Як приготувати макарони з креветками
Макарони з креветками — улюблене у всьому світі страву. Проте в кожній країні свій спосіб приготування і подачі. В одній кухні спагетті відварюють і змішують з креветками, а в іншій подають окремо. Тим не менш, в будь-якому варіанті страва виходить смачним та вишуканим. Спробуйте приготувати макарони з креветками за запропонованими рецептами і здивуйте своїх гостей шедевром кулінарії.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| спагетті - | 1 упаковка вагою 400 г | 
| ріпчаста цибуля - | 1 шт. | 
| мускатний горіх (порошкоподібний) - | щіпка | 
| шпинат - | пучок | 
| масло - | 100 г | 
| вершки 33% - | 1 склянка | 
| креветки (відварені і очищені) - | 10 шт. | 
| сіль - | за смаком | 
| сир - | 100 г | 
| Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 284 Ккал | 
Поетапний технологічний процес:
- Нашатковану цибулину обсмажити до рум'яного кольору на вершковому маслі;
 - Слідом відправити тушкуватися довільно нарізаний шпинат;
 - Залити вершками, дочекатися кипіння і готувати ще хвилин 5;
 - За цей час відварити спагеті;
 - Натерти сир і відправити на сковороду до решти інгредієнтів;
 - Посипати мускатним горіхом і кинути креветки;
 - Заважати і чекати поки соус придбає злегка густу консистенцію;
 - Залити макарони і подавати до столу.
 
Макарони можна відварити двома способами: до напівготовності, так як це роблять італійці, або по-нашому — до повної готовності.
Макарони з креветками у вершковому соусі
Простота приготування не позбавляє страви елегантності.
Для приготування потрібні такі компоненти:
- макарони – 350 гр.;
 - розтоплене масло – 50 гр.;
 - нашатковану цибулю – ½ шт;
 - часник (пресований) – 4 шт.;
 - очищені креветки – 40 шт.;
 - вершки 20%– 1 склянка;
 - мелений чорний перець – 2 ч. л.;
 - пармезан (попередньо натерти) – 6 ст. л.;
 - петрушка свіжа – 4 гілочки;
 - лимон – 4 скибочки.
 
Загальний час, витрачений на приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 144.18 ккал.
Швидкий поетапний процес приготування:
- Макарони відварити до повної готовності; 

 - За цей час у великій сковорідці розтопити масло і обсмажити до м'якості часник з цибулею; 

 - Покласти креветки і обсмажити 1 хвилину на сильному вогні, не забуваючи постійно заважати; 

 - Влити вершки, варити соус до густоти;
 - Відварені макарони перекласти на сервірувальну тарілку, зверху полити соусом, посипати перцем і сиром. 

 
Перед подаванням страву прикрасити гілочками петрушки і скибочками лимона.
Морепродукти з макаронами у вершково-томатному соусі
Необхідні компоненти для страви:
- сирі креветки – 400 гр.;
 - пармезан – 50 гр.;
 - макарони – 300 гр.;
 - олія – 15 мл;
 - цибулина;
 - помідори – 6 шт.;
 - пластівці перцю чилі — ¼ ч. л.;
 - біле вино – 1 склянка;
 - зубчик часнику;
 - масло – 100 гр.;
 - сушений базилік – ½ ч. л.;
 - сіль, перець;
 - жирні вершки – 50 мл
 
Загальний час, витрачений на приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 163.82 ккал.
Покроковий процес:
- На сковороді розкласти нарізані кубиками томати, цибулю, подрібнений часник, пластівці перцю чилі, базилік і влити олію. Обсмажити продукти на середньому вогні;
 - Влити вино і тушкувати продукти поки рідина практично повністю не випарується;
 - Креветки збризнути масло, посолити і поперчити;
 - Обсмажити в окремій сковороді близько 4 хвилин;
 - Як тільки рідина в соусі практично випарується влити вершки;
 - Слідом додати креветки;
 - Готувати 2 хвилини і покласти відварені макарони;
 - Перемішати, посипати пармезаном.
 
Креветки в вершково-часниковому соусі з пастою
Просте в приготуванні і надзвичайно смачна страва з креветками готується всього за чверть години. Не вірите? Переконайтеся самі.
Для приготування страви потрібні наступні компоненти:
- макарони – 250 гр.;
 - сметана – 50 гр.;
 - креветки (очищені і відварені) – 500 гр.;
 - кілька зубчиків;
 - перець, сіль і спеції;
 - свіжа петрушка – 1 пучок;
 - масло – 50 гр.
 
Витрачений на приготування час: 20 хвилин.
Калорійність: 204.35 ккал.
Покрокова технологія приготування:
- Каструлю наповнити водою, відварити до напівготовності макарони. Рідину злити, попередньо забравши в окремий стакан 100 мл;
 - У розігрітій сковороді на олії обсмажити часник (подрібнений) з креветками;
 - Покласти сметану, перешкодити і влити заздалегідь підготовлену рідина;
 - До інгредієнтів додати відварені макарони, перемішати, насипати подрібнену зелень приправити страву спеціями;
 - Продовжити теплову обробку ще 3-4 хвилини і зняти з плити.
 
Спробуйте приготувати на друге блюда, які ми для вас підібрали. Це смачно і незвично!
Пряна яловичина в кисло-солодкому соусі — просто пальчики оближеш! Рецепт тут.
Сьомга під вершковим соусом — це, мабуть найкращий рибне блюдо, яке тільки можна придумати. Смак риби чудово доповнюється густим соусом, до того ж риба виходить надзвичайно соковитою і ніжною.
Як готувати макарони в винно-вершковому соусі з сиром
Все-таки італійці цікавий народ: подають звичні для всіх макарони під різними соусами і отримують нове блюдо з абсолютно іншим смаком.
Для страви потрібні наступні компоненти:
- очищені креветки – 0.5 кг.;
 - біле сухе вино – 1 склянка;
 - вершки (чим жирніше, тим краще) – 200 мл;
 - оливкова олія;
 - часник – 2 зубчики;
 - відварені макарони (спагетті) – 400 гр.
 
Витрачений на приготування час: 40 хвилин.
Калорійність: 161.2 ккал.
Покроковий процес:
- На розігрітій сковороді обсмажити креветки в оливковій олії. Заважати потрібно швидко, щоб інгредієнт не підгорів. Процес по часу займе 5 хвилин. за цей час випарується вся рідина;
 - Пропустити через прес зубчики часнику, додати до креветок і смажити ще хвилину;
 - Влити вино, дочекатися кипіння і тушкувати кілька хвилин;
 - Готовим соусом залити заздалегідь відварені макарони і подати до столу.
 
Для різноманітності і посилення смаку морепродуктів можна до креветок додати нарізані кальмари кільцями.
Ще один цікавий рецепт приготування: креветки «Тальятелле» в пиві
У цьому рецепті замість тальятелле можна використовувати будь-які макарони або плоску макарони з твердих сортів пшениці.
Інгредієнти для приготування страви:
- цибулина;
 - солодкий червоний перець;
 - зелений солодкий перець;
 - оливкова олія – 45 мл;
 - свіжі гриби – 250 гр.;
 - часник – 2 зубчики;
 - томатна паста – 1 ст. л.;
 - свіжий чебрець – 1 ч. л.;
 - світле пиво – 1 склянка;
 - консервовані помідори – 400 гр.;
 - чорний мелений перець;
 - локшина тальятелле – 250 гр.;
 - очищені креветки – 350 гр.;
 - консервована солодка кукурудза – 150 гр.;
 - пучок петрушки; базилік – 5 гілочок.
 
Загальний час приготування італійської страви: годину.
Калорійність: 92.16 ккал.
Покроковий процес готування:
- Перець і цибулю дрібно нашаткувати. Розігріти масло і обсмажити в ньому інгредієнти до м'якості;
 - Гриби порізати на пластинки. Часник подрібнити. Додати до попередніх інгредієнтів і гасити 3 хвилини;
 - Очищені помідори змішати з томатом, додати листя чебрецю і теж відправити в сковороду;
 - Влити пиво;
 - Приправити, готувати близько 10 хвилин на слабкому вогні до густоти;
 - У підсоленій воді відварити макарони;
 - У соус додати креветки, дочекатися закипання і тушкувати близько 4 хвилин;
 - У сковороду перекласти макарони, посипати подрібненою петрушкою і базиліком, довести до кипіння.
 
Перед подачею страви тарілку варто злегка підігріти.
Кулінарні поради
- коли під рукою не виявилося жирних вершків, як загусник можна використовувати борошно. Для цього необхідно розвести у воді 2 ст. л. борошна і змішати з нежирними вершками;
 - сирі креветки готують від 4 до 5 хвилин. Варені досить загасити близько двох хвилин. Ніколи не подовжуйте час теплової обробки цього морепродукту. В іншому випадку креветки стануть гумовими і жорсткими;
 - щоб блюдо вийшло по-справжньому італійським, використовуйте оливкову олію;
 - вершки ні в якому разі не повинні кипіти, інакше згорнутися;
 - щоб макарони під час варіння не приклеїлися один до одного, додайте у воду ложку соняшникової олії.
 
Як бачите, рецептів приготування макаронів з креветками чимало. Оберіть будь вподобаний або, спираючись на запропоновані, придумайте власний спосіб приготування, і перетворіть його в фірмовий сімейний делікатес.







