26 март 2019 2 657

Калорійність суші та ролів: повний огляд

Неможливо уявити собі японську кулінарну культуру без різноманітних ролів.

Хоча знавці східної кухні вважають, що це не тільки японська закуска, але і корейська.

Корейці навіть внесли ряд гастрономічних нововведень в це блюдо, доповнивши список продуктів з яких готують роли рядів фруктів і овочів, а також курячими яйцями.

Зокрема з них готують омлет, який потім начиняють різними харчовими композиціями і скручують.

Скручування — це самий відповідальний і складний процес у приготуванні цієї страви.

Практично не зустрічається кулінар, у якого б це вийшло з першого разу акуратно і чітко.

Ритуал скручування залежить не тільки від майстерності кухаря, але і від спеціальних кухарських примочок японської кухні у вигляді спеціального килимка з бамбука.

З його допомогою і формують сам рол.

Отриманий рол або скручений рулет потім розрізається на порції.

Тобто це блюдо, цілком може вважатися звичайним рулетом в європейському розумінні сенсу цього кулінарного блюда.

За традицією, вкоріненою ще в Японії, стандартною порцією ролів вважається 6 шматочків загальною вагою близько 250 р.

Порцію таких розмірів прийнято замовляти в ресторанах японської кухні.

Вихідними компонентами для традиційних японських ролів є:

  • відварений рис;
  • лист морської водорості норі;
  • шматок м'яса морської риби.

На кожному етапі приготування є свої технологічні тонкощі.

Рис слід не просто відварити, а розварити його до консистенції кашки.

Це необхідно для того, щоб одержаний рисовий м'якуш не розвалювався і не расползался при укатывании в рулет.

Саме рулет звучить звичніше для європейського вуха при позначенні такого кулінарного блюда.

Слово ж рол англійського походження, тому що перша сенсаційна популярність до страв японської кухні прийшла в США.

Як приготувати шоколадний кекс в мультиварці, читайте в цій цікавій статті.

Рекомендуємо прочитати цю статтю про те, які продукти, що підвищують гемоглобін.

Читайте тут:#deletetag#/pitanie/pravilnoe-pitanie/kak-prigotovit-selbderey.htmlщо можна приготувати з селерою.

В Америці спочатку шалено полюбили суші, а вже потім почали самостійно експериментувати і допрацьовувати японські страви.

Саме в ході цих фантазій американських кухарів і з'явилися види Філадельфія і Каліфорнія.

Вже за назвами цих закусочних страв можна розпізнати батьківщину їх походження.

До відварювання рис треба ретельно промити так, щоб вода перестала бути каламутною від рисового крохмалю.

А в кінці промитий рис необхідно занурити в холодну воду на підлогу години.

Потім вода зливається, і починається сама варіння рису.

Після закипання рис варять не більше 25 хвилин, закривши каструлю кришкою, і збавивши вогонь.

Рис не солять, його змішують з рисовим оцтом. На 2 склянки рису необхідно 3 столових ложки такого оцту і близько 2,5 літрів води без обліку води для його промивання.

Ясно, що начинкою для них, є традиційне в Японії блюдо суші, калорійність якого становить як і роли Філадельфія 142 ккал на 100 грам.

Вийшла порція суші загортається в лист норі або в соєву папір.

Перший варіант набагато корисніше і смачніше другого, так як калорійність таких ролів нижче.

До того ж, норі дорожче соєвого папери.

Роли, загорнуті в соєву папір, ще прийнято обсмажувати до апетитної скоринки в киплячому маслі, попередньо вмочивши в клярі, або паніруючи в сухарях.

Можна також приготувати запечені роли, але пам'ятайте їх калорійність складе близько 200 ккал на 100 грам.

Класичним варіантом в цьому блюді, вважається сира морська риба і представники ракообразной морської фауни.

Це можуть бути креветки, м'ясо крабів, вугор, сьомга, форель, лосось і морський окунь. Припустимо ,якщо це будуть роли з вугром, їх калорійність складе 100 ккал.

В японських ресторанах, розташованих у Європі до таких роллам часто подають різні приправи і соуси, ніяк не пов'язані з традиціями японської кулінарії.

Як один з варіантів добавки до класичних низькокалорійним роллам може бути соус з копченої червоної риби.

Рецепт його приготування нескладний. Беруть 150 г м'якого козячого сиру. Його слід розім'яти виделкою, а потім змішати з 2 столовими ложками соку з лимона.

У цю суміш додають 40-50 г дрібно нарізаної копченої сьомги або лосося. Для краси посипають зеленню.

Калорійність цього японському страви з лососем, буде становити 128 ккал на 100 грам, а от якщо Ви захочете ролл з огірком, пам'ятайте, його калорійність буде складати близько 100 ккал.

Харчова цінність ролів Філадельфія

Зіткнувшись з рецептом страви з таким соусом, кулінарний знавець відразу ж визначить, що європейська імпровізація рецепта ролів Філадельфія.

Цей вид ролів з 70-х років минулого століття вважається самим популярним у США.

Своєю назвою він зобов'язаний м'якого сиру Філадельфія.

Початковий етап приготування нічим не відрізняється від процесу приготування традиційних.

Точно також відварюється рис.

Нововведення починаються на етапі формування начинки.

До її складу входить крім рису ще авокадо і 200 р. сиру Філадельфія на ті ж 2 склянки рису.

З цих компонентів готується рулет і укочується в лист норі.

Отриманий в результаті рулет загортається в філе сьомги або форелі.

Риба може бути малосольною або навіть копченої.

Необхідну кількість філе 300 р.

Калорійність 100 г порції Філадельфія буде майже 145 ккал, якщо ж Ви хочете приготувати рол Філадельфія з огірком, його калорійність становитиме 142 ккал на 100 грам.

По складу страви видно, що основна частина калорій в ньому припадає на сирну начинку з Філадельфії з відсотком жирності, рівним 70% від ваги самого сиру.

Таблиця калорійності ролів

Назва Ккал Б Ж У
Авокадо рол 140.0 ? 5.7 ?
Роли Каліфорнія 403.0 16.2 14.5 51.5
ролл з огірком 136.0 ? ? ?
рол з гострим тунцем 290.0 ? 11.0 ?
рол з лолосем і авокадо 304.0 ? 8.7 ?
рол з тунцем 184.0 ? 2.0 ?
рол з угорем і авокадо 372.0 ? 17.0 ?
Роли Філадельфія 390.0 23.4 13.3 44.2


Філадельфія не є абсолютним рекордсменів по калорійності.

Хоча його калорійність і вище калорійності ролів під назвою Темпура.

Його відносять до гарячих роллам.

Готовий рол на заключному етапі обсмажують в рослинному маслі.

У готової порції вагою 100 г гарячих ролів всього 130 ккал.

Але в даному випадку калорійність залежить від складу начинки і кляру для обжарювання.

Якщо він яєчний, то калорійність порції цілком може дорости до 155-160 ккал на 100 г на порцію.

По калорійності випереджає ці два види ролів — «Каліфорнія».

Калорійність 100 г порції такої страви, становить близько 215-220 р.

Пояснюється це складом начинки Каліфорнія.

До її складу обов'язково входить ікра летючої риби, філе тунця і майонез в якості заправки.

Крім цього калорійне м'якоть авокадо і креветки.

Якщо ж Ви хочете «легкий» рол, він же овочевий, його калорійність складає близько 35 ккал на 100 грам.

Відео десерт

У цьому відео,Ви дізнаєтеся, як можна швидко і легко приготувати рол в домашніх умовах.

Що ще почитати: