Як приготувати піцу з морепродуктів в домашніх умовах
Піца – це класичне італійське блюдо. Воно стало досить поширеним по всьому світу, як паста або спагетті. Справжню італійську піцу готують з тонко розкатаної коржі з різними начинками, починаючи від стандартної – шинки, сиру і грибів, до морепродуктів – кальмарів, мідій, устриць.
Її готують з дріжджового тіста, так і з бездріжджового, хто як любить. У кожному з випадків робиться це дуже просто, і хибною є думка, що справжню піцу можна поїсти тільки в італійському ресторані. Повірте, на домашній кухні це теж реально.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 420 г |
сіль - | 0.5 ч. л. |
оливкова олія - | 3 ст. л. |
вода - | 300 мл |
дріжджі - | 1 ч. л. |
морепродукти - | 450 г |
цибулина - | 1 шт. |
помідори в'ялені - | 270 г |
сир - | 300 г |
оливки - | 150 г |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 176 Ккал |
У глибоку миску всипаємо просіяне борошно, сіль і дві ложки оливкової олії. Формуємо невелику коржик, в процесі підливаючи потроху опару, розчинену в підігрітій воді. Коли в ємності стане важко замішувати тісто, витрушуємо його на робочу поверхню і продовжуємо ретельно вимішувати масу.
Економити на цьому не варто: тісто має вийти пластичним, не прилипающим до долонь. Обмазуємо готовий куля маслом, замотуємо в шар харчової плівки і кладемо на п'ятнадцять хвилин відлежатися, розійтися.
Цибулину очистити і шаткуємо півкільцями. Кладемо в сотейник і злегка пасеруємо, але не до золотистого кольору, а до прозорості і м'якості. Відкриваємо банку з в'яленими томатами і мнемо в пюреобразную масу виделкою. Додаємо до цибулі і протушиваем пару хвилин. Відставляємо і даємо охолонути, соус повинен вийти густим.
Відкриваємо вакуумну упаковку з морепродуктів, можна відразу взяти коктейль з різних видів або купити певні їх види, найбільш відповідні вам. Це можуть бути кальмари, каракатиці, восьминоги, мідії або креветки. Нарізаємо їх невеликими шматочками.
Ділимо тісто на дві частини: з кожної вийде основа для страви. Розтягуємо борошняну масу на костяшках пальців як можна тонше. Якщо так у вас так не виходить, скористайтеся качалкою. Активуйте електродуховку на 195 °С.
Викладіть тісто на деко, рясно промажте приготованим соусом, зверху розподіліть морепродукти, оливки без кісточок і засипте все товстим шаром сиру. Занурте запікатися на п'ятнадцять хвилин.
Піца з морепродуктами і ананасами
Складові:
- борошно – 280 м;
- молоко – 160 мл;
- яйце – 1 шт.;
- сіль – щіпка;
- свіжі морепродукти – 320 г;
- цибулина – 1 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- моцарелла – 270 г;
- соус томатний – 30 мл;
- ананаси – 130 р.
Приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 183 Ккал/100 р.
Насипаємо борошно гіркою і робимо поглиблення в ній, вбиваємо в нього яйце, підсолюємо і починаємо замішувати тісто, партіями підливаючи теплу домашнє молоко. Коли сформується колобок, вивалюємо його на стіл, притрушений борошном, і вимішуємо м'яке пластичне тісто не менше десяти хвилин. Накриваємо мискою і залишаємо полежати.
Лук очищаємо. Краще використовувати фіолетовий або білий салатні сорти – вони не такі гіркі. Помідори миємо. Нарізаємо овочі тонкими кільцями.
Морепродукти розморожуємо, заливаємо крутим окропом і відразу ж зливаємо воду. Знову замочуємо, але вже на вісім хвилин. В цей раз в наборі попалися мідії, кальмари, креветки. Кальмарів шаткуємо кільцями, потім всі дари моря розкладаємо на рушник просохнути.
Розкачуємо тісто в лист круглої або прямокутної форми, промазуємо домашнім томатним соусом, на нього рівномірно розподіляємо цибулю, помідори, кільця кальмарів, креветок, ананаси і мідії. Занурюємо випікатися в раніше прогріту електродуховку на тринадцять хвилин. Посипаємо тертою моцарелою, а якщо її не знайшлося – будь-яким твердим сиром і залишаємо у вимкненій духовці ще на пару хвилин.
Картопляна запіканка з куркою і грибами. Читайте кілька цікавих рецептів.
Смажена картопля з м'ясом у мультиварці це одне з найпростіших страв, які готують все. Читайте як цікаво приготувати це блюдо.
А ви пробували приготувати гавайську з ананасами? Якщо ні, то саме час, рецепт тут.
Гостра піца з креветками в домашніх умовах
Для любителів гостренького існують рецепти гострої піци з морепродуктами. Єдине побажання – не давайте таке блюдо дітям, їх шлунок ще слабкий і може не витримати такого гримучого складу.
Складові:
- борошно – 340 г;
- олія – 4 ст. л;
- дріжджі – 10 г;
- вода – 170 мл;
- креветки – 130 г;
- кальмари – 80 г;
- майонез домашній – 120 г;
- чилі маринований – 1 шт.;
- кетчуп – 50 мл;
- сир – 200 г;
- зелена цибуля – 30 р;
- оливки – 80 р.
Приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 187 Ккал/100 р.
В підігрітій воді розводимо свіжі дріжджі. Борошно висипаємо на стіл, змішуємо з опарою і оливковою олією. Замішуємо основу для піци. Поміщаємо в харчової контейнер і залишаємо на десять хвилин.
Креветки чистимо, охолоджені кальмари нарізаємо смужками. Оливки відкриваємо, зливаємо маринад і шаткуємо кільцями.
Розкачуємо основу, намагаючись надати їй округлу форму. В піалі змішуємо майонез і кетчуп, отриманим соусом промазуємо тісто. Зверху накладаємо морепродукти, подрібнену зелену цибулю, оливки, і порубаний на кубики пекучий перець.
Включаємо електродуховку на 200 °С. Засипаємо напівфабрикат тертим сиром і занурюємо запікатися на десять хвилин. Витягаємо, поки гаряча, спеціальним ножем розрізаємо на порційні шматки і подаємо до столу.
Корисні поради
- Якщо ви робите тонку основу для страви, не варто класти багато начинки. Піца розірветься, є буде незручно, весь фарш вивалиться;
- Обов'язково після замісу дайте тісту відлежатися, так борошняна маса вийде більш ніжним, а не грубою і жорсткою;
- Не запікайте корж довше зазначеного часу. Вона пересохне і при нарізуванні буде ламатися. Задоволення від такої страви ви не отримаєте;
- Для піци з морепродуктами краще всього використовувати два види сиру, це зробить її по-справжньому італійським блюдом;
- В начинку з морепродуктів можна додати каперси, свіжу зелень, солодкий перець, всі ці продукти будуть відмінно поєднуватися;
- Дари моря не обов'язково купувати охолоджені або заморожені, мариновані в олії теж підійдуть, тільки смак буде трохи іншим;
- Перед замішуємо тіста обов'язково просіяти борошно, а всі інгредієнти, що входять в основу обов'язково повинні бути кімнатної температури;
- При формуванні коржі робіть по краях невеликі борти, так начинка не буде витікати. Їх варто змастити збитим яйцем, щоб не було сухої кірки.
Приємного апетиту!