18 апрель 2019 6 027

Як заготовити персики у власному соку на зиму

Персики у власному соку – це яскрава, соковита і солодка закуска. Її можна їсти як окремо, так і прикрашати їй святкові торти, і доповнювати здобну випічку.

Консервувати персики на зиму самостійно може будь-яка починаюча господиня, головне, знати два основних рецепту приготування.

Покроковий рецепт на зиму

Велика частина рецептом персиків, консервованих у власному соку, заснована на укомплектуванні фруктів у банку в цілому вигляді. Саме такий спосіб дозволяє господаркам заощадити час на реалізацію рецепту, тому користується широкою популярністю.

Для базового рецепта консервованих у власному соку персиків потрібні такі інгредієнти:

  • Персики – 2 кг;
  • Цукровий пісок – 250 г;
  • Вода – 2,2 л.

Для початку підготувати плоди до приготування. Незалежно від того, чи були вирощені вони самостійно або куплені в магазині, потрібно їх перебрати, і позбутися від недозрілих, перестиглих, зіпсованих фруктів. Після чого сполоснути, застосувавши друшляк.

Знімати шкірку з плодів необов'язково, але бажають виконати цей крок повинні зробити хрестоподібні надрізи на поверхні фруктів, а потім занурити їх в гарячу воду на пару хвилин.

По закінченню вказаного часу шкірка легко зісковзне з плодів. Якщо ж у планах консервувати, не знімаючи шкірку з плодів, то промивати їх треба дуже акуратно: тонку шкірку можна легко пошкодити.

Довести воду до кипіння. Укомплектувати фрукти між банок, і зверху посипати цукровим піском. Так як в рецепті використовуються цільні фрукти, то слід вибрати для консервування банки об'ємом від трьох літрів. Залити плоди окропом.

Помістити банки в об'ємну ємність з киплячою водою для подальшої стерилізації. Наприклад, у таз. Стерилізацію проводити не менше півгодини.

Закатати стерилізовані банки, перевернути догори ногами і укутати щільною тканиною до охолодження. Після чого достатньо почекати як мінімум тиждень для того, щоб персики пустили сік, і задовольнятися солодкої зимової закускою.

Консервація персиків половинками у власному соку

Хоча рецепт, який передбачає консервацію персиків в цілому вигляді, досить простий, іноді слід витратити деякий час на виймання кісточок плодів.

Справа в тому, що ядерця цих фруктів містять речовини, що виділяють з часом шкідливу для людського організму сенильную кислоту. З цієї причини закочені цілком персикові плоди можна вживати в їжу більше одного року.

А ось плоди з витягнутими кісточками можна їсти куди довше.

Для консервації половинок знадобляться такі компоненти:

  • Персики – 1,7 кг;
  • Цукровий пісок – 230 г;
  • Вода – 1, 8 л.;
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Почати консервацію персиків половинками у власному соку на зиму необхідно з ретельного огляду зібраних або куплених фруктів. Їх колір повинен відповідати кольору зрілих і здорових плодів, а фрукти навіть з незначними ушкодженнями потрібно відкласти в сторону.

Потім сполоснути їх під прохолодною водою, використовуючи друшляк, і намагаючись не пошкодити шкірку. Все-таки, шкірка персиків дозволяє їм довше зберігатися, а головне, містить безліч вітамінів.

Якщо ж є бажання видалити шкірку, то досить зробити поперечні надрізи ножем, і занурити в гарячу воду на пару хвилин. Так, шкірку можна буде легко зняти ковзаючими рухами.

Висушити фрукти, промокнувши їх сухим паперовим рушником, і перейти до отримання кісточки. Для цього розрізати кожен плід навпіл, і дістати ядерце назовні.

Потім помістити половинки в чисті сухі банки будь-якого об'єму, залити закип'ятила водою. Залишити на 30 хвилин, попередньо накривши кришкою.

По закінченню вказаного часу зняти кришки, вилити воду з банок в каструлю і засипати цукровим піском.

Кип'ятити сироп до тих пір, поки він не придбає характерну яскравість і насичений відтінок. Залити готовим сиропом персики, закрутити банки.

Стерилізувати банки після закрутки не настільки обов'язково, якщо вони вже були попередньо прокипячены. Залишається лише дочекатися їх остигання, перевернувши дном до верху, і почекати тиждень до виділення соку персиками.

Консервовані у власному соку персики на зиму обов'язково стануть щорічним сімейним рецептом:

  1. Їх закрутка займає не більше години;
  2. Більшість господинь мають можливість вирощувати персики на власному городі, або навіть вдома;
  3. Необхідні, крім плодів, інгредієнти є на кожній кухні;
  4. Урізноманітнити таку консервацію можна, доповнюючи персики абрикосами, нектаринами, яблуками, грушами, сухофруктами і т. д.
Спробуйте приготувати хачапурі по-імеретинськи — це смачне блюдо, яке приготувати дуже легко.

Читайте як приготувати курячі шлунки в мультиварці. Навіть такий простий субпродукт можна приготувати дуже смачно.

Кета — дуже смачна риба, але навіть її потрібно готувати правильно. Наша добірка рецептів.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: