Як приготувати минтая під маринадом з моркви і цибулі
Багато хто любить морську рибу. Вона не має кісток, тому її можна готувати практично будь-яким способом. На наших прилавках часто зустрічається минтай. Тому проблем з покупкою цієї риби не виникає, та й ціна не висока.
А готувати її можна по-різному. Особливо смачною, соковитою, ніжною вона виходить під маринадом з морквою і цибулею. А ось як її зробити, варто розглянути більш детальніше.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
минтая середнього розміру на 700 грам - | 2 тушки |
солі - | ½ Ч. ложки |
перець чорний у меленому вигляді - | 5 грам |
борошно - | 6 великих ложок |
олія оливкова - | на свій розсуд |
спецій для риби - | трохи |
моркви - | 2 середні |
цибулини - | 2 невеликі |
томатна паста - | 75 грам |
цукор - | 1/3 ч. ложки |
лаврушка - | 1 листочок |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 89 Ккал |
Як потрібно робити:
- Цибулю необхідно очистити від шкірки і нашаткувати дрібними квадратиками;
- Морквяний коренеплід промиваємо, зчищають весь бруд і шкірку. Натираємо овоч на тертці з крупною решіткою або нарізаємо соломкою;
- Наливаємо на сковорідку рослинно масло, ставимо на вогонь і розжарюємо;
- У гаряче масло додаємо моркву, розмішуємо і залишаємо готуватися;
- Через кілька хвилин засипаємо цибулю, все змішуємо і продовжуємо смажитися;
- Далі кладемо трохи томатної пасти. Замість неї можна зробити томатне пюре зі свіжих помідорів. Для цього їх необхідно облити гарячою водою і зняти шкірку. Потім їх перемелюємо в блендері або протираємо через сито;
- Заливаємо склянку води або рибного бульйону, все перемішуємо;
- Додаємо в маринад лаврушку, сіль, чорний мелений перець і розмішуємо. Маринад готовий;
- Далі приступаємо до приготування риби. Її слід добре сполоснути;
- Зчищають з минтая луску, розрізаємо і видаляємо тельбухи;
- Зрізаємо голову і видаляємо всі плавці;
- Нарізаємо рибу невеликими шматочками;
- На плоску тарілку підсипаємо борошно, додаємо сіль і спеції. Все перемішуємо;
- Попередньо поміщаємо на газ жаровню, ллємо масла і гріємо;
- Обсипаємо кожен шматочок риби борошняної сумішшю;
- Кладемо минтай на розпечене масло і засмажуємо кожну сторону, поки вона не покриється золотистим кольором;
- Після цього перекладаємо всі рибні шматочки в маринад, ставимо на повільний вогонь;
- Все тушкуємо від 15 до 30 хвилин, на свій розсуд;
- Подавати можна відразу в гарячому вигляді, але в холодному вигляді це блюдо буде набагато смачніше;
- Найкраще прибрати сковорідку в холодне приміщення на 2-3 години, можна на всю ніч.
Як готувати минтай з морквою і цибулею мультиварці
Які продукти будуть потрібні:
- кілограм філе минтая;
- 2-3 штуки морквяних коренеплоду;
- томат у вигляді пасти – 80 грам;
- дві цибулини;
- масло рослинне – 100 мл;
- приправи на свій смак;
- сіль на свій смак;
- кілька щіпок чорного меленого перцю.
На приготування піде 3 години.
Калорійність – 82 ккал.
Правила приготування:
- Рибу необхідно добре промити під прохолодною водою;
- Далі очищаємо минтай від луски, розрізаємо і виймаємо тельбухи;
- Ріжемо на середні шматочки, посипаємо спеціями, сіллю, меленим перцем;
- Ставимо мультиварку в режим «Випічка» або «Смаження», підливаємо рослинне масло і прогріваємо;
- Викладаємо в прогріте масло шматочки минтая і обсмажуємо ос всіх сторін. Всі шматочки повинні стати рум'яного кольору;
- Виймаємо минтай на тарілку;
- З цибулин видаляємо шкірку, нарізаємо на дрібні шматочки;
- Морквяні коренеплоди промиваємо, зчищають всю шкірку;
- Моркву необхідно протерти на крупній тертці або нарізати тонкою соломкою;
- У чашу мультиварки наливаємо олії, розігріваємо в режимі «Смаження» або «Випічка»;
- На розпечене масло підсипаємо цибулю і морквину, розмішуємо;
- Обсмажуємо овочеву нарізку до рум'яного кольору, при цьому не забуваємо перемішувати;
- Після цього додаємо до овочів томатну пасту, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися хвилин 10;
- Далі викладаємо до овочів підсмажені шматочки риби;
- Всі підсолюємо, приправляємо спеціями;
- Заливаємо 200 мл гарячої воду, переставляємо режим «Гасіння»;
- Готуємо рибу під маринадом протягом 2 годин;
- Готовий минтай з маринадом подаємо з будь-яким гарніром.
Запечена риба в духовці
Інгредієнти для приготування:
- 800 грам минтая;
- два морквяних коренеплоду;
- цибуля – дві головки;
- оливкова олія;
- паста томатна – 50 грам;
- 50 мл води або червоного вина;
- сіль поварена на свій смак;
- трохи чорного перцю в молотом вигляді;
- 2 зубчики часнику.
На приготування потрібно 1 годину 30 хвилин.
Калорійність – 81 ккал.
Процес приготування:
- Морквяні коренеплоди промиваються, очищаються від бруду і шкурки;
- Морква протираємо великою теркою або шаткуємо тонкими смужками;
- З цибулин знімаємо шкірку, цибулини ріжемо півкільцями;
- У казанок потрібно оподлить рослинного масла і помісити його на газ;
- Засипаємо моркву, цибулю і залишаємо обсмажуватися;
- Овочеву нарізку періодично перемішуємо, готуємо до золотистого кольору;
- Кладемо до овочів томатну пасту, перемішуємо;
- Обсмажуємо овочі з томатом протягом 5-7 хвилин;
- Заливаємо вино або воду, все тушкуємо протягом 5 хвилин;
- Готовий соус можна прибирати з плити;
- Далі рибу потрібно промити, очистити від луски;
- Розрізаємо минтай і виймаємо всі тельбухи;
- Зрізаємо плавники, голову;
- Філе нарізаємо на порційні шматочки;
- Дно форми для запікання необхідно змастити рослинним маслом;
- Викладаємо на дно половину овочевого маринаду;
- Часник очищаємо і нарізаємо тонкими пластинками. Викладаємо зверху овочів;
- Далі кладемо шматочки риби;
- Викладаємо шар з решти овочів;
- Виймаємо форму з овочами і рибою в духовку і залишаємо запікати протягом 45 хвилин;
- Запікаємо при температурі 220 градусів;
- Готову рибу витягуємо з духовки і подаємо до столу.
А ви знаєте з чого роблять справжній зефір на фабриці? Як правильно зробити цю солодкість, користь і шкода в нашій статті.
Рецепт смачних печених яблук — візьміть на замітку рецепт дієтичного десерту.
Як приготувати смачний рецепт супу з фрикадельками з індички читайте в нашій статті.
Поради кулінарів
- Попередньо рибу краще замаринувати у спеціях і залишити постояти близько 1 години. В результаті вона вийде соковитою, ніжною, ароматною;
- Тушкувати рибу в маринаді можна не сильно довго, при довгому гасінні вона може розпастися на шматочки;
- Подати дане частування можна з відварною картоплею, рисом, гречкою, тушкованими овочами.
Минтай під маринадом з моркви і цибулі стане прекрасним частуванням, як для повсякденного меню, так і для обіду з гостями. Якщо зробити все правильно, то в результаті може вийти відмінне блюдо, яке сподобається вам і вашій родині.