Як приготувати пиріг з варенням в мультиварці
Пиріг з варенням домашнього приготування куди краще випічки, яка продається в магазині. Під час готування можна проявити фантазію, доповнити його різними компонентами, які зроблять смак цих ласощів ще краще.
А ваші рідні вже точно оцінять цю випічку і зажадають добавки. А якщо у вас є мультиварка, оскільки процес приготування буде набагато швидше і легше. Як же зробити смачну випічку до чаю в домашніх умовах? Пропонуємо розглянути рецепти з фото.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кефір - | 1 склянка |
варення - | 270 мл |
яйця - | 2 шт. |
сода - | ½ Ч. л. |
цукор - | 1 склянка |
борошно - | 0,5 кг |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 347 Ккал |
Як потрібно готувати швидкий пиріг з варенням в мультиварці:
- Варення викладаємо в миску, додаємо харчову соду, перемішуємо і залишаємо. Краще залишити на 5 хвилин, щоб почався ефект взаємодії;
- Далі в варення потрібно вилити кефір, вбити курячі яйця, цукровий пісок. Всі добре розмішуємо до однорідності. Легше буде перемішувати міксером;
- Борошно слід просіяти через сито, щоб очистити її від сміття та надати пишну структуру;
- Після цього поступово в рідку суміш починаємо всипати борошно, головне не переборщити;
- Тісто має бути не дуже густим, по консистенції воно має нагадувати густу сметану. Гарненько перемішуємо його;
- Чашу мультиварки потрібно трохи прогріти, змащуємо її з усіх боків рослинним маслом;
- Виливаємо в ємність рідку суміш;
- Виставляємо функцію «Випічка», випікаємо приблизно 50 хвилин;
- Як тільки пролунає звуковий сигнал, остуджуємо випічку близько 15 хвилин і викладаємо на плоску тарілку.
Пиріг на кефірі з начинкою
Складові інгредієнти:
- Одне яйце;
- Цукровий пісок – трохи більше половини склянки;
- 250 мл кефіру;
- Півкіло борошна;
- 20 грам розпушувача;
- Ваніль на кінчику ножа.
Готуємо все протягом 1 години 30 хвилин.
Поживність – 420 ккал.
Процес приготування пирога на кефірі з варенням в мультиварці:
- Для початку виливаємо кефір в чашку, додаємо варення і все перемішуємо. Можна для розмішування скористатися міксером;
- Потім викладаємо яйце ,знову все перемішуємо;
- В окремій чашці змішайте борошно з розпушувачем. Бажано попередньо просіяти борошно, щоб вона була чистою і повітряної;
- Засипаємо борошно з розпушувачем в кефірну суміш з варенням, все перемішуємо;
- Додаємо трохи ваніліну і ретельно перемішуємо;
- Ємність мультиварки змащуємо вершковим маслом з усіх сторін;
- Викладаємо у змащену ємність кефірний тісто;
- Вибираємо режим випічка і час – 60 хвилин;
- Залишаємо запікатися до звукового сигналу;
- Після цього залишаємо пиріг постояти хвилин 15-20 в мультиварці, щоб він трохи охолов, і його можна було легко вийняти;
- Виймаємо випічку на тарілку і подаємо на стіл до чаю.
Пісочна випічка в мультиварці
Складові компоненти:
- Цукор-пісок неповний стакан;
- Сода або розпушувач — щіпка;
- Борошно – 800 грам;
- Яйця – 3 штуки;
- Шматок масла вершкового середнього розміру;
- 350 грам будь-якого варення;
- 1 ч. ложка кориці.
Скільки будемо робити – 1 годину 40 хвилин.
Яка калорійність на 100 грам – 415 ккал.
Як будемо готувати пісочний пиріг:
- Вершкове масло викладаємо в сковороду, ставимо на вогонь і розтоплюємо;
- Як тільки масло розтопиться, знімаємо його з плити, додаємо туди куряче яйце і добре перемішуємо;
- Далі в цю суміш потрібно додати цукровий пісок, трохи кориці і добре перемішуємо;
- У велику чашку потрібно просіяти борошно через сито. Це дозволить очистити борошно від сміття, а також зробить її пишною;
- Робимо в центрі борошна невелике заглиблення, вливаємо туди масляну суміш з цукром. Перемішуємо все ложкою;
- Як тільки тісто буде важко перемішувати ложкою, переходимо на ручне вимішування;
- Після того, як тісто придбає м'яку, еластичну структуру, його потрібно буде скачати у вигляді кулі. При цьому куля повинна зберігати свою форму, не розтікатися і не деформуватися;
- Поділяємо кулю на дві частини. Одна частина повинна бути більше другий. Більша частина буде використовуватись для нижнього шару, а друга для верхнього;
- Прибираємо тісто по пакетах, поміщаємо в холодильник на 40 хвилин;
- Після цього змащуємо чашу мультиварки з усіх боків маслом;
- Дістаємо більшу частину тіста, розкачуємо і поміщаємо на дно, формуємо бортики по краях;
- Заливаємо варення, опускаємо трохи бортики, закриваючи ними варення. Для опускання можна використовувати дерев'яну лопатку або вилку;
- Накрити верх можна за допомогою різних візерунків. З тіста можна вирізати різні елементи декоровані у вигляді ялинок і візерунків;
- Також можна просто розтерти тісто і насипати його на верх пирога;
- Вибираємо режим «Випічка», ставимо час 70 хвилин;
- Після того, як час випікання скінчиться, залишаємо постояти ще хвилин 20 і виймаємо на тарілку. Подаємо на стіл до чаю.
Творожник з малиновою начинкою
Які інгредієнти потрібні:
- Склянку борошна вищого сорту;
- 150 мл молока;
- 2/3 склянки молока;
- 170 грам сиру;
- Стакан малинового варення;
- Два курячих яйця;
- 2 ч. ложки розпушувача;
- Трохи солі;
- Шматочок вершкового масла;
- Цукрова пудра, шоколад для прикраси.
Час приготування: 1 годину 40 хвилин.
Харчова цінність – 420 ккал.
Рецепт приготування сирного пирога з малиновим варенням в мультиварці покроково:
- У чашку засипаємо цукровий пісок, викладаємо курячі яйця, все перемішуємо до однорідності. Найкраще перемішувати міксером;
- Сир необхідно перетерти через сито, щоб він став дрібним і однорідним;
- Перекладаємо сир в чашку з яєчною сумішшю, все розмішуємо міксером до рівномірної консистенції;
- Далі заливаємо молоко, знову все перемішуємо міксером до рівномірного стану;
- Борошно змішайте з сіллю, розпушувачем;
- Засипаємо борошно з сіллю і розпушувачем в рідку суміш;
- Вершкове масло викладаємо в сотейник, розтоплюємо на плиті до рідкого стану;
- Вливаємо рідке масло в ємність з усіма компонентами і замішуємо тісто до однорідної структури. Готове тісто має нагадувати консистенцію густої сметани;
- Ємність мультиварки змащуємо з усіх боків рослинним маслом;
- Переливаємо в каструлю рідке тісто;
- Виливаємо зверху малинове варення;
- Вибираємо програму «Випічку». Запікати пиріг слід протягом 60-70 хвилин;
- Готовий пиріг виймаємо на велику плоску тарілку. Прикрашаємо верх цукровою пудрою, тертим шоколадом;
- Подаємо на стіл до чаю.
Приготуйте собі на сніданок оладки з яблуками. Ви будете вражені цим смачним блюдом.
Пісна медова коврижка в мультиварці — простий рецепт, який потрібно обов'язково спробувати.
Візьміть на замітку рецепт неймовірних коржів з сиром.
Тертий пиріг
Які компоненти потрібні для випікання:
- 300 грам пшеничного борошна вищого сорту;
- Вершкове масло – 150 грам;
- Одне куряче яйце;
- 200 грам цукру;
- Склянка будь-якого густого варення;
- Сода — щіпка.
Період готування – 1 годину 40 хвилин.
Рівень калорій в 100 грамах – 380 ккал.
Як потрібно робити тертий пиріг:
- Пшеничне борошно потрібно просіяти через сито. Це допоможе очистити її від сміття, а також додасть їй повітряну структуру;
- Додаємо в борошно харчову соду, гашену оцтом;
- Потім викладаємо куряче яйце і цукровий пісок. Все розмішуємо, в результаті повинна вийти крихта;
- 100 грам вершкового масла необхідно розм'якшити, для цього його потрібно помістити на 3-5 хвилин у мікрохвильову піч;
- Решта 50 грам масла покласти в морозилку для подзаморозки;
- Розм'якшене масло викладаємо в чашку з сухим крихтою і перемішуємо до однорідної консистенції;
- Чашу мультиварки змащуємо невеликою кількістю масла з усіх сторін;
- Далі засипаємо невеликий шар крихти;
- Зверху крихти викладаємо шар варення;
- Потім викладаємо частину крихти і трохи притискаємо;
- Заморожене масло виймаємо з морозилки і присипаємо верх пирога;
- Вибираємо режим «Випічка», вибираємо час 65 хвилин і залишаємо випікатися;
- Після того як час вийде, виставляємо ще 20 хвилин;
- В кінці вимикаємо мультиварку, залишаємо пиріг постояти деякий час, щоб він охолов і його краю відійшли;
- Виймаємо випічку з варенням на велику плоску тарілку і подаємо на стіл.
Секрети приготування
- Якщо ви хочете, щоб випічка вийшла рум'яної з усіх боків, приблизно хвилин за 15 до закінчення випікання їх слід перевернути;
- Рідке тісто можна перемішати з варенням або викласти його у вигляді прошарку. Для цього в мультиварку виливається половина тіста, на нього виливається шар варення, зверху закриваємо шаром тесту. В результаті після випікання вийде смачна прошарок з варення;
- В якості начинки можна використовувати варення разом з повидлом, джемом, горіхами або родзинками;
- Для того щоб надати випічці аромат, в неї можна додати протерту цедру лимона, апельсина, ванілін, корицю.
Пиріг з варенням в мультиварці — це відмінне доповнення до чаю. Його можна використовувати для частування дітей і просто для повсякденного чаювання. Звичайно, цю смачну випічку приготувати не так просто, але якщо постаратися, то в результаті вийде смачний десерт, який сподобається абсолютно всім!