аромату. Щоб додати пікантності, можна включити до інгредієнти часник, базилік або хмелі-сунелі.

Що знадобиться:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква свіжа 2 шт (великих)
свіжий огірок 2-3 шт.
сметана жирна 70 г
яйце куряче 3 шт.
сіль невелика щіпка
мелений перець за бажанням та смаком
приправа італійські трави щіпка

Час на процеси приготування — буде потрібно не більше 10 хвилин.

Калорійність складе 84 ккал на 100 р.

Приступаємо до процесів приготування:

  1. Моркву чистимо, промиваємо під проточною водою і натираємо на крупній тертці;
  2. Огірок миємо й ріжемо тонкою соломкою;
  3. Варені круто яйця чистимо і нарізаємо кубиками;
  4. Все змішуємо в глибокій мисці;
  5. В тарілочці перемішуємо сметану, сіль, приправу і перець. Заправляємо салат.

Пересипте на красиве блюдо і подавайте до столу.

Салат зі свіжою морквою, капустою і оцтом

Цей салатик багатьом знайомий ще зі шкільних років, адже саме його найчастіше подавали на обід. У нього входять саами доступні продукти, які є на будь-якому городі. Заправка у вигляді оцту додасть свою родзинку.

Що потрібно

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
капуста белокочанка половинка качана
свіжа морква 2 шт.
сіль невелика щіпка
оцет столовий 1,5 ст. л.
цукор невелика щіпка

Час на приготування — знадобиться близько 10 хвилин.

Калорійність складе 56 ккал на 100 р.

Приступаємо до процесів готування:

  1. Капусту промиваємо під проточною водою і знімаємо верхні листки (вони сухі й часто пошкоджені). Тоненько шаткуємо. Після добре мнемо руками, що вона пустила сік і стала м'якше;
  2. Моркву чистимо від шкірки і натираємо на крупній тертці;
  3. Змішуємо овочі в глибокій мисці, солимо, сахарим і заправляємо оцтом.

От і все! Немає нічого складного. Легко, швидко і дешево. Таким салатом можна хрумтять під час перекусу, так він не просто містить багато вітамінів, але і має низьку калорійність.

Як приготувати смачний борщ з буряком без капусти. Спробуйте наші варіанти страви.

Читайте як приготувати смачний шашлик з овочів.

Візьміть на замітку рецепт ніжного торта «День і Ніч» з двох видів тіста.

Салат зі свіжої моркви і буряків

Цей рецепт для тих, хто хоче наповнити свій організм вітамінами, так як, мабуть, жоден салат не містить стільки корисних речовин.

Що потрібно для страви:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
свіжа морква 3 шт.
свіжа буряк 2 шт.
оцет 1,5 ст. л.
сіль щіпка
пісне масло 2 ст. л.
зелена цибуля невеликий пучок

Час на процеси приготування — потрібно 7-10 хвилин.

Калорійність — не більше 63 ккал на 100 р.

Рецепт салату зі свіжої буряків і моркви покроково:

  1. Моркву і буряк чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці;
  2. У мисці перемішуємо, солимо, заправляємо оцтом і олією;
  3. Зелень дрібно подрібнюємо і посипаємо салат зверху. Перемішуємо.

За бажанням можна додати 1 зубчик часнику. Це додасть страві певної пікантності та гостроти.

Салат зі свіжої моркви і яблук

Яблука в поєднанні з морквою, напевно, пробував не кожен. Але, повірте, це не просто смачно, корисно, але і легко і недорого. Такий салатик дуже люблять дітки, особливо якщо дрібно подрібнити.

Що потрібно:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
свіжа морква 2 шт.
яблука (можна взяти, як червоні, так і зелені) 2 шт.
сіль щіпка
зелень (кріп і петрушка) по 3-4 гілочки
рослинна олія 30 мл

Час на приготування — піде не більше 15 хвилин.

Калорійність складе 47 ккал на 100 р.

Приступаємо до готування:

  1. Морква і яблуко моєму під проточною водою і очищаємо від шкірки;
  2. Натираємо звичним способом (якщо готуєте діткам, тоді натирайте на дрібній тертці);
  3. Висипаємо в миску і перемішуємо. Солимо і заправляємо олією.
  4. Зелень миємо і подрібнюємо. Перемішуємо з салатом.

Замість рослинного масла можна використовувати сметану. Вийде не менш смачно.

Салат із корейської моркви та свіжого огірка

Проста і легка закуска, яку можна подавати, як за обідній стіл, так і за святковий. І нічого, що салат недорогий, зате який смачний і ароматний.

Що знадобиться:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
свіжа морква 4 шт.
часник 2 зубки
спеції для корейської моркви 2 ст. л.
свіжий огірочок 2-3 шт.
оцет 1 ст. л.
олія рафінована 40 мл

Час на готування піде близько 25 хвилин.

Калорійність страви складе не більше 145 ккал на 100 р.

Починаємо готувати:

  1. Робимо моркву по-корейськи. Чистимо і подрібнюємо на тертці моркву, засипаємо її спеціями і даємо трохи настоятися;
  2. Додаємо часник подрібнюємо звичним способом);
  3. Огірок миємо й нарізаємо тонкою соломкою;
  4. Все змішуємо в мисці, заправляємо оцтом і олією.

Салат готовий. До нього можна додати варені яйця, курку, чорнослив. Це все на ваш смак і розсуд. Готуйте, експериментуйте і не бійтеся помилятися!

Що ще почитати: