18 март 2019 20 874

Як приготувати пісний пиріг з варенням

Що може бути простіше і смачніше пісного пирога з варенням? Часто ми їмо оладки, млинці, булки з ним вприкуску, але якщо об'єднати здобу з джемом в одне блюдо, вийде подвійну насолоду. Виготовлення такої солодощі настільки просто, що можна не переживати за успішність результату.

Як правило, для пирога застосовують варення з солодких ягід і фруктів: малини, полуниці, ожини, яблук, абрикосів. Головне – щоб було без кісточок.

Зазвичай в пиріг з варенням кладуть багато яєць, масла чи маргарину, але тільки якщо мова йде не про пісному рецепті. В такому випадку в складі тільки борошно, бажане вищого сорту, цукор, олія оливкова або соняшникова. До переваг цієї випічки відносяться бюджетна вартість вихідних продуктів, а також можливість вживання в пісні дні.

Але хочеться відзначити, що пісний пиріг нічим не гірше звичного класичного варіанту. Він такий же солодкий, високий і м'який, а також чудово доповнює чашку гарячого чаю в холодну зиму.

Відмінний пісний пиріг з варенням на швидку руку
Інгредієнти Кількість
Борошно - 3 склянки
Цукор - 1.5 склянки
Варення - 0.5 л
Пекарський порошок - 1 упаковка
Олія оливкова - 1 склянка
Ваніль - 1 пакетик
Вода очищена - 1 склянка
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 308 Ккал
Цей рецепт відрізняється від інших тим, що варення входить до складу самого тесту, а не використовується в якості начинки. Можна застосовувати не тільки солодкі джеми, але і з легкою кислинкою: вишневий, з агрусу, аличі.

Змішуємо варення, масло оливкове і воду, всипаємо цукор і ретельно промешиваем, поки крупинки повністю не расщепятся. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Знову промешиваем. Консистенція вийде густоватой, з ложки тісто повинно повільно стікати і лягати колами.

Якщо ж маса вийшла редковатой, додайте ще трохи борошна.

Встановлюємо терморегулятор на 170 °С.

Виливаємо тісто в промазану маслом форму і ставимо випікатися на сорок хвилин.

Готовність можна перевірити зубочисткою: якщо тісто не налипло – пиріг готовий. Жирна олійна деревинка не повинна вас бентежити, так і повинно бути з-за великої кількості масла в пирозі.

Якщо раптом пиріг почав пригорати зверху, а в середині залишається рідким, знизьте температуру і накрийте фольгою виріб. Значить, духова шафа прогрівся більше, ніж було потрібно.

Додамо горіхів і приготуємо випічку в мультиварці

Багато хто вважає, що якщо пісне блюдо, значить не калорійне, але це помилково. У даному рецепті поєднуються дуже ситні і поживні продукти. Одні волоські горіхи чого варті, не беручи до уваги варення, цукор і борошно. Отже, готуємо пісний пиріг з варенням і горіхами в мультиварці.

Компоненти:

  • Борошно – 2 склянки;
  • Варення вишневе – 2 склянки;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Горіхи – 100 г;
  • Курага – 50 г;
  • Мало нерафінована – 0.5 склянки;
  • Вода мінеральна – 150 мл;
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.

Приготування: 170 хвилин.

Калорійність: 405 Ккал/ 100 р.

Нагріваємо до тепла мінеральну воду, підсипаємо дріжджі і цукор, перемішуємо і на двадцять хвилин відправляємо в тепло. Лущені горіхи висипаємо на сковороду і злегка обсмажуємо. Курагу замочуємо у воді, виймаємо і розкладаємо на рушник просохнути. В дріжджову жижу вливаємо олію, перемішуємо і починаємо через сито просіяти прямо туди борошно. Підмішуємо тісто, даємо піднятися сорок хвилин.

Включаємо пристрій на функцію випічки. Тісто розділяємо на п'ять однакових частин. Розкачуємо, кладемо один шар тіста в чашу, промазуємо варенням, посипаємо не шкодуючи злегка подрібненими горіхами і курагою, накриваємо ще одним коржем. За такою схемою закладаємо весь пиріг. Герметично закріплюємо кришку і готуємо годину.

Відкриваємо, даємо охолонути і накриваємо плоскою тарілкою, що підходить по діаметру і перевертаємо на неї готовий виріб. Пиріг вийде догори дном.

Рецепт пісного тертого пирога з ароматним варенням

Чомусь пісний пиріг господині вважають невдалим і прісним, але це до того моменту, поки не спробують цю випічку у когось в гостях. Після цього відразу вимагають рецепт собі на замітку.

Компоненти:

  • Борошно – 2.5 склянки;
  • Цукор – 150 г;
  • Розпушувач – пачка;
  • Варення – 300 г;
  • Пісний маргарин – 200 г;
  • Ваніль – упаковка.

Приготування: 55 хвилин.

Калорійність: 312 Ккал/ 100 р.

Висипаємо на суху поверхню борошно з цукром і ваніллю, зверху нарізаємо пісний маргарин і рубаємо всі разом в борошняну крихту. Обмотуємо харчовою плівкою і кладемо охолодитися на п'ятдесят хвилин. Розмотує, отщепляем маленький шматочок і відкладаємо в сторону.

Кладемо тісто в деко і долонями розподіляємо по всій поверхні, роблячи невеликі борти по краях. Наливаємо на основу варення, зверху натираємо маленький шматочок тіста. Поміщаємо пропікається на двадцять п'ять хвилин у електродуховку.

Тушкована яловичина тушкована з чорносливом в духовці і покроковими рекомендаціями приготування. Читайте поради як правильно приготувати це м'ясне блюдо.

Правильно приготовані голубці з м'ясом та рисом тушковані в сметанному або томатному соусі здивують вас ніжним смаком і соковитістю. Рецепти, які варто спробувати.

Як приготувати смачнючу піцу з маринованими грибами та ковбасою. Детальний покроковий рецепт, рекомендації та поради.

Корисні рекомендації

  1. Якщо ви готуєте пиріг, в тісто якого входить варення, краще кисле. Так випічка вийде пишніше за рахунок реакції з содою або розпушувачем. Підійде варення абрикосове, вишневе, малинове, персикове з лимоном, з агрусу;
  2. Доповнити аромат і смак пирога можна за рахунок апельсинової або лимонної цедри, соку. Досить додати пару ложок, і зміни будуть відчуватися відразу;
  3. Замість води в тісто можна покласти сік з консервованих ананасів, а самі фрукти перемолоти в блендері і зробити прошарок з них;
  4. Якщо у вас є заморожені ягоди, їх можна залити гарячою водою і залишити на тридцять хвилин. Потім вилити отриманий компот з ягодами в тісто замість води. Вийде теж дуже смачно;
  5. Слідкуйте за солодкістю пирога, якщо варення не кисле, то в рецепті потрібно обмежити дозування цукру, щоб випічка не вийшла нудною;
  6. Якщо в тісто входить варення, то його можна просто розрізати на частини і промазати кремом. Вийде торт.

Готуйте просто, швидко, а головне – з душею! Тоді будь-яка випічка вдаватиметься на славу!

Що ще почитати: