12 март 2019 1 967

Як швидко приготувати пиріг на кефірі з начинкою

У наш час, коли жінка нарівні з чоловіком працює, а приходячи додому, з головою поринає в домашнє господарство, дуже важко знайти час на кулінарні шедеври, а так хочеться побалувати рідних чимось смачненьким, а головне — корисним. Тут на допомогу прийдуть швидкі пироги на кефірі.

Чим же такий хороший кефір для випічки? По-перше, він більш корисний, ніж, приміром, ряжанка або кисле молоко. По-друге, з приготуванням такого тесту впорається і сама недосвідчена господиня. По - третє кефірний тісто використовують для приготування пирога, як з солодкою, так і з звичайною начинкою. І, по-четверте, ця випічка вважається низькокалорійної.

Розглянемо деякі рецепти цих чудових пирогів.

Швидкий пиріг на биокефире c варенням
Інгредієнти Кількість
масло - 100 г
борошно - 300 г
біо-кефір - 1,5 склянки
цукор - 180 г
яйце - 1 штука
сода - 1 ч. ложка
ванілін - 1/4 ч. ложки
кориця - 1/4 ч. ложки
абрикосове варення (можна будь-яке інше) - 250 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал
Цей рецепт для початківців господарок, хоча з ним може впоратися і чоловік, здивувавши свою обраницю своїми кулінарними талантами. Вона буде в захваті від м'якого пирога з розсипчастою скоринкою.

Як готувати швидкий пиріг на кефірі з варенням:

  1. До кефіру додаємо розтоплене на паровій бані вершкове масло, цукор-пісок і ванілін. Все акуратно збиваємо.
  2. До тесту домішують яйце, корицю і соду, і знову збиваємо. Спеціально соду гасити не потрібно.
  3. Борошно просіваємо і висипаємо в отриману масу і знову збиваємо. Тісто повинне бути в'язким.
  4. Саму форму устеляємо папером для випічки змащуємо маслом і зверху виливаємо тісто.
  5. Пиріг потрібно випікати 40 хвилин при 180С, поки не з'явиться скориночка.
  6. Корж розрізає ножем уздовж, приблизно на однакові частини, і намазуємо нижню частину варенням.
  7. Потім зверху кладемо верхній корж і, трохи надавлюємо. Зверху можна теж намазати тонким шаром варення.

Читайте як приготувати парові котлети в мультиварці.

Піца з фаршем — рецепт страви, яка просто ідеально підійде для дружніх посиденьок.

Дізнайтеся , як правильно приготувати соковитий люля-кебаб на мангалі. Це блюдо вас завжди виручить, до того ж його можна готувати і в духовці.

Сирний пиріг на кисляку з абрикосами

Цей рецепт простий і сподобається любителям ароматних абрикосів. Пиріг виходить надзвичайно ніжним і повітряним.

Необхідні інгредієнти:

  • свіжі абрикоси або консервовані – 500 г;
  • борошно – 325 г;
  • нежирний кефір – 200 мл;
  • яйце – 3 штуки;
  • масло – 80 мл;
  • цукор – 240 г;
  • пакетик ванілі – 1 ч. ложка;
  • розпушувач – 3 ч. ложки.

Час приготування — 60 хвилин.

Калорійність — 249 ккал.

Як готувати:

  1. Потрібно взяти яйця, цукровий пісок і збити їх в піну.
  2. До них додати кефір, рослинне масло, ванільний екстракт і все добре замішати.
  3. Просіяне борошно змішати з розпушувачем і додати до тесту, ретельно перемішуючи.
  4. Абрикоси помити, висушити паперовими серветками і прибрати кісточки. Нарізати їх скибочками. Якщо фрукти консервовані, то просто нарізаємо.
  5. Форму злегка намазуємо маслом. Замішане тісто перекладаємо в неї.
  6. Запікати потрібно в духовій шафі, який розігрівають до 190 градусів. По закінченню 45 хвилин можна діставати пиріг. Потім вийняти акуратно і подати на стіл.

Шоколадна випічка на кефірі з вишнею

Цей пиріг сподобається ласунам. Солодкий шоколад добре поєднується з приємною кислинкою вишень.

Необхідні інгредієнти:

  • біо-кефір — 300 г;
  • сода — 1 ч. ложка без гірки;
  • масло — 150 г;
  • борошно вищого сорту — 400 г;
  • какао порошок — 4 ст. ложки;
  • яйце — 3 штуки;
  • цукор білий — 5 ст. ложки;
  • вишні — 320 р.

Час готування пирога — 40 хвилин.

Калорійність пирога — 300 ккал.

Як готувати.

  1. Яйця необхідно збити з цукром, а потім, додаючи розтоплене масло, продовжувати збивати.
  2. У кефір насипати соду, перемішуємо і чекаємо, поки він спіниться. Розбиваємо яйця.
  3. Додаємо какао і борошно. Розмішуємо тісто до однорідності.
  4. Виливаємо в змащену маслом підготовлену форму тісто, викладаючи на нього вишню.
  5. Запікаємо пиріг в духовій шафі, розігрітою до 200 градусів 30 хвилин. Вже приготований, при бажанні, поливаємо розтопленої шоколадкою.

Швидкий заливний пиріг з яблуками на кефірі в мультиварці

Заливним називають пиріг, тісто якого настільки рідке, що їм буквально поливають начинку. Мультиварка — просто знахідка для приготування саме такий випічки. У ній вона виходить швидко і добре пропікається з усіх боків. Цей пиріг, по суті своїй, шарлотка. Любителям цієї випічки варто спробувати приготувати її.

Необхідні продукти:

  • жирний кефір — 1 склянка;
  • розпушувач — 1 пакет (10 м);
  • соняшникова олія— 5 ст. ложки;
  • борошно — 340 г;
  • ванілін в порошку— за смаком;
  • яйце — 2 штуки;
  • цукор — 240 г;
  • свіжі яблука — 3 штуки;
  • сіль — одна щіпка.

Час приготування — 90 хвилин.

Калорійність — 195 ккал.

Як готувати:

  1. Потрібно, використовуючи міксер, збити яйця і цукор.
  2. Далі до них потрібно додати кефір і соняшникову олію.
  3. Потроху, постійно помішуючи, засипаємо борошно, сіль, ванілін і розпушувач. Тісто має бути, як на млинці.
  4. Яблука помити і нарізати їх скибочками.
  5. Змащуємо маслом чашу для випікання, наливаємо частину тіста, акуратно викладаємо яблука і «ховаємо» їх рештою тестом.
  6. Ставимо каструлю на 80 хвилин роботи в режимі «Випічка».

Пиріг з білокачанної капустою на кислому молоці

Ті, хто люблять пироги з капустою, не пройдуть повз, і обов'язково приготують його за цим рецептом. Цей пиріг виходить дуже ніжним. І головне – він простий у приготуванні.

Необхідні інгредієнти для тіста:

  • біо-кефір — 450 мл;
  • яйце — 1 штука;
  • сіль — одна щіпка;
  • борошно — 200 г;
  • сода — на кінчику ножа.

Для начинки:

  • капуста — 200 г;
  • цибуля — 1 штука;
  • зелень будь — 100 г;
  • олія соняшникова — 2 ст. ложки.

Час приготування — 50 хвилин.

Калорійність пирога — 179,1 ккал.

Як готувати швидкий пиріг на кефірі з капустою:

  1. Шаткуємо капусту ріжемо цибулю, змішуємо і тушкуємо разом на олії 6 хвилин з сіллю і зеленню. Зелень можна взяти будь-яку, наприклад, цибуля зелена, кінзу або кріп.
  2. Тепер тісто. Виливаємо В миску кефір, додаємо до нього яйце, сіль і соду, перемішуємо до однорідної маси. Потім додамо борошно поступово, щоб тісто було, як на оладки.
  3. Ставимо за духовку розігріватися до 180 градусів.
  4. Форму для запікання змащуємо маслом і виливаємо на неї частину тесту, потім акуратно рівномірно викладаємо начинку і виливаємо тісто.
  5. Випікаємо в духовці 35-40 хвилин до утворення скоринки приємного золотистого кольору.

Рецепт приготування випічки з картоплею і сиром

Цей пиріг дуже схожий і по вигляду, і за смаком на осетинський картофджин. Його добре їсти на сніданок. Домашні вам будуть вдячні за таке смачне початок дня.

Необхідні продукти:

  • вершкове масло – 120 г;
  • борошно вищого сорту – 2 склянки;
  • біо-кефір – 130 мл;
  • невеликі картоплини – 3 штуки;
  • олія соняшникова – 4 ст. ложки;
  • цибулина – ½ штуки;
  • сир пармезан – 150 г;
  • свіжа зелень (будь-яка, яка є) – 10г;
  • спеції за смаком.

Час приготування — 70 хвилин.

Калорійність — 201 ккал.

Як готувати:

  1. У каструлі розтоплюємо масло.
  2. У мисці змішуємо масло з кефіром і солимо.
  3. Акуратно всипаючи в тісто всю, просіяне борошно, вимішуємо.
  4. Далі потрібно розділити тісто на дві однакові частини. Одну тоненько розкачуємо і викладаємо її на деко,
  5. Тонко нарізаємо очищений картопля.
  6. Викладаємо його рівномірним шаром. Солимо й додаємо спеції за смаком. Трохи збризкуємо соняшниковою олією.
  7. Цибулю нарізати тоненькими кільцями, накриваємо ними картопля
  8. Зверху посипаємо натертим сиром і зеленню. Її краще не різати, а порвати руками.
  9. Покласти зверху розкачану другу частину тіста, зліпити їх разом. Обов'язково, проколоти виделкою!
  10. Випікати потрібно 45-50 хвилин, температура повинна бути 190 градусів.

Рибний пиріг

Пиріг сподобатися любителям консервованої рибки. Він виходить дуже м'яким і повітряним. А рибку вибирайте на свій смак!

Необхідні продукти:

  • нежирний кефір— 200 г;
  • яйце — 2 штуки;
  • борошно— 350 г;
  • олія соняшникова— 4 ст. ложки;
  • дрібна сіль — половина ч. ложки;
  • сода — половина ч. ложки;
  • будь-які консерви з рибою — 1 банка;
  • сир пармезан — 150 г;
  • картопля (невелика) — 1 штука;
  • зелень (кріп, можна заморожений) -10 р.

Час приготування — 50 хвилин.

Калорійність — 320 ккал.

Як швидко готувати пиріг на кефірі з рибою:

  1. У ємність висипаємо борошно і перемішуємо її з сіллю.
  2. В окрему миску виливаємо кефір, кімнатної температури, і додаємо соду, чекаємо, коли кефір трохи запіниться. Тоді і додаємо борошно.
  3. Розбиваємо в тісто яйця, і змішуючи віночком, цівкою заливаємо олію.
  4. Потім додаємо в тісто ще склянку борошна, помішуючи, доводимо до густоти сметани.
  5. Відкриваємо банку з консервами. Масло до кінця зливати не потрібно, а то пиріг вийде сухуватий. Рибу потрібно розім'яти, можна використовувати вилку.
  6. Сир тремо на крупну тертку. Потім теж робимо і з сирим картоплею і рвемо туди зелень.
  7. На деко викладаємо ложкою першу половину тіста, а зверху акуратно розподіляємо саму начинку, і потім викладаємо частину.
  8. Духовку перед цим треба розігріти до 200 градусів, і випікати випічку півгодини до золотистого кольору.

Цей пиріг краще їсти, поки він гарячий.

Корисні поради

  1. Якщо борошно просіяти через сито, тоді пироги вийдуть більш пишними.
  2. При замішуванні тіста краще вливати рідину в борошно та розмішувати, а не навпаки.
  3. Якщо в тісті мало цукру, то пироги виходити жорсткими і нерассыпчатыми.
  4. Якщо в пирогах ароматна начинка, то ароматизатори додавати не потрібно.
  5. Якщо покласти багато цукру в тісто, то пиріг швидко «зарум'янитися» і скоринка може підгоріти, а якщо мало, то пиріг буде «блідим». Тому дотримуйтеся рецепта.
  6. Якщо додати більше соди, ніж треба, то у пирога буде неприємний запах і присмак.
  7. Посуд, в якій замішується тісто, повинна бути чистою і сухою, не повинні бути сторонні запахи.
  8. Якщо ви використовуєте у випічці родзинки, то він повинен бути чистий, сухий і очищений від плодоніжок, Якщо цього не дотримуватися, то при випіканні навколо ягід утворюються порожнечі.
  9. Поверхня столу, на якій розкачують тісто, необхідно трохи протерти олією і присипати борошном, І тоді тісто не буде прилипати до нього.
  10. Круто замішане тісто можна розкачати за допомогою пляшки, в яку налито холодна вода. Це зробить процес значно легше.
  11. Щоб легко відмити миску, в якій замішували тісто, потрібно спочатку вимити холодною, а потім теплою водою.
  12. Щоб в духовці тісто не підгоріло потрібно поставити під деко сковороду з водою.
  13. Рухати форму під час приготування випічки не потрібно. Краще взагалі не відкривати дверцята духовки хвилин 10, випічка не підніметься, а осяде.
  14. Якщо пиріг збоку починає підгоряти, то накрийте це місце промасленим папером.
  15. Щоб дізнатися, чи готовий швидкий пиріг на кефірі чи ні, проколіть його зубочисткою, якщо вона буде чиста, то пиріг можна діставати.
  16. Готовий пиріг трохи по краях відстає від форми і легко виймається, потрібно тільки трохи остудити його.
  17. Шкіру з яблук буде легше зняти, якщо опустити їх на пару секунд в окріп.

Приємного апетиту і гарного настрою всім!

Що ще почитати: