Як готувати смачні пісні пиріжки з картоплею
Комусь посаду представляється часом, коли можна їсти лише хліб і каші на воді, а хтось, навпаки, плутає пост зі своєрідною грою в піддавки – поїдаючи все те ж саме, тільки з позначкою «пісне» (наприклад, майонез).
Насправді не праві і ті, і інші, тому що піст, так, є, в першу чергу, обмеженням в харчуванні з метою перевірки себе на можливість протистояти спокусам (а поїдання пісного майонезу назвати обмеженням досить складно, це просто обманка), але при цьому харчування і раніше має залишатися різноманітним і поживним, тільки без надмірностей.
Смак теж ніхто ще не відміняв, як і безліч прекрасних пісних рецептів, зокрема, пиріжки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 1 кг |
води (теплою) - | 2,5 склянки |
дріжджів (сухих) - | 1 пакетик |
соняшникової олії - | 6 ст. ложок |
цукру - | 3 ст. ложки |
солі - | 3 ч. ложки |
картоплі - | 1 кг |
великих цибулин - | 2 шт. |
перцю - | щіпка |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 240 Ккал |
Щоб приготувати тісто, потрібно спочатку розчинити дріжджі в теплій воді, додати до них цукор і сіль, а потім влити отриману суміш в борошно і ретельно все перемішати ложкою.
Потім тісто потрібно влити рослинне масло і вимішувати його руками близько 10 хвилин, поки воно не стане еластичним і гладким.
Готове тісто потрібно буде залишити на годину в теплому місці – за цей час воно сильно підніметься.
Залишиться тільки обім'яти його, вимісити протягом ще декількох хвилин, після чого можна починати робити пиріжки.
Для приготування начинки потрібно подрібнити цибулю (на свій розсуд) і обсмажити на соняшниковій олії до рум'янцю.
Паралельно відварюючи очищену і – для убыстрения процесу – порізану на шматочки картоплю. Коли картопля звариться, треба буде злити з неї воду, залишивши на дні пару ложок для більшої м'якості пюре, і скласти в неї весь цибулю, після чого товкачиком зім'яти все в єдину масу. Посолити і поперчити.
Можна робити пиріжки – для чого потрібно готове тісто обробити на невеликі коржі.
Викласти в їх центр по невеликій кількості начинки і ретельно зліпити шви.
Дати пиріжкам постояти близько 10 хвилин і почати викладати їх в сковороду з розпеченим рослинним маслом – обсмажувати з обох боків до рум'янцю.
Смажені пиріжки з картоплею готові! Краще укладати їх у каструлю під кришку, так вони будуть м'якші.
Пиріжки з картопляно-грибний начинкою
Інгредієнти для начинки:
- 0,5 кг картоплі;
- 300 гр. грибів (гливи або печериці);
- 1 цибулина;
- сіль і перець за смаком;
- соняшникова олія для обсмажування.
Час приготування страви: близько 2 годин (враховуючи час на приготування тесту).
Калорійність: від 180 до 250 Ккал/100 гр. (залежно від способу приготування).
Очищену і порізану на шматочки картоплю потрібно поставити варитися, а в цей час дрібно порізати цибулину і гриби і посмажити їх разом в рослинній олії. З вареної картоплі потрібно буде злити воду, розім'яти її в пюре, посолити, поперчити і вимішати цибулю з грибами. Начинка готова – можна зліпити пиріжки і смажити їх або випікати в духовці.
Рецепт пісних картопляних пиріжків в духовці
Випікання пиріжків в духовці скорочує час на їх приготування (на деку відразу поміщаються багато, а то і всі пиріжки) і знижує їх калорійність, тому що масло використовується тільки для змазування дека.
Якщо взяти за основу вищевикладений рецепт пісного дріжджового тіста, з начинкою можна трохи поексперементувати.
Інгредієнти:
- 10 середніх картоплин;
- 2 цибулини;
- 4 зубчики часнику;
- 100 гр. соняшникової олії;
- сіль і перець за смаком.
Час приготування страви: приблизно 1 годину 10 хвилин.
Калорійність: близько 180 Ккал/100 гр.
Картоплю потрібно відварити, цибулю посмажити на рослинному маслі. Часник можна додати і свіжим, видавленим через часникодавку, і обсмажити разом з цибулею – смак вийде цікавим і в тому і в іншому випадку.
Залишиться злити воду з картоплі, додати до неї цибулю з часником, посолити, поперчити і розім'яти все в однорідну масу – начинка готова. Зліплені пиріжки потрібно буде покласти на змащене жиром деко і помістити в духовку, нагріту до 180 градусів до зарум'янювання – це займе близько півгодини.
Салат з чорної редьки — його не всі вміють готувати, але з нашими порадами у вас точно вийде.
Сирний суп з креветками — спробуйте приготувати його з допомогою наших підказок.
Смачний салат з сирої моркви і буряка — відмінне блюдо, яке корисно для фігури.
У випадку з пісними пиріжками з картоплею є тільки один основний рада – начинка для них повинна бути трохи пересоленим і переперченою. Так буде здаватися тільки без тесту, а всі разом створить гармонійний смак і абсолютно не пересолений продукт. А готові пиріжки з картоплею потрібно чим-небудь накривати, щоб вони не підсихали.
Приємного апетиту!