Як приготувати салат з консервованих кальмарів
Іноді хочеться приготувати незвичайний салат, який здивує всіх рідних своїм виглядом і смаком. І ось, переглядаючи нові рецепти, багато хто не помічають делікатесні і дуже корисні салати з кальмарами, а даремно!
Ці салати виходять дуже смачними і пікантними. Їх можна готувати як на повсякденні обіди, так і використовувати у святковому меню.
А скільки існує способів приготування цих салатиків — так просто сила-силенна. Але ми сьогодні розглянемо лише декілька, але найкращі!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Кальмари - | 1 банку |
Куряче м'ясо - | 300 грам |
Яйця курячі - | 3-4 штуки |
Картопля - | 2 штуки |
Огірок солоний - | 2 штуки |
Цибуля ріпчаста - | одна головка |
Майонез - | за смаком |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Готування:
Першим ділом промиваємо куряче м'ясо, викладаємо його в каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль і відварюємо до готовності;
Також окремо ставимо отвариваться картоплю разом з шкіркою і курячі яйця;
Як тільки яйця почнуть кипіти, необхідно почекати, щоб вони прокипели 10 хвилин і потім знімаємо з плити. Заливаємо холодною водою, охолоджуємо і зчищаємо шкаралупу. Очищені яйця ріжемо середніми кубиками;
Перевіряємо картоплю, якщо він став м'яким, то знімаємо з плити і зливаємо воду. З остиглих бульб знімаємо шкірку і ріжемо картоплю кубиками;
Відварене куряче м'ясо розрізаємо на невеликі брусочки;
Цибулю очищаємо від шкірки і ріжемо на дрібні кубики. Шматочки цибулі заливаємо гарячою водою і залишаємо в ньому деякий час;
Огірок ріжемо на дрібну соломку;
Відкриваємо банку кальмарів і кладемо їх в глибоку чашку. Туди ж кладемо інші компоненти, заправляємо майонезом, підсолюємо і добре розмішуємо;
Ставимо салат в холодне місце для просочення;
Після цього виймаємо з холодильника, перекладаємо в салатницю і подаємо на стіл.
Пісний салат з м'ясом кальмарів
Що буде потрібно:
- Консервовані кальмари – 200 грам;
- Консервовані оливки без кісточок – півбанки;
- Помідор – 1 штука;
- Перчик солодкий – 1 штука;
- Один лимон;
- Оливкова олія – 4 великих ложок;
- Гірчиця – 1 маленька ложка;
- Часникові зубчики – 3-4 штуки;
- Пучок зелені;
- Трохи солі.
Час приготування – 30-40 хвилин;
Калорійність – 40.
Як зробити:
- Консервовані кальмари викладаємо в глибоку миску;
- В окремій мисці робимо маринад. Часникові зубчики очищаємо від шкірки і протираємо в дрібну стружку. Викладаємо шматочки часнику в миску, додаємо туди оливкова олія, гірчицю, сіль все розмішуємо;
- Лимон розрізаємо і з однієї частини видавлюємо сік. Додаємо його в маринад;
- Кальмари викладаємо в маринад на 20 хвилин;
- Солодкий перець розрізаємо, видаляємо все насіння і плодоніжку. Ріжемо його на тонку соломку;
- Помідор ріжемо квадратиками;
- Оливки розрізаємо на чотири частини;
- Всі компоненти змішати в глибокій мисці, також додаємо до них кальмари;
- Пучок зелені ріжемо ножем на дрібні шматочки;
- Засипаємо в салат зелень, при необхідності його можна заправити оливковою олією.
Салат з морепродуктів і яйцем
Складові компоненти:
- 250 грам консервованих кальмарів;
- Консервований зелений горошок – півбанки;
- 6-7 пір'я зеленої цибулі;
- Яйця курячі -3-4 штуки;
- 5-6 гілочок петрушки;
- Трохи солі і чорного меленого перцю;
- Майонез.
Час приготування – 30-40 хвилин;
Калорійність – 87.
Як готується:
- Яйця відварюємо до крутого стану, охолоджуємо прохолодною водою. Прибираємо з них шкаралупу і ріжемо невеликими скибочками;
- Відкриваємо банку з кальмарами і перекладаємо їх у друшляк, щоб з них злилася вся зайва рідина;
- Далі розрізаємо їх на тонкі пластинки або соломки;
- Пір'я зеленої цибулі обполіскуємо і ріжемо на тонкі кільця;
- Петрушку нарізати ножем на дрібні шматочки;
- Всі компоненти перекладаємо в глибоку форму, солимо і приправляємо перцем;
- Відкриваємо банку з горошком, зливаємо сік і викладаємо половин в салат;
- Все заправляємо майонезом і розмішуємо;
- Ставимо в холодне місце на годину-дві, щоб салат просочився.
Салат з консервованими молюсками і кукурудзою
Необхідні продукти:
- Банку консервованих кальмарів;
- Консервована солодка кукурудза – 1 банка;
- 3 курячого яйця;
- Один невеликий огірок;
- Шматочок твердого сиру на 150 грам;
- Майонез.
Час приготування – 40 хвилин;
Калорійність – 85.
Як приготувати:
- Насамперед ставимо отвариваться курячі яйця. Їх треба відварити до крутого стану;
- Потім відкриваємо банку з кальмарами, зливаємо рідину. Виймаємо їх з банки і ріжемо дрібними кубиками;
- Банку з кукурудзою відкриваємо, засипаємо її в друшляк, щоб вся зайва рідина скла;
- Викладаємо шматочки кальмарів в глибоку чашку, туди ж засипаємо кукурудзу;
- Сир ріжемо середніми брусками і викладаємо в чашку до інших компонентів;
- Свіжий огірок промиваємо і розрізаємо на дрібну соломку;
- Коли яйця зваряться, їх потрібно охолодити в холодній воді;
- Охолоджені яйця очищаємо шкаралупи і ріжемо кубиками. Засипаємо в чашку до інгредієнтів;
- В кінці заправляємо салат майонезом і добре змішуємо;
- Ставимо в холодне місце на кілька годин для просочення;
- Після цього розкладаємо по тарілочках і прикрашаємо зеленню.
Шашлик з курки в духовці можна приготувати дуже просто і не дорого, потрібно знати деякі секрети.
Тим, хто любить морепродукти напевно сподобається рецепт запеченого в духовці стейка лосося у фользі. Читайте рецепт.
Візьміть на замітку рецепти випічки з сиру на швидку руку. Ці рецепти виручать вас, коли потрібно щось швиденько приготувати до чаю.
Простий кальмаровый салат: швидко і смачно
Що потрібно:
- Кальмари консервовані – 1 банка;
- Одне куряче яйце;
- Горошок зелений консервований – 150 грам;
- Цибулина – 1 штука;
- Один болгарський перець;
- Сіль і чорний мелений перець;
- Майонез.
Час приготування – 20 хвилин;
Калорійність – 70.
Переходимо до готування:
- Відкриваємо банку з морепродуктом, виймаємо його і ріжемо на тонкі скибочки;
- Куряче яйце відварюємо до крутого стану, охолоджуємо в холодній воді;
- З охолодженого яйця прибираємо шкаралупу і розрізаємо його квадратиками;
- З цибулини прибираємо лушпиння, ріжемо соломкою. Шматочки цибулі обдаємо окропом, щоб вони були м'якими;
- Перець ріжемо на дві частини, виймаємо все насіння, видаляємо плодоніжки. Ріжемо на тонкі смужки;
- Всі порізані компоненти кладемо в глибоку чашку, підсолюємо, перчимо й перемішуємо;
- Банку з консервованим горошком відкриваємо і зливаємо рідину;
- Засипаємо в салат половину банки горошку і змішуємо;
- Заправляємо салат майонезом і перемішуємо;
- Викладаємо його в салатницю і подаємо на стіл.
Корисні поради
- Консервовані кальмари повинні бути свіжими, оскільки саме від цього інгредієнта залежить смак салату. Тому під час покупки обов'язково дивіться на дату виготовлення і термін придатності;
- Додавайте в салат такі інгредієнти, які відмінно поєднуються і доповнюють один одного;
- Замість майонезу можна використовувати оливкову олію, соєвий соус або сік лимона.
Запропоновані рецепти салатів з кальмарами дуже смачні і незвичайні. Їх потрібно обов'язково приготувати і чим швидше, тим краще. Салати виходять дуже легкими і корисними.