Як приготувати заправку для рису суші із звичайного, рисового і яблучного оцту
Суші — популярне блюдо, яке всі господині сьогодні дуже часто роблять вдома. Його неможливо уявити без спеціальної заправки — сушидзу по-японськи. Як її робити, розповімо далі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рисовий оцет - | 100 мілілітрів |
цукор - | 3 маленькі ложки |
сіль - | 1 маленька ложка |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 172 Ккал |
Всім подобаються суші, але не багато вміють правильно робити заправку для рису, який є компонентом цієї страви. Як робити класичний її варіант, розглянемо далі.
Як готувати:
- Дістаємо всі інгредієнти і відправляємо їх у каструлю. Ставимо посуд на маленький вогонь.
- Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи.
- Як тільки цукор розчиниться в оцті, знімаємо каструлю з вогню і охолоджуємо.
- Переливаємо остиглу суміш в банку і готуємо з неї делікатес.
Заправка для рису суші з звичайним оцтом
Простий оцет робить будь-яку просочення рисової крупи неповторною. Як її зробити, розповімо далі.
Інгредієнти:
- столовий оцет 5% — 50 мілілітрів;
- соєвий соус – 50 мілілітрів;
- цукор – 20 грамів.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність на 100 грамів: 168 ккал.
Як приготувати:
- Підготуємо всі продукти заздалегідь. Візьмемо каструлю і помістимо їх туди.
- Ставимо посуд на вогонь і готуємо, поки не закипить оцет і не розчиниться цукор.
- Як тільки кристалики цукрового піску розчиняться, соус для рису прибираємо з вогню і залишаємо на деякий час остуджуватися.
- Поки остигає, варимо рисову крупу і робимо начинку. Остиглу суміш обов'язково використовуємо для приготування смачного японського страви.
Заправка для рису суші з яблучним оцтом
Інгредієнти:
- яблучний оцет – 2 великі ложки;
- вода – 3 великих ложки;
- цукор – 2 великі ложки;
- сіль – 1 маленька ложка.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність на 100 грамів: 169 ккал.
Як зробити сушидзу:
- Наливаємо в невелику каструлю воду і ставимо її на плиту. Як тільки вода закипить, наливаємо в неї оцет, а також додаємо цукор з сіллю.
- Зменшуємо вогонь і помішуємо рідина кожні п'ять хвилин. Коли кристали цукру з сіллю розчиняться, можна буде прибирати все з вогню.
- Отриманий інгредієнт для суші охолоджуємо і тільки потім використовуємо для приготування їжі. Якщо всі кроки були зроблені правильно, вийде клейка суміш, яка дозволить зробити смачне японське блюдо.
Як готувати з горіхом
Горіх — чудовий інгредієнт для смачної просочення рису. Він додає пікантність і незабутній післясмак. Розглянемо, як зробити соус з горіхом, нижче.
Інгредієнти:
- горіхова паста – 5 великих ложок;
- яблучний оцет – 8 мілілітрів;
- кунжутна олія — 5 мл;
- соус соєвий — 6 мілілітрів;
- вода – 1,5 склянки.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність на 100 грамів: 173 ккал.
Стадії готування:
- Готуємо горіхову пасту. Для цього дробимо дрібно волоські або інші горіхи, перетворюючи їх в кашу. Змішуємо з кунжутним маслом.
- Поступово вливаємо в сушидзу оцет. Підігріваємо воду і варимо протягом п'яти хвилин.
- Коли вийде рівномірна рідина з приємним запахом, прибираємо з вогню і охолоджуємо. Використовуємо її для приготування японського делікатесу тільки в охолодженому вигляді.
Читайте докладно, як зварити рис для суші та ролів.
А тут ви дізнаєтесь, як правильно приготувати суші в домашніх умовах.
Калорійність суші та ролів: повний огляд на нашому сайті.
Приготування з дріжджами
Щоб отримати ароматне японське ласощі, досить скористатися дріжджами. Яким чином приготувати з ними сушидзу, розповімо нижче.
Інгредієнти:
- яєчний білок – 2 штуки;
- цукровий пісок – 110 грамів;
- дріжджі сухі — 2 пакета;
- вода — 150 мілілітрів.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність на 100 грамів: 175 ккал.
Приготування:
- Розчиняємо дріжджі у воді і залишаємо на п'ять хвилин. Додаємо білок, все змішуємо і ставимо на плиту.
- Засипаємо в каструлю цукровий пісок і кожні дві хвилини перемішуємо. Цукор повинен розчинитися.
- Варимо суміш, не перестаючи помішувати. Коли вона придбає сірий колір і густину, прибираємо з печі і остуджуємо.
- Остиглу суміш використовуємо для рису або прибираємо в холодильник.
Заправка з винного оцту
Розглянемо нижче етапи приготування смачної заправки.
Інгредієнти:
- винний оцет — 2 великі ложки;
- вода — 155 мілілітрів;
- цукровий пісок — 2 маленьких ложки;
- сіль — 1 маленька ложка.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність на 100 грамів: 173 ккал.
Як робити:
- Розмішуємо оцет з водою, цукром і сіллю. Ставимо отриману консистенцію на маленький вогонь.
- Постійно помішуємо і чекаємо, поки цукор не розчиниться у воді. Це має настати до того, як вода почне кипіти.
- Як тільки цукор розчиниться, забираємо все з вогню і охолоджуємо. Використовуємо готову просочення для крупи: поливаємо і залишаємо хвилин на п'ять. Так рис швидко склеїться і зможе стати частиною смачного і якісного японського делікатесу.
Варіант з лимоном
Російські кухарі сьогодні всіляко експериментують з приготуванням японського ласощі. Це стосується насамперед заправки. Нижче подивимося, як зробити сушидзу з додаванням лимона.
Інгредієнти:
- рисовий оцет — 1 маленька ложка;
- цукор і сіль — 1 маленька ложка;
- сік лимона — 2 маленькі ложки;
- вода — 155 мілілітрів.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність на 100 грамів: 173 ккал.
Як готувати:
- Варимо суміш з оцту з цукром, сіллю і лимоном протягом деякого часу. Постійно помішуємо, щоб вийшла однорідна клейка консистенції.
- Коли частинки цукру розчиняться, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Використовуємо суміш для подальшого готування тільки в охолодженому вигляді.
Корисні поради
- Щоб зробити смачний сушидзу, потрібно брати тільки свіжі продукти. Це стосується соєвого соусу і горіхів. Тільки так можна отримати апетитний і безпечний продукт.
- Щоб вийшов хороший соус для склеювання рису, потрібно дочекатися повного розчинення цукру у воді під час готування.
- Завжди слід пробувати на смак заправку. Саме від неї залежить якість отриманого страви.
- Якщо немає спеціального рисового маринаду для сушидзу, можна замінити його на звичайний яблучний або білий винний оцет.
- Ні один інгредієнт не можна виключати, можна тільки замінити. Особливо це стосується лимонного соку і маринаду.
- Слід використовувати лимон з тонкою шкіркою. В ньому буде більше соку, і соус вийде смачніше.