17 июнь 2019 2 203

Як приготувати салат з консервованих кальмарів

Іноді хочеться приготувати незвичайний салат, який здивує всіх рідних своїм виглядом і смаком. І ось, переглядаючи нові рецепти, багато хто не помічають делікатесні і дуже корисні салати з кальмарами, а даремно!

Ці салати виходять дуже смачними і пікантними. Їх можна готувати як на повсякденні обіди, так і використовувати у святковому меню.

А скільки існує способів приготування цих салатиків — так просто сила-силенна. Але ми сьогодні розглянемо лише декілька, але найкращі!

Рецепт самого смачного салату з молюсків
Інгредієнти Кількість
Кальмари - 1 банку
Куряче м'ясо - 300 грам
Яйця курячі - 3-4 штуки
Картопля - 2 штуки
Огірок солоний - 2 штуки
Цибуля ріпчаста - одна головка
Майонез - за смаком
Сіль - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Готування:

Першим ділом промиваємо куряче м'ясо, викладаємо його в каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль і відварюємо до готовності;

Також окремо ставимо отвариваться картоплю разом з шкіркою і курячі яйця;

Як тільки яйця почнуть кипіти, необхідно почекати, щоб вони прокипели 10 хвилин і потім знімаємо з плити. Заливаємо холодною водою, охолоджуємо і зчищаємо шкаралупу. Очищені яйця ріжемо середніми кубиками;

Перевіряємо картоплю, якщо він став м'яким, то знімаємо з плити і зливаємо воду. З остиглих бульб знімаємо шкірку і ріжемо картоплю кубиками;

Відварене куряче м'ясо розрізаємо на невеликі брусочки;

Цибулю очищаємо від шкірки і ріжемо на дрібні кубики. Шматочки цибулі заливаємо гарячою водою і залишаємо в ньому деякий час;

Огірок ріжемо на дрібну соломку;

Відкриваємо банку кальмарів і кладемо їх в глибоку чашку. Туди ж кладемо інші компоненти, заправляємо майонезом, підсолюємо і добре розмішуємо;

Ставимо салат в холодне місце для просочення;

Після цього виймаємо з холодильника, перекладаємо в салатницю і подаємо на стіл.

Пісний салат з м'ясом кальмарів

Що буде потрібно:

  • Консервовані кальмари – 200 грам;
  • Консервовані оливки без кісточок – півбанки;
  • Помідор – 1 штука;
  • Перчик солодкий – 1 штука;
  • Один лимон;
  • Оливкова олія – 4 великих ложок;
  • Гірчиця – 1 маленька ложка;
  • Часникові зубчики – 3-4 штуки;
  • Пучок зелені;
  • Трохи солі.

Час приготування – 30-40 хвилин;

Калорійність – 40.

Як зробити:

  1. Консервовані кальмари викладаємо в глибоку миску;
  2. В окремій мисці робимо маринад. Часникові зубчики очищаємо від шкірки і протираємо в дрібну стружку. Викладаємо шматочки часнику в миску, додаємо туди оливкова олія, гірчицю, сіль все розмішуємо;
  3. Лимон розрізаємо і з однієї частини видавлюємо сік. Додаємо його в маринад;
  4. Кальмари викладаємо в маринад на 20 хвилин;
  5. Солодкий перець розрізаємо, видаляємо все насіння і плодоніжку. Ріжемо його на тонку соломку;
  6. Помідор ріжемо квадратиками;
  7. Оливки розрізаємо на чотири частини;
  8. Всі компоненти змішати в глибокій мисці, також додаємо до них кальмари;
  9. Пучок зелені ріжемо ножем на дрібні шматочки;
  10. Засипаємо в салат зелень, при необхідності його можна заправити оливковою олією.

Салат з морепродуктів і яйцем

Складові компоненти:

  • 250 грам консервованих кальмарів;
  • Консервований зелений горошок – півбанки;
  • 6-7 пір'я зеленої цибулі;
  • Яйця курячі -3-4 штуки;
  • 5-6 гілочок петрушки;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю;
  • Майонез.

Час приготування – 30-40 хвилин;

Калорійність – 87.

Як готується:

  1. Яйця відварюємо до крутого стану, охолоджуємо прохолодною водою. Прибираємо з них шкаралупу і ріжемо невеликими скибочками;
  2. Відкриваємо банку з кальмарами і перекладаємо їх у друшляк, щоб з них злилася вся зайва рідина;
  3. Далі розрізаємо їх на тонкі пластинки або соломки;
  4. Пір'я зеленої цибулі обполіскуємо і ріжемо на тонкі кільця;
  5. Петрушку нарізати ножем на дрібні шматочки;
  6. Всі компоненти перекладаємо в глибоку форму, солимо і приправляємо перцем;
  7. Відкриваємо банку з горошком, зливаємо сік і викладаємо половин в салат;
  8. Все заправляємо майонезом і розмішуємо;
  9. Ставимо в холодне місце на годину-дві, щоб салат просочився.

Салат з консервованими молюсками і кукурудзою

Необхідні продукти:

  • Банку консервованих кальмарів;
  • Консервована солодка кукурудза – 1 банка;
  • 3 курячого яйця;
  • Один невеликий огірок;
  • Шматочок твердого сиру на 150 грам;
  • Майонез.

Час приготування – 40 хвилин;

Калорійність – 85.

Як приготувати:

  1. Насамперед ставимо отвариваться курячі яйця. Їх треба відварити до крутого стану;
  2. Потім відкриваємо банку з кальмарами, зливаємо рідину. Виймаємо їх з банки і ріжемо дрібними кубиками;
  3. Банку з кукурудзою відкриваємо, засипаємо її в друшляк, щоб вся зайва рідина скла;
  4. Викладаємо шматочки кальмарів в глибоку чашку, туди ж засипаємо кукурудзу;
  5. Сир ріжемо середніми брусками і викладаємо в чашку до інших компонентів;
  6. Свіжий огірок промиваємо і розрізаємо на дрібну соломку;
  7. Коли яйця зваряться, їх потрібно охолодити в холодній воді;
  8. Охолоджені яйця очищаємо шкаралупи і ріжемо кубиками. Засипаємо в чашку до інгредієнтів;
  9. В кінці заправляємо салат майонезом і добре змішуємо;
  10. Ставимо в холодне місце на кілька годин для просочення;
  11. Після цього розкладаємо по тарілочках і прикрашаємо зеленню.

Шашлик з курки в духовці можна приготувати дуже просто і не дорого, потрібно знати деякі секрети.

Тим, хто любить морепродукти напевно сподобається рецепт запеченого в духовці стейка лосося у фользі. Читайте рецепт.

Візьміть на замітку рецепти випічки з сиру на швидку руку. Ці рецепти виручать вас, коли потрібно щось швиденько приготувати до чаю.

Простий кальмаровый салат: швидко і смачно

Що потрібно:

  • Кальмари консервовані – 1 банка;
  • Одне куряче яйце;
  • Горошок зелений консервований – 150 грам;
  • Цибулина – 1 штука;
  • Один болгарський перець;
  • Сіль і чорний мелений перець;
  • Майонез.

Час приготування – 20 хвилин;

Калорійність – 70.

Переходимо до готування:

  1. Відкриваємо банку з морепродуктом, виймаємо його і ріжемо на тонкі скибочки;
  2. Куряче яйце відварюємо до крутого стану, охолоджуємо в холодній воді;
  3. З охолодженого яйця прибираємо шкаралупу і розрізаємо його квадратиками;
  4. З цибулини прибираємо лушпиння, ріжемо соломкою. Шматочки цибулі обдаємо окропом, щоб вони були м'якими;
  5. Перець ріжемо на дві частини, виймаємо все насіння, видаляємо плодоніжки. Ріжемо на тонкі смужки;
  6. Всі порізані компоненти кладемо в глибоку чашку, підсолюємо, перчимо й перемішуємо;
  7. Банку з консервованим горошком відкриваємо і зливаємо рідину;
  8. Засипаємо в салат половину банки горошку і змішуємо;
  9. Заправляємо салат майонезом і перемішуємо;
  10. Викладаємо його в салатницю і подаємо на стіл.

Корисні поради

  • Консервовані кальмари повинні бути свіжими, оскільки саме від цього інгредієнта залежить смак салату. Тому під час покупки обов'язково дивіться на дату виготовлення і термін придатності;
  • Додавайте в салат такі інгредієнти, які відмінно поєднуються і доповнюють один одного;
  • Замість майонезу можна використовувати оливкову олію, соєвий соус або сік лимона.

Запропоновані рецепти салатів з кальмарами дуже смачні і незвичайні. Їх потрібно обов'язково приготувати і чим швидше, тим краще. Салати виходять дуже легкими і корисними.

Що ще почитати: