02 март 2019 246

Як приготувати роли з вугром в домашніх умовах

Копчений вугор – це дуже поширений морський делікатес, який використовується в японській та китайській кулінарії. Найбільш часто його використовують для приготування суші та ролів, так як він має настільки неповторним смаком і ароматом, що одного разу спробувавши його – ви вже ні з чим його не сплутаєте.

До речі, роли, приготовані з копченим вугром, є одними з найпопулярніших і затребуваних у всьому світі. Навіть ті, хто не є фанатами ролів, не можуть залишитися байдужими до цього блюда у поєднанні з вугром. Сам по собі вугор має солодкуватий смак і при його використанні завжди користуються «Нагі-соусом».

Вугор, як і більшість морепродуктів, дуже корисний, але тільки той, який правильно приготований. Так як, насправді, вугор отруйний. І правильно приготувати його можуть тільки професійні кухарі. Саме тому купувати його слід тільки в перевірених магазинах і тільки після термічної обробки, тобто вже копченим.

Сьогодні ми поговоримо про домашньому приготуванні такого делікатесу, як рол з вугром, але, для початку, давайте розберемося, що ж собою являє рол.

Роли – це рулети, що складаються з японського рису, пресованих сухих водоростей Норі» і риби або морепродуктів. Роли бувають двох видів: вивернуті і загорнуті. Останні – це ті, у яких водорості знаходяться зверху, а у вивернутих «Норі» знаходиться всередині рулету.

Прикрасою для вивернутих ролів можуть служити: кунжут, ікра «Тобика» (це ікра летючої риби). Чи є рецепт знаменитого ролу з вугром «Зелений Дракон» — він прикрашається зверху авокадо.

Є різновиди гарячих ролів: це вивернуті смажені роли, іноді зустрічаються ті, які обсмажуються в клярі.

Де купити вугра

Копчений вугор для приготування ролів можна купити в спеціалізованих інтернет-магазинах, а так само в магазинах, що спеціалізуються на продажі японських продуктів.

Так як копчений вугор, в основному, доставляється безпосередньо з Японії або Китаю, при покупці варто звертати увагу, в першу чергу, на ті, які знаходяться в стадії глибокої заморозки і були упаковані під вакуумом або ж газовому середовищі. Вони найменш схильні до псування.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
листи «Норі» - 5 шт.
рис для суші - 1 ст.
хрін «Васабі» - за смаком
соєвий соус - за смаком
огірок свіжий - 1-2 шт.
авокадо - 1 шт.
копчений вугор - 1 уп.
ікра Тобіко» - для прикраси
рисовий оцет - 75 мл
сіль, цукор - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 173 Ккал

Приготування ролів з вугром в домашніх умовах:

  1. Один з найбільш важливих етапів у приготуванні ролів – це правильна підготовка рису. При його варці необхідно дотримуватися наступну пропорцію: на 1 склянку рису береться 250 мл води. Для початку промити рис у декількох водах, а потім залийте водою і поставте на вогонь. Відразу після закипання зменшіть вогонь до мінімального і накрийте каструлю кришкою. Через 6 хвилин зніміть каструлю з вогню і загорніть у рушник – нехай дійде;
  2. Тим часом приготуйте заправку для суші. Для цього змішайте 2 ст. л. рисового оцту, 2 ст. л. фільтрованої води, 1 ст. л. цукру і щедру щіпку солі. Трохи прогрійте заправку і розмішайте до однорідності;
  3. Влийте приготовану заправку в рис і перемішайте його за допомогою лопатки, роблячи різкі ріжучі руху. Після того, як рис охолоне – він буде повністю готовий;
  4. Далі займіться приготуванням начинки для ролів. Копчений вугор наріжте тонкими смужками. Авокадо очистіть від шкірки і кісточки і наріжте соломкою. Ікру просто відкрийте (якщо вона була заморожена – розморозьте);
  5. Приступаємо до формування ролів. Застеліть бамбуковий килимок харчовою плівкою. Поверх плівки покладіть лист норі (блискучою стороною до низу). Змочіть Руки в оцтовій воді, і наберіть невелику кількість рису. Рівномірно розподіліть рис по листу «Норі», залишаючи при цьому один край вільним;
  6. По центру рису покладіть начинку з копченого вугра, авокадо та ікри летючої риби;
  7. Вільний край «Норі» злегка змочіть оцтовою водою, а потім приступайте до згортання рулету. Згортайте його вступниками обертальними рухами, із зусиллям притискаючи;
  8. Далі покладіть сформовані рулети на дошку і наріжте за допомогою дуже гострого ножа на невеликі порційні шматочки;
  9. Готові роли подаються до столу з соєвим соусом, японським хріном «Васабі» і маринованим імбиром.

Рол з вугром під назвою «Дракон»

Інгредієнти:

  • пресовані листи «Норі» — 1 шт.;
  • рис для суші – 100 г;
  • рисовий оцет;
  • цукор-пісок;
  • сіль поварена;
  • копчений вугор;
  • авокадо;
  • свіжий лосось;
  • сир «Филаделифия».

Тривалість приготування: 50 хв.

Енергетична цінність на 100 г: 180 кКал.

Покрокове опис:

  1. Відваріть рис для суші, відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці;
  2. Приготуйте рисову заправку. З'єднайте рисовий оцет, цукор, сіль, цукор і невелику кількість води;
  3. Вилийте приготовлену заправку на злегка теплий рис і різкими ріжучими рухами перемішайте. Для перемішування використовуйте силіконову лопатку;
  4. Покладіть лист пресованих водоростей на бамбуковий килимок (шорсткою стороною до верху). На нього рівномірним шаром нанесіть охладившийся рис. Не забудьте залишити 2-3 см вільного краю;
  5. Акуратно переверніть аркуш «Норі». Рис при цьому повинен виявитися знизу, на килимку;
  6. На той край «Норі» викладіть начинку з нарізаного смужками авокадо і свіжого лосося. Нанесіть Поверх начинки смужку з м'якого сиру «Філадельфія»;
  7. Поверніть рол в рулет і наріжте його на 4 порційних шматка;
  8. Поверх кожного шматочка покладіть по шматочку копченого вугра, нарізаного смужками;
  9. Викладіть готові роли на блюді у формі дракона і прикрасьте на свій розсуд. Рекомендується присипати його зернами кунжуту. Подавайте до столу з соєвим соусом і імбиром.

Роли з копченим вугром, авокадо і лососем «Урамакі»

Складові:

  • рис для суші – 1 ст.;
  • рисовий оцет і коричневий цукор;
  • «Норі» листи – 5 шт.;
  • огірок свіжий – 1 шт.;
  • авокадо свіжий – 1 шт.;
  • філе лосося (свіжа) – 200 г;
  • копчений вугор – 150 г;
  • маринований імбир.

Тривалість приготування: 50 хв.

Кількість кКал на 100 г: 177.

Поетапне опис приготування:

  1. Рис промийте в декількох водах і відваріть протягом 10 хвилин. Співвідношення рису і води: 1/1,5;
  2. Додайте до рису спеціальну заправку, приготовану з рисового оцту, темного цукру і води.
    Співвідношення інгредієнтів: 2/2/2;
  3. Філе лосося очистіть від шкірки і наріжте на смуги;
  4. Свіжі огірки очистіть від шкірки і наріжте брусочками;
  5. Авокадо так само очистіть від шкірки, звільніть від кісточки. Наріжте підготовлений плід на такі ж брусочки, як і огірок;
  6. Лист «Норі» розрівняйте на бамбуковому килимку і рівномірно покрийте рисом (товщина шару повинна становити до 2 см). Акуратно переверніть аркуш так, щоб рис опинився знизу, на килимку;
  7. На водорості викладіть смужки авокадо, огірки, філе лосося і шматочки копченого вугра;
  8. Поверніть лист в рулет і акуратно наріжте на роли;
  9. Роли «Урамакі» подаються до столу з темним класичним соєвим соусом і маринованим імбиром.

Гарячі роли з вугром

Компоненти для приготування:

  • рис – 200 г;
  • норі – 3 аркуша;
  • вугор копчений – 200 г;
  • «Унагі» соус;
  • білі панірувальні сухарі;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • рослинна рафінована олія – для смаження.

Час приготування: 40 хв.

Харчова цінність на 100 г: 200 кКал.

Покрокове опис:

  1. Лист «Норі» покладіть блискучою поверхнею до коврику і покрийте шаром заздалегідь відвареного рису, залишаючи 2 см вільного краю «Норі» для склеювання ролу;
  2. На середину рису видавіть смужку соусу «Унагі» і шматочки копченого вугра;
  3. Поверніть лист в рулет і наріжте за допомогою гострого ножа на 3-4 шматочка;
  4. Готові шматочки обваляйте в панірувальних сухарях, потім умочіть у збите яйце;
  5. Обсмажте запаніровані роли на розпеченому рослинному маслі і подавайте до столу, неодмінно в гарячому вигляді. При подачі до столу доповніть роли класичним соєвим соусом і пелюстками маринованого імбиру.

Круасани з готового, листкового тіста — простий рецепт вишуканої французької випічки, яка стала кулінарним символом Парижа.

Цікаві та незвичайні рецепти макаронів з сосисками тут.

Під час дієти так хочеться чогось смачненького, тому ми підготували цілу колекцію смачних смузі, які не завдадуть шкоди вашій талії.

Рол «Вершковий вугор»

Інгредієнти для приготування:

  • відварений рис для суші – 1 чашка;
  • заправка для рису (оцет, цукор, сіль, вода);
  • вугор копчений – 150 г;
  • сир м'яких сортів – 100 г;
  • пресовані водорості «Норі» — 4 аркуша;
  • огірок свіжий – 2 шт.;
  • насіння кунжуту – 1 ч. л.;
  • авокадо – 1 шт.

Тривалість приготування: 30 хв.

Харчова цінність на 100 г: 205 кКал.

Приготування:

  1. Лист «Норі» покладіть на, застелений харчовою плівкою, бамбуковий килимок. Лист повинен лежати блискучою стороною вниз;
  2. Покрийте лист рівномірним шаром заздалегідь відвареного і заправленого спеціальної заправкою рису, обов'язково залишаючи 3 см вільного краю (він необхідний для склеювання рулету в момент його формування);
  3. Свіжий огірок необхідно обов'язково очистити від шкірки і нарізати по всій довжині брусочками. Точно так само необхідно подрібнити і плід авокадо;
  4. Копчений вугор слід нарізати смужками середньої товщини;
  5. На шар рису викладіть смужку з м'якого сиру, поруч з нею розкладіть шматочки огірка, авокадо і вугра;
  6. Акуратно скрутіть лист в рулет. Це необхідно робити поступальними рухами, намагаючись з невеликим зусиллям притиснути рулет в момент скручування. З придавливанием не переборщіть – начинка не повинна вилазити з рулету;
  7. Сформований рулет наріжте на 5 частин, обваляйте в кунжутного насіння, красиво викладіть на блюдо і подавайте до столу.

Чим замінити вугор

Вугор – це настільки делікатесний морепродукт, що повноцінно замінити його не можна нічим. Але все ж, якщо у вас його немає в наявності, його можна замінити на більш доступні морепродукти, такі як: копчена сьомга, креветка, сніжний краб або ж тунець.

Смак у ролів, приготованих з заміною, звичайно ж, буде кардинально відрізнятися від оригіналу, але вас не розчарує.

Що ще почитати: