Як приготувати італійську пасту з яловичиною
Паста – одне з найсмачніших страв італійської кухні, який зараз користується великою популярністю у світі. Однак багато хто вважають цю страву ресторанним і не вірять у те, що його можна легко приготувати вдома. Ми спробуємо довести протилежне!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
суміш італійських трав - | 1 пучку |
вершки - | 100 мл |
соєвий соус - | 2 ст. л. |
сіль і перець - | за смаком |
олія оливкова - | 5 ст. л. |
лимонний сік - | 1 ст. л. |
вино біле сухе - | 1 склянка |
масло вершкове - | 50 г |
часник - | 5 зубчиків |
цибулю - | 1 шт. |
макарони - | 300 г |
яловичина - | 500 г |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 295 Ккал |
Готування слід починати з маринаду. Для цього потрібно змішати соєвий соус, оливкова олія, лимонний сік, півсклянки вина і 3 зубчики нарізаного часнику. Далі нарізаємо тонкими шматочками м'ясо і заливаємо його отриманим маринадом, після чого відправляємо в холодильник на півгодини. Не забудьте накрити м'ясо кришкою, щоб холодильник не пропах часником.
Після цього нарізаємо дрібно цибулю і часник. Кладемо їх в сковороду, заливаємо оливковою олією і смажимо до золотистого кольору. У процесі смаження додаємо суміш італійських трав.
Через п'ять хвилин після того, як почали смажити цибулю з часником, додаємо до них м'ясо і смажимо ще 3 хвилини. Далі заливаємо півсклянки вина і тушкуємо ще хвилин 10-15. Потім вливаємо вершки і залишаємо тушкуватися хвилин на 10. Паралельно починаємо варити макарони – бажано використовувати плоскі, щоб було більше схожості з оригінальним стравою.
Як зваряться макарони, додаємо до вже відключену сковороду вершкове масло і, як тільки воно розтане – перемішуємо. Потім відправляємо туди ж макарони і знову перемішуємо.
Паста готова. Після цього її можна викладати на тарілку і приступати до трапези.
Крім того, можна додати в пасту трохи сиру – 100-200 грам. В ідеалі, потрібно використовувати сир дор-блю, але можна і замінити його.
Паста пенне з яловичиною і томатним соусом від Джеймі Олівера
Час приготування – 2 години.
Калорійність – 215 ккал/100 р.
Для початку ставимо на вогонь два літри води, щоб закипіла. Далі нарізаємо м'ясо, різати його потрібно пластинками не товщі 1 сантиметра і не більше 3 сантиметрів в ширину і в довжину – в ідеалі треба нарізати прямокутниками, ніж квадратами.
Далі чистимо цибулю та нарізаємо його вздовж волокон. Після починаємо варити макарони – засипаємо їх у воду, солимо і перемішуємо. Чекаємо, поки вони вскипят, знову перемішуємо і, збавивши вогонь, варимо до готовності. Приготування макаронів займе близько 10-15 хвилин. Не забудьте поглянути на упаковку від макаронних виробів – можливо, там є докладний спосіб приготування саме для цього сорту.
Наступною справою розігріваємо в сковороді оливкову олію, обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки. Потім додаємо м'ясо, солимо, перчимо і вливаємо томатний соус, після чого тушкуємо все на повільному вогні, поки не зваряться макарони.
Як все буде готове страву можна подавати на стіл. Першим ділом на тарілку викладаються макарони, а зверху соус з м'ясом.
Рецепт приготування пасти з яловичиною та грибами під сиром
Час приготування – 2,5 години.
Калорійність – 380 ккал/100 р.
Увага! В кінці рецепта вказані декілька способів використання сиру в цьому рецепті.
Для початку промиваємо м'ясо і нарізаємо його маленькими кубиками. Далі наливаємо в сковороду олію і обсмажуємо на ньому яловичину на середньому вогні до готовності, солимо і перемішуємо. Важливо – м'ясо не пересушувати, інакше воно вийде жорстким.
Далі беремо гриби, ретельно їх промиваємо та нарізаємо приблизно такими ж за розміром шматочками, що і яловичину. Беремо окрему сковорідку і обсмажуємо на ній гриби – потрібно, щоб випарувалася вода. Далі їх солимо або ж посипаємо грибною приправою, якщо вона є.
Потім беремо глибоку сковорідку і змішуємо в ній гриби з м'ясом. Якщо впевнені, що одна з використовуваних сковорідок досить глибока, а тут вистачить і десяти сантиметрів вглиб, то змішуємо прямо в ній. Ставимо сковорідку на вогонь і додаємо майонез і сметану, ще підливаємо води – 3-4 столові ложки буде достатньо. Тушкуємо все 20-30 хвилин, не забуваємо помішувати.
Поки все тушкується – варимо локшину (можна і не тальятелле). Наливаємо для цього воду в каструлю, солимо і ставимо на вогонь. Коли закипить, акуратно опускаємо туди локшину і також акуратно помішуємо, поки не зваряться – це займе 3 хвилини.
Після цього дістаємо локшину і кладемо в друшляк, де з неї повинна стекти вся вода, перекладаємо в зручну посуд і додаємо вершкове масло, після чого акуратно перемішуємо.
Паста готова – приємного апетиту!
Способи використання сиру:
- По-перше, можемо відкласти його до тих пір, поки не буде готове страву і, коли воно обов'язково гарячим) буде подано – натерти над ним сир;
- Другий спосіб – додати його в соус в самому кінці гасіння;
- Третій – якщо сир досить м'який, його можна додати локшину відразу після готування разом з вершковим маслом, але в цьому випадку, коли страва охолоне – залишаться шматки сиру, тому при цьому способі його треба буде з'їсти відразу.
Рекомендації італійських кулінарів
- Перед подачею пасти бажано розігріти тарілки, інакше страва швидко охолоне, що погано позначиться на смаку;
- Кращий сир для пасти – дор-блю;
- З пастою відмінно поєднується червоне вино, що робить її чудовим блюдом для романтичного побачення.
Приємного апетиту!