Гуляш з курячого філе: готуємо з любов'ю угорське блюдо
Курка – продукт простий, смачний і корисний. З курячого філе можна приготувати величезну різноманітність смачних страв на будь-який смак, але гуляш є найпопулярнішим.
Гуляш з курячого філе готувати неважко, інгредієнти доступні кожному, а смак цієї страви незвичайний і пікантний.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
філе курки - | 400 г |
морквина - | 1 шт. |
цибулинка - | 1 шт. |
часник - | 2 зубки |
масла соняшника - | 2 ст. л. |
свіжих помідорчика - | 2 шт. |
пасти з помідорів - | 2 ст. л. |
лаврових листка - | 2 шт. |
цукру - | щіпка |
рідини (води, але можна і бульйону) - | 2 склянки |
солі і перцю - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 164 Ккал |
Це блюдо урізноманітнили наявністю курячого м'яса, овочів, спецій, а в результаті вийшла цікава суміш легкої та ніжної курки з оригінальним смаком.
Чи варто згадувати, що всі продукти для страви повинні бути високої якості і свіжі, допускається заморожена зелень або сухі трави для додання особливого смаку.
Класичний рецепт гуляшу з філе курки простий. До курки потрібно додати найпростіші продукти, які напевно завжди присутні в холодильнику будь-якої господині.
Курку нарізати на довгасті шматочки бажано одного розміру, попередньо вимивши її. У овочів, крім помідорів, зчистити шкірку.
Морквину обробити на тертці (великої), цибулю дрібно порізати кубиком, часник накришити. Помідори опустити в окріп на хвилинку, потім видалити шкірку і обробити на тертці.
У гарячу сковороду влити масло, дати йому нагрітися і викласти курку, обсмажити 2-3 хвилини. Туди ж висипати цибулю, моркву і часник, обсмажити протягом 5 хвилин під кришкою.
Після цього у сковороду влити рідкі інгредієнти, перемішати і залишити нудитися на 5 хвилин. Додати лаврушку, цукор, перчик, сіль за смаком і тушкувати ще приблизно 20 хвилин.
Блюдо подати зі свіжими або тушкованими овочами, гречаною кашею.
Чим більше підливи, тим краще
Якщо хтось ще так не робив – це велике упущення, яке можна легко виправити, приготувавши гуляш з курячого філе з підливою.
У цьому варіанті страви головне побільше влити рідини, щоб вийшла смачна і ароматна підлива. Звичайно, м'ясо – зірка частування, але суха каша, розбавлена соусом, стане по-справжньому смачною.
На 4 людини потрібні такі продукти:
- 800 гр. філе курочки;
- 2 великих моркви (очищених);
- 2 великих цибулинки;
- 4 часникових зубки;
- 100 гр. 15% сметани;
- 120 гр. соусу «Краснодарський»;
- 50 мл олії з насіння льону;
- 600 мл води;
- Пучок будь зеленушки;
- Сіль і перець за смаком;
- 1,5 ч. л. суміші спецій для курки;
- Лавровий лист – 3 листочка.
Грудинку порізати на тонкі довгі шматочки, але перед цим потрібно її помити. Моркву натерти на крупній тертці.
З лука прибрати луску і дрібно нашаткувати. Очистити часник і розчавити його ребром ножика. Зелень вимити, дрібно нарубати.
В розпечену сковороду вилити масло, воно нагріється і можна помістити філе і обсмажити до напівготовності. Туди ж висипати овочі, накрити кришкою і дати просмажиться ще хвилини 3-4.
У сковороду додати всі рідкі інгредієнти, ретельно перемішати, залишити під кришкою на середньому вогні ще хвилин на 12. Приправити страву спеціями, лаврушкой, протушкувати хвилини 3 і притрусити зеленушкой.
Після цього дати постояти частування, нехай м'ясо і овочі вберуть всі аромати.
Звичайна каша стане прекрасним частуванням з ароматним соусом.
Мультиварка в допомогу кулінару
Сучасна техніка стала справжнім помічником на кухні. Мультиварка не тільки економить час готування, але й надає стравам особливу пікантність. Безперечною перевагою страв, приготованих в диво-машині, є дієтичні властивості продуктів.
Приготувати курочкино філе в сметанному соусі техніка допоможе без проблем, потрібно тільки вибрати потрібну програму.
На 2 порції гуляшу з курячим філе в сметані потрібно:
- 400 гр. курячої грудинки;
- 1 морквина;
- 12 частина великої головки цибулі;
- 3 часникових зубки;
- 200 гр. сметани;
- 200 мл води;
- 2 гілочки петрушки або кропу;
- По 0,5 ч. л. сухого базиліка і майорану;
- Сіль і чорний мелений перець за смаком;
- 40 мл рослинного масла;
- 2 сухого лаврового листка.
Вимиту курочку нарізати тонкими довгими смужками. З очищеної моркви зробити брусочки, з лука кубики.
З часнику зняти шкірку, подрібнити. Зелень помити і дрібно нарізати.
У внутрішню чашу мультиварки влити жир, покласти в нього м'ясо, поставити в режим «Смаження» на 5 хвилин. Після цього до м'яса додати овочі, смажити ще хвилин 5.
Влити сметану і воду, приправити травами, перцем і сіллю, покласти лавровий лист, все добре перемішати і виставити режим «Гасіння» на півгодини. Гуляш готовий, його можна прикрасити подрібненими листочками зелені.
Досить трохи приділити страви часу і потім сміливо можна довірити його техніці.
Гриби + курка = смачний союз
Гриби – той продукт, який поєднується практично з усіма інгредієнтами. А гриби в поєднанні з куркою дають чудовий смакової результат. Які тільки страви не готують в тандемі грибів і курятини, гуляш не став винятком. До найніжнішому м'яса птиці додати ароматні гриби, приправити спеціями і можна не переживати, гості та домочадці залишаться задоволені і ситі.
На 4 порції курячого гуляшу з грибами потрібно:
- 600 гр. філе птиці;
- 400 гр. грибів (печериць);
- 2 очищені цибулинки;
- 1 велика морква очищена;
- 130 гр. сметанки;
- 130 гр. томата;
- 12 перцю чилі;
- 2 ст. л. будь-якого борошна;
- 150 мл води;
- 60 мл соняшникової олії;
- 0,5 ч. л. меленого перцю;
- 1 ч. л. солі;
- Гілочки кінзи.
Курку нарізати на тонкі довгасті шматочки. Овочі почистити. Гриби нарізати пластинами, морква обробити на тертці, цибулю дрібно нашаткувати.
Чилі дрібно нарізати. Кінзу помити і подрібнити. Поставити посуд для готування на плиту, додати масло, розжарити його і викласти курку, просмажити кілька хвилин.
Додати борошно, овочі, крім чилі, і гриби, прикрити кришкою і смажити ще хвилин 10. Окремо змішати всі рідини, вилити суміш в сковороду і залишити нудитися, закривши кришкою, 20 хвилин на маленькому вогні.
За 5 хвилин до закінчення готування до гуляшу додати спеції, чилі, сіль, перець і кінзу. Відставити сковороду і дати гуляшу настоятися 10 хвилин. Складові частини остаточно віддадуть свої аромати, а соус загусне.
Візьміть на замітку рецепт приготування кукурудзяної каші на молоці, це смачно і корисно.Класичний рецепт пасти «Карбонара» з фото гурмани можуть знайти тут.З гуляшем подайте овочі, наприклад артишоки. Що це таке і де їх можна застосовувати читайте на #deletetag#/produkty/top-poleznyh-produktov/chto-takoe-artishok.html
Корисні поради на замітку
- Для гуляшу з курки потрібно філе птиці, але можна взяти і грудку на кістки або стегна. Видаливши кістки, вийде прекрасне м'ясо, а за ціною воно буде трохи дешевше;
- У класичному гуляш морквина треться, а цибуля ріжеться кубиками, але можна і поекспериментувати. Брусочки і півкільця додадуть страві своєрідності;
- Пасту з томатів можна замінити свіжими помідорами або соком. А ще продається маса соусів на основі помідорів, вони теж чудово підійдуть;
- Гриби – унікальний продукт. Для гуляшу підійдуть будь-які. Якщо гриби свіжі, важливо знати їх походження, щоб не отруїтися. Упаковку з замороженими грибами потрібно перевіряти на цілісність і термін зберігання;
- Гуляш зазвичай робиться в глибокій сковороді, але каструлька з товстим дном також чудово підійде;
- Якщо гуляш будуть їсти діти або паста виявилася занадто кислою, можна в блюдо додати щіпку або дві цукру, він прибере зайву кислоту;
- Курку можна поєднувати з різними травами або прянощами. Фантазію кулінара в цьому питанні ніщо не обмежує, головне, не переборщити і приготувати смачно.
Особливий рецепт гуляшу з курки видеомастеркласс:
Гуляш може бути обідом або вечерею, святковим або повсякденним, але ясно одне – це страва подобається всім. Дорослі і діти будуть з задоволенням їм ласувати.