05 март 2019 2 385

Як смачно приготувати пиріжки з м'ясом

Свіжі, м'які і смачні пиріжки повинна вміти готувати кожна, яка вважає себе гарною, господиня. Адже навчитися правильно заводити тісто – це ціла наука. Звичайно, пиріжок з повидлом, м'ясом, рисом і капустою можна купити на ринку у бабусі або хлібному кіоску.

В різних країнах світу це блюдо називається інакше: кулеб'яка, біляші, зрази, самса і так далі. Але пов'язує їх один принцип приготування: всередину начиняється м'ясний фарш.

Цю здобу можна готувати як на сковороді в рослинному маслі, так і запікати в електродуховці. Для начинки годиться м'ясо будь-якої тварини чи птиці, головне, щоб це була м'якоть. Фарш повинен мати гомогенну структуру, не розсипатися і бути занадто вологим, інакше між пиріжком і начинкою залишиться сира прошарок тіста.

Пиріжки з м'ясом на сметані
Інгредієнти Кількість
Сметана - 200 мл
Борошно - 2.5 склянки
Сіль, приправи - за смаком
Яйце - 1 шт.
Майонез - 100 мл
Сода - 0.5 ч. л.
М'якоть свиняча - 450 г
Цибулю - 1 шт.
Масло рослинне - 5 ст. л.
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 346 Ккал
Тісто, приготоване на молочнокислих продуктах, завжди виходить ніжним і м'яким, довго зберігається, не черствіючи. А зробивши пиріжки на сметані з начинкою з м'яса, ви отримаєте відмінну закуску.

М'ясо перекручуємо на електром'ясорубці і перекладаємо до цибулі. Все старанно промешиваем і обсмажуємо двадцять хвилин, періодично промешівая, щоб фарш не пристав.

Змішуємо сметану, майонез, яйце. Коли маса стане однорідною, партіями починаємо всипати протрушенную борошно і соду. Прикривають мискою і залишаємо відпочити на п'ятнадцять хвилин готове тісто.

Розкачуємо ковбаскою, поперек відрізаємо невеликі шматочки товщиною три сантиметри і готуємо коржі качалкою. У центр кладемо м'ясну начинку. Слепляем краю і формуємо пиріжок, проколюємо довільно виделкою.

Кладемо на розігріту олію швом вниз і обсмажуємо до коричнюватої скоринки.

Дріжджові пиріжки з м'ясом в духовці

Ми звикли їсти духові пиріжки на дріжджовому тесті з солодкою начинкою: повидлом, свіжими фруктами, ягодами. Але не менш смачними вони виходять в електродуховці з м'ясною начинкою.

Компоненти:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Сухі дріжджі – 1 упаковка;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Молоко – 0.5 л.;
  • Сіль, цукор – за смаком;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Телятина – 400 р.

Приготування: 130 хвилин.

Калорійність: 347 Ккал/ 100 р.

У теплому молоці розбиваємо сухі швидкодіючі дріжджі, залишаємо постояти п'ятнадцять хвилин, поки не здасться пінна шапка. Збиваємо яйце, сіль і цукор, вливаємо опару і топлене масло, добре перемішуємо.

Додаємо протрушенную борошно і поступово підмішуємо тісто. Коли воно стане густим, викладаємо на суху поверхню і продовжуємо замішування руками. Перекладаємо в чисту миску, накриваємо ще одній і даємо піднятися близько години.

Проварюємо телятину в підсоленій воді хвилин сорок. Виймаємо м'ясо, остуджуємо і прокручуємо на електром'ясорубку. Підмішуємо тісто і залишаємо ще на півгодини. Відщипуємо шматочки, потім у борошні і розкочуємо качалкою, начиняємо м'ясом і міцно закріплюємо краю.

Якщо тісто липне до пальців, протріть їх борошном. Включаємо термостат на 195 °С. На деко щільно укладаємо пиріжки, промазуємо верх молоком і залишаємо піднятися на десять хвилин. Занурюємо випікатися на сорок хвилин.

Смажені пиріжки-біляші з м'ясом

Біляші – це смажені пиріжки з отвором зверху, які готують із дріжджового тіста. Головна відмінність в них начинка. У біляші кладуть м'ясо без попередньої термообробки, в пиріжки – відварне або обсмажене.

Компоненти:

  • Борошно – 650 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Спред – 50 г;
  • Свіжі дріжджі – 35 г;
  • Молоко нежирне – 550 мл;
  • Сіль, приправи – за смаком;
  • Свино-яловичий фарш – 500 г;
  • Олія соняшникова 50 мл;
  • Свіжа зелень – пучок.

Приготування: 75 хвилин.

Калорійність: 367 Ккал/ 100 р.

Розтоплюємо маргарин в мікрохвильовці, там же підігріваємо молоко. З'єднуємо ці продукти, додаємо свіжі дріжджі і мнемо пальцями до повного розчинення. Вбиваємо одне яйце, солимо, додаємо борошно і не припиняємо замішувати тісто. Коли вийде гомогенний борошняний куля, накриваємо мискою і даємо полежати півгодини.

Свинячий шматок вирізки і телячу шию промиваємо і вмочаємо від вологи кухонними рушниками, розрізаємо на слайсы і подрібнюємо в електром'ясорубці, притрушиваем сіллю, приправами, зеленню і вимішуємо. Якщо фарш густий, влийте кілька ложок теплої води або вершків. Розкачуємо тісто, нарізаємо коржики діаметром п'ять сантиметрів і в центр кожної кладемо м'ясної мікс.

Скріплюємо краю тесту, залишаючи по центру невелику дірочку. Розігріваємо масло і занурюємо біляші смажитися.

Важливо, щоб напівфабрикат був повністю покритий. Витягаємо готові вироби, кладемо на серветку. Коли вони охолонуть, розкладаємо на плоске блюдо. Ставимо чай і сметану.

Рецепт картопляних пиріжків з м'ясом

Пиріжки можна приготувати і з картопляного тіста. Смак виходить незвичайний, специфічний, в теж час це щось нове і не банальну. Готувати таке блюдо досить просто, необхідно лише дотримуватися дозування і технологію.

Компоненти:

  • Картопля – 6 шт.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Борошно – 4 ст. л.;
  • Оливкова олія – 4 ст. л.;
  • Кріп – пучок;
  • Куряча грудина – 450 г;
  • Цибуля – 1 шт.

Приготування: 75 хвилин.

Калорійність: 68 Ккал/ 100 р.

Чистимо шкірку з картоплі, старанно вимиваємо і ставимо отвариваться в просоленої воді. Куряче м'ясо теж занурюємо у воду і проварюємо двадцять хвилин. Виливаємо картопляний відвар, вбиваємо яйце і переминаем товкачиком в пюре. Додаємо кріп і борошно, добре перемішуємо. Консистенція повинна вийде м'якою і пластичною.

Остигле м'ясо нарізаємо кубиками і подрібнюємо в електром'ясорубці з цибулею, кладемо на сковороду і злегка обсмажуємо на оливковій олії.

Ложкою набираємо картопляне пюре, розрівнюємо і в центр накладаємо курячу начинку, обминаємо корж в долонях, щоб вийшов пиріжок. Обсмажуємо на розігрітій олії до коричневої хрусткої скоринки буквально кілька хвилин.

Листкові пиріжки з м'ясом

Зробити це блюдо нескладно. Хоч воно і називається листковими пиріжками, насправді ми будемо готувати спрощений варіант цього тесту. Смак буде дуже схожий, але технологія трошки інша. По-іншому такі пиріжки ще називають малюками.

Компоненти:

  • Борошно – 600 г;
  • Маргарин – 250 г;
  • Молоко – 200 мл;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Масло вершкове – 20 г;
  • Свиняча шия – 450 г;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Мало рослинне – 2 ст. л.

Приготування: 90 хвилин.

Калорійність: 323 Ккал/ 100 р.

Розтоплюємо маргарин і підігріваємо молоко в мікрохвильовій печі. вбиваємо яйця, підсипаємо борошно і сіль. Заводимо еластичне м'яке тісто. Обмотуємо в харчову плівку і кладемо охолодитися на тридцять хвилин.

М'ясо ріжемо на шматочки, вирізаємо прожилки і перекручуємо на м'ясорубці, підсолюємо і засмажуємо з цибулею на рослинному маслі.

Від відрізаємо шматок тіста, розкачуємо розміром 15 × 10 сантиметрів і по одному краю гірками накладаємо начинку на відстані в два сантиметри. Не поспішаючи тісто з начинкою загортаємо в рулет, повинно вийти близько трьох шарів.

Ребром долоні поділяємо рулон на три пиріжка, скріплюємо щільніше по краях і викладаємо на промазанный маслом деко. Включаємо терморегулятор на 185 °С. Пиріжки потрібно класти на дистанції, під час випікання вони втричі збільшаться в розмірі.

Ставимо запікатися на двадцять п'ять хвилин.

Приготувати чізкейк без випічки зі згущеним молоком дуже просто, але потрібно подбати про цьому десерті заздалегідь.

А ви знаєте, що в мультиварці Редмонд можна приготувати неймовірно смачну і ароматну шарлотку. Читайте наш рецепт.

Пряне азу по-татарськи з солоними огірками — одне з самих незвичайних і смачних страв, які ми пропонуємо вам приготувати. Читайте покрокову інструкцію.

Корисні рекомендації

  1. Якщо для приготування фаршу ви використовуєте яловиче м'ясо, напередодні його слід натерти негострої гірчиці. Так воно стане більш м'яким і соковитим;
  2. Для біляшів краще брати нежирне м'ясо, оскільки вони готуються у великій кількості олії. А якщо використовувати курку, індичку і інші пісні сорти, то під час обсмажування в дірочку підливайте м'ясний бульйон, так пиріжки будуть соковитою;
  3. Обов'язково у фарш кладіть свіжу зелень. Це наповнить блюдо ароматом і пікантністю;
  4. Якщо ви запікаєте пиріжки в духовій шафі, викладайте їх швом вгору, щоб начинка не витекла;
  5. Для пиріжків краще застосовувати борошно вищого сорту.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: