Як приготувати кільця кальмара в клярі
Кільця кальмара в клярі служать відмінним доповненням до будь-якого застілля, це смачне і корисне ласощі, яке, до того ж, готується без особливих зусиль.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кальмари - | 3 шт. |
куряче яйце - | 2 шт. |
пшеничне борошно - | 250 г |
спеції - | за смаком |
масло рослинне - | 1 склянка |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 188 Ккал |
Також не можна не відзначити поживні і корисні властивості молюска, і його вишуканий смак, всі ці переваги роблять страву привабливим для багатьох господинь, але перш ніж приступати до приготування, потрібно пам'ятати, що кальмар — це дуже примхливий морепродукт, а тому і підхід до нього потрібний особливий.
Приготування:
- Щоб блюдо вийшло більш м'яким і приємним на смак при виборі кальмарів краще брати неочищені і розморожувати перед приготуванням їх природним шляхом;
- Варити в підсоленій киплячій воді пару хвилин, довше – категорично не рекомендується, м'ясо стане жорстким і гумовим;
- Відварені тушки необхідно очистити від внутрішньої хітиновою пластини і кольорової плівки. Після цього вимити під проточною водою і порізати кільцями;
- Підготувати фритюр і по черзі, занурюючи попередньо кожне колечко в кляр з борошна та яєць, кидати їх у киплячу олію;
- До готовності обсмажувати на великому вогні, далі викласти на серветку або пергаментний папір для видалення зайвої олії.
Кільця кальмарів у кефирном клярі
Варіантів кляру для обсмажування кальмара є кілька, великою популярністю серед них користується кільця кальмарів у кефирном клярі. Таке блюдо виходить дуже ніжним і приємним на смак і подається як в якості закуски, так і у вигляді самостійної страви.
Інгредієнти:
- філе кальмара – 3 шт;
- куряче яйце – 1 шт;
- кефір – 250 мл;
- пшеничне борошно – 250 г;
- спеції – за смаком;
- масло (підійде рослинне або оливкове).
Час – 20 хвилин.
Калорійність – 209 ккал.
Як приготувати кільця кальмарів у кефирном клярі:
- Розморожене м'ясо молюска необхідно очистити, промити і висушити;
- Змішати кефір, яйце з допомогою віночка. Окремо додати спеції в борошно і висипати в кефірно-яєчну суміш, ретельно перемішуючи;
- Нарізаний кільцями кальмар пересипати в отриманий кляр. Добре перемішати, щоб всі кільця були повністю покриті кляром;
- Викласти на велику рясно золоту олією сковорідку і смажити з кожного боку до хрусткої скоринки;
- Викласти готові кільця на паперовий рушник.
Кільця кальмара в сирному клярі до пива
До смачного пінному пива немає кращої закуски, ніж хрусткі кільця кальмарів, а якщо вони при цьому ще й приготовані в сирному клярі, то задоволення збільшується вдвічі. При цьому, таке блюдо готується дуже просто і не забирає багато часу.
Інгредієнти:
- тушки кальмарів – 1 кг;
- куряче яйце -1 шт;
- твердий сир – 100 р.;
- олія для смаження;
- борошно — 1,5 склянки;
- сметана (20 %) – 0,5 мл;
- спеції і сіль на свій розсуд.
Приготування — півгодини.
Калорійність – 224 кКал.
Як готувати кільця кальмара в сирному клярі до пива:
- Очищені тушки молюсків опустити в киплячу воду на 1 хв Викласти на тарілку і дати охолонути у цей час можна підготувати кляр;
- У тертий сир вбити яйце і додати сметану перемішати все з допомогою віночка і засипати борошно. Тісто має бути рідкувате;
- Сіль і спеції за смаком;
- Охолоджені кальмари порізати на невеликі колечка. Засипати в тісто і залишити на чверть години;
- Обсмажити на розігрітій олії до золотистої скоринки, перевернути. Потрібно ретельно стежити за обсмаженням, щоб кільця не встигли підгоріти.
Кальмарові кільця в клярі з пива
А по-друге, пиво надає кляру легкість і повітряну пухирчастість, чим створює по-справжньому приємний смак. До того ж, консистенція тіста повністю обволікає кальмар, не розтікається і не розпливаючись при цьому на сковороді під час смаження.
Інгредієнти на дві середні тушки кальмарів:
- пшеничне борошно – 0,5 склянки;
- сіль — 1 ч. л.;
- олія для смаження – 300 мл;
- світле пиво – 0,5 склянки;
- куряче яйце – 3 шт.;
Приготування кільця кальмара в пивному клярі по кроках:
- Очищені розморожені м'ясо молюска опустити в киплячу воду на 2 хвилини. Після промокнути серветкою і дати охолонути, нарізати тонкими кружальцями, трохи менше 1 см;
- Для приготування кляра в борошно додати сіль і вбити яйця, перемішати з допомогою віночка, влити пиво. Тісто повинне вийти рідкої однорідної консистенції;
- Опустити кільця в підготовлений кляр;
- Смажити у великій кількості олії на середньому вогні, до однорідної золотистої скоринки.
В якості соусу до такої страви добре підходить майонез або тартар.
Голубці з пекінської капусти — незвично, але не менш смачно. Спробуйте!
Картопля по французьки — спрощений рецепт відомого страви, яке полюбилося багатьом.
Курячі крильця в медово-гірчичному соусі — це дуже смачно. А наша стаття допоможе вам вибрати свій улюблений рецепт.
Рецепт найсмачнішого часникового соусу до кальмарам
Ну і звичайно, до кільця кальмара обов'язково потрібно соус, адже саме він надає особливої соковитості і пікантності готовому блюду. Соуси можуть бути різними на будь-який смак, але найбільш вдалими є комбінації часнику зі сметаною і іноді з зеленню.
Саме цей продукт підсилює сприйняття смакових рецепторів і допомагає відкрити смак кальмара з нового несподіваного боку.
Інгредієнти:
- часник – 1 зубчик;
- зелень – невеликий пучок;
- сметана – 1 склянка;
- половина лимона;
- сіль, перець, паприка і інші спеції.
Час – 10 хвилин.
Калорійність – 117 кКал.
Готувати потрібно так:
- Ретельно промити і висушити зелень, часник очистити;
- Дрібно порізану зелень змішати з сіллю, спеціями і сметаною, видавити часник через прес;
- Все ретельно перемішати з допомогою віночка або блендера.
Подавати готовий соус разом з викладеними на листах салату кільцями кальмара і часточкою лимона.
Секрети господинь
Для того щоб приготувати страву як можна краще, недостатньо тільки набору інгредієнтів і рецептів, досвідчені господині знають, що за допомогою деяких невеликих хитрощів можна домогтися чудових результатів.
- Якщо в тісто додати кунжут, він стає не тільки смачніше, але і набагато корисніше. Адже зерна кунжуту це джерело кальцію для людських кісток;
- А от якщо додати більше рідини, то структура кляру стає більш легкою і хрусткою. Але не варто переборщувати, тому що таким чином буде пропускатися більше масла і це в рази збільшить калорійність страви;
- Рекомендується також готувати кляр заздалегідь або трохи охолоджувати його перед смаженням. Це зробить кляр більш ніжним і хрустким в результаті зіткнення тесту з гарячим маслом;
- Для очищення кальмара існує кілька дієвих способів. Хтось воліє знімати шкірку з трохи підмороженого молюска, але більш практичний спосіб це розморожену при кімнатній температурі тушку кальмара кинути на одну хвилину в окріп. Шкірка від цього злегка згортається, а хорда відстає і її можна легко видалити;
- Не варто тримати філе кальмара в киплячій воді довше 3-х хвилин, інакше є ризик сильно нашкодити смаку і перетворити м'ясо у гуму.
Щоб приготувати кільця кальмара в клярі — відмінну закуску до свого столу — не потрібно витрачати багато сил і часу, достатньо просто запастися м'ясом цього молюска і підібрати до нього підходящий варіант кляру. Приємного апетиту!