21 май 2019 1 005

Рецепти простих салатів з яйцями на кожен день

Сьогодні у нас дуже прості і дуже смачні і ситні салати. Всі вони різні і майже нічим не схожі один на одного. Напевно, тільки наявністю яєць у складі. Так що спробувати варто кожен варіант! Тільки тоді ви зможете вибрати серед них найбільш смачний, який і стане вашим фаворитом.

Салат з кальмаром і вареним яйцем
Інгредієнти Кількість
перепелині яйця - 4 шт.
соєвий соус - 20 мл
сік лимона - 10 мл
кальмар - 1 шт.
рослинна олія - 0,3 л
помідори черрі - 6 шт.
яйця - 2 шт.
спеції для риби - 10 г
пекінська капуста - 0,1 кг
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 378 Ккал

Всього тридцять хвилин, і на вашому столі з'явиться відмінний морський салат з капустою і домашнім майонезом. Це дуже смачно!

Як приготувати:

  1. Пекінську капусту розібрати на листя, промити їх.
  2. Томат теж прополоскати під холодною водою.
  3. У невелику ємність набрати холодної води і опустити туди компоненти.
  4. Кальмарів промити, очистити від плівок, хребтів.
  5. Нарізати тонкою соломкою.
  6. Яйця розділити на білки і жовтки.
  7. Другі відправити в чашу мультиварки.
  8. Додати сік лимона, гірчицю і збити до однорідності.
  9. Поступово вливати масло, не перестаючи збивати, поки маса не стане густою.
  10. Наприкінці ввести соєвий соус і спеції для риби.
  11. Збити ще раз до однорідності і прибрати в холодильник ненадовго.
  12. Капусту нашаткувати кубиками, соломкою або порвати руками.
  13. Помідори нарізати половинками.
  14. У сковороді розігріти трохи олії і обсмажити на ньому кальмарів.
  15. Влити трохи соєвого соусу і тушкувати ще хвилину.
  16. Перепелині яйця відварити до готовності, остудити і почистити.
  17. Нарізати половинками і відправити в миску до капусти і томату.
  18. Кальмари вийняти шумівкою і покласти до овочів і яєць.
  19. Додати трохи соусу з холодильника, перемішати і подавати.
Порада: можна використовувати в соус і білки, але вони впливають на вигляд страви (у білків є грудочки, які залишаться в соусі).

Смачний і простий салат з яєць з крабовими паличками

Якщо ви любите цей крабовий смак, приєднуйтесь до нас. Його доповнять солодка цукрова кукурудза, ароматний зелений цибулю, свіжі огірки і ситний сир!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кріп 10 г
плавлений сир 50 г
яйця 4 шт.
консервована кукурудза 200 г
зелена цибуля 20 г
крабові палички 0,2 кг
огірки 150 г
майонез 60 мл

Піде на приготування – 25 хвилин.

В одній порції – 95 калорій.

Як приготувати:

  1. Крабові палички заздалегідь вийняти, щоб встигли розморозитися.
  2. Потім позбавити кожну з них від упаковки, нарізати кільцями.
  3. Огірок обполоснути, при необхідності очистити від шкірки, потім порізати на кубики.
  4. Яйця відварити до готовності, остудити і почистити, порізати кубиками.
  5. Плавлений сир прибрати в морозилку хвилин на двадцять.
  6. Потім дістати і нарізати кубиками розмір з іншими інгредієнтами.
  7. Кріп і зелену цибулю помити, дрібно порубати.
  8. Змішати кріп, сир, яйця, цибуля, палички, огірки.
  9. Кукурудзу відкрити, злити з неї рідину.
  10. Висипати до решти інгредієнтів, заправити майонезом.
  11. Все перемішати і можна подавати до столу.

Порада: можна додати в салат трохи консервованого горошку.

Простий рецепт з морською капустою

Тут все неймовірно просто. Навіть не віриться, що таке смачне може бути настільки простим і смачним. Це саме той випадок, коли нарізав, змішав і з'їв.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелена цибуля 20 г
морська капуста 250 г
рослинна олія 40 мл
яйця 3 шт.

Піде на приготування – 35 хвилин.

В одній порції – 144 калорії.

Як приготувати:

  1. Цибулю помити і дрібно порубати ножем.
  2. Яйця відварити до готовності, остудити їх, почистити і натерти.
  3. Капусту нарізати коротшу і змішати з яйцями і цибулею.
  4. Заправити олією і можна відразу ж подавати до столу.

Порада: можна доповнити салат ще свіжою зеленню.

Ситний варіант з картоплею

Всім відомо, що коренеплоди роблять страви поживними. Саме тому в наступному салаті буде картопля. І для свіжості додамо трохи зелені з огірками.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 0,1 л
сіль за смаком
картопля 750 г
цибуля 1 головка
зелень 20 г
чорний мелений перець за смаком
яйця 2 шт.
огірки 2 шт.

Піде на приготування – 25 хвилин.

В одній порції – 114 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю помити, прибрати в сотейник з водою і відправити на плиту.
  2. Варити до м'якості.
  3. Коли бульби будуть готові, воду злити і дати їм охолонути.
  4. Потім почистити і нарізати кубиками.
  5. Яйця теж відварити, остудити і почистити, порізати кубиками.
  6. З цибулини зчистити лушпиння, обполоснути її і подрібнити довільно.
  7. Огірки нарізати кубиками, але попередньо помити їх.
  8. Зелень вимити і дрібно порубати.
  9. З'єднати всі інгредієнти.
  10. Приправити за смаком, заправити майонезом і перемішати.

Порада: якщо шкірка огірків гірчить, їх краще очистити, щоб не зіпсувати салат.

Візьміть на замітку рецепти смачних салатів з перепелиними яйцями з великою кількістю корисних для організму речовин і мікроелементів.

Тут ви знайдете варіанти приготування сендвічів з яйцем для ситного перекусу.

Не пропустіть весняні рецепти смачних салатів з зеленою цибулею і яйцем.

Смачний салат зі свіжими огірками

Ще один досить простий варіант перекусу або легкого вечері. Це салат з яйцями, помідорами та огірками. В якості соусу майонез. Нічого складного!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 3 шт.
томати 0,2 кг
сіль 5 г
огірки 200 г
майонез 50 мл

Піде на приготування – 20 хвилин.

В одній порції – 104 калорії.

Як приготувати:

  1. Огірки вимити і почистити, якщо шкірка гірчить.
  2. Нарізати їх кубиками невеликого розміру.
  3. Яйця зварити круто, почистити і порізати кубиками.
  4. Помідори помити, нарізати плоди точно так само, як і огірки.
  5. Змішати всі подрібнені компоненти, додати яйця, трохи солі і майонез.
  6. Все це з'єднати і можна подавати.

Порада: яйця можна використовувати перепелині, з ними салат буде виглядати акуратніше.

Як приготувати з кукурудзою

Всі ж люблять солодку кукурудзу? Крім неї, в яєчному салаті буде горошок! Вийде досить ситно, спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний мелений перець за смаком
огірки 1 шт.
консервований горошок 1 банку
яйця 4 шт.
сіль за смаком
консервована кукурудза 1 банку
майонез 180 мл

Піде на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 190 калорій.

Як приготувати:

  1. Кукурудзу і горошок відкрити, злити рідину з банок.
  2. Висипати вміст в миску і відставити.
  3. Яйця зварити до твердих жовтків.
  4. Остудити їх, почистити і нарізати кубиками.
  5. Огірки теж вимити, нарізати так само, як і яйця.
  6. Покласти обидва компоненти в миску.
  7. Посолити, приправити перцем і заправити майонезом.
  8. Все перемішати і подавати до столу.

Порада: можна додати свіжий горошок, але тоді його треба відварити протягом п'яти хвилин.

Приготування з редькою

У цьому салаті буде дійсно багато зелені та свіжості. Так що приготуйте його, якщо любите все легке і в той же час ситне. За другий пункт відповідає картопля!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картопля 200 г
білий винний оцет 30 мл
редька 1 шт.
сіль за смаком
жовток 1 шт.
джусай 30 г
чорний мелений перець за смаком
капуста 100 г
рослинна олія 75 мл
яйце 1 шт.
зелений горошок 0,1 кг
цукор 15 г
зелень 30 г

Піде на приготування – 45 хвилин.

В одній порції – 138 калорій.

Як приготувати:

  1. З капусти зняти верхні листки, позбутися від них.
  2. Далі качан промити і тонко і дрібно нашаткувати його.
  3. Редьку теж вимити, почистити, потім натерти.
  4. Джусай простий обполоснути і дрібно порубати.
  5. Змішати компоненти між собою, гарненько їх посолити.
  6. Картоплю почистити і вимити, нарізати невеликими кубиками.
  7. Промити від крохмалю і покласти в невеликий сотейник.
  8. Налити води і прибрати на плиту, відварити до м'якості.
  9. Зелений горошок варити в киплячій воді протягом п'яти хвилин.
  10. Змішати картоплю, горошок і всі інші компоненти.
  11. Полити її маслом, збитим жовтком, цукром і оцтом.
  12. Посолити, поперчити і все перемішати.
  13. Яйце відварити до готовності, нарізати його скибочками.
  14. Викласти поверх салату, присипати зеленню і подавати.
Порада: для пікантності можна приправити салат чілі пластівцями або кільцями свіжого перцю.

Корисні поради

Щоб салату був більш насичений смак, дайте йому настоятися хоча б хвилин десять. Ідеально буде, якщо ви повністю остудіть його в холодильнику.

Якщо вам подобаються сирі жовтки, не варіть яйця чверть години. П'яти хвилин буде цілком достатньо. У такому разі сирий жовток увійде до складу заправки. Це смачно!

Сьогоднішні салати настільки прості, що з їх приготуванням точно впорається кожен з вас. Інгредієнти знайомі, так що труднощів точно не виникне. Приємного апетиту!

Що ще почитати: