Як приготувати картопляні зрази з м'ясом
Картопляні зрази, що представляють собою якусь подобу млинців з начинкою, є національним блюдом в кухнях декількох східно-європейських народів. Думки істориків про його походження розділяються: одні вважають, що воно прийшло в річ Посполиту в 16 столітті з Італії, а інші – що це традиційне литовське блюдо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Картопля - | 6 шт. |
Вирізка свиняча - | 400 г |
Цибулю - | 2 головки |
Масло (жирне) вершкове - | 150 г |
Яйця - | 2 шт. |
Борошно - | 2 ст. л. |
Кріп - | пучок |
Сіль - | за смаком |
Олія будь соняшникову - | 2 ст. л. |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 124 Ккал |
Картоплю очищаємо і старанно вимиваємо, розрізаємо на чвертки і занурюємо в гарячу воду отвариваться. Якщо закладати в холодну воду, картопля буде менше клейкої.
М'ясо вимиваємо, розрізаємо на шматки і пропускаємо через електром'ясорубку. Можна прискорити процес і купити готовий фарш, але тоді впевненості в якості виготовленого продукту у вас не буде.
Зливаємо майже весь картопляний розсіл, залишаємо буквально три – чотири ложки. Мнемо товкачиком, додаємо борошно, яйця і кріп. Кількість яєць може змінюватися, дивіться по консистенції картопляного тіста.
Очищаємо цибулю і шаткуємо на кубики, засмажуємо на олії олії, викладаємо фарш, підсолюємо і смажимо до напівготовності. Картопляну масу розгортаємо в ковбаску, ріжемо на невеликі кубики, як на вареники, долонею приминаем. На одну половинку кладемо фарш, другий накриваємо і закріплюємо щільно краю.
В долонях обминаємо напівфабрикат, обмокаем в борошні і засмажуємо на топленому маслі.
Як готувати страву на пару
Компоненти:
- Картопля – 5 шт.;
- Куряча грудинка – 2 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Борошно – 5 ст. л.;
- Яйце – 1 шт.;
- Сіль – за своїм смаком;
- Масло (жирне) вершкове – 100 г;
- Оливкова олія – 2 ст. л.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 85 Ккал/ 100 р.
У закипающую воду кладемо отвариваться курячу грудинку, трохи підсолюємо і додаємо невеликий шматочок цибулі. Картоплю чистимо і теж ставимо варити. Потрібно щоб вона добре розварилася і була м'якою.
Зливаємо воду, перекладаємо клуби в ємність блендера і перебиваємо в пюре, потроху додаючи масло і яйце. Коли маса стане однорідною, всипаємо борошно і ложкою добре промешиваем. Залишаємо остигати.
Цибулю чистимо і пасеруємо на оливковій олії. М'ясо з бульйону дістаємо, поділяємо на смужки і перекручуємо на електром'ясорубці. Змішуємо з обсмаженою цибулею і підсолюємо.
З пюре формуємо невеликі коржі, по середині накладаємо начинку, мокрими долонями слепляем зрази і викладаємо на спеціальну решітку пароварки. Електроприлад активуємо, наливаємо в ємність воду, виставляємо яруси з зразами і вмикаємо таймер на двадцять хвилин.
У курячий бульйон можна додати свіжу зелень і подати разом з картопляними зразами і нежирною сметаною.
Незабутньо смачні картопляні зрази з м'ясною начинкою в духовці
Ця страва сподобається господиням, які з простих продуктів люблять приготувати щось незвичайне і оригінальне. Запечені в електродуховці зрази мають хрустку скоринку і соковиту начинку. У них можна додати твердий сир, але це за бажанням.
Компоненти:
-
- Картопля – 1 кг;
- Цибуля – 2 шт.;
- Телятина – 300 г;
- Сухарі панірувальні – упаковка;
- Яйце – 1 шт.;
- Борошно – 4 ст. л.;
- Вершкове (не спред) масло– 100 г;
- Олія нерафінована – 4 ст. л.;
- Сіль – за своїм смаком.
Час приготування: 85 хвилин.
Калорійність: 114 Ккал/ 100 р.
Добре вимиваємо картоплю і закидаємо отвариваться в мундирах у закипающую підсолену воду. Готовність перевіряємо зубочисткою або виделкою. М'ясо миємо й обсушуємо паперовими кухонними рушниками.
Обробляємо на шматочки і перекручуємо на м'ясорубці. Цибулю чистимо і подрібнюємо в блендері. Набираємо в сотейник масло й обсмажуємо цибульну кашу, додаємо м'ясний фарш, приправи, сіль і готуємо десять – п'ятнадцять хвилин, весь час помішуючи, щоб не пригоріла.
Картоплю чистимо, мнемо товкачиком, яйце збиваємо, додаємо борошно і масло вершкове. Залишаємо остигати. Розкачуємо в товсту довгу ковбаску, общипуємо невеликі колобки і формуємо картопляні пиріжки, начиняючи м'ясним фаршем з цибулею. Покриваємо сухарями і укладаємо в невелику жаровню. Ставимо запікатися на двадцять хвилин.
Дізнайтеся, як правильно приготувати курячий суп з локшиною, чим корисне блюдо і кому його рекомендується вживати.
Класичний рецепт салату з крабовим м'ясом, читайте покрокові рекомендації з фото.
Як приготувати смачну піцу в мультиварці з неймовірно ніжним смаком читайте в нашій статті тут.
Як зробити зрази картопляні з грибами і м'ясним фаршем
Одне з класичних поєднань продуктів – це картопля, гриби і м'ясо. В цьому блюді вони виступають як єдине ціле і виходить досить смачно і ситно. Краще пошукати і використовувати свіжі лісові гриби, а не тепличні, тоді смак буде просто божественним.
Компоненти:
- Білі гриби – 300 г;
- Картопля – 6 шт.;
- Цибуля – 2 головки;
- Морква – 1 шт.;
- Вершкове масло – 50 г;
- Молода яловичина 450 г;
- Яйце – 1 шт.;
- Сіль, перець – за своїм бажанням і смаком.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність: 165 Ккал/ 100 р.
До повної готовності відварюємо картоплю. Гриби добре вимиваємо у воді і шаткуємо кубиками. Смажимо на соняшниковій олії. М'ясо перекручуємо на м'ясорубці, попередньо нарізавши на шматки.
Овочі чистимо і нарізаємо, пасеруємо на олії, додаємо фарш, добре промешиваем і обсмажуємо двадцять хвилин. Викладаємо гриби, присаливаем, посипаємо перцем і перемішуємо. Відключаємо газ і залишаємо охолонути.
Картоплю мнемо в пюре, вмішуємо вершкове масло, яйце, борошно і даємо постояти п'ять – десять хвилин, щоб охолола і утворилася клейковина.
Картопляне тісто розкачуємо, відокремлюємо невеликі коржі, на долоні розрівнюємо, фаршируємо і відразу ж скріплюємо краю. Щоб вони добре трималися, можна змочити олією або водою.
Обвалюємо в борошні напівфабрикати і смажимо на прогрітому олії до красивого коричневого кольору.
Рекомендується під час відварювання картоплі воду не солити, а додати її разом з борошном і яйцем. Вийде смачна хрустка скоринка, якщо напівфабрикат занурити в яйце, а потім у панірування. Дуже смачні та дієтичні зрази виходять з начинкою з риби.
Приємного апетиту!