01 май 2019 4 937

Як приготувати курячі котлети без яєць

Якщо ви задумалися над тим, чим порадувати своїх домашніх, то вам варто приготувати курячі котлети, адже їх можна робити з різними гарнірами і підливою. Крім того, котлети можна робити різних видів, за різними рецептами, серед яких є навіть дієтичне.

Курячі котлети з фаршу без яєць
Інгредієнти Кількість
куряче м'ясо або фарш - 600 г
цибулю - 1 шт.
скибочки хліба - 3 шт.
вода - 50 мл
молоко - 150 мл
часник - 1 зубчик
перець, сіль - за смаком
рослинна олія - 50 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал
  1. Якщо ви взяли м'ясо, то для початку його миємо й нарізаємо на скибочки.
  2. Слідом чистимо й нарізаємо цибулю – приблизно 5-6 частин (щоб влазив у м'ясорубку).
  3. Далі замочуємо хліб у молоці або воді.
  4. Коли хліб гарненько розмокне, пропускаємо підготовлені інгредієнти через м'ясорубку обов'язково чергуємо цибулю, м'ясо і хліб, щоб потім менше возитися з перемішуванням. У готовий фарш додаємо сіль і перець – на ваш смак. Якщо хочеться, можна додати часник.
  5. Потім додаємо у фарш 50 мл води і гарненько перемішуємо. З отриманого фаршу формуємо котлети – обов'язково перед цим змочуємо руки водою, щоб фарш не лип до рук. Замість змочування рук водою можна також обваляти їх у борошні для панірування і щоб не липли до поверхонь.
  6. Можна приступати до смаження – для цього розігріваємо сковороду і кладемо на неї наші котлети. Смажити їх можна на сильному вогні, поки не просмажаться до рум'яної скоринки, а можна підрум'янити і зменшити вогонь до середнього, щоб гарненько загасити. У першому випадку котлети будуть ледве сухуватими, але краще підійдуть під підливи, а в другому – вони стануть вже більш самостійним блюдом, яке можна і просто з картоплею подати.
  7. У першому випадку смажимо, поки не будуть готові, – скоринка і потушенная середина (перевіряємо на смак і розріз). У другому – обсмажуємо і тушкуємо, поки не будуть готові (займе хвилин 10, перевіряємо так само).

Приємного апетиту!

Рубані котлети з курячої грудки

Першим ділом беремо наше філе і ретельно промиваємо його, після чого просушуємо і ретельно рубаємо ножем на дрібні шматочки, а наскільки дрібні – вирішувати вам. Слідом подрібнюємо цибулю і кріп – розміри теж на ваш смак.

Далі беремо глибоку тарілку і складаємо туди всі подрібнені продукти, змішуємо їх. Додаємо майонез і 3 столові ложки крохмалю, після чого знову ретельно перемішуємо.

Залишаємо все хвилин на 20, щоб крохмаль ввібрав зайву воду і м'ясо настоялося. Якщо фарш вийде рідким, то можна додати ще крохмалю.

Як фарш буде готовий, можна приступати до смаження котлет. Для цього розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо наші котлети на неї – ліпити не треба. Смажимо на середньому вогні з обох сторін, поки не будуть готові. Головне – не накривати кришкою, інакше котлети розпадуться.

Приємного апетиту!

Без додавання хліба і яєць

Беремо наш фарш і кладемо в глибоку тарілку. Дрібно подрібнюємо цибулю (можна через м'ясорубку), додаємо його в тарілку до фаршу. Слідом подрібнюємо кінзу або іншу зелень і кладемо в тарілку. Тиснемо зверху 1-2 зубчики часнику. Фарш солимо і заливаємо 75 мл крижаної води. Засипаємо в тарілку вівсяні пластівці і додаємо якусь приправу для курки або суміші трав – на ваш смак

Далі слід все ретельно перемішати і збити фарш. Для цього потрібно брати наш фарш руками, м'яти і з силою кидати назад у тарілку – робити так слід 10-15 разів. Після цього накриваємо фарш кульком і відправляємо в холодильник хвилин на 20-30. Це потрібно для того, щоб вівсяні пластівці розм'якли і просякли, крім того, сам фарш стане клейким, що допоможе ліпити котлети потрібної форми.

Потім розігріваємо до 200 градусів духовку і беремо форму, постеливши на неї фольгу і змастити рослинним маслом.

Ліпимо котлети, змочуючи руки у воді, щоб фарш не прилипав. Коли зліпимо котлети, відправляємо в розігріту духовку хвилин на 20-25.

Приємного апетиту!

Дізнатися, як спекти млинці на кислому молоці без яєць.

Без яєць можна також приготувати сирники із сиру. Тут ви знайдете рецепт.

Рецепт вівсяного печива без яєць можна подивитися тут.

Корисні поради

  1. Якщо ви хочете домогтися меншої калорійності, то можна зварити їх на пару.
  2. Щоб котлети вийшли більш підсмажений і красивими, їх можна панірувати – для панірування краще використовувати борошно, але деякі воліють панірувальні сухарі – вибирати вам.
  3. Кращим варіантом буде зробити свій власний фарш, а не купувати вже готовий. В цьому випадку у вас буде можливість самостійно оцінити якість м'яса, до того ж ви не додасте зайвих наповнювачів, якими напханий покупної фарш.
  4. Котлети можна готувати заздалегідь і залишати в холодильнику до того моменту, коли їх потрібно буде посмажити.

На відео — варіант приготування дієтичних курячих котлет без яєць в духовці:

Що ще почитати: