30 июнь 2019 13 934

Як приготувати кільця кальмара в клярі

Кільця кальмара в клярі служать відмінним доповненням до будь-якого застілля, це смачне і корисне ласощі, яке, до того ж, готується без особливих зусиль.

Класичний спосіб приготування
Інгредієнти Кількість
кальмари - 3 шт.
куряче яйце - 2 шт.
пшеничне борошно - 250 г
спеції - за смаком
масло рослинне - 1 склянка
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 188 Ккал
Кільця кальмара в клярі — це прекрасна закуска, як для великої компанії, так і для святкового столу. Готуються вони швидко і зможуть стати відмінною альтернативою чіпсів і сухариків під пиво.

Також не можна не відзначити поживні і корисні властивості молюска, і його вишуканий смак, всі ці переваги роблять страву привабливим для багатьох господинь, але перш ніж приступати до приготування, потрібно пам'ятати, що кальмар — це дуже примхливий морепродукт, а тому і підхід до нього потрібний особливий.

Приготування:

  1. Щоб блюдо вийшло більш м'яким і приємним на смак при виборі кальмарів краще брати неочищені і розморожувати перед приготуванням їх природним шляхом;
  2. Варити в підсоленій киплячій воді пару хвилин, довше – категорично не рекомендується, м'ясо стане жорстким і гумовим;
  3. Відварені тушки необхідно очистити від внутрішньої хітиновою пластини і кольорової плівки. Після цього вимити під проточною водою і порізати кільцями;
  4. Підготувати фритюр і по черзі, занурюючи попередньо кожне колечко в кляр з борошна та яєць, кидати їх у киплячу олію;
  5. До готовності обсмажувати на великому вогні, далі викласти на серветку або пергаментний папір для видалення зайвої олії.

Кільця кальмарів у кефирном клярі

Варіантів кляру для обсмажування кальмара є кілька, великою популярністю серед них користується кільця кальмарів у кефирном клярі. Таке блюдо виходить дуже ніжним і приємним на смак і подається як в якості закуски, так і у вигляді самостійної страви.

Інгредієнти:

  • філе кальмара – 3 шт;
  • куряче яйце – 1 шт;
  • кефір – 250 мл;
  • пшеничне борошно – 250 г;
  • спеції – за смаком;
  • масло (підійде рослинне або оливкове).

Час – 20 хвилин.

Калорійність – 209 ккал.

Як приготувати кільця кальмарів у кефирном клярі:

  1. Розморожене м'ясо молюска необхідно очистити, промити і висушити;
  2. Змішати кефір, яйце з допомогою віночка. Окремо додати спеції в борошно і висипати в кефірно-яєчну суміш, ретельно перемішуючи;
  3. Нарізаний кільцями кальмар пересипати в отриманий кляр. Добре перемішати, щоб всі кільця були повністю покриті кляром;
  4. Викласти на велику рясно золоту олією сковорідку і смажити з кожного боку до хрусткої скоринки;
  5. Викласти готові кільця на паперовий рушник.

Кільця кальмара в сирному клярі до пива

До смачного пінному пива немає кращої закуски, ніж хрусткі кільця кальмарів, а якщо вони при цьому ще й приготовані в сирному клярі, то задоволення збільшується вдвічі. При цьому, таке блюдо готується дуже просто і не забирає багато часу.

Інгредієнти:

  • тушки кальмарів – 1 кг;
  • куряче яйце -1 шт;
  • твердий сир – 100 р.;
  • олія для смаження;
  • борошно — 1,5 склянки;
  • сметана (20 %) – 0,5 мл;
  • спеції і сіль на свій розсуд.

Приготування — півгодини.

Калорійність – 224 кКал.

Як готувати кільця кальмара в сирному клярі до пива:

  1. Очищені тушки молюсків опустити в киплячу воду на 1 хв Викласти на тарілку і дати охолонути у цей час можна підготувати кляр;
  2. У тертий сир вбити яйце і додати сметану перемішати все з допомогою віночка і засипати борошно. Тісто має бути рідкувате;
  3. Сіль і спеції за смаком;
  4. Охолоджені кальмари порізати на невеликі колечка. Засипати в тісто і залишити на чверть години;
  5. Обсмажити на розігрітій олії до золотистої скоринки, перевернути. Потрібно ретельно стежити за обсмаженням, щоб кільця не встигли підгоріти.

Кальмарові кільця в клярі з пива

Кляр на основі пива вважається самим відповідним для кілець кальмарів. По-перше, приготовані таким чином кільця будуть однаково смачні як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

А по-друге, пиво надає кляру легкість і повітряну пухирчастість, чим створює по-справжньому приємний смак. До того ж, консистенція тіста повністю обволікає кальмар, не розтікається і не розпливаючись при цьому на сковороді під час смаження.

Інгредієнти на дві середні тушки кальмарів:

  • пшеничне борошно – 0,5 склянки;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • олія для смаження – 300 мл;
  • світле пиво – 0,5 склянки;
  • куряче яйце – 3 шт.;

Приготування кільця кальмара в пивному клярі по кроках:

  1. Очищені розморожені м'ясо молюска опустити в киплячу воду на 2 хвилини. Після промокнути серветкою і дати охолонути, нарізати тонкими кружальцями, трохи менше 1 см;
  2. Для приготування кляра в борошно додати сіль і вбити яйця, перемішати з допомогою віночка, влити пиво. Тісто повинне вийти рідкої однорідної консистенції;
  3. Опустити кільця в підготовлений кляр;
  4. Смажити у великій кількості олії на середньому вогні, до однорідної золотистої скоринки.

В якості соусу до такої страви добре підходить майонез або тартар.

Голубці з пекінської капусти — незвично, але не менш смачно. Спробуйте!

Картопля по французьки — спрощений рецепт відомого страви, яке полюбилося багатьом.

Курячі крильця в медово-гірчичному соусі — це дуже смачно. А наша стаття допоможе вам вибрати свій улюблений рецепт.

Рецепт найсмачнішого часникового соусу до кальмарам

Ну і звичайно, до кільця кальмара обов'язково потрібно соус, адже саме він надає особливої соковитості і пікантності готовому блюду. Соуси можуть бути різними на будь-який смак, але найбільш вдалими є комбінації часнику зі сметаною і іноді з зеленню.

Саме цей продукт підсилює сприйняття смакових рецепторів і допомагає відкрити смак кальмара з нового несподіваного боку.

Інгредієнти:

  • часник – 1 зубчик;
  • зелень – невеликий пучок;
  • сметана – 1 склянка;
  • половина лимона;
  • сіль, перець, паприка і інші спеції.

Час – 10 хвилин.

Калорійність – 117 кКал.

Готувати потрібно так:

  1. Ретельно промити і висушити зелень, часник очистити;
  2. Дрібно порізану зелень змішати з сіллю, спеціями і сметаною, видавити часник через прес;
  3. Все ретельно перемішати з допомогою віночка або блендера.

Подавати готовий соус разом з викладеними на листах салату кільцями кальмара і часточкою лимона.

Секрети господинь

Для того щоб приготувати страву як можна краще, недостатньо тільки набору інгредієнтів і рецептів, досвідчені господині знають, що за допомогою деяких невеликих хитрощів можна домогтися чудових результатів.

  1. Якщо в тісто додати кунжут, він стає не тільки смачніше, але і набагато корисніше. Адже зерна кунжуту це джерело кальцію для людських кісток;
  2. А от якщо додати більше рідини, то структура кляру стає більш легкою і хрусткою. Але не варто переборщувати, тому що таким чином буде пропускатися більше масла і це в рази збільшить калорійність страви;
  3. Рекомендується також готувати кляр заздалегідь або трохи охолоджувати його перед смаженням. Це зробить кляр більш ніжним і хрустким в результаті зіткнення тесту з гарячим маслом;
  4. Для очищення кальмара існує кілька дієвих способів. Хтось воліє знімати шкірку з трохи підмороженого молюска, але більш практичний спосіб це розморожену при кімнатній температурі тушку кальмара кинути на одну хвилину в окріп. Шкірка від цього злегка згортається, а хорда відстає і її можна легко видалити;
  5. Не варто тримати філе кальмара в киплячій воді довше 3-х хвилин, інакше є ризик сильно нашкодити смаку і перетворити м'ясо у гуму.

Щоб приготувати кільця кальмара в клярі — відмінну закуску до свого столу — не потрібно витрачати багато сил і часу, достатньо просто запастися м'ясом цього молюска і підібрати до нього підходящий варіант кляру. Приємного апетиту!

Що ще почитати: