Як швидко приготувати пиріг на кефірі з начинкою
У наш час, коли жінка нарівні з чоловіком працює, а приходячи додому, з головою поринає в домашнє господарство, дуже важко знайти час на кулінарні шедеври, а так хочеться побалувати рідних чимось смачненьким, а головне — корисним. Тут на допомогу прийдуть швидкі пироги на кефірі.
Чим же такий хороший кефір для випічки? По-перше, він більш корисний, ніж, приміром, ряжанка або кисле молоко. По-друге, з приготуванням такого тесту впорається і сама недосвідчена господиня. По - третє кефірний тісто використовують для приготування пирога, як з солодкою, так і з звичайною начинкою. І, по-четверте, ця випічка вважається низькокалорійної.
Розглянемо деякі рецепти цих чудових пирогів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масло - | 100 г |
борошно - | 300 г |
біо-кефір - | 1,5 склянки |
цукор - | 180 г |
яйце - | 1 штука |
сода - | 1 ч. ложка |
ванілін - | 1/4 ч. ложки |
кориця - | 1/4 ч. ложки |
абрикосове варення (можна будь-яке інше) - | 250 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
Як готувати швидкий пиріг на кефірі з варенням:
- До кефіру додаємо розтоплене на паровій бані вершкове масло, цукор-пісок і ванілін. Все акуратно збиваємо.
- До тесту домішують яйце, корицю і соду, і знову збиваємо. Спеціально соду гасити не потрібно.
- Борошно просіваємо і висипаємо в отриману масу і знову збиваємо. Тісто повинне бути в'язким.
- Саму форму устеляємо папером для випічки змащуємо маслом і зверху виливаємо тісто.
- Пиріг потрібно випікати 40 хвилин при 180С, поки не з'явиться скориночка.
- Корж розрізає ножем уздовж, приблизно на однакові частини, і намазуємо нижню частину варенням.
- Потім зверху кладемо верхній корж і, трохи надавлюємо. Зверху можна теж намазати тонким шаром варення.
Читайте як приготувати парові котлети в мультиварці.
Піца з фаршем — рецепт страви, яка просто ідеально підійде для дружніх посиденьок.
Дізнайтеся , як правильно приготувати соковитий люля-кебаб на мангалі. Це блюдо вас завжди виручить, до того ж його можна готувати і в духовці.
Сирний пиріг на кисляку з абрикосами
Цей рецепт простий і сподобається любителям ароматних абрикосів. Пиріг виходить надзвичайно ніжним і повітряним.
Необхідні інгредієнти:
- свіжі абрикоси або консервовані – 500 г;
- борошно – 325 г;
- нежирний кефір – 200 мл;
- яйце – 3 штуки;
- масло – 80 мл;
- цукор – 240 г;
- пакетик ванілі – 1 ч. ложка;
- розпушувач – 3 ч. ложки.
Час приготування — 60 хвилин.
Калорійність — 249 ккал.
Як готувати:
- Потрібно взяти яйця, цукровий пісок і збити їх в піну.
- До них додати кефір, рослинне масло, ванільний екстракт і все добре замішати.
- Просіяне борошно змішати з розпушувачем і додати до тесту, ретельно перемішуючи.
- Абрикоси помити, висушити паперовими серветками і прибрати кісточки. Нарізати їх скибочками. Якщо фрукти консервовані, то просто нарізаємо.
- Форму злегка намазуємо маслом. Замішане тісто перекладаємо в неї.
- Запікати потрібно в духовій шафі, який розігрівають до 190 градусів. По закінченню 45 хвилин можна діставати пиріг. Потім вийняти акуратно і подати на стіл.
Шоколадна випічка на кефірі з вишнею
Цей пиріг сподобається ласунам. Солодкий шоколад добре поєднується з приємною кислинкою вишень.
Необхідні інгредієнти:
- біо-кефір — 300 г;
- сода — 1 ч. ложка без гірки;
- масло — 150 г;
- борошно вищого сорту — 400 г;
- какао порошок — 4 ст. ложки;
- яйце — 3 штуки;
- цукор білий — 5 ст. ложки;
- вишні — 320 р.
Час готування пирога — 40 хвилин.
Калорійність пирога — 300 ккал.
Як готувати.
- Яйця необхідно збити з цукром, а потім, додаючи розтоплене масло, продовжувати збивати.
- У кефір насипати соду, перемішуємо і чекаємо, поки він спіниться. Розбиваємо яйця.
- Додаємо какао і борошно. Розмішуємо тісто до однорідності.
- Виливаємо в змащену маслом підготовлену форму тісто, викладаючи на нього вишню.
- Запікаємо пиріг в духовій шафі, розігрітою до 200 градусів 30 хвилин. Вже приготований, при бажанні, поливаємо розтопленої шоколадкою.
Швидкий заливний пиріг з яблуками на кефірі в мультиварці
Заливним називають пиріг, тісто якого настільки рідке, що їм буквально поливають начинку. Мультиварка — просто знахідка для приготування саме такий випічки. У ній вона виходить швидко і добре пропікається з усіх боків. Цей пиріг, по суті своїй, шарлотка. Любителям цієї випічки варто спробувати приготувати її.
Необхідні продукти:
- жирний кефір — 1 склянка;
- розпушувач — 1 пакет (10 м);
- соняшникова олія— 5 ст. ложки;
- борошно — 340 г;
- ванілін в порошку— за смаком;
- яйце — 2 штуки;
- цукор — 240 г;
- свіжі яблука — 3 штуки;
- сіль — одна щіпка.
Час приготування — 90 хвилин.
Калорійність — 195 ккал.
Як готувати:
- Потрібно, використовуючи міксер, збити яйця і цукор.
- Далі до них потрібно додати кефір і соняшникову олію.
- Потроху, постійно помішуючи, засипаємо борошно, сіль, ванілін і розпушувач. Тісто має бути, як на млинці.
- Яблука помити і нарізати їх скибочками.
- Змащуємо маслом чашу для випікання, наливаємо частину тіста, акуратно викладаємо яблука і «ховаємо» їх рештою тестом.
- Ставимо каструлю на 80 хвилин роботи в режимі «Випічка».
Пиріг з білокачанної капустою на кислому молоці
Ті, хто люблять пироги з капустою, не пройдуть повз, і обов'язково приготують його за цим рецептом. Цей пиріг виходить дуже ніжним. І головне – він простий у приготуванні.
Необхідні інгредієнти для тіста:
- біо-кефір — 450 мл;
- яйце — 1 штука;
- сіль — одна щіпка;
- борошно — 200 г;
- сода — на кінчику ножа.
Для начинки:
- капуста — 200 г;
- цибуля — 1 штука;
- зелень будь — 100 г;
- олія соняшникова — 2 ст. ложки.
Час приготування — 50 хвилин.
Калорійність пирога — 179,1 ккал.
Як готувати швидкий пиріг на кефірі з капустою:
- Шаткуємо капусту ріжемо цибулю, змішуємо і тушкуємо разом на олії 6 хвилин з сіллю і зеленню. Зелень можна взяти будь-яку, наприклад, цибуля зелена, кінзу або кріп.
- Тепер тісто. Виливаємо В миску кефір, додаємо до нього яйце, сіль і соду, перемішуємо до однорідної маси. Потім додамо борошно поступово, щоб тісто було, як на оладки.
- Ставимо за духовку розігріватися до 180 градусів.
- Форму для запікання змащуємо маслом і виливаємо на неї частину тесту, потім акуратно рівномірно викладаємо начинку і виливаємо тісто.
- Випікаємо в духовці 35-40 хвилин до утворення скоринки приємного золотистого кольору.
Рецепт приготування випічки з картоплею і сиром
Цей пиріг дуже схожий і по вигляду, і за смаком на осетинський картофджин. Його добре їсти на сніданок. Домашні вам будуть вдячні за таке смачне початок дня.
Необхідні продукти:
- вершкове масло – 120 г;
- борошно вищого сорту – 2 склянки;
- біо-кефір – 130 мл;
- невеликі картоплини – 3 штуки;
- олія соняшникова – 4 ст. ложки;
- цибулина – ½ штуки;
- сир пармезан – 150 г;
- свіжа зелень (будь-яка, яка є) – 10г;
- спеції за смаком.
Час приготування — 70 хвилин.
Калорійність — 201 ккал.
Як готувати:
- У каструлі розтоплюємо масло.
- У мисці змішуємо масло з кефіром і солимо.
- Акуратно всипаючи в тісто всю, просіяне борошно, вимішуємо.
- Далі потрібно розділити тісто на дві однакові частини. Одну тоненько розкачуємо і викладаємо її на деко,
- Тонко нарізаємо очищений картопля.
- Викладаємо його рівномірним шаром. Солимо й додаємо спеції за смаком. Трохи збризкуємо соняшниковою олією.
- Цибулю нарізати тоненькими кільцями, накриваємо ними картопля
- Зверху посипаємо натертим сиром і зеленню. Її краще не різати, а порвати руками.
- Покласти зверху розкачану другу частину тіста, зліпити їх разом. Обов'язково, проколоти виделкою!
- Випікати потрібно 45-50 хвилин, температура повинна бути 190 градусів.
Рибний пиріг
Пиріг сподобатися любителям консервованої рибки. Він виходить дуже м'яким і повітряним. А рибку вибирайте на свій смак!
Необхідні продукти:
- нежирний кефір— 200 г;
- яйце — 2 штуки;
- борошно— 350 г;
- олія соняшникова— 4 ст. ложки;
- дрібна сіль — половина ч. ложки;
- сода — половина ч. ложки;
- будь-які консерви з рибою — 1 банка;
- сир пармезан — 150 г;
- картопля (невелика) — 1 штука;
- зелень (кріп, можна заморожений) -10 р.
Час приготування — 50 хвилин.
Калорійність — 320 ккал.
Як швидко готувати пиріг на кефірі з рибою:
- У ємність висипаємо борошно і перемішуємо її з сіллю.
- В окрему миску виливаємо кефір, кімнатної температури, і додаємо соду, чекаємо, коли кефір трохи запіниться. Тоді і додаємо борошно.
- Розбиваємо в тісто яйця, і змішуючи віночком, цівкою заливаємо олію.
- Потім додаємо в тісто ще склянку борошна, помішуючи, доводимо до густоти сметани.
- Відкриваємо банку з консервами. Масло до кінця зливати не потрібно, а то пиріг вийде сухуватий. Рибу потрібно розім'яти, можна використовувати вилку.
- Сир тремо на крупну тертку. Потім теж робимо і з сирим картоплею і рвемо туди зелень.
- На деко викладаємо ложкою першу половину тіста, а зверху акуратно розподіляємо саму начинку, і потім викладаємо частину.
- Духовку перед цим треба розігріти до 200 градусів, і випікати випічку півгодини до золотистого кольору.
Цей пиріг краще їсти, поки він гарячий.
Корисні поради
- Якщо борошно просіяти через сито, тоді пироги вийдуть більш пишними.
- При замішуванні тіста краще вливати рідину в борошно та розмішувати, а не навпаки.
- Якщо в тісті мало цукру, то пироги виходити жорсткими і нерассыпчатыми.
- Якщо в пирогах ароматна начинка, то ароматизатори додавати не потрібно.
- Якщо покласти багато цукру в тісто, то пиріг швидко «зарум'янитися» і скоринка може підгоріти, а якщо мало, то пиріг буде «блідим». Тому дотримуйтеся рецепта.
- Якщо додати більше соди, ніж треба, то у пирога буде неприємний запах і присмак.
- Посуд, в якій замішується тісто, повинна бути чистою і сухою, не повинні бути сторонні запахи.
- Якщо ви використовуєте у випічці родзинки, то він повинен бути чистий, сухий і очищений від плодоніжок, Якщо цього не дотримуватися, то при випіканні навколо ягід утворюються порожнечі.
- Поверхня столу, на якій розкачують тісто, необхідно трохи протерти олією і присипати борошном, І тоді тісто не буде прилипати до нього.
- Круто замішане тісто можна розкачати за допомогою пляшки, в яку налито холодна вода. Це зробить процес значно легше.
- Щоб легко відмити миску, в якій замішували тісто, потрібно спочатку вимити холодною, а потім теплою водою.
- Щоб в духовці тісто не підгоріло потрібно поставити під деко сковороду з водою.
- Рухати форму під час приготування випічки не потрібно. Краще взагалі не відкривати дверцята духовки хвилин 10, випічка не підніметься, а осяде.
- Якщо пиріг збоку починає підгоряти, то накрийте це місце промасленим папером.
- Щоб дізнатися, чи готовий швидкий пиріг на кефірі чи ні, проколіть його зубочисткою, якщо вона буде чиста, то пиріг можна діставати.
- Готовий пиріг трохи по краях відстає від форми і легко виймається, потрібно тільки трохи остудити його.
- Шкіру з яблук буде легше зняти, якщо опустити їх на пару секунд в окріп.
Приємного апетиту і гарного настрою всім!