15 март 2019 3 430

Як смачно приготувати макарони з овочами

Приготувати смачно можна навіть звичайні макарони, а з додаванням овочів і грамотно підібраних приправ їх можна перетворити в справжній кулінарний шедевр.

Простий і швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
паста (спагеті) - 400 г
невелика морква - 200 г
15% вершки - 200 мл
солодкий болгарський перець - 1 шт.
цукіні - 1 шт.
цибулина - 1 шт.
масло - 20 г
сіль, приправи, перець - на свій смак
вершковий сир - 55 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал
Коли хочеться приготувати легке блюдо, на допомогу приходять овочі. А вдале поєднання з макаронними виробами дає їм абсолютно іншої смаковий відтінок.

Поетапне приготування макаронів з овочами:

  1. Поставити варитися спагетті і в кінці відкинути на сито або друшляк;
  2. Нашаткувати соломкою перець з морквою. Обсмажити і додати нарізану півкільцями цибулину;
  3. Цукіні також нарізати соломкою, покласти в сковороду до інших овочів. Влити кілька ложок води (можна відвар від макаронів) приправити спеціями за смаком і тушкувати;
  4. В кінці теплової обробки влити вершки, додати масло і сир;
  5. Готовий вершково-овочевий соус змішати з пастою і подати в гарячому стані.

Сирники із сиру в мультиварці — корисний і смачний сніданок для дітей і дорослих.

Рецепт індички в сметанному соусі — дієтичне м'ясо, приготоване з вершками стане ще ніжніше, але в той же час не втратить своїх властивостей.

Котлети з яловичого фаршу — приготуйте їх на нашу рецептом.

Спагетті «Болоньєзе»

Безумовно, Італія – королева макаронних виробів і щоб насолодитися смаком традиційної кухні зовсім необов'язково залишати країну.

Склад інгредієнтів:

  • сіль;
  • олія оливкова – 85 мл;
  • натертий пармезан – 150 гр.;
  • червоне вино (сухе) – 1 склянка;
  • цибулина;
  • мелений перець (чорний);
  • цукровий пісок – 10 гр.;
  • морква;
  • спагетті – 450 гр.;
  • пучок селери;
  • часник – 3 зубка;
  • стиглі помідори середнього розміру – 5 шт.;
  • будь фарш – 450 гр.

Час приготування італійської страви: 40 хвилин.

Кількість калорій: 208.17 ккал на 100 гр. готової пасти.

Поетапний процес приготування макаронів по-італійськи:

  1. Наповнити велику каструлю 3 л води, закип'ятити, насипати морську сіль (0.5 ст. л.) і влити оливкову олії (30 мл). Покласти пасту, за готовність відкинути виріб на друшляк;
  2. Моркву, часник і цибулю подрібнити. Розігріти кілька ложок оливкової олії і обсмажити цибулю до прозорості, а потім інші інгредієнти. Тушкувати до м'якості. Додати фарш і смажити без утворення грудок близько 8 хвилин;
  3. У ошпарених помідор зняти шкірку дрібно нарізати кубиками. Вимитий і обсушенный селеру подрібнити. Інгредієнти додати в сковороду до попередніх овочів, додати цукор і влити вино. Залишити в киплячому стані на повільному вогні 15 хвилин.

Спагетті можна подати двома способами:

  1. Викласти їх на сковороду і кілька разів перевернути, щоб страва змішалося з овочевим соусом;
  2. Подавати обидві частини страви окремо.

Крім цього, «Болоньєзе» подають з тертим пармезаном, а саме страву посипають свіжомеленим чорним перцем.

Макарони з куркою і овочами

Зазвичай макарони подають як гарнір, але не в цьому випадку. Блюдо, приготоване за цією рецептурою, можна подати самостійно.

Склад продуктів:

  • свіжозмелений чорний перець;
  • морква – 2 шт.;
  • філе курки – 400 гр.;
  • сіль;
  • ріжки – 350 гр.;
  • масло – 80 мл;
  • соус соєвий – 4 ст. л.;
  • пучок зелені;
  • помідори тверді – 250 гр.;
  • зелена цибуля – 4 пера;
  • цибуля – 2 шт.;
  • болгарський перець – 250 гр.;
  • зубчик часнику.

Час готування: годину.

Калорійність 100 гр. готового страви: 148.93 ккал.

Поетапний процес:

  1. Філе розрізати на тонкі смужки;
  2. Обсмажити курку і перші 5 хвилин не перевертати;
  3. Нарізати півкільцями перець з цибулею, крупно натерти моркву;
  4. Овочі додати до курки і перевернути філе на іншу сторону;
  5. Томати розділити навпіл і нарізати;
  6. У сковороду влити соєвий соус, кинути помідори, злегка солимо, перчимо і тушкуємо 7 хвилин;
  7. Поки готуються овочі, відварюємо макарони. В ідеалі вони повинні залишитися злегка твердими. Відкинути на друшляк;
  8. Додаємо їх до овочів, перемішуємо;
  9. Посипаємо подрібненою зеленню і смажимо на середньому вогні, безперервно помішуючи не більше 5 хвилин.

Подавати страву на плоскій тарілці, попередньо розклавши листя салату.

Пісні макарони з овочами

Навіть у піст можна приготувати не менш смачні макарони, а пікантності в цій рецептурі додасть орегано.

Склад інгредієнтів:

  • макаронні вироби (феттуччини або локшина) – 250 гр.;
  • манка – 40 гр.;
  • бульйон (на овочах) – 300 мл;
  • кольорова капуста – 1 головка;
  • брокколі – 2 головки;
  • помідор;
  • орегано – 10 гр.;
  • оливкова олія – 15 мл;
  • часник – 3 зубка;
  • олія – 50 мл;
  • сіль;
  • маслини.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 49.7 ккал.

Поетапне приготування пісного страви з макаронів:

  1. Відварити до напівготовності локшину;
  2. Всі овочі нарізати і обсмажити до м'якості;
  3. Змішати з макаронами, влити оливкову олію, насипати манку, приправити і налити бульйон. Тушкувати 10 хвилин.

При подачі прикрасити страву нарізаними маслинами.

Макарони у вершковому соусі з овочами в мультиварці

Соус з вершків здатний надати макаронів неповторний смак.

Склад інгредієнтів:

  • «тальятелле» — 300 гр.;
  • цибуля;
  • брокколі – 2 головки;
  • морква;
  • квасоля і консервовані кукурудза – по 50 гр.;
  • 33% вершки – 100 мл;
  • морська сіль;
  • часник – 3 зубка;
  • мелений перець запашний;
  • вода – 2 склянки;
  • пармезан – 50 гр.

Витрачений на час приготування: 25 хвилин.

Калорії в 100 гр.: 142 ккал.

Поетапне приготування:

  1. Встановити на мультиварці режим «смаження» і обсмажити протягом 15 хвилин подрібнені цибулю з часником;
  2. Не відключаючи режим, кидаємо залишилися нарізані інгредієнти (овочі), перемішати і смажити ще 3 хвилини;
  3. Влити воду і дочекатися кипіння;
  4. Додати «тальятелле», посолити і включити режим «мультиповар», таймер 10 хвилин, при 100С;
  5. Через кілька хвилин влити вершки, поперчити, перевірити сіль і закрити кришку;
  6. Перед подачею посипати гаряче блюдо пармезаном.

Макарони з замороженими овочами в сирному соусі

Блюдо виручить вас, коли на порозі виявляться несподівані гості і треба буде приготувати щось смачне і швидке.

Компоненти рецепту:

  • паста – 400 гр.;
  • заморожені овочі – зелений горошок, квасоля стручкова, цибуля, кукурудза; солодкий перець, селера і моркву – 300 гр;
  • сіль.

Час приготування страви: 1 год.

Калорійність: 192.57 ккал.

Покроковий процес приготування:

  1. Пасту відварити і відкинути на друшляк;
  2. Природним шляхом овочі розморозити і розігріти на сковороді олію;
  3. Обсмажити розморожені овочі, залити 50 мл води, тушкувати при закритій кришці чверть години;
  4. За 20 хвилин квасоля, морква горошок приготуються до напівготовності;
  5. Через зазначений час прибрати кришку і продовжити теплову обробку ще чверть години;
  6. Готові овочі перемішати з пастою і подати до столу.

Рекомендації до приготування смачних макаронних виробів

  • в якості начинки для макаронних гнізд можна використовувати будь фарш, навіть м'ясо індички;
  • макаронні вироби купуйте виключно вищих сортів. Такі при варінні у воді або мультиварці ніколи не перетворяться на кашу;
  • вода повинна повністю покривати пасту під час варіння;
  • щоб паста не злиплася, обов'язково додайте кілька ложок олії;
  • ідеальна пропорція для варіння: на кожні 125 гр. пасти 4 склянки води;
  • час приготування: феттуччини і тонка локшина варяться за 2 хвилини, інші вироби до 12 хвилин;

Італійці запевняють, що кожен вид пасти подається з відповідним соусом: спагеті подають з вершковим маслом або томатним. Пенне, ригатолли і спіральки – з м'ясними і неоднорідними за консистенцією соусами. З вермішеллю краще використовувати – сирний, яєчний або вершковий. Широкі і плоскі вироби подають з томатним соусом на основі дичини. Ріжки та інші дрібні вироби додають в супи, а бантики з черепашками супроводжують красиво нарізані овочі, мідії або креветки.

Готуйте макарони з овочами, експериментуйте з інгредієнтами! Можливо, ви придумаєте свій унікальний рецепт цієї страви, який ще ніколи ніде не згадувався.

Що ще почитати: