10 март 2019 3 711

Як приготувати пиріг з варенням в мультиварці

Пиріг з варенням домашнього приготування куди краще випічки, яка продається в магазині. Під час готування можна проявити фантазію, доповнити його різними компонентами, які зроблять смак цих ласощів ще краще.

А ваші рідні вже точно оцінять цю випічку і зажадають добавки. А якщо у вас є мультиварка, оскільки процес приготування буде набагато швидше і легше. Як же зробити смачну випічку до чаю в домашніх умовах? Пропонуємо розглянути рецепти з фото.

Швидкий пиріг з варенням
Інгредієнти Кількість
кефір - 1 склянка
варення - 270 мл
яйця - 2 шт.
сода - ½ Ч. л.
цукор - 1 склянка
борошно - 0,5 кг
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 347 Ккал

Як потрібно готувати швидкий пиріг з варенням в мультиварці:

  1. Варення викладаємо в миску, додаємо харчову соду, перемішуємо і залишаємо. Краще залишити на 5 хвилин, щоб почався ефект взаємодії;
  2. Далі в варення потрібно вилити кефір, вбити курячі яйця, цукровий пісок. Всі добре розмішуємо до однорідності. Легше буде перемішувати міксером;
  3. Борошно слід просіяти через сито, щоб очистити її від сміття та надати пишну структуру;
  4. Після цього поступово в рідку суміш починаємо всипати борошно, головне не переборщити;
  5. Тісто має бути не дуже густим, по консистенції воно має нагадувати густу сметану. Гарненько перемішуємо його;
  6. Чашу мультиварки потрібно трохи прогріти, змащуємо її з усіх боків рослинним маслом;
  7. Виливаємо в ємність рідку суміш;
  8. Виставляємо функцію «Випічка», випікаємо приблизно 50 хвилин;
  9. Як тільки пролунає звуковий сигнал, остуджуємо випічку близько 15 хвилин і викладаємо на плоску тарілку.

Пиріг на кефірі з начинкою

Складові інгредієнти:

  • Одне яйце;
  • Цукровий пісок – трохи більше половини склянки;
  • 250 мл кефіру;
  • Півкіло борошна;
  • 20 грам розпушувача;
  • Ваніль на кінчику ножа.

Готуємо все протягом 1 години 30 хвилин.

Поживність – 420 ккал.

Процес приготування пирога на кефірі з варенням в мультиварці:

  1. Для початку виливаємо кефір в чашку, додаємо варення і все перемішуємо. Можна для розмішування скористатися міксером;
  2. Потім викладаємо яйце ,знову все перемішуємо;
  3. В окремій чашці змішайте борошно з розпушувачем. Бажано попередньо просіяти борошно, щоб вона була чистою і повітряної;
  4. Засипаємо борошно з розпушувачем в кефірну суміш з варенням, все перемішуємо;
  5. Додаємо трохи ваніліну і ретельно перемішуємо;
  6. Ємність мультиварки змащуємо вершковим маслом з усіх сторін;
  7. Викладаємо у змащену ємність кефірний тісто;
  8. Вибираємо режим випічка і час – 60 хвилин;
  9. Залишаємо запікатися до звукового сигналу;
  10. Після цього залишаємо пиріг постояти хвилин 15-20 в мультиварці, щоб він трохи охолов, і його можна було легко вийняти;
  11. Виймаємо випічку на тарілку і подаємо на стіл до чаю.

Пісочна випічка в мультиварці

Складові компоненти:

  • Цукор-пісок неповний стакан;
  • Сода або розпушувач — щіпка;
  • Борошно – 800 грам;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Шматок масла вершкового середнього розміру;
  • 350 грам будь-якого варення;
  • 1 ч. ложка кориці.

Скільки будемо робити – 1 годину 40 хвилин.

Яка калорійність на 100 грам – 415 ккал.

Як будемо готувати пісочний пиріг:

  1. Вершкове масло викладаємо в сковороду, ставимо на вогонь і розтоплюємо;
  2. Як тільки масло розтопиться, знімаємо його з плити, додаємо туди куряче яйце і добре перемішуємо;
  3. Далі в цю суміш потрібно додати цукровий пісок, трохи кориці і добре перемішуємо;
  4. У велику чашку потрібно просіяти борошно через сито. Це дозволить очистити борошно від сміття, а також зробить її пишною;
  5. Робимо в центрі борошна невелике заглиблення, вливаємо туди масляну суміш з цукром. Перемішуємо все ложкою;
  6. Як тільки тісто буде важко перемішувати ложкою, переходимо на ручне вимішування;
  7. Після того, як тісто придбає м'яку, еластичну структуру, його потрібно буде скачати у вигляді кулі. При цьому куля повинна зберігати свою форму, не розтікатися і не деформуватися;
  8. Поділяємо кулю на дві частини. Одна частина повинна бути більше другий. Більша частина буде використовуватись для нижнього шару, а друга для верхнього;
  9. Прибираємо тісто по пакетах, поміщаємо в холодильник на 40 хвилин;
  10. Після цього змащуємо чашу мультиварки з усіх боків маслом;
  11. Дістаємо більшу частину тіста, розкачуємо і поміщаємо на дно, формуємо бортики по краях;
  12. Заливаємо варення, опускаємо трохи бортики, закриваючи ними варення. Для опускання можна використовувати дерев'яну лопатку або вилку;
  13. Накрити верх можна за допомогою різних візерунків. З тіста можна вирізати різні елементи декоровані у вигляді ялинок і візерунків;
  14. Також можна просто розтерти тісто і насипати його на верх пирога;
  15. Вибираємо режим «Випічка», ставимо час 70 хвилин;
  16. Після того, як час випікання скінчиться, залишаємо постояти ще хвилин 20 і виймаємо на тарілку. Подаємо на стіл до чаю.

Творожник з малиновою начинкою

Які інгредієнти потрібні:

  • Склянку борошна вищого сорту;
  • 150 мл молока;
  • 2/3 склянки молока;
  • 170 грам сиру;
  • Стакан малинового варення;
  • Два курячих яйця;
  • 2 ч. ложки розпушувача;
  • Трохи солі;
  • Шматочок вершкового масла;
  • Цукрова пудра, шоколад для прикраси.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Харчова цінність – 420 ккал.

Рецепт приготування сирного пирога з малиновим варенням в мультиварці покроково:

  1. У чашку засипаємо цукровий пісок, викладаємо курячі яйця, все перемішуємо до однорідності. Найкраще перемішувати міксером;
  2. Сир необхідно перетерти через сито, щоб він став дрібним і однорідним;
  3. Перекладаємо сир в чашку з яєчною сумішшю, все розмішуємо міксером до рівномірної консистенції;
  4. Далі заливаємо молоко, знову все перемішуємо міксером до рівномірного стану;
  5. Борошно змішайте з сіллю, розпушувачем;
  6. Засипаємо борошно з сіллю і розпушувачем в рідку суміш;
  7. Вершкове масло викладаємо в сотейник, розтоплюємо на плиті до рідкого стану;
  8. Вливаємо рідке масло в ємність з усіма компонентами і замішуємо тісто до однорідної структури. Готове тісто має нагадувати консистенцію густої сметани;
  9. Ємність мультиварки змащуємо з усіх боків рослинним маслом;
  10. Переливаємо в каструлю рідке тісто;
  11. Виливаємо зверху малинове варення;
  12. Вибираємо програму «Випічку». Запікати пиріг слід протягом 60-70 хвилин;
  13. Готовий пиріг виймаємо на велику плоску тарілку. Прикрашаємо верх цукровою пудрою, тертим шоколадом;
  14. Подаємо на стіл до чаю.

Приготуйте собі на сніданок оладки з яблуками. Ви будете вражені цим смачним блюдом.

Пісна медова коврижка в мультиварці — простий рецепт, який потрібно обов'язково спробувати.

Візьміть на замітку рецепт неймовірних коржів з сиром.

Тертий пиріг

Які компоненти потрібні для випікання:

  • 300 грам пшеничного борошна вищого сорту;
  • Вершкове масло – 150 грам;
  • Одне куряче яйце;
  • 200 грам цукру;
  • Склянка будь-якого густого варення;
  • Сода — щіпка.

Період готування – 1 годину 40 хвилин.

Рівень калорій в 100 грамах – 380 ккал.

Як потрібно робити тертий пиріг:

  1. Пшеничне борошно потрібно просіяти через сито. Це допоможе очистити її від сміття, а також додасть їй повітряну структуру;
  2. Додаємо в борошно харчову соду, гашену оцтом;
  3. Потім викладаємо куряче яйце і цукровий пісок. Все розмішуємо, в результаті повинна вийти крихта;
  4. 100 грам вершкового масла необхідно розм'якшити, для цього його потрібно помістити на 3-5 хвилин у мікрохвильову піч;
  5. Решта 50 грам масла покласти в морозилку для подзаморозки;
  6. Розм'якшене масло викладаємо в чашку з сухим крихтою і перемішуємо до однорідної консистенції;
  7. Чашу мультиварки змащуємо невеликою кількістю масла з усіх сторін;
  8. Далі засипаємо невеликий шар крихти;
  9. Зверху крихти викладаємо шар варення;
  10. Потім викладаємо частину крихти і трохи притискаємо;
  11. Заморожене масло виймаємо з морозилки і присипаємо верх пирога;
  12. Вибираємо режим «Випічка», вибираємо час 65 хвилин і залишаємо випікатися;
  13. Після того як час вийде, виставляємо ще 20 хвилин;
  14. В кінці вимикаємо мультиварку, залишаємо пиріг постояти деякий час, щоб він охолов і його краю відійшли;
  15. Виймаємо випічку з варенням на велику плоску тарілку і подаємо на стіл.

Секрети приготування

  • Якщо ви хочете, щоб випічка вийшла рум'яної з усіх боків, приблизно хвилин за 15 до закінчення випікання їх слід перевернути;
  • Рідке тісто можна перемішати з варенням або викласти його у вигляді прошарку. Для цього в мультиварку виливається половина тіста, на нього виливається шар варення, зверху закриваємо шаром тесту. В результаті після випікання вийде смачна прошарок з варення;
  • В якості начинки можна використовувати варення разом з повидлом, джемом, горіхами або родзинками;
  • Для того щоб надати випічці аромат, в неї можна додати протерту цедру лимона, апельсина, ванілін, корицю.

Пиріг з варенням в мультиварці — це відмінне доповнення до чаю. Його можна використовувати для частування дітей і просто для повсякденного чаювання. Звичайно, цю смачну випічку приготувати не так просто, але якщо постаратися, то в результаті вийде смачний десерт, який сподобається абсолютно всім!

Що ще почитати: