Як смачно приготувати кальмари в клярі
Важко знайти того, хто б не любив закуску в клярі. Адже будь кляр відмінно поєднується з будь-якими м'ясними і рибними продуктами. Але сьогодні давайте з'ясуємо, як же зробити кальмари в клярі самостійно вдома. Це дуже незвичайна закуска, яка відмінно підійде і для святкового застілля, і для повсякденного меню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Кальмари - | 400 грам |
Лимон - | 0,5 шт. |
Яйце - | 2 шт. |
Сметана - | 120 мл |
Борошно - | 2/3 склянки |
Сіль - | щіпка |
Чорний і червоний мелений перець - | по своєму смаку |
Рослинна олія - | для смаження |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 110 Ккал |
Як готувати:
Кальмари промиваємо, знімаємо з них шкірку і розрізаємо у вигляді кілець;
Викладаємо в миску, скроплюємо соком лимона, посипаємо чорним і червоним перцем;
Робимо кляр. У миску розбиваємо два яйця і збиваємо;
Далі в яєчну суміш додаємо сметану, сіль. Знову все розмішуємо;
Після цього насипаємо борошно і акуратно перемішуємо вінчиком;
Ставимо на плиту сковорідку з рослинним маслом і гріємо;
Кожен кальмар, промаринований в лимонному соці, занурюємо в рідку суміш і викладаємо на розігріту олію;
Засмажуємо з двох сторін приблизно 2-3 хвилини;
Потім кладемо на серветку з паперу, щоб з кілець вийшов зайвий жир;
Готові кальмари в клярі подаємо на стіл.
Гостренькі кальмари в клярі по-китайськи
Нам знадобиться:
- Пів кілограма кальмарів;
- 80 грам крохмального порошку;
- 80 грам борошна;
- Склянку газованої води;
- 300 мл соєвого соусу;
- Половина маленької ложечки розпушувача;
- Трохи червоного перцю;
- Сіль – за своїм смаком;
- Масло рослинне для обсмажування.
Тривалість приготування – 1 годину.
Скільки калорій – 115.
Як готується:
- Кальмари промиваємо в холодній воді, очистити від шкірки, обсушуємо;
- Потім тушки кальмарів нарізаємо у вигляді кілець;
- Викладаємо кільця в миску, збризкуємо соєвим соусом, посипаємо червоним перцем і залишаємо маринуватися на 30 хвилин;
- Робимо кляр. У чашку засипаємо борошно, крохмальний порошок, розпушувач і все змішуємо;
- Заливаємо газовану воду, залишаємо настоятися 30 хвилин;
- Додаємо сіль, перемішуємо. Кляр готовий;
- На плиту поміщаємо товстостінну металеву ємність, ллємо туди рослинне масло і розжарюємо;
- Кільця кальмара мачає в рідкої суміші і закидаємо в прогріте масло;
- Смажимо їх з двох сторін декілька хвилин;
- Потім розкладаємо на серветки, щоб стік зайвий жир;
- Готову закуску подаємо на стіл.
Кільця кальмарів у лимонному клярі
Складові для кальмарів:
- Кілограм очищених кальмарів;
- 120 грам пшеничного борошна;
- Сік лимона – 3 великі ложки;
- Трохи солі;
- Чорний мелений перець – за смаком.
Для кляру:
- 170 грам борошна вищого сорту;
- Молоко – 150 мл;
- 100 мл води;
- ½ Маленької ложечки розпушувача;
- 2 курячого яйця;
- Трохи солі;
- Неповний стакан рослинного масла для обсмажування.
Скільки готувати – 30 хвилин.
Калорійність – 120.
Приступаємо до готування:
- Тушки кальмарів обполіскуємо прохолодною водою, зовні і всередині чистимо залишилася бруд;
- Потім з очищеної тушки починаємо потихеньку знімати шкіру, вона знімається досить легко;
- Після того як все зайве видалено, ще раз обполіскуємо і починаємо різати тушку на невеликі кільця. Крила не знадобляться, тому їх найкраще зрізати;
- Потім викладаємо кільця в тару, посипаємо їх сіллю, чорним меленим перцем;
- Скроплюємо соком лимона;
- Все добре перемішуємо, прикриваємо кришкою і ставимо в холод на 30 хвилин;
- Робимо кляр. Курячі яйця кладемо в посуд і вимішуємо міксером до стану пишної піни;
- Не припиняючи збивати, вливаємо туди молоко, воду. Перемішуємо всі 2-3 хвилини;
- Додаємо трохи солі, але не занадто, не варто забувати, що кальмари теж будуть солоними;
- Засипаємо повільно борошно з розпушувачем і починаємо збивати до однорідної маси;
- Потім на газ поміщаємо ємність з металевої основи з високими товстими стінками, наливаємо олію, так щоб воно перевищувало дно на 3-4 см, і залишаємо розігріватися;
- Виймаємо з холодильника промариновані кільця і посипаємо борошном, щоб вони вийшли не дуже липкими;
- Далі занурюємо їх у кляр і поміщаємо в гаряче масло;
- Засмажуємо з обох сторін близько 3-4 хвилини до рум'яного кольору;
- Готові кальмари можна викласти на решітку, яка встановлюється зверху ємності з маслом, щоб в неї скло все зайве масло з кілець;
- Після цього можна обсмажувати другу порцію кілець;
- В кінці кладемо закуску на тарілку і її можна їсти.
Як приготувати кальмари в пиві
Буде потрібно наступне:
- 6 тушок кальмарів;
- 270 грамів пива світлого;
- Склянка борошна;
- Одне куряче яйце;
- 20 грам цукру;
- Трохи солі;
- Чорний перець свіжомеленого виду – по своєму смаку;
- Рослинна олія для смаження.
Тривалість приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 117.
Як готувати:
- Тушки кальмара викладаємо в миску, заливаємо води і поміщаємо на газ. Додаємо сіль і залишаємо варитися;
- Як тільки вони почнуть кипіти, вимикаємо вогонь, знімаємо з плити і залишаємо остигати прямо у воді;
- Охолоджені кальмари нарізаємо у вигляді не великих кілець, їх товщина повинна бути не більше 1 см;
- Готуємо кляр. У миску розбиваємо яйце, насипаємо сіль, цукровий пісок, перець. Збиваємо до однорідності;
- Заливаємо пиво і знову перемішуємо вінчиком або міксером;
- Після цього засипаємо борошно і знову змішуємо до рівномірної структури;
- Ставимо На плиту сковорідку, заливаємо побільше олії і залишаємо грітися;
- Колечка мачає в клярі і закидаємо в гаряче масло, вони повинні повністю бути в маслі;
- Смажимо їх з обох сторін 2-3 хвилини;
- Обсмажені кільця потрібно помістити на рушник з паперу, щоб у нього вбрався зайвий жир;
- Готові кільця розкладаємо на тарілку і їх можна їсти.
Рецепти соусу для кальмарів
Соус з часником
Компоненти для готування:
- Сметана або вершки 20 %-ной жирністю – 170 мл;
- 1-2 часникових зубця;
- 3-4 стебла кропу;
- Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Період готування – 10 хвилин.
Калорійність – 70.
Як готувати:
- Укропные гілочки обполіскуємо холодною водою і обполіскуємо;
- З часникових зубчиків знімаємо шкірку;
- Укропные гілочки нарізаємо на дрібні шматочки;
- Часникові зубчики перетираємо теркою або пропускаємо через прес;
- У невеликій мисці змішуємо кріп з часником;
- Потім додаємо туди сметану, підсолюємо і приправляємо чорним меленим перцем. Все гарненько перемішуємо;
- Викладаємо всю суміш в соусницю і подаємо до кальмарам в клярі.
Спагетті з фаршем — улюблені рецепти, які не варто забувати.
Читайте як приготувати неймовірно ніжний омлет з молока в мікрохвильовці, кращі рецепти тут.
Пісне вівсяне печиво в домашніх умовах можна зробити досить просто. Наші варіантів рецептів в нашій статті.
Соус з ікри
Що буде потрібно:
- 150 грам консервованої ікри тріски;
- Сметана або вершки – 100 мл;
- Майонез – 100 мл;
- Петрушка, кріп – 5-6 стебел;
- Приправи за бажанням.
Скільки готувати – 15 хвилин.
Калорійність – 80.
Процес приготування:
- Ікру тріски викладаємо в блендер і ретельно збиваємо до однорідності;
- Потім викладаємо туди сметану, майонез і знову все перемішуємо;
- Гілочки кропу і петрушки обполіскуємо, струшуємо і нарізаємо на невеликі шматочки;
- Засипаємо зелень в блендер до інших компонентів. Все перемішуємо до рівномірної суміші;
- В кінці додаємо трохи солі і приправ;
- Викладаємо соус в соусницю і подаємо до кальмарам.
Соус для кальмарів у пивному клярі
Нам знадобиться:
- 120 грам майонезу;
- 40 грам соусу чілі;
- 3-4 скибочки лимона;
- Сіль і приправи.
Тривалість приготування – 15 хвилин.
Калорійність – 60.
Як готується:
- Кружечки лимона нарізаємо на дрібні шматочки і кладемо в невелику посуд;
- Додаємо до лимона майонез і добре змішуємо;
- Далі в лимонно-майонезну суміш додаємо соус чилі і знову все перемішуємо;
- Готовий соус приправляємо сіллю, спеціями і прикрашаємо зеленню.
Корисні рекомендації
- Краще всього перед приготуванням кальмари замаринувати в лимонному соку зі спеціями, сіллю і чорним перцем. Це додасть їм соковитість і приємний аромат;
- Кальмари можна обсмажувати в сирому і вареному вигляді. Варити їх не варто занадто довго, як тільки вода почне кипіти їх можна знімати з плити і виймати з води;
- У тісто можна додати тертий сир, шматочки часнику, зелень, майонез і будь-які прянощі. Від цього він стане тільки смачніше.
Кальмари в клярі — це одночасно просте і вишукане блюдо. Воно сподобається всім, навіть занадто прискіпливим гурманам. Обов'язково приготуйте цю закуску, адже готується вона дуже просто і легко!
Приємного апетиту!