22 май 2019 1 784

Як приготувати піцу з морепродуктів в домашніх умовах

Піца – це класичне італійське блюдо. Воно стало досить поширеним по всьому світу, як паста або спагетті. Справжню італійську піцу готують з тонко розкатаної коржі з різними начинками, починаючи від стандартної – шинки, сиру і грибів, до морепродуктів – кальмарів, мідій, устриць.

Її готують з дріжджового тіста, так і з бездріжджового, хто як любить. У кожному з випадків робиться це дуже просто, і хибною є думка, що справжню піцу можна поїсти тільки в італійському ресторані. Повірте, на домашній кухні це теж реально.

Італійський рецепт з морепродуктами
Інгредієнти Кількість
борошно - 420 г
сіль - 0.5 ч. л.
оливкова олія - 3 ст. л.
вода - 300 мл
дріжджі - 1 ч. л.
морепродукти - 450 г
цибулина - 1 шт.
помідори в'ялені - 270 г
сир - 300 г
оливки - 150 г
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 176 Ккал
Начинку для цієї страви потрібно купувати тільки в спеціалізованих перевірених магазинах. Бо екзотичних мешканців морів і океанів привозяться до нас з інших країн, і є ймовірність натрапити на неякісний продукт.

У глибоку миску всипаємо просіяне борошно, сіль і дві ложки оливкової олії. Формуємо невелику коржик, в процесі підливаючи потроху опару, розчинену в підігрітій воді. Коли в ємності стане важко замішувати тісто, витрушуємо його на робочу поверхню і продовжуємо ретельно вимішувати масу.

Економити на цьому не варто: тісто має вийти пластичним, не прилипающим до долонь. Обмазуємо готовий куля маслом, замотуємо в шар харчової плівки і кладемо на п'ятнадцять хвилин відлежатися, розійтися.

Цибулину очистити і шаткуємо півкільцями. Кладемо в сотейник і злегка пасеруємо, але не до золотистого кольору, а до прозорості і м'якості. Відкриваємо банку з в'яленими томатами і мнемо в пюреобразную масу виделкою. Додаємо до цибулі і протушиваем пару хвилин. Відставляємо і даємо охолонути, соус повинен вийти густим.

Відкриваємо вакуумну упаковку з морепродуктів, можна відразу взяти коктейль з різних видів або купити певні їх види, найбільш відповідні вам. Це можуть бути кальмари, каракатиці, восьминоги, мідії або креветки. Нарізаємо їх невеликими шматочками.

Ділимо тісто на дві частини: з кожної вийде основа для страви. Розтягуємо борошняну масу на костяшках пальців як можна тонше. Якщо так у вас так не виходить, скористайтеся качалкою. Активуйте електродуховку на 195 °С.

Викладіть тісто на деко, рясно промажте приготованим соусом, зверху розподіліть морепродукти, оливки без кісточок і засипте все товстим шаром сиру. Занурте запікатися на п'ятнадцять хвилин.

Піца з морепродуктами і ананасами

Дуже пікантним виходить поєднання консервованих солодких ананасів з морепродуктів. У деяких випадках любителі додають ще і десертну кукурудзу.

Складові:

  • борошно – 280 м;
  • молоко – 160 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – щіпка;
  • свіжі морепродукти – 320 г;
  • цибулина – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • моцарелла – 270 г;
  • соус томатний – 30 мл;
  • ананаси – 130 р.

Приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 183 Ккал/100 р.

Насипаємо борошно гіркою і робимо поглиблення в ній, вбиваємо в нього яйце, підсолюємо і починаємо замішувати тісто, партіями підливаючи теплу домашнє молоко. Коли сформується колобок, вивалюємо його на стіл, притрушений борошном, і вимішуємо м'яке пластичне тісто не менше десяти хвилин. Накриваємо мискою і залишаємо полежати.

Лук очищаємо. Краще використовувати фіолетовий або білий салатні сорти – вони не такі гіркі. Помідори миємо. Нарізаємо овочі тонкими кільцями.

Морепродукти розморожуємо, заливаємо крутим окропом і відразу ж зливаємо воду. Знову замочуємо, але вже на вісім хвилин. В цей раз в наборі попалися мідії, кальмари, креветки. Кальмарів шаткуємо кільцями, потім всі дари моря розкладаємо на рушник просохнути.

Розкачуємо тісто в лист круглої або прямокутної форми, промазуємо домашнім томатним соусом, на нього рівномірно розподіляємо цибулю, помідори, кільця кальмарів, креветок, ананаси і мідії. Занурюємо випікатися в раніше прогріту електродуховку на тринадцять хвилин. Посипаємо тертою моцарелою, а якщо її не знайшлося – будь-яким твердим сиром і залишаємо у вимкненій духовці ще на пару хвилин.

Картопляна запіканка з куркою і грибами. Читайте кілька цікавих рецептів.

Смажена картопля з м'ясом у мультиварці це одне з найпростіших страв, які готують все. Читайте як цікаво приготувати це блюдо.

А ви пробували приготувати гавайську з ананасами? Якщо ні, то саме час, рецепт тут.

Гостра піца з креветками в домашніх умовах

Для любителів гостренького існують рецепти гострої піци з морепродуктами. Єдине побажання – не давайте таке блюдо дітям, їх шлунок ще слабкий і може не витримати такого гримучого складу.

Складові:

  • борошно – 340 г;
  • олія – 4 ст. л;
  • дріжджі – 10 г;
  • вода – 170 мл;
  • креветки – 130 г;
  • кальмари – 80 г;
  • майонез домашній – 120 г;
  • чилі маринований – 1 шт.;
  • кетчуп – 50 мл;
  • сир – 200 г;
  • зелена цибуля – 30 р;
  • оливки – 80 р.

Приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 187 Ккал/100 р.

В підігрітій воді розводимо свіжі дріжджі. Борошно висипаємо на стіл, змішуємо з опарою і оливковою олією. Замішуємо основу для піци. Поміщаємо в харчової контейнер і залишаємо на десять хвилин.

Креветки чистимо, охолоджені кальмари нарізаємо смужками. Оливки відкриваємо, зливаємо маринад і шаткуємо кільцями.

Розкачуємо основу, намагаючись надати їй округлу форму. В піалі змішуємо майонез і кетчуп, отриманим соусом промазуємо тісто. Зверху накладаємо морепродукти, подрібнену зелену цибулю, оливки, і порубаний на кубики пекучий перець.

Включаємо електродуховку на 200 °С. Засипаємо напівфабрикат тертим сиром і занурюємо запікатися на десять хвилин. Витягаємо, поки гаряча, спеціальним ножем розрізаємо на порційні шматки і подаємо до столу.

Корисні поради

  1. Якщо ви робите тонку основу для страви, не варто класти багато начинки. Піца розірветься, є буде незручно, весь фарш вивалиться;
  2. Обов'язково після замісу дайте тісту відлежатися, так борошняна маса вийде більш ніжним, а не грубою і жорсткою;
  3. Не запікайте корж довше зазначеного часу. Вона пересохне і при нарізуванні буде ламатися. Задоволення від такої страви ви не отримаєте;
  4. Для піци з морепродуктами краще всього використовувати два види сиру, це зробить її по-справжньому італійським блюдом;
  5. В начинку з морепродуктів можна додати каперси, свіжу зелень, солодкий перець, всі ці продукти будуть відмінно поєднуватися;
  6. Дари моря не обов'язково купувати охолоджені або заморожені, мариновані в олії теж підійдуть, тільки смак буде трохи іншим;
  7. Перед замішуємо тіста обов'язково просіяти борошно, а всі інгредієнти, що входять в основу обов'язково повинні бути кімнатної температури;
  8. При формуванні коржі робіть по краях невеликі борти, так начинка не буде витікати. Їх варто змастити збитим яйцем, щоб не було сухої кірки.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: