Як приготувати цибульні кільця в клярі
Цибульні кільця в паніровці, клярі – це досить просте блюдо, проте дуже трудомістка, так як за один захід можна підсмажити не більше чотирьох – п'яти штук, більше не ляже на сковороду. Їх подають як на святковий стіл, так і в якості самої бюджетної, але смачної закуски.
Собівартість низька, тому що буде потрібно лише великий лук, кляр і рафінована олія. Можна експериментувати і використовувати просто сухарі, борошно, сметану, сир, зелень і будь-які інші продукти.
Це блюдо має незвичайний смак, скажімо так, специфічний, але практично кожен, хто пробував, вважає його цікавим. Пропонуємо приготувати хрусткі цибульні кільця в клярі за рецептами з фото, представлених в даній статті.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Цибулини - | 4 шт. |
Вода - | 4 ст. л. |
Борошно - | 3 ст. л. |
Яйце - | 1 шт. |
Рафінована олія - | 100 мл |
Сіль - | за смаком |
Оцет - | 2 ст. л. |
Окріп - | 2 склянки |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 142 Ккал |
Починаємо готувати цибульні кільця в клярі. Спочатку приготуйте кляр, так як він повинен постояти хвилин п'ятнадцять перед використанням.
Збиваємо яйце з борошном і очищеною водою кімнатної температури, трохи підсолюємо, ставимо в холодильник.
Лук очищаємо, зрізаємо злегка одну сторону, щоб цибулина добре лежала на дошці, і ви не поранили свої пальці. Краще брати великі головки – так буде менше відходів.
Шаткуємо кільця товщиною п'ять міліметрів, роз'єднуємо і з кожного знімаємо плівку. Це довгий процес, але в підсумку ви не пошкодуєте – кляр буде триматися міцно.
У окріп вливаємо оцет, потім занурюємо на п'ять хвилин наші кільця, щоб пішла зайва гіркота.
Наливаємо масло в сотейник, добре розігріваємо. У миску насипати борошно, обвалюємо цибулю, занурюємо в кляр і смажимо до красивого коричневого кольору.
Це займе буквально кілька хвилин.
Викладаємо готову страву на серветки, щоб пішов зайвий жир, і можна подавати до столу.
Цибульні кільця в сметанному клярі
Кільця цибулі утворюють ідеальне поєднання з м'ясом, до того ж вони відмінно справляються із завданням декору на тарілці, так як золотава скоринка і ідеальна форма виглядають дуже апетитно.
Складові:
- Цибуля – 4 шт.;
- Сметана домашня – 4 ст. л.;
- Яйця – 3 шт.;
- Борошно – 5 ст. л.;
- Сіль – 0.5 ч. л.;
- Олія оливкова – 5 ст. л.
Виготовлення: двадцять хвилин.
Калорійність: 133 Ккал/100 р.
Для приготування таких кілець в клярі поділяємо на дві миски охолоджені жовтки і білки. Перші з'єднуємо з густою домашньою сметаною і ретельно вимішуємо, а другі збиваємо в густу піну з додаванням щіпки солі.
Цибулю шаткуємо кільцями і поділяємо. Змішуємо білкову масу з жовтковою. Обережними рухами, не припиняючи процес, порціями всипаємо борошно. Намагайтеся, щоб не з'явилося грудок. Підсолюємо, додаємо за бажанням спеції, приправи. Кляр повинен вийде густуватим і не відразу стікати з ложки.
Беремо маленьку каструлю, наливаємо масло і підігріваємо. Коли з'являться бульбашки, можна занурювати напівфабрикати в борошняну суміш і смажити.
Ступінь готовності потрібно визначати за кольором. Акуратно виймаємо шумівкою вироби і кладемо на паперові рушники. Якщо у вас залишився кляр, швиденько нашаткуйте ще цибулі і завершіть приготування. До цибульним кілець в клярі з сметани відмінно підходить домашній кетчуп або томатний соус ну і, звичайно ж, свіже живе пиво.
Курча тютюну в духовці за нашим рецептом вийде соковитим і смачним, додайте в блюдо улюблені спеції і насолоджуйтеся.
Читайте як приготувати плов в мультиварці з баранини. Наші покрокові фото допоможуть вам зробити смачну страву.
Пишне тісто на пиріжки яке можна приготувати дуже швидко. Рецепт тут.
Як приготувати цибульну закуску в пивному клярі
Пиво може бути не тільки напоєм під цибульні кільця, але і одним з інгредієнтів для кляру. За рахунок нього страва виходить ароматним і хрустким.
Складові:
- Головки цибулі – 3 шт.;
- Яйця – 2 шт.;
- Живе пиво – 300 мл;
- Борошно – 200 г;
- Масло – для смаження;
- Сіль – щіпка.
Виготовлення: півгодини.
Калорійність: 140.5 Ккал/100 р.
Як приготувати цибульні кільця в пивному клярі? Отже, збиваємо виделкою курячі яйця, підсипаємо протрушенную борошно, солимо й додаємо світле живе охолоджене пиво.
Хочеться відразу відзначити, що пляшкове тривалого зберігання не підійде і темне – теж. Занурюємо міксер і на низькій швидкості змішуємо масу до однорідного стану.
Можна, звичайно, продовжувати це робити виделкою, але часу піде більше, і можуть залишитися грудки борошна. Залишаємо суміш постояти п'ятнадцять хвилин.
Очищаємо овочі і шаткуємо звичним способом – кільцями. Обвалюємо в борошні, занурюємо в паніровку і кладемо обсмажуватися на заздалегідь прогрітій сковороді. Значно полегшить завдання спеціальна фритюрниця, якщо вона є в наявності.
Якщо ж ні – масла потрібно наливати в посуд стільки, щоб вчасно смаження цибуля не торкався дна, інакше буде горіти.
Кляр з чіпсів
Цей досить простий продукт можна купити в будь-якому магазині. Достаток на прилавках рясніє, і діти часто їх просять. Але набагато корисніше і спокійніше буде, якщо приготувати їх на домашній кухні.
Складові:
- Борошно – 200 г;
- Перець, сіль – за смаком;
- Куряче яйце – 2 шт.;
- Натуральний йогурт – 200 мл;
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
- Чіпси – 400 г;
- Нерафінована олія – 100 мл
Виготовлення: тридцять п'ять хвилин.
Калорійність: 139 Ккал/100 р.
Смачний кляр з чіпсів для обжарювання цибулевих кілець готується наступним чином. Змішайте яйця кімнатної температури йогурт, борошно і спеції, збийте все віночком до пюреобразного стану.
Зніміть лушпиння з цибулі і наріжте не дуже тонкими кільцями. Чіпси подрібнюємо у блендері або на електром'ясорубці як можна дрібніше.
У сотейник вливаємо олію і прогріваємо. Занурюємо кільця в кляр, обвалюємо їх у чіпсах, як в панірувальних сухарях, відразу ж занурюємо в масло і підсмажуємо з двох сторін по дві – три хвилини.
Будьте обережні при вийманні і закладанні цибулі, щоб не отримали опік. Розпечене масло може стріляти.
Сирний кляр + кільця цибулі і духовка = приголомшливе блюдо для самих шкідливих гурманів
Закуску з цибулевих кілець можна приготувати не тільки у фритюрі, але і запекти в електродуховці. У деяких випадках це кращий варіант – страва виходить менш жирним, а смак виходить таким же, як і в попередніх рецептах.
Складові:
- Цибуля – 3 – 4 шт.;
- Сир – 100 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Спеції, сіль – за смаком;
- Домашній майонез – 2 ст. л.;
- Масло – для промазування;
- Борошно – 3 ст. л.
Виготовлення: двадцять хвилин.
Калорійність: 152.5 Ккал/100 р.
Опишемо детально, як зробити цибульні кільця в сирному клярі в духовці. Тертий сир, з'єднайте з яйцями, майонезом, підсипаємо борошно, спеції, сіль. Якщо маса вийде густоватой додаємо одну – дві ложки кип'яченої теплої води.
Соус краще зробити самостійно, в магазинному багато крохмалю і консервантів. На почищених головках лука зрізаємо серцевину, так кільця будуть краще роз'єднуватися, шаткуємо.
Запускаємо агрегат на 150 °С. На деко вистилаємо пергаментний кальку, промазуємо маслом за допомогою силіконової пензлика. Потім заготовку в сирну паніровку і швидко розподіляємо по поверхні. Занурюємо запікатися на п'ять – сім хвилин, не довше.
Рецепти соусу до цибульним кільцям
Варіант 1
Взяти одну цибулину, три – чотири зубчики часнику, і п'ятдесят грамів імбиру. Всі продукти очистити, подрібнити і обсмажити до коричневого кольору на нерафінованій олії.
У маленькій каструлі окремо змішати чарку білого вина, стільки ж соусу сої, чверть склянки будь-якого соку, трохи томату і цукру. В отриману масу викладаємо запашні овочі і доводимо до кипіння, весь час помішуючи.
В половині склянки води розводимо дві столові ложки картопляного крохмалю, тонкою цівкою вливаємо в вируючий соус, протушиваем п'ять хвилин і відключаємо. Даємо трохи стыть і проціджуємо на марлю.
Соус до цибульним колечка в клярі готовий. Якщо вам не подобаються якісь компоненти, їх можна прибрати.
Варіант 2
В залізну миску налийте п'ятдесят мілілітрів коров'ячого молока, доведіть до кипіння, додайте два натертих плавлених сирка, двадцять грамів масла і спеції за смаком. Проваріть до повного розчинення всі компонентів. В кінці, коли соус практично охолоне, додайте подрібнений свіжий базилік.
Варіант 3
Існують менш хитромудрі способи приготування соусів до цибульним кілець, обсмажених в клярі. Так, наприклад, досить змішати в однакових співвідношеннях майонез і сметану, додати будь-яку зелень і часнику.
За цим принципом з'єднайте мед, гірчицю, майонез, трохи кетчупу барбекю. Ретельно перемішайте. Готово!
Кулінарні поради
Блюдо досить жирне, і не варто захоплюватися при його поїданні, може постраждати ваш організм.
Псуються цибульні кільця в клярі досить швидко, тому не треба затягувати і залишати їх на наступний день. Не можна сказати, що вони будуть шкідливими або несмачними, просто втратять свою соковитість і хрустку скоринку.
Можна зробити ще смачнішими: в серединку цибулини вставити шматочок сиру або бекону, помістити на кілька хвилин заготовку в морозилку, вмочити в кляр і смажити у фритюрі. Смак буде просто неймовірним!
Приємного апетиту!