Як смачно приготувати шампіньйони в клярі
Ми звикли їсти м'ясо в клярі або в крайньому випадку сир, але ніяк не гриби, вірно? Комусь навіть подобаються томати в тесті, кабачки та ін Тоді саме час спробувати і сьогоднішній новий продукт. Вам повинно сподобатися!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рослинна олія - | 0,4 л |
молоко - | 100 мл |
борошно - | 50 г |
печериці - | 0,2 кг |
спеції - | за смаком |
яйця - | 2 шт. |
панірувальні сухарі - | 50 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 400 Ккал |
Самий простий і швидкий варіант, з яким впорається кожен з вас. Буде смачно, ніжно і неймовірно ароматне!
Як приготувати:
- Головні інгредієнти очистіть від плівок, промийте їх проточною водою.
- Яйця розбийте в ємність.
- Далі збийте їх разом з молоком і спеціями.
- У страву висипте всю муку.
- Печериці опустіть в яєчну суміш, потім обваляйте в борошні.
- Після цього опустіть у яйця, після цього вже в сухарі.
- У сотейнику прожарити масло і опустіть туди шапочки.
- Смажте їх до золотої скоринки з усіх боків.
- Потім викладайте на сухі серветки, щоб прибрати зайве масло.
Порада: можна використовувати замість молока кефір.
Як приготувати без яєць
Якщо ви любите більш ніжні смаки, то наступний явно для вас. Тут не буде молока, яєць. Так що закуска підійде і в пост.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
розпушувач | 5 г |
вода | 250 мл |
печериці | 7 шт. |
кунжут | 30 г |
сіль | 5 г |
картопляний крохмаль | 90 г |
цукор | 1 пучку |
борошно | 170 г |
рослинна олія | 40 мл + фритюр |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 285 калорій |
Як приготувати:
- Крохмаль з'єднайте з сіллю, борошном, цукром і розпушувачем.
- Влийте масло, воду і перемішайте компоненти.
- Після цього всипте кунжут і знову перемішайте.
- Відправте в холодильник на хвилин двадцять.
- За цей час гриби почистіть і вимийте.
- Наріжте пластинками однієї товщини.
- У каструлю налийте олію для фритюру (приблизно 300 мл).
- Почніть розігрівати його у відповідному режимі.
- Дістаньте тісто і опускайте в нього головні компоненти по одному.
- Потім перекладайте в масло і смажте до готовності.
Порада: для більш яскравого кольору, додайте в тісто куркуму.
Смажені гриби в клярі і сухарях
Наступний варіант для любителів похрумтіти! Скоринка буде складатися з сухарів, так що можете уявити, наскільки це незабутній смак!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
панірувальні сухарі | 70 г |
спеції | за смаком |
рослинна олія | 0,4 л |
молоко | 120 мл |
борошно | 40 г |
яйця | 2 шт. |
печериці | 500 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 305 калорій |
Як приготувати:
- Почистіть від плівок, а заодно і від бруду гриби.
- Подрежьте ніжки, щоб переконатися у відсутності черв'яків.
- У сотейник налийте води і поставте на плиту.
- Доведіть до кипіння і опустіть гриби.
- Варіть близько п'яти хвилин.
- Потім злийте на друшляк і дайте стекти, охолонути.
- В цей час замісити тісто, для цього змішайте яйця з молоком і спеціями.
- В сусідню ємність висипте сухарі, а в третю – борошно.
- Гриби по черзі обвалюйте в борошні, потім в клярі і сухарях.
- Після цього опустіть в яйця і потім знову в сухарі.
- У сотейнику прожарити фритюр.
- Опускайте в нього вже підготовлені гриби і смажте їх до рум'яності.
Порада: подавати таку закуску найкраще в теплому вигляді.
Дізнайтесь на нашому сайті, потрібно чистити від шкірки гриби печериці перед приготуванням.
Як замаринувати печериці і посмажити їх на грилі? Читайте наші рецепти прямо зараз.
А тут ви зможете прочитати, як приготувати ароматні гриби у вершковому соусі.
Печериці, смажені в клярі з сиром і кунжутом
Якщо ви любите незвичайні рецепти, то ось вам трохи оригінальності у вигляді сиру і кунжуту. З цими компонентами вийде ситніше і яскравіше, ніж зазвичай!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
яйця | 2 шт. |
кунжут | 30 г |
печериці | 850 г |
молоко | 0,1 л |
борошно | 150 г |
рослинна олія | 180 мл |
сир | 0,1 кг |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 191 калорія |
Як приготувати:
- Кунжут висипте на сковороду і поставте на плиту.
- Обсмажте його до рум'яності і яскравого аромату.
- Потім перемістіть в піалу або на тарілку, остудіть.
- Печериці почистіть і помістіть в каструлю.
- Залийте водою і поставте на плиту до закипання.
- Після цього варіть всього десять хвилин.
- Потім злийте їх на друшляк, дайте стекти і охолонути.
- Для кляру розбийте яйця в миску.
- Влийте до них молоко, додайте борошно, спеції.
- Сир натріть і вмішайте його до інших компонентів.
- Всі печериці помістіть в тісто.
- У сковороду прожарити масло і перекладіть туди гриби по одному.
- Смажте до золотистого кольору, потім перекладайте на серветки.
Порада: для аромату можна додати в кляр пряні трави.
Печериці цілком у пивному клярі
Дуже апетитна і ніжна закуска, у складі якої є алкоголь. Але переживати не варто, адже при термічній обробці він повністю випаровується.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 50 г |
борошно | 50 г |
печериці | 0,4 кг |
пиво | 50 мл |
рослинна олія | 20 мл + фритюр |
яйце | 1 шт. |
спеції | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 323 калорії |
Як приготувати:
- Гриби ретельно промийте, очистіть від плівок і бруду.
- Далі ніжки трохи подрежьте і обсушіть печериці.
- Яйце розбийте в миску, влийте до нього масло і з'єднайте.
- Всипте борошно і влийте пиво, доведіть масу до однорідності.
- Сир натріть і відправте слідом за пивом.
- Присипте спеціями, перемішайте.
- У глибокому сотейнику прожарити масло.
- Шапочки з ніжками опустіть в тісто, потім масло.
- Смажте при слабкому вогні до рум'яного кольору.
Корисні поради
Щоб тісто було смачніше, додайте в нього різні компоненти. Це може бути зелень, спеції, скибочки перцю, сир, часник і навіть сир. Не бійтеся експериментувати, адже саме так народжуються справжні кулінарні шедеври!
Якщо переживаєте, що гриби залишаться повністю сирими, то можете їх попередньо відварити. На це піде не більше десяти хвилин з моменту закипання. Але насправді печериці – одні з небагатьох грибів, які можна їсти сирими.
Сьогодні ми готували шалено смачну і ароматну закуску, до якої ви просто не зумієте не закохатися. Це і ситно, і насичено! Ви повинні спробувати, щоб переконатися у всьому самостійно.