Як смачно приготувати макарони з грибами
Борошняні вироби під назвою макарони є невід'ємною частиною нашої кулінарії, оскільки за частотою використання їх можна прирівняти до картоплі.
Практично кожен з нас з раннього дитинства любить гарячі ріжки, бантики або трубки з вершковим маслом, зверху посипаних цукром. З віком смаки дещо змінюються, і тепер ми готуємо макарони з грибами, беконом, сиром і різними соусами, більше схожими на італійську пасту.
Рецептів і способів приготування цієї страви практично не злічити, але у кожної господині є на прикметі кілька найулюбленіших в її родині. Іноді макарони з грибами можна приготувати так смачно і красиво, що не соромно поставити навіть у центр урочистого столу, нарівні із запеченою качкою або молочним поросям.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спагетті - | 400 г |
сир - | 100 г |
печериці - | 250 г |
цибулина - | 1 шт. |
масло вершкове - | 110 г |
масло пісне - | 50 мл |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 94 Ккал |
Дуже просте і швидке блюдо виходить з відварних макаронів з смаженими печерицями та цибулею, посипане будь-яким твердим сиром. Як ви бачите, мінімальний набір продуктів, але з нього виходить повноцінний обід.
Споліскуємо печериці і рубаємо тонкими слайсами, порізавши навпіл.
Якщо є необхідність – зчищають верхній шар. Цибулю чистимо мокрими руками і нарізаємо півкільцями.
Наливаємо масло в сотейник, прогріваємо і підсмажити до рум'яного кольору, підкладаємо гриби і смажимо до повного випаровування вологи, періодично помішуючи.
У закипающую просолену воду занурюємо макарони і відварюємо згідно з вказівками на упаковці.
Відкидаємо їх на друшляк, кладемо вершкове масло і перемішуємо, додаємо підсмажені гриби з цибулею.
Викладаємо макарони з грибами на красиве плоске блюдо, притрушиваем тертим сиром і подаємо до столу.
Макарони з грибами у вершковому соусі
Складові:
- бантики – 520 г;
- білий гриб – 250 г;
- вершки – 100 мл;
- олія лляна – 3 ст. л.;
- сир – 150 г;
- часник – 2 шт.;
- цибулина – 1 шт.
Виготовлення: 45 хвилин.
Енергетична цінність: 105.5 Ккал/100 р.
Розморожуємо повністю гриби. Щоб прискорити процес, можна залити їх на кілька хвилин теплою водою. Нарізаємо гриби кубиками, наливаємо масло в сковороду і смажимо, поки волога повністю не піде.
Очищаємо цибулю подрібнюємо, підкладаємо в сковороду і обсмажуємо. Через десять хвилин вливаємо холодні вершки, видавлюємо через прес часник і протушиваем соус сім – вісім хвилин.
Відварюємо бантики до напівготовності, зливаємо через сито, перекладаємо в сотейник з соусом і готуємо всі разом ще п'ять хвилин. У каструлю з водою можна капнути оливкової олії, щоб вони не злиплися.
Перекладаємо готові макарони з грибами у вершковому соусі у велику тарілку, притрушиваем тертим сиром і свіжою зеленню. Якщо у вас не знайшлося пармезану, його можна замінити будь-яким іншим сиром твердих сортів.
Спагеті з грибами в сметанному соусі
Існує думка, що від макаронів можна погладшати, і багато дівчат намагаються уникнути їх вживання. Насправді ця думка помилкова, поправитися можна не від макаронів, а від доповнень до цього блюда: грибів, сметани, сиру, вершкового масла. Але якщо все їсти в міру, то ніякої шкоди для фігури не буде.
Складові:
- ріжки – 300 г;
- гливи – 220 г;
- домашня кісломолочка – 3 ст. л.;
- рафінована олія – 2 ст. л.;
- сіль, перець – щіпка;
- сир – 220 г;
- помідори – 2 шт.;
- цибулина – 1 шт.
Виготовлення: 50 хвилин.
Енергетична цінність: 107 Ккал/100 р.
Підсмажуємо на розігрітому маслі нашатковану кубиками цибулю до прозорості. Помідори миємо й натираємо на тертці. Отриману кашку викладаємо до цибулі і протушиваем до загустіння.
Гливи миємо й нарізаємо довгою соломкою, відправляємо слідом за томатом. У закипающую воду занурюємо і варимо макарони відповідно до інструкції на упаковці, періодично помішуючи.
Коли соус протушкується десять – п'ятнадцять хвилин, додаємо домашню сметану і спеції за смаком.
З макаронів зціджуємо воду, викладаємо їх у сотейник з готовим сметанно-томатним соусом, перемішуємо і готуємо ще п'ять – сім хвилин. В кінці макарони з грибами в сметанному соусі посипаємо тертим сиром і залишаємо настоятися під кришкою.
Соус для томатної пасти який можна подавати з різних блюд.
Найсмачніший рецепт пирога на кефірі з яблуками тут.
Тушкована курка в мультиварці — приготувати таку страву дуже просто, якщо знати кілька секретів.
Макарони з куркою і грибами
Мушлі з курятиною – відмінне поєднання. Це дієтичне м'ясо, приготоване в грибному соусі, стає ніжним, м'яким і в теж час смачним. Гриби краще всього брати лісові: сморчки або лисички, але і звичні тепличні теж підійдуть.
Складові:
- черепашки – 400 г;
- лисички – 300 г;
- біле м'ясо курки – 230 г;
- сир – 100 г;
- сіль – за смаком;
- вершки – 100 мл;
- олія – 1 ст. л.;
- кріп – пучок.
Виготовлення: 70 хвилин.
Енергетична цінність: 101 Ккал/100 р.
Чистимо цибулю і рубаємо спеціальним ножем, закладаємо в сотейник і пасеруємо три – чотири хвилини. Попередньо відварені лісові гриби шаткуємо навпіл, якщо вони занадто великі. Додаємо до цибулі.
Курячу грудинку промиваємо і розбираємо на довгі брусочки, теж кладемо в зажарку. Всю масу вимішуємо і тушкуємо десять хвилин. Вливаємо холодні вершки, притрушиваем сіллю, підготовленими спеціями і даємо доготовиться ще шість хвилин.
Відварюємо макарони, зливаємо воду і додаємо в курино-грибний соус. Ретельно вимішуємо, засипаємо макарони з куркою і грибами товстим шаром сиру з кропом.
Паста з грибами і сиром
Цей рецепт досить простий. Достатньо купити набір продуктів і порадувати близьких смачною стравою на вечерю.
Складові:
- макарони – 350 р.;
- сир – 100 г;
- гриби – 100 г;
- маргарин – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- сіль, перець – щіпка;
- біле вино – 2 ст. л.;
- молоко – 150 мл
Виготовлення: 30 хвилин.
Енергетична цінність: 108 Ккал/100 р.
Попередньо помиті і нашатковані гриби обсмажуємо разом з подрібненим часником на розтопленому маргарині. Спагетті проварюємо в просоленої воді. Додаємо до грибів охолоджені вершки, охолоджене біле вино і спеції. Всю масу тушкуємо п'ятнадцять хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригоріла.
Зливаємо воду зі спагеті і відразу ж відправляємо їх до готового соусу, перемішуємо, засипаємо сиром, знову промешиваем і даємо постояти під кришкою не менше десяти хвилин, щоб макаронні вироби наїлося ароматами вершково-грибного соусу. За бажанням, перед подаванням страву можна посипати подрібненою кінзою або базиліком. Смачні макарони з грибами і сиром готові до вживання.
Корисні поради
- Пасту поливати соусом необхідно перед самою подачею до столу, щоб вона не засмутилася і не перетворилася на кашу;
- Куряче м'ясо краще використовувати свіже або охолоджене, якщо взяти заморожене, то воно вийде більш жорстким;
- Досвідчені кулінари радять під час додавання вершків в соус вогонь вимкнути зовсім. Так вони не згорнуться і не розшарується;
- Макарони з грибами додайте в соус напівготовими, вони дійдуть в гарячому сотейнику.
Приємної трапези!