13 июнь 2019 6 343

Як смачно приготувати смажені кабачки з часником

Кабачки настільки впевнено зайняли місце в нашому раціоні, що за уявною простотою і доступністю цього овоча (хоча, з точки зору ботаніки, це ягода) ми, часом незаслужено забуваємо про його приголомшливою корисності. Калій, залізо, органічні кислоти, вітаміни В, С, РР.

І все це при низькій калорійності, що робить його мегапопулярним у прагнуть до фізичної досконалості наших милих жінок. Кабачки насичують, не відкладаючи потім тривожать зайвих сантиметрів на нашій талії.

Навпаки, легко засвоюються і виводять з організму токсини і холестерин.

Особливо в літню пору страви з кабачків є хітом нашого столу. Вони смачні в готуванні за будь-яким рецептом. Але найулюбленіший з дитячих часів варіант – смажені кабачки.

Отже, натхнені таким оптимістичним зачином, давайте переходити до практики. Готувати такі страви дуже просто і швидко, а результат – захват близьких і друзів.

Безпрограшний варіант при обсмажуванні кабачків – додавання часнику, додає гостроту і пікантність м'якому смаку цукіні.
Рецепт смажених кабачків з часником і майонезом
Інгредієнти Кількість
Кабачок - 2 шт.
Борошно - 100 грам
Яйце - 2 шт.
Сіль, перець - за смаком
Масло соняшнику (раст.) - для смаження
Майонез - 100 грам
Часник - 3-4 зубчики
Будь-яка зелень на вибір - кріп, петрушка, базилік, кінза - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 66 Ккал

Під тоненькою борошняний скоринкою, охолоджені, з ароматом часничку.

Обрізаємо попки кабачків, нарізаємо пластинами 2-3 мм. Складаємо їх в об'ємну миску, туди ж додаємо сіль, потім перець у відповідності зі своїм смаком, перемішуємо і даємо трошки настоятися для просочення;

Збиваємо яйця. Обвалюємо кожен кружечок спочатку в борошні, слідом занурюємо яйце, і знову – в борошно;

Шарами підсмажуємо кабачки з обох боків до рум'янцю;

Часточки часнику тиснемо через прес і з'єднуємо з майонезом. Сіллю і посипаємо перцем за смаком. Для додання додаткових смакових відтінків використовуємо суху або свіжу зелень;

Шар за шаром наносимо часникову суміш на кабачкові кружечки, злегка посипаємо перцем і будь-городніми приправами.

Рецепт пікантних смажених кабачків з часником і помідорами

Літній сезон у розпалі, і ми продовжуємо експериментувати з нашими улюбленцями. Тепер додамо томатну яскравість страви.

З чого будемо готувати:

  • 2 кабачка;
  • 3 помідори;
  • Сіль, перець;
  • Олія рослинна;
  • 100 грам майонезу;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Кріп, петрушка, базилік, кінза.

  1. Видаляємо верхівки плодів, нарізаємо пластинами 5-10 мм. Додаємо сіль, потім перець за розсудом;
  2. Приблизно такої ж товщини ріжемо кружальцями помідори. Місця прикріплення живців видаляємо;
  3. Шарами підсмажуємо кабачки з обох боків до рум'янцю;
  4. Часточки часнику тиснемо через прес і з'єднуємо з майонезом. Сіллю і посипаємо перцем за смаком. Для додання додаткових смакових відтінків використовуємо суху або свіжу зелень;
  5. Шар за шаром наносимо часникову суміш на підсмажені кабачки, злегка посипаємо перцем і будь-городніми приправами;
  6. Поверх соусу на кожен кабачковий гурток кладемо томатний гурток і посипаємо будь-городніми приправами.

Рецепт смажених кабачків з часником і сиром

У холодильнику знайшовся сир? Давайте спробуємо надати новий смак традиційної страви!

З чого будемо готувати:

  • 2 кабачка;
  • Твердий сир – 100 грам;
  • Масло соняшнику (раст.);
  • Сіль, перчик;
  • 150 грам майонезу;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Кріп, петрушка або ж базилік, кінза — за бажанням кулінара.
  1. Видаляємо верхівки плодів, нарізаємо пластинами 5-10 мм. Додаємо сіль, потім перець за смаком;
  2. Шарами підсмажуємо кабачки з обох боків до рум'янцю;
  3. Готуємо сирний соус. Часточки часнику продавлюємо через прес;
  4. Гарненько перемішуємо з майонезом, посіченою зеленню, потертим на крупній тертці сиром;
  5. Змащуємо пошарово обсмажені кабачки сирним соусом, посипаємо будь-городніми приправами.

Баклажани в духовці з сиром і часником — страва осінньо-літнього сезону. Візьміть на замітку!

Кабачки з м'ясом запечені в духовці це відмінне блюдо, яке приготувати швидко і просто. Читайте рецепт.

Спробуйте запекти курячу грудку з баклажанами. Блюдо отримати дуже ніжним, ароматним і пряним. Цей рецепт просто знахідка!

Рецепт смажених кабачків з часником в клярі

З чого будемо готувати:

  • 2 кабачка;
  • Борошно – 2 столові ложки для кляру, 2 столових ложки для панірування;
  • Яйця – 2 шт;
  • Масло соняшнику (раст.);
  • Сода – на кінчику ножа;
  • Сметана – 0,5 склянки;
  • 150 грам майонезу;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Кріп, петрушка, базилік, кінза;
  • Сіль, перець.

  1. Видаляємо верхівки плодів, нарізаємо пластинами 5-10 мм. Додаємо сіль, потім перець за смаком;
  2. Готуємо кляр. Взобьем яйця. Змішаємо їх зі сметаною, 2 столовими ложками борошна, сіллю і содою до консистенції густої сметани;
  3. Обвалюємо кабачки спочатку в борошні, потім в клярі і пошарово обсмажуємо їх з обох боків до рум'янцю під закритою кришкою. Чи не закриваємо сковороду, якщо хочемо отримати хрустку скоринку;
  4. Готуємо часниковий соус. Часточки часнику тиснемо через прес. Змішуємо з 2 столовими ложками рослинного масла, 2 столовими ложками води і зеленню;
  5. Потім обсмажені кабачки в часниковий соус;
  6. Викладаємо кружечки пошарово і даємо настоятися.

Рецепт трубочок з кабачків з часником і помідором

А ось цей рецепт підійде і для святкового столу.

З чого будемо готувати:

  • 2 кабачка;
  • Кефір – 0,5 склянки;
  • Борошно;
  • Яйця – 2 шт;
  • Масло соняшнику (раст.);
  • Сода – на кінчику ножа, обов'язково погашена оцтом;
  • 80-90 грам майонезу;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Кріп;
  • 1 помідор;
  • Сіль, перець.

  1. Видаляємо верхівки плодів, знімаємо шкірку, а у дорослих кабачків вичищаємо серцевину;
  2. Натираємо кабачки на крупній тертці;
  3. Додаємо борошно, дрібно порубаний кріп, сіль, соду, вбиваємо яйця, розводимо тісто кефіром. Виходить досить-таки густе тісто;
  4. Розігріваємо сковорідку, обсмажуємо млинці;
  5. Змащуємо кожен млинець часниково-майонезній сумішшю;
  6. Ріжемо помідори дрібними кубиками й викладаємо на кожен млинець;
  7. Звертаємо млинці в трубочки.

Поради при приготуванні кабачків

  • Смажені кабачки подаються на стіл і як самостійна закуска, і в салаті з основним блюдом;
  • Молоденькі кабачки відмінно підійдуть для салатів;
  • У молодих кабачків шкурки можна не знімати, навпаки, у «дорослих» потрібно зняти шкірку і очистити від внутрішніх насіння і м'якоті;
  • При смаженні кабачки, солимо поверху перед перекиданням. Або перед обсмажуванням викладаємо кабачки в об'ємну миску, перемішуємо з сіллю і залишаємо для просочення;
  • Після обжарювання бажано викладати кабачки на паперові серветки для видалення зайвої олії;
  • Кабачки смачні і холодними, і гарячими;
  • Майонез в соусі частково можна замінити сметаною для зниження калорійності.

Приємних клопотів на кухні, гарного апетиту і гастрономічного задоволення вашим рідним і близьким!

Що ще почитати: