Як смачно приготувати макарони з овочами
Приготувати смачно можна навіть звичайні макарони, а з додаванням овочів і грамотно підібраних приправ їх можна перетворити в справжній кулінарний шедевр.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
паста (спагеті) - | 400 г |
невелика морква - | 200 г |
15% вершки - | 200 мл |
солодкий болгарський перець - | 1 шт. |
цукіні - | 1 шт. |
цибулина - | 1 шт. |
масло - | 20 г |
сіль, приправи, перець - | на свій смак |
вершковий сир - | 55 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Поетапне приготування макаронів з овочами:
- Поставити варитися спагетті і в кінці відкинути на сито або друшляк;
- Нашаткувати соломкою перець з морквою. Обсмажити і додати нарізану півкільцями цибулину;
- Цукіні також нарізати соломкою, покласти в сковороду до інших овочів. Влити кілька ложок води (можна відвар від макаронів) приправити спеціями за смаком і тушкувати;
- В кінці теплової обробки влити вершки, додати масло і сир;
- Готовий вершково-овочевий соус змішати з пастою і подати в гарячому стані.
Сирники із сиру в мультиварці — корисний і смачний сніданок для дітей і дорослих.
Рецепт індички в сметанному соусі — дієтичне м'ясо, приготоване з вершками стане ще ніжніше, але в той же час не втратить своїх властивостей.
Котлети з яловичого фаршу — приготуйте їх на нашу рецептом.
Спагетті «Болоньєзе»
Безумовно, Італія – королева макаронних виробів і щоб насолодитися смаком традиційної кухні зовсім необов'язково залишати країну.
Склад інгредієнтів:
- сіль;
- олія оливкова – 85 мл;
- натертий пармезан – 150 гр.;
- червоне вино (сухе) – 1 склянка;
- цибулина;
- мелений перець (чорний);
- цукровий пісок – 10 гр.;
- морква;
- спагетті – 450 гр.;
- пучок селери;
- часник – 3 зубка;
- стиглі помідори середнього розміру – 5 шт.;
- будь фарш – 450 гр.
Час приготування італійської страви: 40 хвилин.
Кількість калорій: 208.17 ккал на 100 гр. готової пасти.
Поетапний процес приготування макаронів по-італійськи:
- Наповнити велику каструлю 3 л води, закип'ятити, насипати морську сіль (0.5 ст. л.) і влити оливкову олії (30 мл). Покласти пасту, за готовність відкинути виріб на друшляк;
- Моркву, часник і цибулю подрібнити. Розігріти кілька ложок оливкової олії і обсмажити цибулю до прозорості, а потім інші інгредієнти. Тушкувати до м'якості. Додати фарш і смажити без утворення грудок близько 8 хвилин;
- У ошпарених помідор зняти шкірку дрібно нарізати кубиками. Вимитий і обсушенный селеру подрібнити. Інгредієнти додати в сковороду до попередніх овочів, додати цукор і влити вино. Залишити в киплячому стані на повільному вогні 15 хвилин.
Спагетті можна подати двома способами:
- Викласти їх на сковороду і кілька разів перевернути, щоб страва змішалося з овочевим соусом;
- Подавати обидві частини страви окремо.
Крім цього, «Болоньєзе» подають з тертим пармезаном, а саме страву посипають свіжомеленим чорним перцем.
Макарони з куркою і овочами
Зазвичай макарони подають як гарнір, але не в цьому випадку. Блюдо, приготоване за цією рецептурою, можна подати самостійно.
Склад продуктів:
- свіжозмелений чорний перець;
- морква – 2 шт.;
- філе курки – 400 гр.;
- сіль;
- ріжки – 350 гр.;
- масло – 80 мл;
- соус соєвий – 4 ст. л.;
- пучок зелені;
- помідори тверді – 250 гр.;
- зелена цибуля – 4 пера;
- цибуля – 2 шт.;
- болгарський перець – 250 гр.;
- зубчик часнику.
Час готування: годину.
Калорійність 100 гр. готового страви: 148.93 ккал.
Поетапний процес:
- Філе розрізати на тонкі смужки;
- Обсмажити курку і перші 5 хвилин не перевертати;
- Нарізати півкільцями перець з цибулею, крупно натерти моркву;
- Овочі додати до курки і перевернути філе на іншу сторону;
- Томати розділити навпіл і нарізати;
- У сковороду влити соєвий соус, кинути помідори, злегка солимо, перчимо і тушкуємо 7 хвилин;
- Поки готуються овочі, відварюємо макарони. В ідеалі вони повинні залишитися злегка твердими. Відкинути на друшляк;
- Додаємо їх до овочів, перемішуємо;
- Посипаємо подрібненою зеленню і смажимо на середньому вогні, безперервно помішуючи не більше 5 хвилин.
Подавати страву на плоскій тарілці, попередньо розклавши листя салату.
Пісні макарони з овочами
Навіть у піст можна приготувати не менш смачні макарони, а пікантності в цій рецептурі додасть орегано.
Склад інгредієнтів:
- макаронні вироби (феттуччини або локшина) – 250 гр.;
- манка – 40 гр.;
- бульйон (на овочах) – 300 мл;
- кольорова капуста – 1 головка;
- брокколі – 2 головки;
- помідор;
- орегано – 10 гр.;
- оливкова олія – 15 мл;
- часник – 3 зубка;
- олія – 50 мл;
- сіль;
- маслини.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 49.7 ккал.
Поетапне приготування пісного страви з макаронів:
- Відварити до напівготовності локшину;
- Всі овочі нарізати і обсмажити до м'якості;
- Змішати з макаронами, влити оливкову олію, насипати манку, приправити і налити бульйон. Тушкувати 10 хвилин.
При подачі прикрасити страву нарізаними маслинами.
Макарони у вершковому соусі з овочами в мультиварці
Соус з вершків здатний надати макаронів неповторний смак.
Склад інгредієнтів:
- «тальятелле» — 300 гр.;
- цибуля;
- брокколі – 2 головки;
- морква;
- квасоля і консервовані кукурудза – по 50 гр.;
- 33% вершки – 100 мл;
- морська сіль;
- часник – 3 зубка;
- мелений перець запашний;
- вода – 2 склянки;
- пармезан – 50 гр.
Витрачений на час приготування: 25 хвилин.
Калорії в 100 гр.: 142 ккал.
Поетапне приготування:
- Встановити на мультиварці режим «смаження» і обсмажити протягом 15 хвилин подрібнені цибулю з часником;
- Не відключаючи режим, кидаємо залишилися нарізані інгредієнти (овочі), перемішати і смажити ще 3 хвилини;
- Влити воду і дочекатися кипіння;
- Додати «тальятелле», посолити і включити режим «мультиповар», таймер 10 хвилин, при 100С;
- Через кілька хвилин влити вершки, поперчити, перевірити сіль і закрити кришку;
- Перед подачею посипати гаряче блюдо пармезаном.
Макарони з замороженими овочами в сирному соусі
Блюдо виручить вас, коли на порозі виявляться несподівані гості і треба буде приготувати щось смачне і швидке.
Компоненти рецепту:
- паста – 400 гр.;
- заморожені овочі – зелений горошок, квасоля стручкова, цибуля, кукурудза; солодкий перець, селера і моркву – 300 гр;
- сіль.
Час приготування страви: 1 год.
Калорійність: 192.57 ккал.
Покроковий процес приготування:
- Пасту відварити і відкинути на друшляк;
- Природним шляхом овочі розморозити і розігріти на сковороді олію;
- Обсмажити розморожені овочі, залити 50 мл води, тушкувати при закритій кришці чверть години;
- За 20 хвилин квасоля, морква горошок приготуються до напівготовності;
- Через зазначений час прибрати кришку і продовжити теплову обробку ще чверть години;
- Готові овочі перемішати з пастою і подати до столу.
Рекомендації до приготування смачних макаронних виробів
- в якості начинки для макаронних гнізд можна використовувати будь фарш, навіть м'ясо індички;
- макаронні вироби купуйте виключно вищих сортів. Такі при варінні у воді або мультиварці ніколи не перетворяться на кашу;
- вода повинна повністю покривати пасту під час варіння;
- щоб паста не злиплася, обов'язково додайте кілька ложок олії;
- ідеальна пропорція для варіння: на кожні 125 гр. пасти 4 склянки води;
- час приготування: феттуччини і тонка локшина варяться за 2 хвилини, інші вироби до 12 хвилин;
Італійці запевняють, що кожен вид пасти подається з відповідним соусом: спагеті подають з вершковим маслом або томатним. Пенне, ригатолли і спіральки – з м'ясними і неоднорідними за консистенцією соусами. З вермішеллю краще використовувати – сирний, яєчний або вершковий. Широкі і плоскі вироби подають з томатним соусом на основі дичини. Ріжки та інші дрібні вироби додають в супи, а бантики з черепашками супроводжують красиво нарізані овочі, мідії або креветки.
Готуйте макарони з овочами, експериментуйте з інгредієнтами! Можливо, ви придумаєте свій унікальний рецепт цієї страви, який ще ніколи ніде не згадувався.