Як приготувати минтай в мультиварці
Минтай можна приготувати в мультиварці досить просто і швидко. Для цього існують різні рецепти. Можна просто обсмажити рибку або приготувати на пару без будь-яких додаткових інгредієнтів.
А можна дещо ускладнити приготування, і додати до риби різні соуси. Прекрасно для цього підійде томатно-вершкова заливка. Для спрощення приготування тушкованою рибки можна скористатися звичайною сметаною.
Минтай, приготований в мультиварці – це дуже просте і смачне блюдо. Також варто зауважити, що обійдеться воно дуже недорого. Але невелика вартість не впливає на якість і смак продукту. Давайте розглянемо рецепти з фото.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
минтай - | 600 г |
сіль - | одна столова ложка |
борошно - | дві столові ложки |
рослинна олія - | для обсмажування риби |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 105 Ккал |
Поетапне приготування страви:
- Рибу ретельно вимити і порізати на шматочки невеликих розмірів;
- Посолити у відповідності з власним смаком. Але при цьому важливо пам'ятати, що від кількості солі залежить соковитість продукту. Тут все залежить від уподобань кухаря. Часто сіль додають у борошно, яка призначається для обвалювання риби;
- Обваляти ретельно в борошні, таким чином, щоб ніде не залишалося проміжків;
- Розкласти скибочки риби в мультиварці і поставити на режим «Випічка». Якщо такого режиму немає, можна використати «Смаження». Час приготування складе близько півгодини;
- Якщо немає бажання, рослинне масло можна не використовувати. При його застосуванні вийде гарна скоринка на рибі.
Як приготувати рибу в сметані
Минтай, тушкована зі сметаною, виходить дуже легким і низькокалорійним стравою з приємним, ніжним смаком. Для приготування знадобиться:
- Минтай в кількості 400 г;
- Одна невелика цибулина;
- Соняшникова рафінована олія об'ємом в 40 мл;
- Одна невелика морква;
- Сметана в кількості 150 г;
- Чорний мелений перчик за смаком;
- 1/3 склянки охолодженої кип'яченої води.
Безпосереднє приготування страви в мультиварці:
- Рибу ретельно почистити, провести видалення плавників і нутрощів. Також варто звернути увагу на внутрішню плівку – її видалення також дуже важливо;
- Очищену рибу ретельно промити і нарізати невеликими шматочками;
- Лук очистити, помити і нарізати у формі тонких півкілець;
- Морква також очистити і добре промити. Потім натерти її на терці великого розміру;
- Поставити мультиварці на режимі «Випічка». Додати в чашу рослинне масло, цибулю і моркву. Важливо, кришку неї закривати;
- Обсмажити овочі на протязі десяти хвилин;
- Викласти до овочів минтай і додати підготовлену воду. Додати сіль і перець у відповідності зі смаком;
- Кожен з шматочків рибки рясно полити сметаною;
- Закрити кришку мультиварки і залишити в тому ж режимі на 25 хвилин;
- Відключити мультиварку. Минтай в сметані повністю готовий до вживання!
Дієтичний рецепт на пару
Це рецепт дуже простий у приготуванні і не займає великої кількості часу.
Список необхідних складових:
- Минтай у кількості 0,5 кг;
- Одна столова ложка соку лимона;
- Дві чайних ложки спеціальної приправи для риби (найчастіше в її основу входять орегано і базилік).
Як приготувати минтай на пару в мультиварці:
- Виконати очищення рибки. Для цього, в першу чергу, відбувається видалення плавників і хвоста. Далі слід оброблення риби. Верхню шкуру минтая не потрібно чіпати, оскільки саме в ній міститься величезна кількість корисних речовин. Минтай необхідно розрізати в горизонтальному напрямку по хребту. Забрати всі нутрощі і кістки. Також обов'язково видалити внутрішню плівку;
- Підготовлене філе нарізати на невеликі шматочки;
- Обробити соком лимона і спеціями. Їх можна навіть ретельно розтерти з минтаю;
- Залишити на деякий час при кімнатній температурі;
- Після закінчення цього часу, скласти філе в мультиварку на спеціальну підставку і включити режим «На пару»;
- Залишити на п'ятнадцять хвилин. Після цього риба повністю готова.
Філе минтая з сиром
Цей рецепт приготування минтая в мультиварці дещо незвичний, але в той же час дуже смачний. Таким блюдом можна здивувати близьких і порадувати діток, для яких рибка дуже корисна.
Необхідні інгредієнти:
- Філе минтая в кількості 700 г;
- Два курячих яйця;
- Дві невеликі цибулини;
- Дві моркви;
- Молоко об'ємом 150 мл;
- Твердий сир в кількості 80 г;
- Перець і сіль за смаком;
- Дві столові ложки рослинної олії;
- Спеціальна приправа.
Покрокове приготування філе минтая з сиром:
- Овочі почистити і вимити. Цибулю нарізати у формі невеликих кубиків, а моркву натерти на тертці великого розміру;
- Налити в каструлю олію, викласти підготовлені овочі, поставити режим «Випічка» і обсмажувати протягом десяти хвилин;
- Після цього прямо на овочі акуратно викласти всю підготовлену рибку і зверху посипати спеціями;
- Окремо збити яйця, додати до них молоко, ретельно змішати до однорідного стану. Отриману суміш вилити в каструлю;
- Зверху натерти на тертці твердий сир;
- На тому ж режимі залишити суміш на 20 хвилин;
- Після закінчення цього часу філе буде повністю готове!
Тушена риба з морквою і цибулею
Для приготування потрібно:
- Минтай в кількості 1 кг;
- Дві великі цибулини;
- Дві великі моркви;
- Сметана в кількості 240 г;
- Приправа за бажанням;
- Дві столові ложки рослинної олії;
- Дві столові ложки вершкового масла.
Як гасити минтай з морквою і цибулею в мультиварці:
- Очистити рибу від плавників і внутрішньої плівки. Порізати на шматки. Розмір їх залежить від особистих переваг. Присипати приправою;
- Овочі очистити і вимити;
- Цибулю нарізати на невеликі кубики;
- Моркву можна натерти на тертці великого розміру, а також можна порізати на дрібні кубики;
- У каструлю налити олію і покласти вершкове масло. Додати підготовлені овочі і на режимі «Випічка» довести до золотистого кольору;
- Викласти рибку і зверху залити сметаною. Поставити режим «Гасіння» і залишити на півгодини. Після закінчення заданого часу страва повністю готове.
Рецепт м'яса албанською з курки нагоді, коли захочете порадувати чимось смачненьким свою сім'ю.
Як зробити смачний і незвичайний соус для шавермы. Самі кращі рецепти.
Читайте рецепт ніжного бефстроганова з яловичини. Читайте як правильно приготувати м'ясо щоб вийшло смачне ресторанну страву.
З томатно-вершковим соусом
Завдяки цьому соусу рибка знаходить незвичайний гострий смак, яким можна здивувати гостей.
Для приготування потрібно:
- Минтай в кількості 1 кг;
- Дві цибулини середніх розмірів;
- Дві моркви середніх розмірів;
- Одна часникова часточка;
- Половина одного лимона;
- Один стакан рідких вершків;
- Томатна паста в кількості двох столових ложок;
- Рослинну олію в кількості однієї столової ложки;
- ¼ Склянки води;
- Мелена паприка в кількості однієї чайної ложки;
- Сіль;
- Суміш перців.
Поетапне приготування минтая під соусом в мультиварці:
- Рибу очистити, помити і нарізати на шматочки невеликих розмірів;
- Минтай посолити, додати сік половини лимона і суміш перців. Залишити на деякий час;
- Овочі почистити і помити;
- Моркву подрібнити на тертці, а цибулю нарізати у формі півкілець;
- Часник дрібно подрібнити за допомогою гострого ножа;
- Каструлю поставити в режим «Випічка». Додати в чашу рослинне масло і залишити для нагрівання на пару хвилин;
- Покласти туди овочі, трохи посолити і обсмажити;
- Половину овочів викласти з мультиварки;
- Рибку викласти в каструлю, зверху неї укласти відібрані овочі;
- Підготувати заливку. Для цього воду змішати з вершками і томатної пасти. Також сюди додати паприку;
- Залити підготовленим соусом рибу з овочами;
- Поставити режим «Гасіння», закрити кришку і залишити на годину.
Корисні поради
- Для того щоб видалити із рибки зайву рідину можна залишити її на деякий час в друшляку, а можна скористатися сухими серветками;
- Минтай найчастіше продаються в замороженому вигляді, а тому важливо знати, що якщо один раз він був розморожений, то його не можна повторно заморожувати;
- При придбанні риби важливо звернути увагу на її колір: білий говорить про її прекрасному стані і можливості вживання в їжу, а от жовтий чи рожевий – про погану якість продукту;
- Минтай можна поєднувати з різними продуктами, оскільки він володіє прісним смаком.
Минтай відноситься до продуктів, які завжди доступні і володіють невисокою собівартістю. Але це не заважає даній рибі володіти великою кількістю корисних речовин і вітамінів. Існує безліч різних варіантів приготування як в мультиварці, так і в духовці.
І кожне з страв можна доповнювати різними овочами, такими як картопля або кабачки. Тому сміливо можна урізноманітнювати свій щоденний раціон це чудовою і недорогий рибкою.