Рецепти простих салатів з курячих шлунків
Салати – страви, які присутні у більшості випадків на будь-якому святковому столі. Нерідко їх готують і для повсякденного вживання, як частини обіду або вечері.
Звичними інгредієнтами для салатів є свіжі овочі та різні консерви, але не менш смачними і поживними вони вийдуть, якщо основним інгредієнтом для цих страв стануть курячі шлунки.
Цей компонент відноситься до категорії субпродуктів, тому для приготування потрібні деякі навички та знання, але проявивши достатньо уваги до процесу, впоратися з приготуванням зможе навіть молода господиня.
Правила підготовки
Для отримання смачного салату, необхідно підготувати курячі шлунки, керуючись всіма кулінарними правилами, які існують для субпродуктів. Технологічний процес обробки шлунків і їх подальша варіння потребують витрат часу на це йде не менше 2 годин незалежно від кількості продукту.
Для того щоб курячі шлунки були м'якими, необхідно ретельно провести процес очищення, так як цей орган містить не тільки плівку (шкірку), але і жир. Чистка продукту виробляється в кілька прийомів.
Спочатку потрібно промити шлунки, помісти їх в ємність з водою на 10 хвилин (вона повинна бути холодною, а краще крижаною). Після цього кожен шлунок повинен бути акуратно розрізав (вздовж)для того, щоб очистити їх від залишків їжі або піску — це робиться вручну, а потім шлунки промиваються під сильним струменем холодної води.
Наступним етапом підготовки є заливання шлунків окропом (на 15-20 хвилин). Далі з субпродуктів необхідно зняти плівочки, використовуючи ніж. Після чого шлунки потрібно промити ще 1-2 рази.
Після цього їх можна поставити на невеликий по інтенсивності нагрів і варити у великій кількості води не менше 2 годин. Потім шлунки слід витягти з води і остудити.
Читайте як приготувати смачну підливу для тефтелькою, яка підходить до будь-якого гарніру.
Сирний суп з куркою і печерицями — вишукане блюдо яке дуже просто приготувати.
На десерт можна приготувати пісочне печиво з варення і крихтою на тертці — це смачно і просто.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячі шлунки (відварні для економії часу приготування) - | ½ Кг |
цибуля салатний (ріпчаста) - | 2 шт. |
цільна або потерта заздалегідь морква свіжа - | 2 шт. |
огірки (можна використовувати, як солоні, так і мариновані) - | 2 шт. |
зелений горошок (консерви) - | 200 г |
майонез - | 5 ст. л. |
сіль і спеції - | за смаком |
олія (оливкова або соняшникова) - | для обжарювання свіжих овочів |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 171 Ккал |
Смачний і ситний салат з курячими шлунками приготувати не складно.
Кроки приготування:
- Відварені шлунки остудити і порізати на невеликі шматочки;
- Цибулю почистити і подрібнити (можна на кілька хвилин замаринувати його в столовому оцті);
- Моркву очистити, порізати на тонкі півкільця;
- Овочі швидко, майже миттєво обсмажити на олії — 1-2 хвилини;
- Порізати солоні (мариновані) огірки;
- Покласти всі інгредієнти в глибоку ємність (салатницю), посолити і поперчити, додати майонез і перемішати.
Подавати прикрашеним свіжою зеленню за бажанням.
Закуска з курячими шлунками і корейською морквою
Салат з курячими шлунками може стати «родзинкою» обіднього столу. Для цієї страви потрібно взяти такі інгредієнти:
- курячі шлунки (варені) – 500 г;
- стигла цілісна морква свіжа – 1 шт;
- соєвий соус – 40 мл;
- свіжий (білий) цибуля ріпчаста – 1 шт;
- оцет (не есенція) кухонна (можна використовувати винний) – 100 мл;
- жир рослинний: масло без аромату рослинна -50 мл;
- спеції (набір: перець чорний/червоний, коріандр, можна додати кмин або гвоздику) – за смаком;
- сіль – за смаком;
- сухі спеції: лавровий лист – 1 шт;
- горошок запашний (перець чорний) – 7-10 шт.
Час приготування – 30 хвилин (без процесу відварювання шлунків).
Калорійність салату на 100 г – 128 ккал.
Кроки приготування:
- Відварені шлунки слід порізати на невеликі шматочки. Щоб їсти салат було приємно;
- Моркву почистити і потерти на крупній тертці;
- Потім залити її соєвим соусом і оцтом, додати спеції, залишити на 15 хвилин;
- Цибулю почистити і порізати, швидко обсмажити до м'якості і золотистого кольору;
- У моркву додати перець горошком та лавровий лист – залишити маринуватися ще на 10 хвилин;
- Злити з моркви зайву рідину після приготування, посолити;
- Викладати компоненти шарами – шлунки, моркву, цибулю.
Можна при подачі можна прикрасити свіжою зеленню або майонезом (за бажанням). Ідеально, якщо салат перед вживанням постоїть в холодильнику 1-2 години.
Гострий салат з курячих потрухів
Приготування цього салату не складна, але вимагає дотримання важливих моментів, оскільки лук повинен бути попередньо замаринований, а курячі шлунки – відварені. Для салату потрібні інгредієнти:
- курячі шлунки (попередньо відварені) – 600 г;
- морква свіжа – 1 шт;
- соєвий соус – 20 мл;
- цибуля ріпчаста (жовтий або білий) – 2 шт;
- оцет столовий 6%– 20 мл;
- масло (воно не повинно мати запаху) рослинна -20 мл;
- приправи — спеції (перець чорний, коріандр, червоний мелений) – за смаком;
- сіль – за смаком (краще використовувати без додаткових добавок для отримання чистого смаку);
- лавровий лист – 1 шт;
- перець горошком (якщо використовується дрібний горошок, то можна збільшити до 15 шт) – 7-10 шт.
Час приготування – 30 хвилин (без процесу відварювання шлунків).
Калорійність салату на 100 м – 125 ккал.
Кроки приготування:
- Підготовлені раніше шлунки слід подрібнити (на шматочки або смужки);
- Моркву необхідно очистити і потерти;
- Цибулю почистити і порізати на півкільця;
- Зробити заправку для маринаду змішайте масло, соєвий соус і оцет, додати сіль і спеції, покласти в окрему ємність нарізану цибулю і залити маринадом, залишити на 20 хвилин;
- Після приготування маринованої цибулі можна викладати всі інгредієнти в глибоку ємність – нарізані відварні шлунки, маринована цибуля, свіжа морква.
Подавати страву рекомендується після того як воно 1-2 години постоїть в холодильнику і просочиться маринадом.
Салат з курячих шлунків і грибів
Гриби відмінно підходять для різноманітних салатів. Доповнять вони і страву, в основі якого лежать курячі шлунки. Для того щоб порадувати сім'ю або друзів смачним і незвичайним салатом, слід використовувати прості і доступні інгредієнти, які без праці можна купити в магазині або на ринку:
- відварні курячі шлунки – ¼ кг (250 г);
- огірки (солоні або мариновані) – 3 шт (середнього розміру або 10 шт корнішони);
- гриби свіжі (печериці) або будь-які лісові – 280-300 г;
- цибуля репч. – 1 шт;
- сметана – 60 г;
- приправи та спеції (набір за смаком, але сіль обов'язкова).
Час приготування салату – 35 хвилин (якщо шлунки не відварені, то + 2.15 години).
Калорійність салату з грибами і шлунками – 168 ккал (100 г).
Кроки приготування поетапно:
- Відварені раніше курячі шлунки слід нарізати на смужки (або шматочки);
- Цибулю після очищення від лушпиння слід порізати (краще всього вибрати форму півкілець);
- Гриби очистити і промити (особливо, якщо використовуються свіжі лісові), потім порізати на дрібні шматочки;
- Змішати цибулю і гриби, обсмажити до готовності;
- Подрібнити солоні (мариновані) огірки;
- Всі підготовлені інгредієнти змішати в глибокій ємності (мисці або салатниці);
- Сметану посолити (додати всі інші, підібрані за смаком приправи і спеції), заправити салат (можна відразу весь або порційно).
Перед подачею рекомендується, для освіження смаку і приємного візуального ефекту, прикрасити кожну порцію свіжої зеленню (порізаної або гілочками)
Корисні поради
В якості заправки для салатів, у яких присутні курячі шлунки, рекомендується використовувати сметану з додаванням чорного перцю і солі – такий соус додасть ніжний смак і підкреслить вишуканий смак основного інгредієнта.
Під час підготовки шлунків до процесу відварювання краще всього використовувати крижану воду для промивання (якщо такої немає, то можна покласти у місткість кубики льоду, налити води і потім помістити в неї шлунки).
У процесі варіння у воду можна додати лавровий лист і перець.