01 июнь 2019 1 536

Кабачки в клярі — від простих до вишуканих закусок пікантних

Кабачки в клярі – ситна закуска, на приготування якої піде лише кілька хвилин. Калорійність страви не висока, тому переживати з приводу фігури вам не доведеться.

Кабачки смажені в клярі
Інгредієнти Кількість
кабачки - 800 г
просеянная борошно - 120 г
масло пісне - 100 мл
яйця - 2 шт.
дрібна сіль - за смаком
вода - 100 мл
чорний перець мелений - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 г: 88 Ккал
Найчастіше перед обсмажуванням кабачки панірують у борошні, але такий спосіб мало кому подобається, так як доводиться постійно міняти масло і задихатися від диму. Тому найкращий варіант – це кляр.

Покрокове приготування:

  1. Плоди очистити (при необхідності) і нарізати товщиною в 1 см. Кружечки посолити;
  2. Викласти інгредієнти в глибоку посуд. Через чверть години злити сік;
  3. У глибокому посуді збити яйця з водою, посолити, поперчити і знову перемішати;
  4. Поступово ввести в тісто борошно до консистенції рідкої сметани;
  5. Кожен кружечок покласти в готовий кляр і обсмажувати з двох сторін близько 7 хвилин;
  6. Другу сторону бажано обсмажувати при закритій кришці, щоб закуска вийшла м'якою;
  7. Готові кабачки подавати зі сметаною.

Смажені кабачки в тесті на сковороді з часником

Для того щоб зробити смак кабачків насиченим і пікантним, в кляр прийнято додавати пряні трави, сир, спеції, часник. У нашому випадку додатковим буде останній інгредієнт.

Рецепт №1. Традиційне приготування

Необхідні продукти:

  • чорний перець мелений – 5 гр.;
  • кабачок – 1 шт.;
  • борошно – 80 гр.;
  • картопляний крохмаль – 25 гр.;
  • дрібна сіль;
  • яйця – 2 шт.;
  • гірчиця (готова) – 4 гр.;
  • відфільтрована вода – 50 мл;
  • майонез;
  • рослинна олія;
  • часник – 3 зубка.

Час приготування закуски: 20 хвилин.

Калорійність закуски: 100 гр. 55.88 ккал.

Покрокова інструкція:

  1. Кабачок промити, обсушити за допомогою паперового рушника і нарізати гуртками;
  2. У глибокій мисці збити гірчицю, сіль і яйця. Влити воду і перемішати;
  3. Змішати крохмаль з борошном і всипати у яєчну суміш;
  4. Кляр прибрати на 10 хвилин, щоб борошно встигла виділити клейковину;
  5. Розжарити в чавунній сковорідці олію;
  6. Кожен кружечек опустити в кляр і смажити в олії, поки закуска не придбає характерну золотисту скоринку;
  7. Подрібнити часник і змішати з майонезом. Отриманою сумішшю промазати кожен обсмажений кабачок.

Рецепт №2. З майонезом і часником

Інгредієнти для закуски:

  • кабачки середнього розміру – 800 гр.;
  • чорний перець мелений;
  • часник – кілька зубчиків;
  • соус майонез – 200 гр.;
  • дрібна сіль;
  • панірувальні сухарі;
  • масло – 120 мл;
  • просеянная борошно – 50 гр.;
  • нежирне молоко – півсклянки;
  • яйця – 3 шт.

Час приготування: 30-40 хвилин.

Калорійність закуски: 100 гр. 215.3 ккал.

Покрокове приготування закуски:

  1. Плоди звільнити від шкірки, нарізати брусочками;
  2. Збити яйця з борошном. Додати сіль і поперчити;
  3. Панірувальні сухарі насипати в плоский посуд;
  4. Кожен кабачок вмочіть у клярі, потім обваляйте в паніровці з сухарів і обсмажте з двох сторін;
  5. Обсмажений інгредієнт викладайте на паперовий кухонне рушник;
  6. Подрібнений часник змішайте з майонезом і приправити суміш спеціями;
  7. Отриманий соус можна використовувати двома способами: подати в соусниці або полити їм закуску.

Рецепт №3. Кабачки в сметанному клярі

Необхідні для закуски інгредієнти:

  • невеликий кабачок – 1 шт.;
  • спеції – 3 гр.;
  • зелень – 1/3 пучка;
  • просеянная борошно – 50 гр.;
  • часник – 2 зубчики;
  • сода – 3 гр.;
  • олія – 50 мл;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана 20% — 100 гр.;
  • відфільтрована вода – 50 мл

Час приготування закуски: півгодини.

Калорійність закуски: 100 гр. 48.19 ккал.

Поетапне приготування:

  1. Нарізати плоди тонкими кільцями, посипати сіллю, поперчити і перемішати;
  2. Змішати борошно і соду;
  3. Збити сметану з яйцями і поступово всипати борошняну суміш;
  4. В іншу миску висипати трохи борошна;
  5. Розігріти олію:
  6. Кружечки кабачка спочатку обваляти в борошні, потім в кляр і обсмажити з двох сторін;
  7. У глибокому посуді змішати з водою рослинне масло. Додати в масляний складу подрібнену зелень і часник;
  8. Обсмажені кабачки по черзі опускати в маринад і прибрати для настоювання;
  9. Через півгодини закуску можна подати до столу.

Рецепт приготування кабачків в пивному клярі

Незважаючи на наявність малої кількості простих інгредієнтів, закуска виходить пікантною і вишуканою.

Список необхідних продуктів:

  • великі кабачки – 2 шт.;
  • просеянная борошно;
  • пиво – 150 мл;
  • зелень – ½ пучка;
  • часник – 2 зубчики;
  • бринза – 150 гр.;
  • майонез – 30 гр.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана – 60 гр.;

Час приготування: 45-50 хвилин.

Калорійність: в 100 гр. 56.5 ккал.

Поетапне приготування:

  1. Нарізати кабачки гуртками по 0.5 см в товщину;
  2. У глибокій чашці збити яйця з пивом. Продовжуючи збивання, всипати борошно. Консистенція кляру має бути як на оладки;
  3. Кожен шматочок обмокнуть в приготоване тісто, обсмажити і викласти на паперову серветку;
  4. Натерту бринзу змішати з майонезом, сметаною, подрібненою зеленню і часником;
  5. Кожен шматочок обсмаженої кабачка змастити соусом і подавати до столу.

Запечені кабачки з фаршем у сирі в духовці

«Фаршировані човники» — це не тільки смачне, але і ефектне прикраса святкового столу.

Необхідні для закуски продукти:

  • кабачки – 6 шт.;
  • фарш – 600 гр.;
  • морква середнього розміру – 1 шт.;
  • сир – 200 гр.;
  • тверді помідори – 4 шт.;
  • відварений рис – 1 склянка;
  • не велика цибулина – 1 шт.;
  • спеції, перець, сіль;
  • соус майонез і кетчуп (можна замінити томатом) – по 1 ст. л.;
  • масло рослинне для смаження.

Час приготування: півтори години.

Калорійність: в 100 гр. 53.66 ккал.

Приготування закуски:

  1. Дрібно нашаткувати і обсмажити до прозорості цибулю;
  2. Додати до цибулі подрібнену моркву;
  3. Змішати з м'ясним фаршем рис і обсмажені овочі;
  4. Додати до начинки спеції і перемішати;
  5. Кабачки розділити вздовж, видалити серцевину;
  6. Посипати плоди сіллю, наповнити «човники» фаршем, а зверху розкласти помідорні кільця;
  7. У посуді змішати томат і майонез;
  8. Отриманим соусом промазати закуску;
  9. Розігрійте духовку і відправте запікатися фаршировані «човники»;
  10. Через чверть години дістаньте закуску, посипте сиром і допечіть до готовності;
  11. Готові кабачки в клярі з фаршем посипати зеленню і подавати до столу.

Гарне блюдо — рецепт лаваша з сьомгою, закуска яка вразить ваших гостей.

Смачні гриби в сметані — навчитеся готувати ще смачніше. Рецепти тут.

А ви знаєте скільки видів салатів можна приготувати для тарталеток? Прочитайте нашу добірку рецептів.

Хитрощі шеф-кухарів

Запорука смачної страви – правильний вибір інгредієнтів. Тому для приготування закуски необхідно:

  • для фарширування вибирайте плоди з тонкою шкіркою. В цьому випадку не доведеться витрачати час на очищення, а самі кабачки не втратять своєї щільності під час теплової обробки;
  • плоди купуйте стиглі, але не великі. Оптимальний розмір кабачків для закусок становить – 12 см, а діаметр – 8 див.;
  • у літній період купуйте молоді кабачки. Як правило, м'якоть цих плодів дуже м'яка і смачна;
  • взимку, коли в організмі відбувається нестача вітамінів можна приготувати легкий і смачний салат, з додаванням огірків і різних спецій;
  • брусочки, приготовані у фритюрі можна подавати як гарнір і подавати з гострим соусом;
  • закуску можна поєднувати з волоськими горіхами. Для цього необхідно збити в блендері сир твердий, розмарин та горіхи;
  • здивувати вимогливих гурманів можна запеченими кабачками в клярі з Моцарелою;
  • крім яловичини, плоди фарширують курки з волоськими горіхами;
  • для приготування соковитої і пряної закуски необхідно спочатку обсмажити кабачки, потім долити трохи бульйону і залишити тушкуватися.

Як бачите, кабачки не менш популярний в кулінарії продукт, ніж його близькі родичі — гарбуз та огірок. Тому не бійтеся експериментувати і радуйте близьких смачними і красивими закусками.

Що ще почитати: