30 март 2019 6 114

Як приготувати м'ясні пальчики з свинини з начинкою

Крученики, «огірочки по-тираспольки», м'ясні рулетики, пальчики, зрази – все це різні назви одного дуже смачної страви, що готується з невеликих м'ясних відбивних, згорнутих в рулет разом зі всілякими начинками.

Традиційно це частування готують зі свинини, використовуючи м'якоть (окіст або корейку). Що стосується термічної обробки, то тут існує кілька варіантів. М'ясні пальчики з свинини з начинкою можуть просто обсмажуватися на сковороді, а можуть після цього ще запікатися в духовці.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
свинини - 600 г
чорносливу - 150 г
ядер волоських горіхів - 100 г
яєць - 1 шт.
борошна - 70 г
рослинного масла для смаження - 50 мл
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 384 Ккал

Багато господинь вважають за краще вибирати для приготування нескладні, але смачні страви. До таких страв можна віднести м'ясні пальчики з свинини з чорносливом і горіхами. Кисло-солодкий, трохи прокопчений смак чорносливу в поєднанні з горіхами і м'ясом дарують готовому страві багатий смак, до якого важко залишитися байдужим.

Рецепт по кроках:

  1. Шматок м'яса нарізати поперек волокон на пласти, товщиною до 8 мм. Кожен шматок гарненько відбити з обох сторін, як можна тонше, посолити і поперчити;
  2. Для начинки добре промитий чорнослив нарізати смужками, а ядра горіхів скласти в поліетиленовий пакет і подрібнити, відбивши молотком для м'яса;
  3. По краю відбитого шматка м'яса викласти чорнослив і горіхи. На один пальчик піде 2-3 шт. чорносливу і приблизно чайна ложка горіхів. Згорнути м'ясо в рулет. Добре відбитий стейк буде тримати форму навіть без додаткового кріплення;
  4. Кожен пальчик обваляти в борошні і викупати у збитому яйці, а потім обсмажити до готовності на рослинному маслі.

Як приготувати смачний пиріг на швидку руку в мультиварці.

Рецепт корисного компоту з брусниці — спробуйте приготувати його вже сьогодні.

Як готується курка на грилі читайте тут.

Рецепт м'ясних пальчиків з свинини з грибною начинкою

Для багатьох страв сир використовується в якості інгредієнта, що дозволяє отримати апетитну скоринку при запіканні, але він може виступати в якості сполучного ланки для начинки в таких стравах, як м'ясні пальчики. Його можна змішувати не тільки з грибами, але і з овочами (наприклад, морквою по-корейськи) і зеленню.

Для пальчиків з свинини, фаршированих грибами, знадобляться наступні інгредієнти:

  • 600 г свинячої вирізки одним шматком;
  • 200 г свіжих печериць;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 200 мл сметани;
  • 150 р ріпчастої цибулі;
  • 10-15 г часнику;
  • 50-70 мл рослинного масла для обсмажування начинки і пальчиків;
  • сіль, спеції (прованські трави, чорний мелений перець) і свіжа зелень за смаком.

Час приготування – до 2 годин.

Калорійність 100 грамів готового страви дорівнює 272,0 кілокалорії.

Черговість кулінарних процесів:

  1. Спочатку потрібно підготувати начинку для пальчиків. Для цього на рослинному маслі слід обсмажити крупно подрібнені гриби і ріпчасту цибулю до м'якості. Після цього в ще гарячу суміш викласти крупно натертий твердий сир і перемішати. Це допоможе компонентів фаршу схопитися між собою;
  2. Далі необхідно порізати свинину пластами товщиною до 5 мм Кожен такий шар обережно відбити молотком з обох сторін. Після цього можна приступати до формування пальчиків;
  3. На середину відбивною покласти чайну ложечку фаршу і згорнути рулетиком, потім перетягнути заготівлю ниткою, щоб вона не розпалася в процесі приготування;
  4. Спочатку нафаршировані заготовки обсмажити на сковороді з невеликою кількістю олії з двох боків до красивої карамельної скоринки, а потім скласти в форму для запікання відповідного розміру;
  5. Для сметанного соусу змішати сметану з подрібненим з допомогою преса часником, дрібно нарубаною зеленню, сіллю і іншими спеціями;
  6. Залити обсмажені м'ясні рулетики з грибною начинкою отриманим соусом і відправити на 30 хвилин нудитися в духовці. Потім дочекатися коли готову страву трохи охолоне, зняти нитки і можна подавати до столу.

Рецепт пальчиків з сирною начинкою в клярі

Незважаючи на простоту начинки, страва виходить досить смачним і цікавим, гідним, як сімейного вечері, так і святкового застілля.

В залежності від вибраного сорту сиру для начинки кожен раз м'ясні рулетики будуть мати свій особливий смак.

Примітно, що заготовки нічим не скріплюються (ні ниткою, ні зубочисткою), а не розвалитися їм допомагає кляр і маленька хитрість, застосовувана досвідченими господинями.

Щоб приготувати пальчики з свинини з начинкою з сиру в клярі знадобляться:

  • 500 г свинячої м'якоті;
  • 150 г твердого сиру;
  • 20 г свіжої зелені;
  • 150 мл соєвого соусу;
  • 2 курячих яйця;
  • 150 г панірувальних сухарів;
  • 10 г часнику;
  • 30 мл рослинного масла для обсмажування;
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Тривалість готування, не враховуючи час, необхідний для маринування м'яса, складе близько 2 годин.

Харчова і енергетична цінність м'ясних пальчиків за цим рецептом – 299,2 ккал/100 р.

Алгоритм приготування:

  1. На початку слід шматок м'яса нарізати на порційні стейки, кожен з яких потрібно гарненько відбити з обох сторін. Після цього підготовлене м'ясо залити маринадом із соєвого соусу і залишити в спокої на час від двох годин до ночі;
  2. Перед початком формування рулетиків потрібно підготувати начинку, кляр і панірування. Для начинки пропустити через середню тертку сир і змішати його з подрібненою зеленню і подрібненим часником. Для кляру збовтати до однорідності яйця, панірувальні сухарі пересипати в посудину, зручну для обвалювання заготовок;
  3. Пласти промаринованного м'яса обсушити паперовими рушниками, приправити спеціями і посолити, якщо соєвий соус недостатньо солоний. На край відбитого шматка покласти ложку начинки і скрутити в рулет. Потім вмочити в яєчному клярі і обваляти в сухарях. Це допоможе запобігти витіканню начинки;
  4. Отримані заготовки на чверть години відправити у морозильну камеру, щоб при обсмажуванні вони не розвалити. Охолоджені пальчики обсмажити до золотистої скоринки на гарячій олії, викладаючи їх швом вниз;
  5. Після обсмажування можна відправити м'ясні пальчики в духовку або протушкувати з невеликою кількістю води, щоб довести їх до готовності. Подавати ці рулетики можна як самостійне гостину або разом з гарніром.

Запечені м'ясні рулетики в духовці

У цьому рецепті використовується начинка з відварних овочів і грибів, але цікавий сам процес приготування. Сформовані пальчики не обсмажуються попередньо на сковороді, а всі термічна обробка відбувається виключно в духовці. Цей факт, можливо, порадує і підбадьорить початківців господарок, які бояться, що пальчики разваляться в процесі приготування.

Для запечених в духовці пальчиків використовуються:

  • 1000 г м'якоті свинини;
  • 400 г печериць;
  • 150 г відвареної картоплі;
  • 150 г відвареної моркви;
  • 100 р ріпчастої цибулі;
  • 150 г твердого сиру;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 150 г бекону;
  • 250 мл червоного сухого вина;
  • сіль і спеції за смаком.

З огляду на час приготування начинки і маринування м'яса, приготування може зайняти до 2,5 годин.

Калорійність, розрахована на 100 грамів, складе 241,1 кілокалорію.

Спосіб приготування:

  1. Порційні шматки м'яса добре відбити, задобрити сіллю, перцем і замаринувати у вині на півгодини;
  2. Для начинки обсмажити на олії подрібнені гриби з цибулею, а потім змішати з натертою відвареної морквою і картоплею;
  3. На край замаринованого шматка м'яса покласти начинку, згорнути рулетом, а потім кожен пальчик обернути шматочком бекону і закріпити зубочисткою;
  4. Викласти заготовки на змащений маслом деко, посипати тертим сиром і відправити на 40 хвилин у духовку, яка розігріта до 180 градусів.

Кулінарні тонкощі

Щоб м'ясні пальчики з свинини з начинкою виходили завжди соковитими і смачними, слід витратити деякий час на маринування м'яса. В якості маринаду можна використовувати соєвий соус, червоне сухе вино або гранатовий сік.

Добре тримати форму і не розпадатися при обсмажуванні м'ясних пальчикам допоможе ретельне відбивання м'яса, використання кляру і панірування, заморожування заготовок в холодильнику або перетягування ниткою і закріплення зубочисткою.

Що ще почитати: