Як приготувати картопляні зрази з капустою
Якщо ви любите ситні пісні страви, то хочемо представити вам три варіанти картопляних зраз. Всі вони будуть приготовані з капустою, але за смаком вийдуть різними, так як де-то ми додали яйця, а десь замість свіжої капусти використовували квашену. Приємного апетиту!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спеції - | за смаком |
яйця - | 2 шт. |
морква - | 1 шт. |
рослинна олія - | 90 мл |
борошно - | 70 г |
капуста - | 0,5 шт. |
панірувальні сухарі - | 0,2 кг |
цибулю - | 1 головка |
картопля - | 12 бульб |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 114 Ккал |
Простий рецепт домашніх зраз, який подобається всім! Це ситно, швидко і дуже смачно.
Як приготувати:
- Картоплю очистіть від шкірки, вимийте її.
- Далі наріжте кубиками і покладіть в сотейник, залийте водою.
- Цибулю очистіть і промийте, зріжте коріння.
- Покладіть коренеплід до картоплі, туди ж додайте спеції.
- Надішліть все це на плиту до повної готовності картоплі.
- Коли він стане м'яким, воду злийте, від цибулі позбавтеся.
- Розімніть картоплю, поки вона гаряча.
- Потім дайте їй охолонути трохи, введіть борошно і яйця.
- Ретельно перемішайте компоненти, щоб маса стала однорідною.
- Моркву очистіть і вимийте, натріть її на тертці.
- Сковороду прожарити з маслом, всипте моркву.
- Тушкуйте її, помішуючи, до м'якості.
- Капусту в цей час промийте, натріть на тертці.
- Додайте до моркви і тушкуйте разом до м'якості.
- В кінці присипте спеціями і перемішайте, охолодіть.
- З картоплі зробіть кульки і кожен перетворіть в коржик.
- Викладіть зверху по ложці начинки, краї зберіть.
- Зрази обваляйте в сухарях і відразу відправляємо в сковороду з вже прогрітим маслом.
- Смажте до рум'яності з усіх боків.
Порада: в начинку за бажанням можна додати цибулю або свіжу зелень.
Картопляні зрази з квашеною капустою
Наступний варіант для тих, хто любить оригінальні смаки. Тут зрази наповнені квашеною капустою з додаванням моркви. Це дуже смачно, спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 120 мл |
цибуля | 1 головка |
картопля | 1 кг |
борошно | 0,1 кг |
квашена капуста | 500 г |
спеції | за смаком |
сухарі для панірування | 0,1 кг |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 132 ккал |
Як приготувати:
- Картоплю очистіть від шкірки, промийте бульби.
- Далі подрібніть їх кубиками або часточками і знову промийте, але вже від крохмалю.
- Покладіть в сотейник і залийте водою, додайте спеції.
- З моменту закипання варіть близько двадцяти хвилин до м'якості.
- Потім воду злийте, скибочки коренеплодів розімніть.
- Пюре змішайте з борошном до однорідності.
- Цибулю очистіть і промийте, дрібно покришіть його.
- Трохи олії в сковороді нагрійте.
- Висипте в нього цибулю і тушкуйте його, помішуючи, до м'якості.
- Капусту в цей час спробуйте і, якщо вона дуже солона, покладіть в друшляк і промийте.
- Потім при необхідності скоротити капусту.
- Додайте її до цибулі і тушкуйте компоненти разом протягом двадцяти хвилин. Помішуйте обов'язково, інакше капуста пригорить.
- З картопляного тіста сформуйте кульки.
- В середині кожного зробіть поглиблення, наповніть капустою з цибулею і защипайте краю.
- Повторіть процес з усією картоплею і всією начинкою.
- Готові, але ще «сирі» зрази обваляйте в сухарях.
- Залишки масла прогрійте на сухою і чистою сковороді.
- Викладіть зрази і смажте їх до рум'яності з усіх боків.
Порада: щоб прибрати зайве масло, викладайте зрази на сухі серветки.
Читайте також, як приготувати картопляні зрази з м'ясом.
А тут ви дізнаєтеся, як робити соковиті зрази з фаршу з яйцем.
М'ясні пальчики з свинини з начинкою — апетитно, святково і дуже смачно. Ось їхні рецепти. Спробуйте!
Як приготувати з яйцями
Перед вами биточки з картоплі з максимально ситної і насиченою начинкою! Це капуста, яйця і тягучий сир, який зможе звести з розуму!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 0,1 л |
цукор | 5 г |
картопля | 1,2 кг |
вода | 0,2 л |
квашена капуста | 550 г |
борошно | 100 г |
яйця | 3 шт. |
спеції | за смаком |
цибуля | 2 головки |
Час приготування: 105 хвилин | Калорійність на 100 грам: 114 ккал |
Як приготувати:
- В глибокий сотейник налийте трохи олії, прогрійте його.
- Капусту викладіть на друшляк і дайте рідини стекти.
- Після цього покладіть в сотейник з маслом, влийте воду і доведіть до кипіння.
- Тушкуйте капусту на середньому вогні під кришкою близько години.
- Коли вона стане м'якою, продовжуйте гасити, але вже без кришки. Доведіть до випаровування всієї рідини.
- Цибулю в цей час очистіть і дрібно покришіть.
- У сковороду налийте ще трохи олії, прогрійте.
- Всипте цибулю і тушкуйте його, помішуючи, до м'якості.
- Яйця покладіть в сотейник і залийте водою.
- Приберіть на плиту і дайте закипіти.
- З цього моменту варіть протягом чверті години.
- Потім яйця остудіть, очистіть і натріть.
- З'єднайте їх з цибулею, потім і з капустою, яка вже трохи охолола.
- Компоненти присипте спеціями.
- Картопля очистіть і вимийте, наріжте скибочками.
- Складіть в каструлю і залийте водою.
- Приберіть на плиту і варіть бульби до готовності (м'якості).
- Посоліть, перш ніж зливати воду.
- Розімніть товкачиком всю картоплю, присипте цукром.
- Частинами введіть борошно, вимішуючи однорідне тісто.
- Поділіть його на частини і кожну перетворіть в коржик.
- У середину покладіть начинку і скріпіть краю.
- У сковороді нагрійте масло, що залишилося.
- Викладіть зрази і смажте їх до рум'яності з обох сторін.
Корисні поради
Якщо у вас не виходить однорідне тісто з картоплі і борошна, додайте трохи масла або води, і маса стане більш гладкою і податливою.
Обвалювати биточки зовсім не обов'язково. Але якщо ви вирішите залишити їх «голими», наливайте в сковороду достатню кількість олію, щоб вони не пригоріли.
Сьогоднішнє страву можна назвати повноцінним, так як воно досить ситне і може підійти для обіду або вечері. Подавайте биточки з соусом, сметаною, зеленню. Виходить дуже смачно!