Як смачно приготувати смажені кабачки з часником
Кабачки настільки впевнено зайняли місце в нашому раціоні, що за уявною простотою і доступністю цього овоча (хоча, з точки зору ботаніки, це ягода) ми, часом незаслужено забуваємо про його приголомшливою корисності. Калій, залізо, органічні кислоти, вітаміни В, С, РР.
І все це при низькій калорійності, що робить його мегапопулярним у прагнуть до фізичної досконалості наших милих жінок. Кабачки насичують, не відкладаючи потім тривожать зайвих сантиметрів на нашій талії.
Навпаки, легко засвоюються і виводять з організму токсини і холестерин.
Особливо в літню пору страви з кабачків є хітом нашого столу. Вони смачні в готуванні за будь-яким рецептом. Але найулюбленіший з дитячих часів варіант – смажені кабачки.
Отже, натхнені таким оптимістичним зачином, давайте переходити до практики. Готувати такі страви дуже просто і швидко, а результат – захват близьких і друзів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Кабачок - | 2 шт. |
Борошно - | 100 грам |
Яйце - | 2 шт. |
Сіль, перець - | за смаком |
Масло соняшнику (раст.) - | для смаження |
Майонез - | 100 грам |
Часник - | 3-4 зубчики |
Будь-яка зелень на вибір - кріп, петрушка, базилік, кінза - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 66 Ккал |
Під тоненькою борошняний скоринкою, охолоджені, з ароматом часничку.
Обрізаємо попки кабачків, нарізаємо пластинами 2-3 мм. Складаємо їх в об'ємну миску, туди ж додаємо сіль, потім перець у відповідності зі своїм смаком, перемішуємо і даємо трошки настоятися для просочення;
Збиваємо яйця. Обвалюємо кожен кружечок спочатку в борошні, слідом занурюємо яйце, і знову – в борошно;
Шарами підсмажуємо кабачки з обох боків до рум'янцю;
Часточки часнику тиснемо через прес і з'єднуємо з майонезом. Сіллю і посипаємо перцем за смаком. Для додання додаткових смакових відтінків використовуємо суху або свіжу зелень;
Шар за шаром наносимо часникову суміш на кабачкові кружечки, злегка посипаємо перцем і будь-городніми приправами.
Рецепт пікантних смажених кабачків з часником і помідорами
З чого будемо готувати:
- 2 кабачка;
- 3 помідори;
- Сіль, перець;
- Олія рослинна;
- 100 грам майонезу;
- Часник – 3-4 зубчики;
- Кріп, петрушка, базилік, кінза.
- Видаляємо верхівки плодів, нарізаємо пластинами 5-10 мм. Додаємо сіль, потім перець за розсудом;
- Приблизно такої ж товщини ріжемо кружальцями помідори. Місця прикріплення живців видаляємо;
- Шарами підсмажуємо кабачки з обох боків до рум'янцю;
- Часточки часнику тиснемо через прес і з'єднуємо з майонезом. Сіллю і посипаємо перцем за смаком. Для додання додаткових смакових відтінків використовуємо суху або свіжу зелень;
- Шар за шаром наносимо часникову суміш на підсмажені кабачки, злегка посипаємо перцем і будь-городніми приправами;
- Поверх соусу на кожен кабачковий гурток кладемо томатний гурток і посипаємо будь-городніми приправами.
Рецепт смажених кабачків з часником і сиром
У холодильнику знайшовся сир? Давайте спробуємо надати новий смак традиційної страви!
З чого будемо готувати:
- 2 кабачка;
- Твердий сир – 100 грам;
- Масло соняшнику (раст.);
- Сіль, перчик;
- 150 грам майонезу;
- Часник – 3-4 зубчики;
- Кріп, петрушка або ж базилік, кінза — за бажанням кулінара.
- Видаляємо верхівки плодів, нарізаємо пластинами 5-10 мм. Додаємо сіль, потім перець за смаком;
- Шарами підсмажуємо кабачки з обох боків до рум'янцю;
- Готуємо сирний соус. Часточки часнику продавлюємо через прес;
- Гарненько перемішуємо з майонезом, посіченою зеленню, потертим на крупній тертці сиром;
- Змащуємо пошарово обсмажені кабачки сирним соусом, посипаємо будь-городніми приправами.
Баклажани в духовці з сиром і часником — страва осінньо-літнього сезону. Візьміть на замітку!
Кабачки з м'ясом запечені в духовці це відмінне блюдо, яке приготувати швидко і просто. Читайте рецепт.
Спробуйте запекти курячу грудку з баклажанами. Блюдо отримати дуже ніжним, ароматним і пряним. Цей рецепт просто знахідка!
Рецепт смажених кабачків з часником в клярі
З чого будемо готувати:
- 2 кабачка;
- Борошно – 2 столові ложки для кляру, 2 столових ложки для панірування;
- Яйця – 2 шт;
- Масло соняшнику (раст.);
- Сода – на кінчику ножа;
- Сметана – 0,5 склянки;
- 150 грам майонезу;
- Часник – 3-4 зубчики;
- Кріп, петрушка, базилік, кінза;
- Сіль, перець.
- Видаляємо верхівки плодів, нарізаємо пластинами 5-10 мм. Додаємо сіль, потім перець за смаком;
- Готуємо кляр. Взобьем яйця. Змішаємо їх зі сметаною, 2 столовими ложками борошна, сіллю і содою до консистенції густої сметани;
- Обвалюємо кабачки спочатку в борошні, потім в клярі і пошарово обсмажуємо їх з обох боків до рум'янцю під закритою кришкою. Чи не закриваємо сковороду, якщо хочемо отримати хрустку скоринку;
- Готуємо часниковий соус. Часточки часнику тиснемо через прес. Змішуємо з 2 столовими ложками рослинного масла, 2 столовими ложками води і зеленню;
- Потім обсмажені кабачки в часниковий соус;
- Викладаємо кружечки пошарово і даємо настоятися.
Рецепт трубочок з кабачків з часником і помідором
А ось цей рецепт підійде і для святкового столу.
З чого будемо готувати:
- 2 кабачка;
- Кефір – 0,5 склянки;
- Борошно;
- Яйця – 2 шт;
- Масло соняшнику (раст.);
- Сода – на кінчику ножа, обов'язково погашена оцтом;
- 80-90 грам майонезу;
- Часник – 3 зубчики;
- Кріп;
- 1 помідор;
- Сіль, перець.
- Видаляємо верхівки плодів, знімаємо шкірку, а у дорослих кабачків вичищаємо серцевину;
- Натираємо кабачки на крупній тертці;
- Додаємо борошно, дрібно порубаний кріп, сіль, соду, вбиваємо яйця, розводимо тісто кефіром. Виходить досить-таки густе тісто;
- Розігріваємо сковорідку, обсмажуємо млинці;
- Змащуємо кожен млинець часниково-майонезній сумішшю;
- Ріжемо помідори дрібними кубиками й викладаємо на кожен млинець;
- Звертаємо млинці в трубочки.
Поради при приготуванні кабачків
- Смажені кабачки подаються на стіл і як самостійна закуска, і в салаті з основним блюдом;
- Молоденькі кабачки відмінно підійдуть для салатів;
- У молодих кабачків шкурки можна не знімати, навпаки, у «дорослих» потрібно зняти шкірку і очистити від внутрішніх насіння і м'якоті;
- При смаженні кабачки, солимо поверху перед перекиданням. Або перед обсмажуванням викладаємо кабачки в об'ємну миску, перемішуємо з сіллю і залишаємо для просочення;
- Після обжарювання бажано викладати кабачки на паперові серветки для видалення зайвої олії;
- Кабачки смачні і холодними, і гарячими;
- Майонез в соусі частково можна замінити сметаною для зниження калорійності.
Приємних клопотів на кухні, гарного апетиту і гастрономічного задоволення вашим рідним і близьким!