Як приготувати фаршировані курячі грудки
Страви з курки гаряче улюблені практично в кожному будинку. Але іноді традиційні смажені стегенця набридають, і тоді можна приготувати абсолютно нові оригінальні страви з курячої грудки. Багато хто не купують цю частину курки, так як вважають м'ясо грудки сухуватим. Але фаршировані ситної начинкою грудки — соковите і ароматне блюдо, яке урізноманітнює звичний раціон і прикрасить стіл.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
грудки курячі - | один кілограм |
часник - | пара зубчиків |
гриби (печериці) - | триста грам |
вершкове масло - | дві столові ложки |
сир - | двісті грам |
олія соняшникова - | три столові ложки |
сіль, перець - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 190 Ккал |
Щоб приготувати курячу грудку, фаршировану грибами, потрібно:
- Куряче м'ясо потрібно промити холодною водою. Якщо філе з шкірою, то її необхідно зняти. Вирізаємо все зайве: жир, сухожилля. Розрізаємо м'ясо пластинами на дві — три частини;
- Кожну пластину закриваємо харчовою плівкою і відбиваємо спеціальним молоточком. Відбивати потрібно дуже акуратно, щоб не прорвати ніжне м'ясо. В ідеалі товщина відбитого філе повинна бути близько одного сантиметра. Після того як м'ясо підготовлено його можна прибрати в холодильник;
- Для приготування цієї страви краще використовувати печериці, але і інші гриби теж підійдуть. Гриби потрібно промити і насухо протерти. Нарізати на шматочки, а потім подрібнити у блендері. Можна просто дрібно порізати їх ножем;
- Часник очищаємо і дрібно нарізаємо, можна використовувати чеснокодавку;
- Смажимо зубчики часнику пару хвилин на вершковому маслі, потім додаємо гриби. Обсмажуємо інгредієнти протягом десяти хвилин, в кінці додаємо сіль і перець;
- Сир нарізаємо тонкими пластинами;
- Викладаємо куряче філе на обробну дошку, зверху кладемо пластинку сиру, а на неї начинку з грибів;
- Скручуємо куряче м'ясо з начинкою в рулетик і добре закріплюємо зубочистками. Солимо, перчимо;
- Отримані фаршировані рулети смажимо на олії приблизно п'ять хвилин, до появи рум'яної скоринки;
- Для приготування дієтичного страви фаршироване м'ясо можна запікати в духовці п'ятнадцять — двадцять хвилин при температурі двісті градусів.
Куряче філе, фаршироване сиром, зеленню і часником
Зелень і часник — відмінне доповнення до курки. Страва вийде ошатним і дуже ароматним.
Інгредієнти:
- грудка куряча — дві штуки;
- сир — триста грам;
- петрушка, кріп, зелена цибуля — за п'ятнадцять грамів;
- часник — три зубчики;
- сухарі для панірування — п'ятдесят грам;
- сіль, перець, хмелі-сунелі, кунжут.
Час приготування — 40 хвилин.
Калорійність на сто грам — 150 кілокалорій.
Фаршировані курячі грудки сиром, зеленню і часником готуються таким чином:
- Куряче м'ясо очищаємо від шкіри і жиру. У кожному філе робимо ножем розріз вздовж і в глибину, так щоб утворився кишенька для начинки;
- Готуємо начинку. Сир натираємо на тертці, зелень і часник дрібно нарізаємо. Сир зробить курочку соковитою, а зелень не дасть сиру витекти;
- У кожен кишеньку кладемо начинку, можна скріпити вхід зубочисткою, ниткою або спеціальним жгутиком;
- Змішуємо сухарі, кунжут і хмелі-сунелі, додаємо трохи солі і перцю. Багато солі додавати не потрібно, так як вона вже міститься в приправі. Хмелі-сунелі можна замінити орегано, прованськими травами або іншими улюбленими спеціями;
- Обвалюємо курячі шматочки в суміші сухарів і приправ;
- Отримані курячі грудки можна смажити на сковороді до появи гарної скоринки або ж запікати в духовці при температурі двісті градусів п'ятнадцять — двадцять хвилин.
Рецепт курячих рулетиків з бринзою і беконом
Бринза і бекон — поєднання продуктів, що прийшло до нас із західної кухні.
Інгредієнти:
- куряча грудка — один кілограм;
- бринза — двісті грам;
- вершкове масло — сто грам;
- бекон — три скибочки;
- зелена цибуля;
- сіль, перець.
Час приготування — 40 хвилин.
Калорійність на сто грам — 437 кілокалорій.
Рецепт фаршированої курячої грудки бринзою і беконом покроково:
- Куряче філе промити, обсушити, очистити від жиру, шкіри, сухожиль. Кожне філе надрізати уздовж, щоб утворився кишеню. Всі надрізані шматки філе посолити, поперчити і залишити на одну годину;
- Готуємо начинку. Бекон ріжемо соломкою і обсмажуємо. Бринзу викладаємо в окрему ємність, додаємо вершкове масло і дрібно нарізану цибулю. Чекаємо, поки бекон охолоне, і теж додаємо в начинку;
- У кожен кишеньку курячого філе кладемо начинку, заколюємо розріз зубочисткою. Можна зашити звичайною голкою з ниткою;
- Готувати таке м'ясо можна як на сковороді, обсмаживши з двох сторін протягом п'яти хвилин, так і в духовці, запікаючи двадцять хвилин при температурі двісті градусів.
Куряче м'ясо, фаршироване сиром в духовці
Інгредієнти:
- грудка куряча — один кілограм;
- твердий сир — двісті грам;
- яйце — дві штуки;
- борошно, сухарі;
- сіль, перець.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність — 166 кілокалорій.
- Філе промити, висушити, і в середині кожного шматочка зробити розріз уздовж у вигляді кишеньки;
- Сир нарізати на тонкі пластини;
- У кожен кишеньку вставити по платівці сиру, місце розрізу скріпити зубочистками;
- Борошно змішати з сіллю. В окремій мисці збити яйця з перцем. На тарілку висипати панірувальні сухарі;
- Кожен шматок м'яса обваляти в борошні, потім в яєчної суміші, а потім у панірувальних сухарях;
- Тепер фаршировану курячу грудку сиром потрібно пару хвилин обсмажити з кожної сторони. Викласти на деко і запікати в духовці хвилин п'ятнадцять при температурі двісті градусів.
Паста з фаршем і томатною пастою — ароматне блюдо, улюблені у всій Італії.
Прочитайте як правильно замаринувати свинину в соєвому соусі.
А ви вмієте готувати яловичину по-китайськи? Рецепт тут.
Цікаві варіанти начинок для начинки
В якості начинки для курячої грудки можна використовувати безліч різних поєднань продуктів.
- сир і ананас. Для приготування начинки потрібно дрібно порізати ананас, начинити їм грудку, а зверху посипати тертим сиром;
- чорнослив і сир. Чорнослив замочити в теплій воді на двадцять хвилин, потім дрібно нашаткувати і змішати з тертим сиром;
- сир і консервований абрикос. У кишеньку на грудці покласти по три половинки абрикоса, потім додати суміш з сметани, часнику і тертого сиру;
- сир, помідори і перець. Дрібно нарізати і змішати помідори, болгарський перець, зелень і тертий сир і трохи панірувальних сухарів;
- шпинат, сир і зелень. Шпинат залити гарячою водою і залишити на кілька хвилин, коли він просохне, дрібно нарізати його. Сир розім'яти виделкою разом з яйцем і тертим сиром, додати нарізану зелень і шпинат;
- сир і оливки. Змішати тертий сир, нарізані оливки, зелень, лимонну цедру і трохи розмарину;
- сухофрукти у вині. Нарізані курагу і родзинки залити половиною склянки червоного вина. Цибулю обсмажити, перекласти до нього сухофрукти і довести до кипіння. Додати дрібно нарізані горіхи, і чекаємо, поки начинка охолоне;
- рис з грибами. Рис відварити, гриби обсмажити. Перемішати інгредієнти, посолити і додати пару ложок майонезу;
- овочі. Обсмажуємо на сковороді нарізані кубиками кабачок, печериці, часник і помідор.
Корисні поради від шеф-кухарів
- Для приготування смачних фаршированих курячих грудок краще всього використовувати свіже або охолоджене м'ясо. Страва буде ніжніше, ніж із заморожених грудок;
- Для начинки потрібно використовувати поживні продукти, тому що грудка сама по собі більш суха, ніж інше куряче м'ясо. Ситна начинка буде вдало доповнювати грудки;
- Перед тим як фарширувати, куряче м'ясо краще замаринувати на пару годин, тоді страва буде більш соковитим;
- Фаршировані грудки підійдуть до будь-якого гарніру, їх також можна подавати в холодному вигляді в якості закуски. Перед подачею їх потрібно нарізати скибочками;
- Грудку можна полити зверху різними соусами на майонезній або сметанною основі, з зеленню і часником;
- Дуже смачна фарширована грудка з будь-якою начинкою виходить, якщо загасити її в сметані в духовці.
Приємного апетиту!