21 апрель 2019 2 041

Як приготувати макарони з креветками

Макарони з креветками — улюблене у всьому світі страву. Проте в кожній країні свій спосіб приготування і подачі. В одній кухні спагетті відварюють і змішують з креветками, а в іншій подають окремо. Тим не менш, в будь-якому варіанті страва виходить смачним та вишуканим. Спробуйте приготувати макарони з креветками за запропонованими рецептами і здивуйте своїх гостей шедевром кулінарії.

Простий рецепт для справжніх гурманів
Інгредієнти Кількість
спагетті - 1 упаковка вагою 400 г
ріпчаста цибуля - 1 шт.
мускатний горіх (порошкоподібний) - щіпка
шпинат - пучок
масло - 100 г
вершки 33% - 1 склянка
креветки (відварені і очищені) - 10 шт.
сіль - за смаком
сир - 100 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 284 Ккал
Спагетті як спагетті, але від соусу ви прийдете в кулінарний захват. Готується страва просто і швидко, а результат вийде по-особливому смачним.

Поетапний технологічний процес:

  1. Нашатковану цибулину обсмажити до рум'яного кольору на вершковому маслі;
  2. Слідом відправити тушкуватися довільно нарізаний шпинат;
  3. Залити вершками, дочекатися кипіння і готувати ще хвилин 5;
  4. За цей час відварити спагеті;
  5. Натерти сир і відправити на сковороду до решти інгредієнтів;
  6. Посипати мускатним горіхом і кинути креветки;
  7. Заважати і чекати поки соус придбає злегка густу консистенцію;
  8. Залити макарони і подавати до столу.

Макарони можна відварити двома способами: до напівготовності, так як це роблять італійці, або по-нашому — до повної готовності.

Макарони з креветками у вершковому соусі

Простота приготування не позбавляє страви елегантності.

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • макарони – 350 гр.;
  • розтоплене масло – 50 гр.;
  • нашатковану цибулю – ½ шт;
  • часник (пресований) – 4 шт.;
  • очищені креветки – 40 шт.;
  • вершки 20%– 1 склянка;
  • мелений чорний перець – 2 ч. л.;
  • пармезан (попередньо натерти) – 6 ст. л.;
  • петрушка свіжа – 4 гілочки;
  • лимон – 4 скибочки.

Загальний час, витрачений на приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 144.18 ккал.

Швидкий поетапний процес приготування:

  1. Макарони відварити до повної готовності;
  2. За цей час у великій сковорідці розтопити масло і обсмажити до м'якості часник з цибулею;
  3. Покласти креветки і обсмажити 1 хвилину на сильному вогні, не забуваючи постійно заважати;
  4. Влити вершки, варити соус до густоти;
  5. Відварені макарони перекласти на сервірувальну тарілку, зверху полити соусом, посипати перцем і сиром.

Перед подаванням страву прикрасити гілочками петрушки і скибочками лимона.

Морепродукти з макаронами у вершково-томатному соусі

Смак страви дуже гарний. Багатьом господиням він сподобався вдалою комбінацією простоти приготування і ефектним результатом. Швидше цієї страви, мабуть, готується яєчня, але за смаковими якостями з цим блюдом вона не зрівняється. Спагеті у вершково-томатному соусі з додаванням креветок готують переважно в приморських італійських регіонах і рецепт у них практично такий же.

Необхідні компоненти для страви:

  • сирі креветки – 400 гр.;
  • пармезан – 50 гр.;
  • макарони – 300 гр.;
  • олія – 15 мл;
  • цибулина;
  • помідори – 6 шт.;
  • пластівці перцю чилі — ¼ ч. л.;
  • біле вино – 1 склянка;
  • зубчик часнику;
  • масло – 100 гр.;
  • сушений базилік – ½ ч. л.;
  • сіль, перець;
  • жирні вершки – 50 мл

Загальний час, витрачений на приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 163.82 ккал.

Покроковий процес:

  1. На сковороді розкласти нарізані кубиками томати, цибулю, подрібнений часник, пластівці перцю чилі, базилік і влити олію. Обсмажити продукти на середньому вогні;
  2. Влити вино і тушкувати продукти поки рідина практично повністю не випарується;
  3. Креветки збризнути масло, посолити і поперчити;
  4. Обсмажити в окремій сковороді близько 4 хвилин;
  5. Як тільки рідина в соусі практично випарується влити вершки;
  6. Слідом додати креветки;
  7. Готувати 2 хвилини і покласти відварені макарони;
  8. Перемішати, посипати пармезаном.

Креветки в вершково-часниковому соусі з пастою

Просте в приготуванні і надзвичайно смачна страва з креветками готується всього за чверть години. Не вірите? Переконайтеся самі.

Для приготування страви потрібні наступні компоненти:

  • макарони – 250 гр.;
  • сметана – 50 гр.;
  • креветки (очищені і відварені) – 500 гр.;
  • кілька зубчиків;
  • перець, сіль і спеції;
  • свіжа петрушка – 1 пучок;
  • масло – 50 гр.

Витрачений на приготування час: 20 хвилин.

Калорійність: 204.35 ккал.

Покрокова технологія приготування:

  1. Каструлю наповнити водою, відварити до напівготовності макарони. Рідину злити, попередньо забравши в окремий стакан 100 мл;
  2. У розігрітій сковороді на олії обсмажити часник (подрібнений) з креветками;
  3. Покласти сметану, перешкодити і влити заздалегідь підготовлену рідина;
  4. До інгредієнтів додати відварені макарони, перемішати, насипати подрібнену зелень приправити страву спеціями;
  5. Продовжити теплову обробку ще 3-4 хвилини і зняти з плити.

Спробуйте приготувати на друге блюда, які ми для вас підібрали. Це смачно і незвично!

Пряна яловичина в кисло-солодкому соусі — просто пальчики оближеш! Рецепт тут.

Сьомга під вершковим соусом — це, мабуть найкращий рибне блюдо, яке тільки можна придумати. Смак риби чудово доповнюється густим соусом, до того ж риба виходить надзвичайно соковитою і ніжною.

Як готувати макарони в винно-вершковому соусі з сиром

Все-таки італійці цікавий народ: подають звичні для всіх макарони під різними соусами і отримують нове блюдо з абсолютно іншим смаком.

Для страви потрібні наступні компоненти:

  • очищені креветки – 0.5 кг.;
  • біле сухе вино – 1 склянка;
  • вершки (чим жирніше, тим краще) – 200 мл;
  • оливкова олія;
  • часник – 2 зубчики;
  • відварені макарони (спагетті) – 400 гр.

Витрачений на приготування час: 40 хвилин.

Калорійність: 161.2 ккал.

Покроковий процес:

  1. На розігрітій сковороді обсмажити креветки в оливковій олії. Заважати потрібно швидко, щоб інгредієнт не підгорів. Процес по часу займе 5 хвилин. за цей час випарується вся рідина;
  2. Пропустити через прес зубчики часнику, додати до креветок і смажити ще хвилину;
  3. Влити вино, дочекатися кипіння і тушкувати кілька хвилин;
  4. Готовим соусом залити заздалегідь відварені макарони і подати до столу.

Для різноманітності і посилення смаку морепродуктів можна до креветок додати нарізані кальмари кільцями.

Ще один цікавий рецепт приготування: креветки «Тальятелле» в пиві

У цьому рецепті замість тальятелле можна використовувати будь-які макарони або плоску макарони з твердих сортів пшениці.

Інгредієнти для приготування страви:

  • цибулина;
  • солодкий червоний перець;
  • зелений солодкий перець;
  • оливкова олія – 45 мл;
  • свіжі гриби – 250 гр.;
  • часник – 2 зубчики;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • свіжий чебрець – 1 ч. л.;
  • світле пиво – 1 склянка;
  • консервовані помідори – 400 гр.;
  • чорний мелений перець;
  • локшина тальятелле – 250 гр.;
  • очищені креветки – 350 гр.;
  • консервована солодка кукурудза – 150 гр.;
  • пучок петрушки; базилік – 5 гілочок.

Загальний час приготування італійської страви: годину.

Калорійність: 92.16 ккал.

Покроковий процес готування:

  1. Перець і цибулю дрібно нашаткувати. Розігріти масло і обсмажити в ньому інгредієнти до м'якості;
  2. Гриби порізати на пластинки. Часник подрібнити. Додати до попередніх інгредієнтів і гасити 3 хвилини;
  3. Очищені помідори змішати з томатом, додати листя чебрецю і теж відправити в сковороду;
  4. Влити пиво;
  5. Приправити, готувати близько 10 хвилин на слабкому вогні до густоти;
  6. У підсоленій воді відварити макарони;
  7. У соус додати креветки, дочекатися закипання і тушкувати близько 4 хвилин;
  8. У сковороду перекласти макарони, посипати подрібненою петрушкою і базиліком, довести до кипіння.

Перед подачею страви тарілку варто злегка підігріти.

Кулінарні поради

  • коли під рукою не виявилося жирних вершків, як загусник можна використовувати борошно. Для цього необхідно розвести у воді 2 ст. л. борошна і змішати з нежирними вершками;
  • сирі креветки готують від 4 до 5 хвилин. Варені досить загасити близько двох хвилин. Ніколи не подовжуйте час теплової обробки цього морепродукту. В іншому випадку креветки стануть гумовими і жорсткими;
  • щоб блюдо вийшло по-справжньому італійським, використовуйте оливкову олію;
  • вершки ні в якому разі не повинні кипіти, інакше згорнутися;
  • щоб макарони під час варіння не приклеїлися один до одного, додайте у воду ложку соняшникової олії.

Як бачите, рецептів приготування макаронів з креветками чимало. Оберіть будь вподобаний або, спираючись на запропоновані, придумайте власний спосіб приготування, і перетворіть його в фірмовий сімейний делікатес.

Що ще почитати: