Як приготувати макарони з креветками
Макарони з креветками — улюблене у всьому світі страву. Проте в кожній країні свій спосіб приготування і подачі. В одній кухні спагетті відварюють і змішують з креветками, а в іншій подають окремо. Тим не менш, в будь-якому варіанті страва виходить смачним та вишуканим. Спробуйте приготувати макарони з креветками за запропонованими рецептами і здивуйте своїх гостей шедевром кулінарії.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спагетті - | 1 упаковка вагою 400 г |
ріпчаста цибуля - | 1 шт. |
мускатний горіх (порошкоподібний) - | щіпка |
шпинат - | пучок |
масло - | 100 г |
вершки 33% - | 1 склянка |
креветки (відварені і очищені) - | 10 шт. |
сіль - | за смаком |
сир - | 100 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 284 Ккал |
Поетапний технологічний процес:
- Нашатковану цибулину обсмажити до рум'яного кольору на вершковому маслі;
- Слідом відправити тушкуватися довільно нарізаний шпинат;
- Залити вершками, дочекатися кипіння і готувати ще хвилин 5;
- За цей час відварити спагеті;
- Натерти сир і відправити на сковороду до решти інгредієнтів;
- Посипати мускатним горіхом і кинути креветки;
- Заважати і чекати поки соус придбає злегка густу консистенцію;
- Залити макарони і подавати до столу.
Макарони можна відварити двома способами: до напівготовності, так як це роблять італійці, або по-нашому — до повної готовності.
Макарони з креветками у вершковому соусі
Простота приготування не позбавляє страви елегантності.
Для приготування потрібні такі компоненти:
- макарони – 350 гр.;
- розтоплене масло – 50 гр.;
- нашатковану цибулю – ½ шт;
- часник (пресований) – 4 шт.;
- очищені креветки – 40 шт.;
- вершки 20%– 1 склянка;
- мелений чорний перець – 2 ч. л.;
- пармезан (попередньо натерти) – 6 ст. л.;
- петрушка свіжа – 4 гілочки;
- лимон – 4 скибочки.
Загальний час, витрачений на приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 144.18 ккал.
Швидкий поетапний процес приготування:
- Макарони відварити до повної готовності;
- За цей час у великій сковорідці розтопити масло і обсмажити до м'якості часник з цибулею;
- Покласти креветки і обсмажити 1 хвилину на сильному вогні, не забуваючи постійно заважати;
- Влити вершки, варити соус до густоти;
- Відварені макарони перекласти на сервірувальну тарілку, зверху полити соусом, посипати перцем і сиром.
Перед подаванням страву прикрасити гілочками петрушки і скибочками лимона.
Морепродукти з макаронами у вершково-томатному соусі
Необхідні компоненти для страви:
- сирі креветки – 400 гр.;
- пармезан – 50 гр.;
- макарони – 300 гр.;
- олія – 15 мл;
- цибулина;
- помідори – 6 шт.;
- пластівці перцю чилі — ¼ ч. л.;
- біле вино – 1 склянка;
- зубчик часнику;
- масло – 100 гр.;
- сушений базилік – ½ ч. л.;
- сіль, перець;
- жирні вершки – 50 мл
Загальний час, витрачений на приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 163.82 ккал.
Покроковий процес:
- На сковороді розкласти нарізані кубиками томати, цибулю, подрібнений часник, пластівці перцю чилі, базилік і влити олію. Обсмажити продукти на середньому вогні;
- Влити вино і тушкувати продукти поки рідина практично повністю не випарується;
- Креветки збризнути масло, посолити і поперчити;
- Обсмажити в окремій сковороді близько 4 хвилин;
- Як тільки рідина в соусі практично випарується влити вершки;
- Слідом додати креветки;
- Готувати 2 хвилини і покласти відварені макарони;
- Перемішати, посипати пармезаном.
Креветки в вершково-часниковому соусі з пастою
Просте в приготуванні і надзвичайно смачна страва з креветками готується всього за чверть години. Не вірите? Переконайтеся самі.
Для приготування страви потрібні наступні компоненти:
- макарони – 250 гр.;
- сметана – 50 гр.;
- креветки (очищені і відварені) – 500 гр.;
- кілька зубчиків;
- перець, сіль і спеції;
- свіжа петрушка – 1 пучок;
- масло – 50 гр.
Витрачений на приготування час: 20 хвилин.
Калорійність: 204.35 ккал.
Покрокова технологія приготування:
- Каструлю наповнити водою, відварити до напівготовності макарони. Рідину злити, попередньо забравши в окремий стакан 100 мл;
- У розігрітій сковороді на олії обсмажити часник (подрібнений) з креветками;
- Покласти сметану, перешкодити і влити заздалегідь підготовлену рідина;
- До інгредієнтів додати відварені макарони, перемішати, насипати подрібнену зелень приправити страву спеціями;
- Продовжити теплову обробку ще 3-4 хвилини і зняти з плити.
Спробуйте приготувати на друге блюда, які ми для вас підібрали. Це смачно і незвично!
Пряна яловичина в кисло-солодкому соусі — просто пальчики оближеш! Рецепт тут.
Сьомга під вершковим соусом — це, мабуть найкращий рибне блюдо, яке тільки можна придумати. Смак риби чудово доповнюється густим соусом, до того ж риба виходить надзвичайно соковитою і ніжною.
Як готувати макарони в винно-вершковому соусі з сиром
Все-таки італійці цікавий народ: подають звичні для всіх макарони під різними соусами і отримують нове блюдо з абсолютно іншим смаком.
Для страви потрібні наступні компоненти:
- очищені креветки – 0.5 кг.;
- біле сухе вино – 1 склянка;
- вершки (чим жирніше, тим краще) – 200 мл;
- оливкова олія;
- часник – 2 зубчики;
- відварені макарони (спагетті) – 400 гр.
Витрачений на приготування час: 40 хвилин.
Калорійність: 161.2 ккал.
Покроковий процес:
- На розігрітій сковороді обсмажити креветки в оливковій олії. Заважати потрібно швидко, щоб інгредієнт не підгорів. Процес по часу займе 5 хвилин. за цей час випарується вся рідина;
- Пропустити через прес зубчики часнику, додати до креветок і смажити ще хвилину;
- Влити вино, дочекатися кипіння і тушкувати кілька хвилин;
- Готовим соусом залити заздалегідь відварені макарони і подати до столу.
Для різноманітності і посилення смаку морепродуктів можна до креветок додати нарізані кальмари кільцями.
Ще один цікавий рецепт приготування: креветки «Тальятелле» в пиві
У цьому рецепті замість тальятелле можна використовувати будь-які макарони або плоску макарони з твердих сортів пшениці.
Інгредієнти для приготування страви:
- цибулина;
- солодкий червоний перець;
- зелений солодкий перець;
- оливкова олія – 45 мл;
- свіжі гриби – 250 гр.;
- часник – 2 зубчики;
- томатна паста – 1 ст. л.;
- свіжий чебрець – 1 ч. л.;
- світле пиво – 1 склянка;
- консервовані помідори – 400 гр.;
- чорний мелений перець;
- локшина тальятелле – 250 гр.;
- очищені креветки – 350 гр.;
- консервована солодка кукурудза – 150 гр.;
- пучок петрушки; базилік – 5 гілочок.
Загальний час приготування італійської страви: годину.
Калорійність: 92.16 ккал.
Покроковий процес готування:
- Перець і цибулю дрібно нашаткувати. Розігріти масло і обсмажити в ньому інгредієнти до м'якості;
- Гриби порізати на пластинки. Часник подрібнити. Додати до попередніх інгредієнтів і гасити 3 хвилини;
- Очищені помідори змішати з томатом, додати листя чебрецю і теж відправити в сковороду;
- Влити пиво;
- Приправити, готувати близько 10 хвилин на слабкому вогні до густоти;
- У підсоленій воді відварити макарони;
- У соус додати креветки, дочекатися закипання і тушкувати близько 4 хвилин;
- У сковороду перекласти макарони, посипати подрібненою петрушкою і базиліком, довести до кипіння.
Перед подачею страви тарілку варто злегка підігріти.
Кулінарні поради
- коли під рукою не виявилося жирних вершків, як загусник можна використовувати борошно. Для цього необхідно розвести у воді 2 ст. л. борошна і змішати з нежирними вершками;
- сирі креветки готують від 4 до 5 хвилин. Варені досить загасити близько двох хвилин. Ніколи не подовжуйте час теплової обробки цього морепродукту. В іншому випадку креветки стануть гумовими і жорсткими;
- щоб блюдо вийшло по-справжньому італійським, використовуйте оливкову олію;
- вершки ні в якому разі не повинні кипіти, інакше згорнутися;
- щоб макарони під час варіння не приклеїлися один до одного, додайте у воду ложку соняшникової олії.
Як бачите, рецептів приготування макаронів з креветками чимало. Оберіть будь вподобаний або, спираючись на запропоновані, придумайте власний спосіб приготування, і перетворіть його в фірмовий сімейний делікатес.