Кабачки в клярі — від простих до вишуканих закусок пікантних
Кабачки в клярі – ситна закуска, на приготування якої піде лише кілька хвилин. Калорійність страви не висока, тому переживати з приводу фігури вам не доведеться.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кабачки - | 800 г |
просеянная борошно - | 120 г |
масло пісне - | 100 мл |
яйця - | 2 шт. |
дрібна сіль - | за смаком |
вода - | 100 мл |
чорний перець мелений - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 г: 88 Ккал |
Покрокове приготування:
- Плоди очистити (при необхідності) і нарізати товщиною в 1 см. Кружечки посолити;
- Викласти інгредієнти в глибоку посуд. Через чверть години злити сік;
- У глибокому посуді збити яйця з водою, посолити, поперчити і знову перемішати;
- Поступово ввести в тісто борошно до консистенції рідкої сметани;
- Кожен кружечок покласти в готовий кляр і обсмажувати з двох сторін близько 7 хвилин;
- Другу сторону бажано обсмажувати при закритій кришці, щоб закуска вийшла м'якою;
- Готові кабачки подавати зі сметаною.
Смажені кабачки в тесті на сковороді з часником
Для того щоб зробити смак кабачків насиченим і пікантним, в кляр прийнято додавати пряні трави, сир, спеції, часник. У нашому випадку додатковим буде останній інгредієнт.
Рецепт №1. Традиційне приготування
Необхідні продукти:
- чорний перець мелений – 5 гр.;
- кабачок – 1 шт.;
- борошно – 80 гр.;
- картопляний крохмаль – 25 гр.;
- дрібна сіль;
- яйця – 2 шт.;
- гірчиця (готова) – 4 гр.;
- відфільтрована вода – 50 мл;
- майонез;
- рослинна олія;
- часник – 3 зубка.
Час приготування закуски: 20 хвилин.
Калорійність закуски: 100 гр. 55.88 ккал.
Покрокова інструкція:
- Кабачок промити, обсушити за допомогою паперового рушника і нарізати гуртками;
- У глибокій мисці збити гірчицю, сіль і яйця. Влити воду і перемішати;
- Змішати крохмаль з борошном і всипати у яєчну суміш;
- Кляр прибрати на 10 хвилин, щоб борошно встигла виділити клейковину;
- Розжарити в чавунній сковорідці олію;
- Кожен кружечек опустити в кляр і смажити в олії, поки закуска не придбає характерну золотисту скоринку;
- Подрібнити часник і змішати з майонезом. Отриманою сумішшю промазати кожен обсмажений кабачок.
Рецепт №2. З майонезом і часником
Інгредієнти для закуски:
- кабачки середнього розміру – 800 гр.;
- чорний перець мелений;
- часник – кілька зубчиків;
- соус майонез – 200 гр.;
- дрібна сіль;
- панірувальні сухарі;
- масло – 120 мл;
- просеянная борошно – 50 гр.;
- нежирне молоко – півсклянки;
- яйця – 3 шт.
Час приготування: 30-40 хвилин.
Калорійність закуски: 100 гр. 215.3 ккал.
Покрокове приготування закуски:
- Плоди звільнити від шкірки, нарізати брусочками;
- Збити яйця з борошном. Додати сіль і поперчити;
- Панірувальні сухарі насипати в плоский посуд;
- Кожен кабачок вмочіть у клярі, потім обваляйте в паніровці з сухарів і обсмажте з двох сторін;
- Обсмажений інгредієнт викладайте на паперовий кухонне рушник;
- Подрібнений часник змішайте з майонезом і приправити суміш спеціями;
- Отриманий соус можна використовувати двома способами: подати в соусниці або полити їм закуску.
Рецепт №3. Кабачки в сметанному клярі
Необхідні для закуски інгредієнти:
- невеликий кабачок – 1 шт.;
- спеції – 3 гр.;
- зелень – 1/3 пучка;
- просеянная борошно – 50 гр.;
- часник – 2 зубчики;
- сода – 3 гр.;
- олія – 50 мл;
- яйця – 3 шт.;
- сметана 20% — 100 гр.;
- відфільтрована вода – 50 мл
Час приготування закуски: півгодини.
Калорійність закуски: 100 гр. 48.19 ккал.
Поетапне приготування:
- Нарізати плоди тонкими кільцями, посипати сіллю, поперчити і перемішати;
- Змішати борошно і соду;
- Збити сметану з яйцями і поступово всипати борошняну суміш;
- В іншу миску висипати трохи борошна;
- Розігріти олію:
- Кружечки кабачка спочатку обваляти в борошні, потім в кляр і обсмажити з двох сторін;
- У глибокому посуді змішати з водою рослинне масло. Додати в масляний складу подрібнену зелень і часник;
- Обсмажені кабачки по черзі опускати в маринад і прибрати для настоювання;
- Через півгодини закуску можна подати до столу.
Рецепт приготування кабачків в пивному клярі
Незважаючи на наявність малої кількості простих інгредієнтів, закуска виходить пікантною і вишуканою.
Список необхідних продуктів:
- великі кабачки – 2 шт.;
- просеянная борошно;
- пиво – 150 мл;
- зелень – ½ пучка;
- часник – 2 зубчики;
- бринза – 150 гр.;
- майонез – 30 гр.;
- яйця – 2 шт.;
- сметана – 60 гр.;
Час приготування: 45-50 хвилин.
Калорійність: в 100 гр. 56.5 ккал.
Поетапне приготування:
- Нарізати кабачки гуртками по 0.5 см в товщину;
- У глибокій чашці збити яйця з пивом. Продовжуючи збивання, всипати борошно. Консистенція кляру має бути як на оладки;
- Кожен шматочок обмокнуть в приготоване тісто, обсмажити і викласти на паперову серветку;
- Натерту бринзу змішати з майонезом, сметаною, подрібненою зеленню і часником;
- Кожен шматочок обсмаженої кабачка змастити соусом і подавати до столу.
Запечені кабачки з фаршем у сирі в духовці
«Фаршировані човники» — це не тільки смачне, але і ефектне прикраса святкового столу.
Необхідні для закуски продукти:
- кабачки – 6 шт.;
- фарш – 600 гр.;
- морква середнього розміру – 1 шт.;
- сир – 200 гр.;
- тверді помідори – 4 шт.;
- відварений рис – 1 склянка;
- не велика цибулина – 1 шт.;
- спеції, перець, сіль;
- соус майонез і кетчуп (можна замінити томатом) – по 1 ст. л.;
- масло рослинне для смаження.
Час приготування: півтори години.
Калорійність: в 100 гр. 53.66 ккал.
Приготування закуски:
- Дрібно нашаткувати і обсмажити до прозорості цибулю;
- Додати до цибулі подрібнену моркву;
- Змішати з м'ясним фаршем рис і обсмажені овочі;
- Додати до начинки спеції і перемішати;
- Кабачки розділити вздовж, видалити серцевину;
- Посипати плоди сіллю, наповнити «човники» фаршем, а зверху розкласти помідорні кільця;
- У посуді змішати томат і майонез;
- Отриманим соусом промазати закуску;
- Розігрійте духовку і відправте запікатися фаршировані «човники»;
- Через чверть години дістаньте закуску, посипте сиром і допечіть до готовності;
- Готові кабачки в клярі з фаршем посипати зеленню і подавати до столу.
Гарне блюдо — рецепт лаваша з сьомгою, закуска яка вразить ваших гостей.
Смачні гриби в сметані — навчитеся готувати ще смачніше. Рецепти тут.
А ви знаєте скільки видів салатів можна приготувати для тарталеток? Прочитайте нашу добірку рецептів.
Хитрощі шеф-кухарів
Запорука смачної страви – правильний вибір інгредієнтів. Тому для приготування закуски необхідно:
- для фарширування вибирайте плоди з тонкою шкіркою. В цьому випадку не доведеться витрачати час на очищення, а самі кабачки не втратять своєї щільності під час теплової обробки;
- плоди купуйте стиглі, але не великі. Оптимальний розмір кабачків для закусок становить – 12 см, а діаметр – 8 див.;
- у літній період купуйте молоді кабачки. Як правило, м'якоть цих плодів дуже м'яка і смачна;
- взимку, коли в організмі відбувається нестача вітамінів можна приготувати легкий і смачний салат, з додаванням огірків і різних спецій;
- брусочки, приготовані у фритюрі можна подавати як гарнір і подавати з гострим соусом;
- закуску можна поєднувати з волоськими горіхами. Для цього необхідно збити в блендері сир твердий, розмарин та горіхи;
- здивувати вимогливих гурманів можна запеченими кабачками в клярі з Моцарелою;
- крім яловичини, плоди фарширують курки з волоськими горіхами;
- для приготування соковитої і пряної закуски необхідно спочатку обсмажити кабачки, потім долити трохи бульйону і залишити тушкуватися.
Як бачите, кабачки не менш популярний в кулінарії продукт, ніж його близькі родичі — гарбуз та огірок. Тому не бійтеся експериментувати і радуйте близьких смачними і красивими закусками.