Курячі котлети на пару в мультиварці: секрети правильної і здорової їжі
В нинішній час багато людей намагаються активно дотримуватися правильного способу життя, приділяючи пильну увагу своєму здоров'ю. Заняття спортом і правильне харчування – запорука відмінного здоров'я та довголіття.
Не секрет, що в основу корисної їжі входять продукти, що не містять холестерин, овочі і фрукти, кисломолочні продукти, білкова їжа. Дієтичне харчування необов'язково має бути не смачним і прісним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Курячі грудки або фарш - | 0,7 кг |
Черствий хліб або батон - | 100 г |
Цибулю - | 2 шт (середніх) |
Часник - | 2-3 зубчики |
Яйце куряче - | 1 шт. |
Молоко - | 70-80 мл |
Сіль і спеції - | за бажанням |
Масло рослинне (будь-яке) - | 3-4 столових ложки |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 228 Ккал |
Цей рецепт зовсім простий і не займає левову частку часу.
Процес приготування по кроках:
- М'ясце курочки перемолоти на м'ясорубці або взяти вже готовий фарш;
- Замочити хліб або батон в прохолодному молоці;
- Ріпчасту цибулю обсмажити на будь-якій рослинній олії до прозорого стану;
- Додати в приготований фарш, розмочений хліб, смажену цибулю, яйце, дрібно подрібнений часник, перець і сіль;
- Далі сформувати невеликі котлетки і викласти їх в ємність мультиварки для приготування на пару. Попередньо потрібно налити воду в чашу мультиварки. Потім увімкніть функцію «Варка на пару». Курячі котлети будуть готові приблизно через 25 хвилин.
Приготування курячих парових котлет з морквою в мультиварці Редмонд
Щоб приготувати дієтичні котлети з курки, необхідні наступні інгредієнти:
- Куряча грудка – 600 г;
- Морква – 3 штуки (середнього розміру);
- Луковичка ріпчаста – 1 шт;
- Яйце куряче – 1 шт;
- Манка – 2 столових ложки;
- Зелень – петрушка, кріп (кілька гілочок);
- Сіль і перець на смак.
Приготування:
- Моркву відварити до готовності і нарізати дрібними кубиками;
- Приготувати фарш з курячої грудки за допомогою м'ясорубки. Одночасно з м'ясом цибулю прокрутити;
- У готовий фарш додати нарізану моркву, манку, яйце, спеції і дрібно нарубану зелень;
- З приготовленої основи формуємо котлети і кладемо в ємність мультиварки Редмонд для варіння на пару. Котлетки приготуються протягом 20 хвилин.
Таке блюдо вийде смачним, соковитим, легким і живильним. А додана кубиками моркву і зелень додасть котлет яскравий і насичений колір.
Приготування рубаних курячих парових котлет в мультиварці Поларіс
Рубані котлети готуються досить легко і мають пікантний смак. Необхідні інгредієнти:
- Куряче м'ясо – 700 г;
- Цибуля – 1 шт. (середня);
- Яйце – 1 шт;
- Французька гірчиця – 1,5 ст. ложки;
- Крохмаль (картопляний) – 2 ст. ложки;
- Сметана або майонез – 2 ст. ложки;
- Сіль і перець додати за бажанням.
Приготування:
-
- М'ясо курки нарізати ножем маленькими шматочками або ж перемолоти через м'ясорубку;
-
- Додати до нього цибулю, подрібнений в блендері, яйце, сметану, гірчицю, сіль, спеції і крохмаль;
-
- Отриманий фарш поставити на 2 години в холодильник (можна більше), щоб м'ясо добре добре просочилося. Далі ліпимо порційні котлетки руками, змоченими водою;
-
- Викладаємо в ємність для пароварки. Включаємо на мультиварці Поларіс кнопку «Варка на пару» і чекаємо приготування страви. Котлети будуть готові приблизно через 25-30 хвилин.
Рубані котлети виходять соковитими, а французька гірчиця додасть цій страві особливу пікантність.
Курячі стегна з картоплею в мультиварці — це смачне і корисне блюдо, яке зберегло всі корисні речовини.Приготуйте м'ясні їжачки з рисом рецепт в мультиварці, рекомендації читайте тут.Дізнайтеся, як приготувати рис з куркою в мультиварці, і урізноманітніть своє дієтичне меню в нашій статті.
Корисні поради з приготування фаршу
- Щоб котлети мали насичений смак, фарш можна приготувати з різних видів м'яса. Якщо це дієтичне котлети з курки, то можна додати м'ясо індички або перепелиці;
- Якщо у фарш додається хліб, то він повинен бути не дуже свіжим. А замочувати його краще в підігрітому молоці;
- Для надання фаршу соковитості, можна перемолоти в нього свіжі овочі — картоплю, капусту або морква;
- Щоб котлетки вийшли ніжними, у готовий фарш додають сметану або трохи майонезу;
- Для цікавого кольору в биточки можна додати відварену моркву, сік буряка або дрібно нарізану зелень;
- Щоб вироби не розповзалися і мали форму, фарш рекомендується відбити. Для цього його потрібно помістити в щільний поліетиленовий пакет і побити об стіл;
- Якщо котлети мають прісний смак, то до них можна приготувати пікантний соус. Наприклад: сметанний, з зеленню і часником.
Приготування курячих котлет на пару в мультиварці не вимагає особливих умінь і навичок. А якщо проявити фантазію, то можна урізноманітнити свій раціон корисними, і в теж час апетитними стравами.