Маринований болгарський перець на зиму: смачні рецепти
У літню пору року люди проводять своє дозвілля, займаючись різними справами.
Хтось віддає перевагу відпочинку на річці або на море, а хтось присвячує весь свій вільний час заготівлі соління на зиму, додаючи в них дуже якісні і корисні овочі, фрукти і ягоди.
Самим незамінним і популярним з маринованих солінь був і залишається рецепт маринованого перцю.
Він є не тільки самостійною закускою, але також може виступати відмінним компонентом у всіляких вітамінних салати і закуски, прикрашаючи їх своїм привабливим зовнішнім виглядом і надаючи вишуканий та оригінальний смак.
Для чого потрібно маринувати цей цікавий овоч?
Існують дві відповіді на це питання.
По-перше цей процес вимагає мінімальних витрат, особливо якщо він вирощений на своїй присадибній ділянці.
По-друге, це корисно, так як при маринуванні перці залишаються майже всі корисні для здоров'я компоненти, і взимку буде можливо отримати нестачу вітаміни при вживанні салату.
Який же перець можна використовувати для приготування цієї чудової закуски?
Вибір перцю
Для приготування рецептів маринованого перцю на зиму відбираються тільки гарні плоди, які повинні бути дозрілими, міцними і м'ясистими, без наявності будь-яких вад.
Тоді заготівля вийде відмінною, і овоч буде виглядати привабливо.
Він збереже свою форму, а не буде виглядати як «каша».
Бажано для консервування брати солодкий перець різних кольорів.
Комбінуючи шари такого овочу при закладці в банки, заготовка буде виглядати дуже оригінально, нагадуючи про минуле літо, обов'язково підніме настрій і викличе бажання скоріше його з'їсти.
Також іноді готують рецепт маринованого гострого перцю, отримуючи при цьому гостру і пікантну закуску.
Але вона має гірким смаком, яка споживається лише аматорами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
болгарського перцю - | 5 кг |
води - | 1 л |
цукру, оцту і соняшникової олії - | по 200 г |
солі - | 3 ст. л. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 19 Ккал |
Існує безліч різноманітних рецептів для маринування перцю, але майже кожна господиня користується одним найбільш вподобаним і перевіреним часом.
Готується маринад для болгарського маринованого перцю за рецептом так: в підігрітій воді розчиняють цукор, сіль, додають масло і оцет.
Все доводять до кипіння.
Туди кидають 0,5 шт. гіркого перцю і підготовлений болгарський овоч (частинами).
Для попередньої підготовки овоча, його чистять, миють і нарізають уздовж на 4 шматочки.
Після того як частина перцю кидають у киплячий маринад, засікають 7 — 8 хв і розкладають в попередньо стерилізовані банки, перекладаючи дрібно нарізаним часником і зеленню петрушки.
Простий і швидкий рецепт маринування можете подивитися у відео-ролику:
Гіркий перець маринований
Як вказувалося раніше, є любителі поїсти мариновану гірку закуску.
А раз існують бажаючі поїсти таку гостру заготівлю, значить і є рецепти її приготування.
Наприклад, наступний.
- 1 л. води;
- 1 ст. л. солі;
- 2 ч. л. будь-якого меду;
- 1 - 3 ст. л. бальзамічного оцту;
- свіжа або суха зелень петрушки, кропу або кинзи;
- кілька горошинок перцю;
- трохи хрону та часнику.
На цей обсяг маринаду береться 2 кг горького овоча.
Він промивається, наколюється і складається в стерильну банку, заливають окропом і залишають на деякий час.
Потім вода зливається і даний процес повторюється 3 — 4 рази.
Готується маринад.
Для цього кип'ятиться вода.
Потім до неї додається сіль, оцет і мед, а також зелень (якщо використовується суха).
Гарячим маринадом заливається підготовлений перець, додаються спеції.
Далі заготівля витримується при кімнатній температурі протягом 1 — 2-х діб, а потім її ставлять у холодильник.
Пропонуємо вам подивитися ще один рецепт, в якому гіркий плід поєднується з помідорами.
Дуже смачна закуска:
Кулінарні хитрості
Для маринування солодкого перчика найкраще буде використовувати плоди з зеленою та червоною забарвленням.
Вони мають більш м'ясисту структуру стінок, і салат виходить більш соковитим і насиченим.
Жовтий плід вживають у більшості випадків для тушкування, смаження і фарширування.
Також потрібно враховувати, що перець різних кольорів належить до різних сортів і містить різну кількість вітамінів і речовин, необхідних для підтримки імунітету людини.
Тому людям зі слабким здоров'ям слід дізнатися, в якому вигляді міститься велика кількість вітамінів і готувати з нього.
Красиві, рум'яні і смачні купати: варіанти приготування. На мангалі або в духовці — це вирішувати тільки вам. Блюдо відмінно поєднується з багатьма іншими продуктами, що дає йому «зелене світло» навіть на святковий стіл.
Пшенична каша може стати фавориткою на вашій кухні, але тільки якщо ви будете знати секрети її приготування, які описані тут.
Тут ви знайдете різні способи приготування галушок для супу. Зробіть ваші перші страви!
Найчастіше овочі попередньо перед процесом маринування тушкують або запікають.
Завдяки цій процедурі готовий продукт починає володіти більш виразними властивостями смаку і аромату.
У процесі приготування маринаду оцет додають після того, як закипіла вода.
Якщо його додадуть раніше, то при кипінні він втратить всі свої властивості і смакові якості, привівши до того, що салат може вийти несмачним або навіть існує можливість його швидкого псування.
Слід враховувати в процесі маринування сполучуваність овоча з іншими продуктами.
Банки для консервації бажано стерилізувати безпосередньо перед укладанням закуски.
В цьому випадку значно зменшується можливість їх «підривання».
Сподіваємося, що наші поради стануть в нагоді в процесі приготування такого смачного та корисного салату, маринований перець.
Ось ми і дісталися до титрів, так сказати, але прощатися з вами ми не будемо, натомість пропонуємо відео з приготуванням салату Асорті на зиму.
Крім перчика в нього увійдуть різні овочі і взимку він вам точно знадобиться.