Як приготувати розсипчастий рис з кукурудзою
Рис – один з найбільш універсальних гарнірів. Додаючи різні овочі і спеції, кожен раз можна отримати абсолютно новий гарнір.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рис - | 1 склянка |
кукурудза (консерви) - | 1 банку |
вода - | 2 склянки |
цибулю - | 1 шт. |
сіль і куркума - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 300 Ккал |
У цьому рецепті рис буде готуватися на сковороді. Такий спосіб дозволяє використовувати мінімум посуду. Для початку добре промиваємо крупу в крижаній воді. Залишаємо її в друшляку стекти і обсохнути.
Тим часом на сковорідці гріємо невелику кількість рослинного масла. Цибулю ріжемо на не дуже дрібними кубиками. За бажанням можна додати і моркву. Обсмажуємо цибулю до м'якості. Злегка солимо і кладемо половину чайної ложки куркуми.
Кладемо рис і ретельно розмішуємо вміст так, щоб кожна рісинки опинилася в маслі. Це дозволить гарніру залишитися розсипчастим. Воду доводимо до кипіння і заливаємо вміст сковорідки. Солимо за смаком. Накриваємо кришкою.
Як тільки крупа буде готова, кладемо кукурудзу з банки. Попередньо треба вивалити кукурудзяні зерна в сито, щоб стекла рідина. Прогріваємо наш гарнір ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.
Рис з кукурудзою готовий! За такою ж аналогією можна приготувати цей гарнір в духовці або мультиварці.
Читайте як приготувати неймовірно смачне печиво з шоколадом — вибирайте свій улюблений рецепт.
Візьміть на замітку рецепт тушкованих баклажанів з м'ясом — це смачне рагу, яке з того ж дуже корисне і поживне.
Читайте як приготувати дивовижний кекс в мультиварці. Смак його просто вразить вас.
Рис з кукурудзою і зеленим горошком
Рис з кукурудзою та горошком готується практично аналогічно. Однак ми додамо до страви ще червоний перець і моркву. Вийде дуже корисний і корисний гарнір. Нам потрібно взяти такі продукти:
- рис – 1,5 склянки;
- вода – 3 склянки;
- консервована кукурудза – половина банки;
- консервований горошок – половина банки;
- червоний болгарський перець – 1 штука;
- морква – 1 невелика;
- цибуля – одна невелика цибулина;
- сіль і спеції – за смаком.
Тимчасові витрати – 35 хвилин. Калорійність страви – 335 ккал на 100 грамів.
Отже, на сковороді нагріваємо олію. Цибулину і моркву нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо до легкого золотистого відтінку. Кладемо трохи улюблених спецій і солі, щоб цибуля не був невдалим.
Рисову крупу добре промиваємо і залишаємо стекти в друшляку. Кукурудзу і горошок також перекладаємо в сито і даємо стекти. Горошок можна промити.
Рис кладемо в сковороду і обсмажуємо (злегка). Солимо, додаємо спеції і заливаємо водою. Накриваємо кришкою і варимо. За 5 хвилин до закінчення приготування кладемо на блюдо нарізаний невеликими кубиками болгарський перець.
Він повинен залишитися хрустким. За хвилину до вимкнення конфорки кладемо в рис кукурудзу та горошок. Прогріваємо і можна подавати наш гарнір.
Такий рис можна приготувати в пост, додавши до нього шампіньйони – джерело цінного білка. Інша варіація – з додаванням курячої грудки або свинини для любителів м'яса. Своєрідний варіант плову з овочами.
Корисні поради
Які ж секрети існують при варінні рису?
- Для любителів дуже розсипчастого рису можна купити пропарений варіант. Варто зауважити, що багатьом просто не подобається його смак.
- Круглий рис потрібно промивати до прозорості води. Потім, щоб він був розсипчастим, його потрібно залишити в ситі обсушитися. Якщо вода ніяк не стає прозорою, спробуйте перетерти рис руками.
- Обсмажений в олії до злегка золотистого кольору рис буде розсипчастим і смачним.
- Крупа заливається тільки окріп! Холодною водою можна заливати рис тільки в тому випадку, якщо ви будете промивати його в кінці, або якщо ви хочете зварити в'язку кашу.
- З рисовою крупою добре гармонують такі спеції, як куркума, паприка, каррі, шафран, зіра.
- Кількість води до рису зазвичай розраховується за пропорції 1 (рису) до 2 рідини. Однак різні сорти крупи вимагають трохи різної кількості. Якщо вода випарувалася, а крупа не готова, просто додайте ще трохи окропу і накрийте кришкою. Якщо до готовності крупи залишилося трохи, можна крапнути трохи окропу, закрити ємність кришкою і укутати рушником. Страва обов'язково дійде.
Сподіваємося, що наші рецепти сподобаються вам і вашим рідним. Приємного апетиту!